Nile are currently in the studio wrapping up the mix of their latest effort ?At The Gate of Sethu? with producer Neil Kernon ( fyi.he has produced the last four albums)… Album should be released 2nd quarter 2012.
Ε αφού έχουμε τίτλο ας ανοίξει και το thread για μια από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς.
Αναμένουμε !!!
Πάντως δεν λείπουν και τα προβλήματα:
On February 4, 2012, Karl Sanders announced on his facebook page that they had a new bassist, Todd Ellis, who would contribute vocals to the new record. The next day, he explained on the band’s official forum that the had lost contact with Chris Lollis during the writing and recording of the upcoming album, and after three months of silence from him they hired a replacement.
στα δικα μου γουστα αν κοψουν τα βαρετα αργα σημεια “ησυχιας” στα μεγαλα τους κομματια εχουν τη δυνατοτητα να φτιαξουν ενα ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ αλμπουμ. οποτε αναμενουμε αγωνιωδως!
Σε έχασα εδώ, αν εννοείς πάντως κομμάτια σαν τα to dream of ur και unas slayer of god και άλλα παρόμοια δεν μπορώ καν να περιγράψω σε ποιο βαθμό διαφωνώ.
οχι. το unas πχ το θεωρω πολυ καλο κομματι. κατι 4th ara dagon κλπ ομως θεωρω οτι σπανε την γαματη ντεθ μεταλ μονοτονια που δημιουργουν αυτοι οι μουσικαρες οταν θελουν.
Δεν ξέρω, από την μια κάτι τέτοια περάσματα τα λατρεύω στους Nile από την άλλη το έχουν κάνει ήδη αρκετές φορές με επιτυχία κατά την γνώμη μου (και το 4th arra dagon μου αρέσει να σου πω πολύ) ενώ όταν τα ψιλοκόψαν κάπως αυτά στα annihilation και στο Ithyphallic μάλλον είχαν τις πιο αδύνατες στιγμές τους. Είναι λίγο επικίνδυνα μεν αφού θέλουν επιδεξιότητα για να μην γίνει βαρετό το κομμάτι όπως λες αλλά ως τώρα μάλλον η χρήση τους από τους Nile είναι άκρως επιτυχημένη.
στα αυτια μου η διαφορα του unas απο το 4th ara για παραδειγμα ειναι τεραστια αλλα τεσπα. κατι αλλο πχ που με χαλαει πολυ ειναι κομματια σαν το 7ο στο τελευταιο αλμπουμ. κομματια μονο με ανατολιτικα οργανα δλ, instrumentals. τα πιο πολλα απο αυτα ειναι πολυ αναλατα ρε παιδι μου και μονο το ρυθμο καταφερνουν να σπανε…
λάθος μπάντα ακούς…αν οι Nile βγάλουν τα αργά μέρη ή τα έντονα έθνικ στοιχεία θα γίνουν μια ντέθ μέταλ μπάντα της σειράς που απλά παίζει γρήγορα.Από τέτοιες έχουμε χορτάσει.
οχι παιδια καταλαβαινω πολυ καλα και απο την 1η στιγμη τι θελετε να πειτε. απλως κατ εμε οι nile ειναι τοοοοοοοοοοοοοοοσο καλοι στο death μεταλ μερος που μου αρκει. ειναι απο τις μπαντες που τα καλα κομματια τους θα μπορουσα να τα ακουω για ωρες. απλως αυτο που οι πιο πολλοι αποκαλουν “αυτο που τους κανει να ξεχωριζουν (διοτι τους δινει ταυτοτητα)” εγω το λεω “αυτο που τους κραταει μακρια απο το να βαλουν σε 1 αλμπουμ 40 καθαρα-ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ λεπτα ΜΑΓΕΙΑΣ”.
…ποιοτικό θά’ναι, στα στάνταρς της μπάντας…την δουλειά του Σεθ, θα την δούμε ολοκληρωμένη και θα κρίνουμε, αλλά αυτο που βλέπω πιο πάνω δεν μου λέει κάτι:):!:
Band mastermind, Karl Sanders, commented: “Seth Siro Anton has designed the cover. I have been a fan of Septicflesh [for] a long time, and as Seth expressed interest, I knew that he would deliver a great job. I would say his work is easily the best we’ve ever had. He has captured the darker side of the sound of Nile and reflected the music and ideas, the heart and soul of Nile are forming. Seth is a very talented man and understands exactly who we are.”
Seth Siro Anton stated: “It is no secret that I admire the powerful stylistic lines of the magical symbols that still transmit the aura of ancient Egypt, preserving in time the ancient mysteries. Also, I am fascinated from the final frozen moment of the flesh captured in an eternal sleeping stasis, at the completion of the mummification process. So, with a great pleasure I accepted the challenge, to visualize the new masterpiece of Nile At The Gate Of Sethu.”