Nightwish @ Release Athens 07/06/23

Έχω να ασχοληθώ με τη μπάντα από εποχή oceanborn. Επειδή μου έκανε εντύπωση η πώρωση ικανού αριθμού ατομων εδώ μέσα στο άκουσμα και μόνο της προσεχούς συναυλίας, είπα να βάλω το greatest hits τους από το Spotify, μπας και πάρω το πακέτο με helloween. Μετά από καμία 10αρια τραγουδια, από 1 ακρόαση το καθένα, δεν μπορώ να πω ότι μου έχει πέσει και το σαγόνι… να τη συνεχίσω την προσπάθεια η δεν έχει νόημα; :thinking:

Να μην συνεχισεις

1 Like

Δισκογραφία με Tarja και Anette να ακούσεις. Μέχρι και το Imaginaerum του 2011 δηλαδή.

Aπό κει και μετά δεν αξίζει κάτι, αλλά μέχρι το 2011 θα βρεις εκπληκτικά τραγούδια.

2 Likes

Ελα ρε γιατι ετσι; το Endless Forms Most Beautiful ειναι εκπληκτικό αλμπουμ.

Κ το human ειναι πολυ καλο αλμπουμ.

Οκ περι ορεξεως αλλα το δεν αξιζει κατι μου φαίνεται σκληρη δηλωση.

5 Likes

Εντάξει το παίρνω πίσω. Ήμουνα υπερβολικός με το Endless Forms Most Beautiful. Είχα πάρα πολύ καιρό να το ακούσω, σχεδόν από τότε που βγήκε. Τώρα που ξανακούω κάποια τραγούδια μου αρέσουν. Το Élan ας πούμε που θυμάμαι ότι είναι και το πρώτο single που βγήκε ή το ομώνυμο άσμα.

Πάντως το Human σίγουρα είναι το άλμπουμ που βρίσκεται εύκολα πιο χαμηλά στην ιεραρχία. Δηλαδή αν του φίλου δεν του πέφτει το σαγόνι με εξαιρετικούς δίσκους όπως το Wishmaster, ε απίθανο να του κάνει κάποια εντύπωση το Human.

2 Likes

Πολύ χοντρικά για τα υπόλοιπα

Wishmaster (2000) - ό,τι πιο κοντά στο Oceanborn ηχητικά και υφολογικά, παίχτε Wanderlust το καλοκαίρι να φύγουμε στη θάλασσα
Century Child (2002) - το πρώτο με Μάρκο, κάπως άνισο για τα γούστα μου, πρακτικά έχει Ever Dream κι άλλους πεντέξι ύμνους οπότε
Once (2004) - μνημείο του σκληρού ήχου, μόνο τραγουδάρες, η μισή symphonic σκηνή ακόμα θέλει κυάλια για να το δει δύο δεκαετίες μετά #αχΤάργια
Dark Passion Play (2007) - τιτανομέγιστος δίσκος και όχι γιατί γεμίζει ογδόντα λεπτά, μπάσιμο με Poet And The Pendulum και σερί The Islander/Last Of The Wilds :blue_heart:
Imaginaerum (2011) - η σωστή η υπερπαραγωγή, it’s hard to light a candle, easy to curse the dark instead, τα είπε όλα ο @LesAnTz στο exchange τι να πούμε οι υπόλοιποι
Endless Forms Most Beautiful (2015) - η πρώτη φορά μετά από καιρό που άφησαν λίγο το πόδι από το γκάζι, όχι ότι λέει πολλά αυτό, The Greatest Show On Earth όνομα και πράμα
Human Nature (2020) - ίσως το πιο ισορροπημένο άλμπουμ τους, με την πολύ καλή έννοια, μοναδικό φάουλ ότι αντί για το ακουστικό How’s The Heart έβαλαν το φορτωμένο

Γενικά αν σου αρέσει το παλιό καλό γιουροπάουερ και περιμένεις να βρεις κάτι αντίστοιχο, δύσκολα τα πράγματα, αν κι ακόμα έχουν στιγμές που παίζουν περίπου έτσι (Last Ride Of The Day ή Pan ας πούμε).

Από την άλλη ο Holopainen είναι πανέξυπνος καλλιτέχνης και η Φλορ αδιανότητη φωνάρα, οπότε αν δεν έχεις θέμα με τις φαντεζί ενορχηστρώσεις και την πιο pop αισθητική προσωπικά θα έλεγα να δώσεις ευκαιρία.

8 Likes

Εγω το λατρευω το ρημαδι το Century Child. Δεν ξερω, ισως γιατι πηγε λιγο πιο σκοτεινο και λιγοτερο Stratovarius αλλα με την Tarja σε φουλ οπερετικο mode ακομα, μου εκατσε και σε περιοδο που ημουν στην μεγαλη πορωση με την μπαντα. Με το Once ενω αναγνωριζω οτι ειναι το monument τους και το αγαπαω παρα πολυ φυσικα, δεν ειμαι τοσο συναισθηματικα δεμενος οσο με την τριαδα Oceanborn-Wishmaster-Century Child.

2 Likes

Εγώ συμφωνώ με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω. Ως το Imaginaerum ήταν φασαρα. Endless forms most beautiful δεν μου κάθισε ποτέ καλά, και θεώρησα την Floor γενικά αναξιοποίητη. Το Human το βρήκα φλύαρο και παίζει να μην το έχω ακούσει καν ολόκληρο.

Αντ’ αυτών θα πρότεινα τη solo δουλειά του Holopainen, “The Life and Times of Scrooge” (για πολλούς λόγους το έχω στην καρδιά μου)

3 Likes

Αυτό το έχω λιωσει με το που βγήκε, αφορά τον πλεον πολυδιάστατο ηρωα κόμικς που δημιουργήθηκε ποτε. Εδώ άρεσε στον Ντον, τι να λέμε τώρα, απλά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πιο ταιριαστό soundtrack.

2 Likes

Το άκουγα διαρκώς το διήμερο που ανέβηκα Αθήνα το '14 για να γνωρίσω από κοντά τον πιο σπουδαίο κομιστα που ξέρω. Μαγικές στιγμές, τρομερός συγχρονισμός

2 Likes

Απίστευτα προσιτός άνθρωπος. Τον είχα γνωρίσει στο signing session του Βίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στα μέσα των 00s αν δεν το έχω χάσει τελείως, και ακόμα θυμάμαι την παιδική λάμψη στα μάτια του όταν διάβασε την επεξήγηση του G.A.O.D. που είχα γράψει σε ένα χαρτάκι, great architect of dreams. Με πολύ μανούρα από τα μαντρόσκυλα γύρω του, καταφερα εκτός από το Βίο να μου υπογράψει και τις πρώτες 6-7 ιστορίες του που δημοσίευσε το Κόμιξ. Ωραίες εποχές, 4 ώρες ορθοστασία σε ουρά χωρίς κινητό (τα τεύχη που κουβαλούσα πάνω μου δεν μετράνε γιατί τα ήξερα απέξω)

2 Likes

Ειμαι μεγαλος φαν του Τεραστιου Ντον και ο δισκος ειναι πραγματικα αξιος του magnum opus του, πανεμορφος δισκος, ο Tuomas ειναι πραγματικα εξαιρετικα χαρισματικος συνθετης.

3 Likes

Πραγματικά ωραίος άνθρωπος, και τον έχουν πετάξει από την Disney. Η ιστορία του συγκεκριμένου ανθρώπου και πώς τον διαχειρίστηκε ο όμιλος είναι ένα καλό παράδειγμα για να φανεί η απόσταση της βιτρίνας από το εργοστάσιο στο πίσω μέρος.

Το ‘14 ανέβηκα με πλοίο από Ηράκλειο για να τον συναντήσω, του είχα γράψει κι ένα γράμμα που του έλεγα πόσο σημαντικός είναι για μένα αυτός και το έργο του. Πήγαμε και σταθήκαμε έξω από τη ΛΕΦΙΚ με τον κολλητό μου κι ένα ακόμη παιδί στις 7:00 το πρωί. Ήταν ήδη 4 χαρντκορ κομιξάκιδες που περίμεναν απ’ έξω, βγαίνει σε μία δόση ο υπεύθυνος της διοργάνωσης μας κάνει “Πείτε μου σειρά που ήρθατε να σας δώσω νούμερα”. Τυγχάνει να το μοιράζουμε στην τύχη μεταξύ μας το ποιος ήρθε πρώτος, ποιος δεύτερος κλπ, και βγαίνω έτσι στο χύμα νούμερο 5.

Οι πέντε πρώτοι μόνο - λόγω ακραίου κόσμου - είχαμε την ευκαιρία για meet and greet με συζήτηση με τον μεγάλο διδάσκαλο. Η τύχη μου ήταν απίστευτη τότε και δεν διανοούμαι την ξενέρα που θα ένιωθα αν ήμουν - ξαναλέω στο χύμα - το νο 6.

Εμπειρία ζωής, και οι κουβέντες που κάναμε, και τα σχέδια που μας ζωγράφισε. Υπέροχος, πανύψηλος και με μία ζωηράδα στα μάτια.

Συνυπογράφω. Έπιασε το μαγικό στοιχείο κάθε επεισοδίου, μαζί με την γλυκόπικρη νοσταλγία και το επικό συναίσθημα. Ένας δίσκος που ήρθε από το πουθενά.

4 Likes

Έτσι κι ένα trivia για το δίσκο, ο λόγος που δεν αναφέρεται το πλήρες όνομα του πιο πλούσιου πάπιου στον τίτλο, αλλά και που μας έχει στραμμένη πλάτη, είναι για να αποφευχθεί οποιοδήποτε copyright claim από τους διάφορους Συλβέστρους Λαδοπόντικες της Disney

2 Likes

Από εταιρεία με σήμα το ρουφιανοποντικα τι περιμένεις; Εδώ ο άνθρωπος αναγκάστηκε να σχεδιάσει τον Σκρουτζ από πίσω για να μην τον σκίσουν στις μηνύσεις, ποιον; Αυτόν που μετά τον Μπαρκς γιγάντωσε τον ήρωα. Παθετικ λουζερς. Αλλά δεν τους χάλασε, έτσι είναι επικοτερο το εξώφυλλο!!

1 Like

Τσίμπησα δύο εισιτήρια. Yay! Ποιος περιμένει μέχρι Ιούνη όμως για Nightwish (και Diablo IV);

3 Likes

Ας πω και γω τη γνώμη μου ως άρρωστος fan των Nightwish(κυρίως της Tarja era)
Μπορεί το Once να είναι το magnum opus τους και όπως είπε και ο φίλος πιο πανω μνημείο του σκληρού ήχου αλλά εμένα το Oceanborn είναι η μεγάλη μου λατρεία.Κάθε φορά που το ακουω χτυπάει διαφορετικά η καρδιά μου…Ισως έχει μπόλικη αθωότητα και μαγεία μέσα και το βάζω πάνω απο Once σε προτίμηση.

Οσον αφορά για την ευκαιρία που λες σου προτείνω να μην πάρεις σβάρνα τη δισκογραφία,δε χρειάζεται…κάνε κάτι άλλο πολύ καλύτερο.
Αν δε βαριέσαι δες 3 live τους με τη Floor.

1o Wacken 2013

2o Wembley 2015

3o Hellfest 2022(με το lineup που έχουν τώρα και πάνω κάτω και το σετλιστ που θα παίξουν και στην Αθήνα)

Τους έχω δει 2 φορές μέσα στο 22…Αψεγάδιαστο live και η Floor απλά συγκλονιστική.

Για μένα αξίζει να έρθει κάποιος και χωρίς να είναι fan…Αξίζει να δει αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη πίσω απ τα πλήκτρα και φυσικά τη Floor που…δεν έχω λογια να την περιγράψω πάνω στο stage!

6 Likes

Εδώ είναι η ουσία για μένα

Δεν είμαι κανένας μεγάλος φαν τους, ακούω τα γνωστά κομμάτια και γενικά σαν μπάντα θα πω ότι μου αρέσουν και σίγουρα η επερχόμενη εμφάνιση τους δεν χάνεται…

1 Like

Έχω πάει και θα συνεχίσω να πηγαίνω σε πολλές συναυλίες χωρίς να είμαι fan μόνο και μόνο για να δω κάποιους καλλιτέχνες…αρκετές φορές,έγινα fan μετά τη συναυλία.

9 Likes

Προς ενημέρωση(δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει βέβαια)
Σύμφωνα μ αυτά που δείχνει η Viva για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων και μετά απο επικοινωνία με εκπρόσωπο.

Helloween πράσινο χρώμα=Έχει άπειρα ακόμα

Arctic Monkeys 2η μέρα
Blind Guardian
Epica κίτρινο χρώμα=Έχει φύγει το 50% των εισιτηρίων

Nightwish πορτοκαλί χρώμα=Σχεδόν sold out!!!

Τρομερό μου φαίνεται,αν ισχύει ξαναλέω…