Εγω ρε συ σε 10 λεπτα ημουν εξω, μου κανει εντυπωση, εγω ημουν μπροστα κεντρο, μπορει να παιζει ρολο το σημειο. Ειχε συνωστισμο στην εξοδο ναι, αλλα ειναι η μορφη του χωρου νομιζω πιο πολυ το θεμα, ειναι προβλημα, αναγκαστικα θα στενεψει, που θα παει ο κοσμος θα κολυμπησει? Ειναι στα αρνητικα του χωρου οπως η μη-αμφιθεατρικοτητα, απο την αλλη ειναι σε ωραιο σημειο ειδικα για καλοκαιρι, με το αερακι να στρωνει την κατασταση. κατι κερδιζεις κατι χανεις υποθετω?
Οι εποχές της αθωότητας και των moshpits έχει περάσει θεωρώ, μεγαλώσαμε πια. Η νεολαία τώρα βγάζει stories και η απόλαυση των συναυλιών είναι ανάλογη και άμεσα εξαρτώμενη από τις αντιδράσεις των followers σε αυτά. Πείτε με boomer, αλλά εγώ σε μεγάλα live δε νιώθω κανέναν παλμό από το ελληνικό κοινό πλέον, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Ρε ποσα χρόνια πέρασαν από το live των Slayer; Απλά εδώ το κοινό ήταν ξενερωτο
Αναλογα με το λαηβ ρε σεις.
Εγω ας πουμε το κοινο το βρηκα ψοφιο στους Nightwish (λογικο εν’μερει, δεν ειναι μπαντα για μος πιτ) αλλα στους In Flames μια χαρα της πουτανας γινοτανε, απλα οχι τοσο στα καινουρια κομματια που ο κοσμος φανηκε να μην τα πολυξερει.
Παρα πολλα κινητα ισχυει. Γενικα ειχε πλακα η ειρωνεια να παιζουν οι Nightwish το Noise που υποτιθεται στηλιτευει ολη αυτην την σταση και απο κατω να βλεπεις 5 χιλιαδες κινητα.
Ο κόσμος ήταν για Nightwish χθες ρε σεις… Στο Take this life είπα να θυμηθώ τα νιάτα μου και πήγα μπροστά να χωθώ για το pit… Απογοήτευση 3 και ο κούκος ούτε μια σπρωξιά δεν έφαγα … Που είναι τα χρόνια που μας δέρνανε ακόμα και στους kasabian…
2019,η τελευταια αυθεντικη συναυλια.στους guns να δειτε τι κινητο εχει να πεσει.
@furor τι μπουμερ κ κουραφεξαλα να σε πουμε,η κατασταση ειναι τραγικη
Sepultura/Slipknot περυσι μια χαρα “ξυλο” επεσε παντως (με την καλη εννοια παντα). Οχι οπως παλια, αλλα λογικο οταν ο μεσος ορος ηλικιας ειναι 30 ή παραπανω
Πάρα πολλοί κοιτούσαν τους In Flames σαν εξωγήινους. Πολλά κατεβασμένα σαγόνια… Όχι γιατί δεν τους ήξεραν ή δεν τους άρεσαν, αλλά γιατί δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Νομίζω πως κέρδισαν πάρα πολλούς νέους οπαδούς με την εμφάνισή τους. Τους είχα δει και πριν 23 χρόνια, όταν τους “πρωτοερωτεύτηκα”.
Κατά τα άλλα, σίγουρα πλειοψηφία ήταν για Nightwish, που είναι μπάντα διαφορετικής φιλοσοφίας και σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει με τα κινητά. Στα αρνητικά, ότι ήταν καθημερινή και ο περισσότερος κόσμος ήταν ψόφιος από δουλειές και υποχρεώσεις. Θα είχε περισσότερο κόσμο αν δεν ήταν οι Πανελλήνιες. Τέλος, σαν οργάνωση είναι ανώτερη από τις τραγωδίες που ζούσαμε στη Μαλακάσα τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
ΥΓ Ελπίδα για το μέλλον του μέταλ κοινού στην Ελλάδα, τα δεκάδες κοριτσάκια παρέα με τους πατεράδες τους, που βρέθηκαν στη συναυλία για να δουν κυρίως Nightwish.
Τοσο τραγικη που σε μια φαση ειπα στον μπροστινο μου ευγενικα να κατεβασει λιγο το κινητό του γιατι δεν εβλεπα! Ο τυπος πρεπει να τραβουσε βιντεο σε ολη τη διαρκεια της συναυλιας. Τι να πω…αν το απολαμβανε ετσι…
Ειμαι της αποψης να βγαζουμε κανα βιντεο/φωτο ετσι για την αναμνηση, αλλα να μην ειναι το κινητο προεκταση του χεριου μας. Να κανουμε και το headbanging μας, να χοροπηδησουμε, να τραγουδησουμε, να το ζησουμε ρε παιδια!
πολλα πιτσιρικια και κυριως κοριτσακια, ισχυει το παρατηρησα και εγω, ελπιδοφορο.
Περίμενα περίπου 7-8 λεπτά μετά το τέλος ακριβώς για να σπάσει ο κόσμος, και όντως μέχρι τα lockers τσούλαγε μια χαρά. Ε μετά, σχεδόν αγάλματα ακούνητα που είναι και της μοδος.
Το σχετικά στενο περασμα σε συνδυασμό με την τοποθέτηση των τουαλετών σε αυτό ακριβώς το σημείο (!) έφραξε τα πάντα, εντός (εικάζω) και εκτός των χημικών.
Πλας, αφού βγεις από την πρώτη περίφραξη (μετά τον έλεγχο εισιτηρίων δηλαδή) πρέπει να υποστείς δεύτερο (χειρότερο) bottleneck στις καντίνες, όπου εντάξει, πλέον μιλαμε για διάδρομο διαμέτρου χωλ μεγαλοαστικής οικίας στην Κυψέλη του 50.
Όπως και να χει, ποτε δεν έχω παραπονεθεί για ταλαιπωρία μετά από συναυλία (δόξα τον εωσφόρο, η μαλακια που δέρνει τον Λωρη έχει σφυρηλατήσει γαϊδουρινή υπομονή ανα τις δεκαετίες). Εκεί που μου στρίβει η βίδα είναι στο θέματα ασφαλείας. 25, 20, 15 η 10 να είναι τα λεπτά του απόλυτου συνωστισμού, όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φερνει ο χρόνος όλος.
Δεν νοείται σύγχρονο φεστιβάλ να μην έχει τουλάχιστον 3 διαφορετικές εξόδους διαφυγής του κόσμου. Κατανοώ ότι το μέρος είναι σαφώς δύσκολο από χωροταξική άποψη, αλλά τουλάχιστον νομίζω ότι μια έξοδος δεξιά της σκηνής προς την Εσπλανάδα είναι εφικτό να ανοίξει, πλας να αφαιρούνται περιφράξεις μετά τον έλεγχο τον εισιτηρίων και να μην αναγκάζουν 10.000 κόσμο να περνούν από ένα στενό δρομάκι. Και εξυπακούεται, αφαίρεση των εγκληματικών, προς τα μέσα, στηριγμάτων του φράκτη πριν τον έλεγχο των εισιτηρίων.
Δεν μπορεί να γίνει κάτι από όλα αυτά; ΟΚ, release βρες άλλο χώρο. Αλλιώς κινδυνεύεις να γίνεις το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα με νεκρό. Και ξέρουμε όλοι ποσο μεγάλο κατόρθωμα θα είναι αυτό όταν έχεις στον αγωνιστικό χώρο δεκαετίες ολόκληρες τον Λωρη, έτσι;
οταν βγηκα εγω (δεν περιμενα οπως εσυ εφυγα κατευθειαν) ηταν ενας που κραταγε ανοικτη την πορτα προς το παρκινγκ δεξια ΠΡΙΝ τις καντινες ομως, οποτε γλιτωσαμε εκεινο το bottleneck. Εκεινες οι πορτες θα μπορουσαν να ανοιγουν (για την εξοδο) οπως και πριν τις τουαλετες για Εσπλαναδα και θα εσπαγε αρκετα ο συνωστισμος, συμφωνω.
Πταισματα μπροστα σε αυτα που εχουμε ζησει στο Terra Vibe αλλα επιδεχεται βελτιωσης, μαζι σου.
Νομιζω περισσοτερη ταλαιπωρία σε τοσο μεγαλα φεστιβαλ ειναι η επιστροφή του κοσμου. Δυστυχως δεν έχουμε ολοι δικό μας μεταφορικο και οπως φανηκε ΚΑΙ χθες, τα ταξι δεν επαρκουν. Η Αθηνα χρειάζεται περισσοτερα ΜΜΜ που να λειτουργουν 24/7, να μοιραζεται ο κοσμος, να καταφερνουμε ολοι να επιστρεψουμε χωρις να δινουμε 20+€ για ταξι.
Και σίγουρα, το απόλυτο stess test για το Release θα είναι η sold out βραδιά των Monkeys.
Εκεί θα μάθουμε τι σημαίνει sold out για τους διοργανωτές (σαφώς για τον Λώρη είναι έννοια φανταστικού ρεαλισμού, τελευταίο παράδειγμα οι Therion φέτος λολ), θα μπορείς να κουνηθείς αξιοπρεπως η έστω να αναπνεύσεις χωρίς να χρειάζεται να είσαι πάνω από 1,90; Όπως θα δούμε και αν θα προβλέψουν να ανοίξουν καμία έξοδο παραπάνω, για ένα κοινό σαφέστατα πολυπληθέστερο και, ίσως, όχι τόσο υπομονετικό όσο είναι ένα μέταλ κοινό ας πουμε (και πάλι, κυρίως χαρη στον Λωρη, γεια σου γίγαντα παπάρα λολ)
Δεν ξερω τι λετε, εγω παντως σε 10 λεπτα ειχα καβαλησει το ποδηλατο και σε 3 τεταρτακια ημουν Χαλανδρι
Συμφωνώ, πως μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα σε θέματα ασφαλείας κατά μεγάλο βαθμό. Θα ήταν ιδανικό να υπήρχε ένα καλύτερο μέρος για συναυλίες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει. Επίσης, σωστό το θέμα των ΜΜΜ. Ειδικές τις μέρες των συναυλιών θα έπρεπε να υπάρχει κάποια πρόβλεψη-συνεργασία για την εξυπηρέτηση του κοινού. Το ιδανικό θα ήταν ένα μέρος κοντά σε μετρό κτλ, αλλά… Το θέμα του πάρκινγκ στην περιοχή και η αποχώρηση από εκεί είναι πρόβλημα. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα βρεθεί λύση και θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
ΥΓ Η Μαλακάσα έχει “σκληραγωγήσει” πολλές γενιές.
Με ποδηλατο εγώ σε τρία τεταρτακια θα ήμουν στο βυθό πίσω από τους φράκτες
Κουραστηκα μονο που σκεφτηκα την αποσταση. (Κ τις μπυρες)
Γρηγορος παντως.
Μυστης. Το εχω σκεφτει και εγω το ποδηλατο για συναυλιες με πολυ κοσμο αλλα το φοβομουνα παντα λογω κουρασης. Αλλα για εσενα το φαληρο- χαλανδρι ειναι προθερμανση