Να σου θυμισω οτι οι Kreator πατησαν καργα πανω στους Venom . Πολλες thrash μπαντες πατησαν στο Power .Το εχουν παραδεχτει άλλοστε . Ποιος πατησε στους sleepknot ?
Ναι,να φαντάστω ότι κάνεις παρέα με άτομα που ακούνε συγκεκριμένα πράγματα?
Όσο για το ραπ στυλ,μια χαρά έκανε και το έφερε.Το ότι 2 μουσικές κουλτούρες με διαφορετικό ήχο αλλά και με κοινά χαρακτηριστικά,ήρθανε κοντά μόνο θετικό μου φένεται.Όσο για τη γνώμη του μέσου μεταλλά,μιας και μιλάμε κυρίως για τον έλληνα-ευρωπαίο μεταλλά,ειλικρινά I don’t give a shit!Τι,πρέπει να πάρουμε τη γνώμη του μέσου όρου ως τη σωστή?
Μόνο παλιότερα στο τόπικ των Kamelot…από 'κει και πέρα ότι αρνητικό έχω πεί δεν το έχω πεί υποτημόντας το είδος αλλά λέγοντας ότι το τάδε ή το δείνα συγκρότημα δεν είναι του γούστου μου.
Και τι πάει να πεί αυτό?Διαγωνισμό επιρροής κάνουμε εδώ???
Όσο για το ποιος πάτησε πάνω στους Slipknot,απλά σκέψου κυρίως σύνγχρονα συγκροτήματα,από τους Devil Driver μέχρι τους Mnemic,τους Soilwork των τελευταίων δίσκων(αν δεν κάνω λάθος έχουνε δηλώσει και την αγάπη τους για το συγκρότημα επανελημένα),τους Chimaira,γενικά όλο το metalcore είδος και πάει λέγοντας.
Και συγνώμη,αλλά αν δεν εντοπίζεται nu-metal επιρροές σε μπάντες όπως Fear Factory,Machine Head,Soulfly και διάφορους άλλους,ε,τότε τι να πώ…
Ρε σοβαρά, αν διαβάζεις το συγκεκριμένο ποστ σου που έχω κουοτάρει και πιστεύεις ότι τα συγκεκριμένα επιχειρήματα που παραθέτεις ενισχύουν την άποψή σου, τότε δεν έχει λόγο να συνεχίζεται αυτή η κουβέντα… Και απορώ γιατί ο signal συνεχίζει να απαντάει.
Φιλικά πάντα, ελπίζω να μην μου επιτεθείς στο επόμενο ποστ.
Υ.Γ.: Η μόνη nu μπάντα που μου αρέσει παραπάνω από το “ντάξει καλοί είναι” είναι οι Disturbed και οι SOAD, αν αυτοί οι δύο θεωρούνται nu.
Υ.Γ.2: Δλδ και δίκιο να χεις, εγώ γιατί να σε πιστέψω? Επειδή΄οι περισσότεροι που ακούν μέταλ δεν ακούν νου και επειδή οι νουμεταλλάδες φοράνε άλλα ρούχα? τζίζους
Υ.Γ.3:Μακάρι να υπήρχαν αυτονόητα πράγματα φίλε μου. Αλλά δεν υπάρχουν.
Ακουνε ΟΛΑ τα ειδη του μεταλ απο poser μεχρι death , εκτος του nu…
Δηλαδη ποια ειναι τα κοινα χαρακτηριστικα της μουσικης μεταλ με τη ραπ ???
Ρωτα τους Anthrax και τους Aerosmith:wink:
Σκέψου το πως βλέπουν τη ζωή και το πως διαπραγματεύονται στοιχουργικά διάφορα θέματα μπάντες απ’ τους μεν και των δε…σκέψου επίσης το πως έχουνε κατακρίνει τα 2 είδη διάφοροι συντιριτικοί και επίσης το απο που προέρχονται(και τα 2 ξεκινίσανε από αυθόρμητα από απλούς ανθρώπους και όχι από απόφοιτους μουσικών κολλεγίων,και τα εκφράζανε-ουν?- μια αγανάκτηση για τη δομή της κοινωνίας,κτλ…).
Το τι ακούνε οι φίλοι σου μου είναι αδιάφορο.Αν εκείνοι δεν γουστάρουνε ένα είδος δεν το κάνει αυτόματα και σκατά…
Εσυ αναρωτηθηκες τι ακουνε !!!
Μουσικα λεω τι σχεση εχουν…οχι στιχουργικα…
για πες μερικες thrash Μπαντες που πατησανε πανω στο power??
γιατι αντιθετως το power,θυμαμαι να thrash-ιζει στα ντεμπουτα των helloween,blind guardian κλπ κλπ
και αυτο που πες για kreator και venom που κολλαει??ειλικρινα δεν το πιασα
Σου απαντησα νομιζω
Απλα εκαναν τον συνδιασμο των δυο μουσικων ειδων !
Αυτο τι παει να πει ?
Με την ιδια λογικη το ‘‘ρεμπετης μεταλλας’’ που συνδιαζει μεταλ και ρεμπετικο ( εστω και για χαβαλε) αναδεικνυει την μουσικη σχεση του ρεμπετικου με το μεταλ…Ελεος ε ??
Και το nu-metal τι νομιζεις οτι ειναι?
Και με καλυψε και ο πυραμιδας ποιο πανω σχετικα με τα κοινα στοιχεια των δυο ειδων…
Σόρρυ αλλά δεν θυμάμαι να έκανα ούτε μια νύξη για το τι ακούνε οι φίλοι σου…
Πρώτα απ’ όλα και το ροκ(κατά προέκταση το μέταλ) και η ραπ αν δεν κάνω λάθος προέρχονται(ή τουλάχιστον είναι επιρρεασμένα) από τη μουσική των αφροαμερικάνων στις Η.Π.Α.Έχουνε πολλές διαφορές αλλά και κάποια κοινά σημεία,σκέψου απλά πόση σημασία δίνουν και τα 2 είδη στο ρυθμό για παράδειγμα…και ακόμη και κοινά σημεία να μην είχανε,τι σημαίνει,ότι δεν μπορούν να έρθουν κοντά και να δημιουργήσουν κάτι το αξιόλογο?
ρε παιδια.Πρεπει να σεβεστε τα αλλα ειδη μουσικης.Nightsky μπορεις να θεωρεις μαλακια την νου-μεταλ σεβαστη η αποψη σου.Εσυ εισαι metalhead και οι αλλοι ειναι emo.
Αντε να παρω και γω την ανεμπνευστη κλασσικη μεταλ μου,και να παμε σπιτια μας
Eδω αναφερθηκες…
Και εγω σου ειπα οτι ακουνε ολοκληρο το φασμα του μεταλ.
Στα άλλα που σου γράψαμε εγώ,ο Freedomfrock και ο signal δεν βλέπω απάντηση:roll:
κοιτα οπως ξαναπα το nu δεν υφισταται σαν ειδος.
δηλαδη δεν εχουν καμια σχεση οι system of a down πχ με τους linkin park!οι μεν εχουν στοιχεια μεταλ,οι δε απλως παραμορφωση στις κιθαρες!
ετσι ειναι πολυ λιγες οι μπαντες που εχουν τα στοιχεια του “nu” και ειναι μεταλ.οπως πχ slipknot!
και γω στην ηλικια σου ακουγα μοναχα heavy,power!στην συνεχεια ακουσα και τα αλλα ειδη!
προφανως οι μεταλαδες που γνωριζεις,τους κανεις και παρεα,και για να κανεις παρεα καποιον,πρεπει να χετε και ιδια γουστα!και ιδιαιτερα με την αντιληψη που χεις για το nu metal,δεν θα κανες παρεα με καποιον που το ακουει.
οσο για τους υπολοιπους μεταλαδες,αν περναγες μια βολτα απο τον λυκαβητο στις 30 μαιου του 2005,θα βλεπες ενα καταμεστο χωρο απο οπαδους με μεταλ μπλουζακια που χαν ερθει να δουνε τους slipknot!
ενδυμασια του ραπ στο μεταλ???υπαρχει τετοιο πραγμα??και αν υπαρχει,που ειναι το κακο?
εσυ ακους μουσικη αναλογα με το τι φοραει ο καθενας???
φιλε οταν ξεκινησε το Power μεταλ ητανε μια χαρα ειδος.στη συνεχεια εγινε υπερμελωδικο και ξενερωσε πολλους οπαδους του.
αντιθετα οι dj’ς ητανε απο την αρχη του nu metal.και η παρουσια τους,συνοδευτικη.οπωτε οποιος επελεγε να ακουσει Nu metal,σημαινει οτι δεν ξενερωνε απο τους dj’s!
Οι απαντησεις του ειναι επιλεκτικες, δεν περιμενω να απαντησει… Εξαλλου τι καινουργιο θα μπορουσε να πει, 3 μερες τωρα τα ιδια διαβαζω: “Το nu ειναι μαλακια, ζητω το αγνο μεταλ” και διαφορα αλλα ωραια…
ξεχασες τους IN FLAMES!!!
Λες για το Reroute to remaine?Εντάξει,είχε αμερικανίλα σε σχέση με ότι άλλο έχουν κάνει,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχει από το συγκεκριμένο είδος ο δίσκος:-s Αν και στις συνεντεύξεις τους ναι,δηλώνουνε ότι γουστάρουνε τους Slipknot,αν δεν κάνω λάθος πάντοτε έχουν κάνει και περιοδία,Slayer-Slipknot-In Flames:-k
ε ναι,νομιζω απο τοτε φαγανε καψιμο με slipknot.
και οχι μονο το reroute αλλα και το soundtrack.
ο τροπος με τον οποιο χρησιμοποιουνε τα μελωδικα ρεφραιν ειναι καθαρα the nu way!!