Nirvana

8 Likes

Γαμωτο, ειναι δυνατον ο λογος γραφης ενος ανθρωπου που εχει γραψει το απο πανω γραμμα και η ιδιοσυγκρασια του, μετα απο οσα εχει κανει για τη μουσικη, να μην ειναι ευαγγέλιο απο καθε μπαντα (και απο καθε ανθρωπο στο μετρο που αναλογει) στον γαμημένο ετουτο πλανήτη?? Σταση ζωης καθε του λεξη… Σεβασμος μονο :ninja:t2:

6 Likes

Πραγματικά απολαυστικό ανάγνωσμα. Κι η ιστορία τελικά έδειξε ότι δεν του βγήκαν όλες οι απαιτήσεις, βέβαια.

1 Like

Έχουν ειπωθεί ξανά αυτά από ό,τι βλέπω, υπάρχουν και βίντεο και ντοκιμαντέρ σχετικά, αλλά σε εμένα ήταν τελείως άγνωστη η αμφισβήτηση της εκδοχής της αυτοκτονίας του Cobain. Σε κάθε περίπτωση, έπεσα στο παρακάτω βίντεο τις προάλλες που αναφέρει διάφορα στοιχεία που δεν βγάζουν νόημα στην επίσημη εκδοχή των πραγμάτων και περιλαμβάνει και αποσπάσματα της πρόσφατης διεπιστημονικής ανάλυσης της υπόθεσης που καταλήγει πως δολοφονήθηκε.

Υπ’ όψιν ότι αυτή τη στιγμή το Youtube το έχει περιορίσει για αδιευκρίνιστο λόγο, απλά από τύχη το είχα ανοίξει πριν τον περιορισμό, οπότε τώρα που είναι unlisted έχω πρόσβαση γιατί έχω ακόμα το link. Αν θελήσετε να το δείτε, λογικά θα σας βγάλει ειδοποίηση “Συνιστάται η κρίση του θεατή”, θα πατήσετε “Κατανοώ και επιθυμώ να συνεχίσω” και θα φορτώσει ένα σφάλμα “! null”. Εκεί, κάνοντας ανανέωση στη σελίδα ξεκινάει να παίζει κανονικά (τουλάχιστον σε εμένα).

Μου βγάζει ότι πρέπει να συνδεθείς στο Youtube για να το δεις, εκτός κι αν εγώ χάνω κάτι… :roll_eyes:

Κάποτε είχα καεί κι εγώ με αυτήν τη θεωρία συνομωσίας (για τον γραφικό χαρακτήρα και την αλλαγή ύφους στο τέλος του γράμματος, τα (μη) αποτυπώματα στην καραμπίνα, το μέγεθος της δόσης, τη θέση του όπλου, τις “εξομολογήσεις” του El Duce και τον “τυχαίο” θάνατό του κλπ. κλπ. -δεν ξέρω τι απ’ όλα αυτά αναφέρεται στο video), αλλά μέσα μας νομίζω σε κανέναν δεν φαίνεται “περίεργο” το σενάριο της αυτοκτονίας…

Ναι, δεν χάνεις κάτι, παρέλειψα να το αναφέρω. Πρέπει να συνδεθείς γιατι είναι ενήλικο περιεχόμενο. Από όσα γράφεις αναφέρονται όλα εκτός από τις εξομολογήσεις και τον περίεργο θάνατο του El Duce.

Και ναι, σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε ο “βασανισμένος ροκσταρ” που ήταν και γνωστό ότι έκανε χρήση ηρωίνης. Ήταν και σε μια δυσκολη περίοδο της ζωής του, ήταν και 27 ετών, ήρθε και κούμπωσε πολύ ταιριαστά το αφήγημα. Αλλά αν είναι φύσει αδύνατον να έχουν γίνει τα πράγματα έτσι όπως υποτίθεται ότι έγιναν, αξίζει τουλάχιστον να ξανανοίξει η υπόθεση.

Αν θυμάμαι καλά υπήρχε κι ένα σενάριο ότι να μεν αυτοκτόνησε, αλλά υπήρχε και κάποιος εκεί και τον “βοήθησε” (ας πούμε), και κάπως έτσι εξηγούνταν κάποιες από τις “αντιφάσεις”.

Μπορεί, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στο βίντεο και στην ανάλυση, φαντάζει αρκετά απίθανο. Κρίνοντας από τη θανάσιμα μεγάλη ποσότητα ηρωΐνης στο αίμα του, θα έπρεπε κάποιος να του δώσει την καραμπίνα κατευθείαν μετά τη χορήγηση και ο Κομπέιν να τεντωθεί για να μπορέσει να πατήσει μόνος του τη σκανδάλη (ήταν μακρύκανη) στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που θα είχε ακόμα κάπως τις αισθήσεις του.

Κι έτσι να είναι, που μου φαίνεται ακραίο, ο “βοηθός” έχει διαπράξει το έγκλημα της υποβοήθησης αυτοκτονίας.

Ωραία και πες ότι λύνεται το μυστήριο, και τελικά δεν ηταν αυτοκτονία και ήταν δολοφονία. Και γίνεται δίκη, βγαίνει απόφαση και μετά απο 32 χρόνια κλείνουν μέσα τον/την δολοφόνο. Αυτό γυρνάει τον Κομπέην πίσω με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να ξανακούσουμε αυτό το πηγαίο ταλέντο να γράφει και να τραγουδάει κομματάρες;

Α να μια θεωρια συνομωσιας που δεν ειχα ακουσει ποτε!

Απο τις καλυτερες, στηριζω. Αρκετα καλο entertainment value.

Δυστυχώς όχι αλλά αν όντως αποδειχτεί κάτι τέτοιο και γίνουν όσα γράφεις, θα έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, θα έχει δικαιωθεί η μνήμη του και η οικογένειά του, και δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερο το άτομο ή τα άτομα που τον δολοφόνησε/αν. Δεν είναι και λίγο.

Επίσης, ξανανέβασαν το βίντεο, οπότε αν δεν δουλεύει το παραπάνω, να το: