Nightwish - Dark Passion Play

Ρε, οχι και αγρια τα τελευταια 3 αλμπουμ των Nightwish! Μην τρελαθουμε κιολας…

Ναι ειδικα το cc νομιζω οτι ειναι το πιο απαλο τους.

Άκουσα επιτέλους το νέο Nightwish. Θέλω να πω εδώ πως είμαι απο εκείνους που πάντα τους γούσταραν, ήδη απο το Angels Fall First, το οποίο θεωρώ και δισκάρα, πολύ διαφορετικό απο αυτά που βγάζουν τώρα, κάπως ακατέργαστο σε σημεία, περισσότερο απλό, αλλά πολύ όμορφο.

Η πιο έντονη “αλλαγή” στους Nightwish πιστεύω ήταν στο Century Child, με τον ερχομό του Hietala, όταν το ύφος τους έγινε πιο σκοτεινό, η μουσική τους λίγο πιο σκληρή (σε σχέση με τα πρώτα τους) και ταυτόχρονα με περισσότερες ενορχηστρώσεις. Ο νέος δίσκος βασικά συνεχίζει απο εκεί που σταμάτησε το Once. Το Poet and the Pendulum είναι επικό πραγματικά, και το Amaranth ωραίο και πιασάρικο κατ’ ανάλογο τρόπο με το Nemo. Δε νομίζω πως κάποιος που του αρέσουν οι Nightwish δε θα του αρέσει ο νέος δίσκος. Δεν είναι καλύτερος απο τους προηγούμενους, αλλά δεν είναι και χειρότερος. Είναι Nightwish, αυτό που περιμένει κανείς απ’ αυτούς.

Η νέα τραγουδίστρια διαφέρει αρκετά απο την Tarja, αλλά μου άρεσε. Όσο αφορά αυτούς που λένε για τους Nihgtwish οτι είναι “εμπορικοί”, “δήθεν”, και άλλα τέτοια, με αφήνουν αδιάφορο. Ναι, είναι πομπώδες το ύφος τους, όπως πομπώδης υπήρξε η τέχνη μπαρόκ. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι καλή. Σίγουρα, υπάρχουν πολύ πιο “σκληρά” συγκροτήματα εκεί έξω, αλλά δε νομίζω πως τους Nightwish τους ενδιέφερε ποτέ να είναι “σκληροί”. Η μουσική τους έτσι κι αλλιώς περισσότερο soundtrack θα έλεγα οτι θυμίζει.

Α, και στη συναυλία στον Λυκαβητό 2 χρόνια πριν ήταν πάρα πολύ καλοί.

Nephelie wrote:Το καθένα μου άρεσε για το δικό του λόγο…άλλωστε είναι φανερό πως έχουν ωριμάσει με τα χρόνια και μου αρέσει που στο νέο cd δεν τραγουδάει μόνο η annette αλλά και ο marco!όσο πιο πολύ το ακούω τόσο πιο πολύ μου αρέσει!

Θα συμφωνήσω με σένα Νεφέλη.Oι Nightwish είναι ίσως ένα από τα λίγα συγκρότηματα που χρόνο με το χρόνο αν και παρουσιάζουν σε κάθε album ένα διαφορετικό στυλ,μια διαφορετική ατμόσφαιρα γίνεται εμφανές ,σε όσους τους ακούν και δεν έχουν πρόβλημα με το γεγονός ότι στα τρία τελευταία album έγιναν πιο “άγριοι”,ότι βελτιώνονται.Αυτό βέβαια είναι φυσικό επακόλουθο του ότι είναι μια μπάντα που ενώ υπάρχει εδώ και μια 10ετία είχε πολύ λίγες αναχωρήσεις μελών και ανακατατάξεις τα τρία υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος Toumas,Emppu και Jukka-Julius είναι μάζι από την αρχή.Όσο για τα δύο πιο νέα μέλη τον Marco και την Anette θα έλεγα ότι έδεσαν αμέσως με τους υπόλοιπους.Γιατί πιστεύω ότι οι NW βελτιώνονται; Μα γιατί απλούστατα κάθε μέλος του συγκροτήματος συναγωνίζεται με τον ευαυτό του και προσπαθεί σε κάθε καινούργιο δίσκο να γίνει καλύτερο:π.χ ο Emppu.Aν τον ακούσεις κανείς στα 3 πρώτα album θα διαπιστώσει ότι ενώ είναι πολύ κιθαρίστας παίζει στην κιθάρα solo το ρυθμό του τραγουδιού με αποτέλεσμα να κουράζει.Κατάφερε όμως να το συνειδητοποιήσει και κύριως στα 2 τελευταία album ,στα οποία βέβαια έδωσαν και λίγη πρεισσότερη σημασία στην ακουστική της κιθάρας, μέσα σε ένα 14λεπτό τραγούδι όπως το The Poet and The Pendulum ακούμε τουλάχιστον 3 διαφορετικά rif.

oi nightwish einai foberoi apo to angels fall first mexri kai to dark passion play!!oi annete mporoi na exei diaforetikoi fonoi apo thn tarja alla oi nightwish dn allaksan k toso!!!to kainouegio tous album eina fobero!!!otuomas ekane pali to thabma tou!!!

Καποτε τους ενδιεφερε ομως να ειναι γκρουπ με προσωπικοτητα…

Πλακα κανεις ετσι? Απο το Century Child κι επειτα (για να μην πω απο πιο παλια) τι προοδο ακριβως ειχαν. Επειδη βαλανε συμφωνικα στοιχεια? Σιγα, τοσοι το ειχαν κανει ηδη…

Φανμποϊσμο διακρινω…

Αυτο που κανει τους Nightwish να ξεχωριζουν ειναι τα συμφωνικα μερη πιστευω…

Δεν διαφωνησε κανεις οτι ο Τουομας ειναι γνωστης του συγκεκριμενου ηχου…

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ο Χολοπαινεν ειναι ο Φοιβος της Φινλανδιας

Εννοουσα να ενορχηστρωνει συμφωνικα μερη…

Οχι ρε τα παιρνει αυτουσια και τα κολλαει.Δεν εχει τετοια κολληματα :stuck_out_tongue:

Ε, αυτο ειπα. Να ενορχηστρωνει, οχι να γραφει… :wink:

[QUOTE=ChrisP;230025]Ε, αυτο ειπα. Να ενορχηστρωνει, οχι να γραφει…

diladi enoeis pos dn exei grapsei tragoudia o tuomas?

Lepon. to elava epitelous to albumaki kai meta apo merikes akroaseis borw na pw ot ieinai arketa sybathitiko. Mousika sto styl tou Once(an kai kata tin gnwmh mou ena skali poio katw), kalh fwnoula h Annete kai mia tromaktikh fwtografia tis me to pou anoigeis tin digipack syskevasia! Eleos, den tin eidan tin fwto prin tin typwsoun??:stuck_out_tongue:
Parepiptontws to thewrw egklima ena sygrotima na antikathista tragoudisth pou na MIN borei na tragoudisei ta proigoumena tous.

ChrisP wrote:

Πλακα κανεις ετσι? Απο το Century Child κι επειτα (για να μην πω απο πιο παλια) τι προοδο ακριβως ειχαν. Επειδη βαλανε συμφωνικα στοιχεια? Σιγα, τοσοι το ειχαν κανει ηδη…

Όχι δεν αστειεύομαι.Για εσένα ίσως να μην έχουν σημειώσει καμία πρόοδο ως συγκρότημα αλλά επέτρεψε μου να έχω μια διαφορετική άποψη για το συγκεκριμένο θέμα.Εσύ μπορεί να ανήκεις στη μερίδα αυτών που πιστεύουν ότι οι Nightwish στα τρία τελευταία τους album έγιναν υπερβολικά εμπορικοί και δεν έχουν να επιδείξουν κάτι καινούργιο ή διαφορετικό γι’αυτό και “αναμασάν” την ίδια μουσική (ή να έχεις άλλους λόγους τους οποίους δε γνωρίζω και δεν ενδιαφέρομαι να μάθω).Για μένα όμως αποτελούν ένα συγκότημα που σε κάθε καινούργιο album έχει κάτι καινούργιο να παρουσιάσει και διαρκώς βελτιώνεται.Όσο για τα συμφωνικά στοιχεία και βέβαια δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι μοναδικοί που τα έχουν ενσωματώσει στη μουσική τους (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα “Acoustica” και “Moment of Glory” των Scorpions).Είναι όμως απ’τους λίγους που κατόρθωσαν να τα συνδυάσουν τόσο ωραία και αρμονικά με το σκληρό metal ήχο (βλέπε Epica τα συμφωνικά στοιχεία που χρησιμοπιούν είναι μεν ωραία αλλά δεν “δένουν” καλά με τη μουσική με αποτέλεσμα να κουράζουν-εμένα τουλάχιστον).

[quote="“weco0l,post:193,topic:3889”]

[ol]
[li]Γραφε ελληνικα…
[/li][li]Διαβασε προσεκτικα τα παραπανω ποστ…
[/li][/ol]

Σου επιτρεπω να εχεις οτι αποψη θες, αλλα η αληθεια ειναι οτι απο το Century Child και μετα κινουνται σε μια επιτυχημενη φορμα η οποια κινειται ολο και περισσοτερο προς το εμπορικο. Αλλο μας αρεσει ενα γκρουπ κι αλλο να λεμε οτι ναναι. Κι εμενα πχ. μ’ αρεσουν οι My Chemical Rοmance αλλα δεν θα τους πω και ανανωτες του ροκ…

Α, οσο για τους λογους, ειναι πολυ σκοτεινοι πιστεψε με…

[QUOTE=ChrisP;230011]Καποτε τους ενδιεφερε ομως να ειναι γκρουπ με προσωπικοτητα…

Δηλαδη τωρα τι τους ενδιαφεροι το χρημα και η δημοσιοτητα?δεν μπορω να πω πως εχεις δικιο μην ξεχνας οτι διωξαν την tarja που ειχε πολλους fans!!Γι αυτο πιστευω πως ειναι συγκροτημα με προσω πικοτητα!

Αυτο δεν λεει κατι… Αν ενα ατομο σου σπαει τα @@ και εν τελει δεν μπορεις να συνεργαστεις μαζι της το σουταρεις με οποιοδηποτε κοστος…

Ναι τους ενδιεφερε να ακουστουν σε μεγαλυτερα ακροατηρια, οποτε εκαναν τον ηχο τους πιο προσιτο. Δεν εξεταζω αν ειναι καλο η κακο, απλα αυτο που ακουω πλεον μου ειναι αδιαφορο…

Το οτι εδιωξαν την ταργια δε λεει κατι.Ουτως η αλλως με τοσο ντορο γυρω απ το ονομα τους καταφεραν να γινουν ακομα πιο γνωστοι μ αυτη την κινηση.Και επισης βρηκαν την ευκαιρια να προσλαβουν ποπ τραγουδιστρια.Στο once ειχαν πρηξει την ταργια να τραγουδαει οσο λιγοτερο οπερετικα μπορει με το γνωστο αποτελεσμα.Για να μη μιλησω για την αθλια επανεκδοση του Sleeping sun.Ολα αυτα δειχνουν μια σαφη προσπαθεια εμπορικοτητας.Αλλα ποιος να τους κατηγορησει?Βγαλανε 3 αξιολογους δισκους και αλλους 3 καλους μεν αλλα τιποτα ιδιαιτερο.Λεφτα θελουν να βγαλουν τωρα.Δεν ειναι κ ευκολη η δουλεια του μουσικου.