Καλύτερο nu-metal συγκρότημα

Προς τον signal-05 που προφανως δεν εχει καταλαβει ακομα τι ακουω…

Ακουω Hard,Poser/Glam, Heavy, USPower, EuroPower,Speed, Thrash, Death, NWOSDM , Black , Gothic, Folk, Symphonic-Atmospheric, Progressive, Ελληνικο ροκ…

Oπως καταλαβαινεις δεν ακουω μονο χεβι/παουερ…

Δεν ακουω nu, industrial, -core, doom.

Δεν απανταω σε ολα γιατι θα χρειαστει να ειμαι ολη μερα πανω απο το κομπιουτερ και γιατι στα περισσοτερα συμφωνω απολυτα με τον Gt Dead .

Elπιζω να σας καλυψα…:wink:

Α, και ως ιδανικη ονομασια μαλλον θα ηταν το ''alternative metal ‘’.

Και μην παρεξηγιεστε με το παραμικρο…:slight_smile:

Ναι,αν και ήμουνα μικρός τότε θυμάμαι τις συνεντεύξεις και τις διαφωνίες μεταξύ οπαδών του γκρούπ…ειδικά για το reroute που ήρθε και κάπως απότομο,ενώ για το soundtrack to your escape υπήρχε ήδη μια πρώτη ιδέα για το πως θα ακούγεται λόγω του προηγούμενου δίσκου…θυμάμαι και το δούλεμα που τους ρίχνανε ότι οι Soilwork κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά καλύτερα…

Nightsky,δεν παρεξηγιώμαστε γιατί μιλάμε για μουσική πάντοτε,απλά όταν διατυπόνεται μια άποψη καλό θα 'τανε να είναι ολοκληρωμένη και να μην συνδιάζετε με προσδιορισμούς του στυλ,‘είσαι άσχετος’.

Φιλικά πάντα:)

σαν αντιληψη μου στεκεται και μετα καλυτερα ο ορος alternative metal.
απλα μπορει καποιος να μπερδεψει την λεξη alternative με το alternative rock των 90’ς.και να νομιζει οτι το alternative metal ειναι alternative rock με metal κιθαρες!!

ωραια,εφοσον ακους ολα αυτα,τοτε επιλεγεις τους φιλους σου.γιατι ειναι φυση αδυνατον να μην εχεις γνωρισει ενα ατομο που να ακουει μεταλ και να γουσταρει slipknot.να μου το λεγες 10 χρονια πριν,θα το δεχομουνα,αλλα σημερα??
σημερα δεν υπαρχει nu metal.μπαντες σαν τους slipknot και system of a down χαρακτηριζονται ως μεταλ!εχουν μπει στην μεταλ νοοτροπια.περιοδειες μαζι με μεταλ γκρουπς,κυκλοφοριες απο μεταλ εταιρειες κλπ κλπ.
οπωτε το να μου λες οτι δεν ξερεις κανεναν που να ακουει nu metal,ε το θεωρω λιγο υπερβολικο!

το spoiler ισχυει και για σενα! :wink:

Δεν ξερω μεταλλα ανω των 21 που να γουσταρει Σλιπκνοτ στη Θεσσαλονικη (σιγουρα ομως θα υπαρχει), η οποια πολη εχω την αισθηση οτι ειναι στα γουστα πιο παραδοσιακη και ‘‘τρου’’ ( μην βαρατε, δεν θιγω την true-ila σας αθηναιοι) απο την Αθηνα η οποια εχει περισσοτερο alternative πλυθησμο (εχω φιλους εκει που εχουν ζησει και στις δυο πολεις και μου λενε την κατασταση)

Επισης στα Metal clubs με χρονια λειτουργιας δεν εμφανιζονται τυποι με nu γουστα…
Οποτε ή οι οπαδοι του nu δεν αρεσουν τα μεταλ στεκια και ακουσματα (πραγμα περιεργο) ή απλα δεν υπαρχουν και τοσοι πολλοι…

It’s Greece here,not U.S.A.,δυστηχώς…το είδος δεν είχε ποτέ πέραση πολύ,και δεν μιλάωγια τους Linkin Park αλλά για μπάντες όπως Adema,The Gazette,Spineshank,Static-X,Limp Bizkit,κτλ…

Για εμενα ευτυχως που δεν ειμαστε USA…Δεν ειναι του παροντος να αναφερθω στην νοοτροπια των αμερικανων… ($$$…)

Και σκεψου οτι για καποιον λεμε υποτημητικα καποιες φορες ‘‘αμερικανακι’’…:wink:

Ωχουυυυυυυυυυυυ,δεν θα το πάμε σε άσχετα εντελώς ζητήματα και ούτε έχω διάθεση να ακούσω πάλι βλακίες για την πατρίδα μου,λες και οι έλληνες δεν σκέφτονται το $$$…πλζ,η κουβέντα έχει ξεφύγει,από το nu-metal πήγαμε στον Hansen και μετά στο power και από εκεί στις Η.Π.Α. και ένας θεός ξέρει που θα φτάσουμε…

Ναι αστο καλυτερα…
Αρκετα και για το nu μιλησα.

κοιτα αυτο με τα μαγαζια ειναι μεγαλη ιστορια.γενικα εδω στα μαγαζια εχουμε μεινει πισω
παντως προς πληροφορηση,επειδη απο τι βλεπω δεν εισαι αθηναιος,ενα απο τα παλιοτερα κλαμπς το χωρις ανασα επαιζε slipknot απο οταν κυκλοφορησε το ομωνυμο αλμπουμ τους και γινοτανε χαμος στην πιστα.
το ιδιο και σε ενα πειραιωτικο μεταλ κλαμπ που μουνα θαμωνας εγω,οταν αρχισε να παιζει slipknot αλλα και πιο συγχρονες μπαντες οπως hatebreed κλπ,εμπαινε πολυς κοσμος στην πιστα.

αυτο που λες οτι οπαδοι του nu metal δεν υπαρχουν πολλοι,πως τους ξεχωριζεις?
τα μαγαζια δεν παιζουν nu metal,και απο την αλλη ενας που ακουει slipknot ακουει πχ και slayer.οπωτε αν τον δεις σε ενα μεταλ κλαμπ να χτυπιεται με slayer,θα τον καταταξεις σαν κλασσικο μεταλα. :wink:

Αυτο παει να πει οτι οι kreator πατησαν(επιρρεαστικαν) απο τους Venom .Thash απο Black . Τον διαγωνισμο που τον ειδες ? Η μηπως δεν πρεπει να ποσταρω επειδη δεν συμφωνουμε ?

Για τα μαγαζια και τον κοσμο της θεσσαλονικης μιλαω, στην αθηνα σου ειπα εχετε μεγαλυτερο alternative-nu κοινο…

Εχει τυχει να παω σε club που τη συγκεκριμενη μερα επαιζε nu kai core και ειχε πολυ λιγοτερο κοσμο απο τις μερες που παιζει αλλα ειδη…ξερω ποτε μαζευει κοσμο και ποτε οχι…

Εγω εννοουσα εναν οπαδο των Σλιπκνοτ ,οχι απλα να ακουει 100 μπαντες και μεσα σαυτες να βρισκονται και οι Σλιπκνοτ λογω ορισμενων 3-4 τραγουδιων τους…

παλικαρι εδω κανεις ενα μεγαλο λαθος.τεραστιο.

μακαρι να μασταν αμερικη!μιλωντας για μουσικη παντα!δεν εχω ζησει την ζωη τους,την κοινωνια τους,οπωτε δεν μιλαω για συνθηκες ζωης.
μιλωντας για μουσικη,να ξεκινησω απο που?
απο τις αμερικανικες μεταλ μπαντες!!
απο τα φεστιβαλ που χουνε δει και βλεπουνε?
απο την νοοτροπια των οπαδων?

2 τυχαια παραδειγματα.

α. στην αμερικη εγινε περιοδεια opeth με porcupine tree (δεν θυμαμαι αν εγινε και ευρωπη αυτο), πραγμα που πολλοι οπαδοι των δυο συγκροτηματων αυτων θα στηνανε κωλο για να τους βλεπανε εδω!
σου πα το συγκεκριμενο διοτι αυτο ξερω και μου μεινε στην μνημη μου καθως γουσταρω τις 2 αυτες μπαντες!επισης δεν ειναι αμερικανικες μπαντες,σε περιπτωση που μου πεις,οτι εκει ειναι πιο ευκολα να γινονται τετοια πραγματα για τις αμερικανικες μπαντες (πχ ενα thrash of the titans)
σιγουρα εχουν γινει και γινονται παρομοια πακετα απο διαφορα ειδη του μεταλ και του ροκ

β. πηρα να δω το dvd των bad company απο ενα λαιβ που κανανε το 2002 νομιζω

λοιπον αυτο που δα ητανε το κατι αλλο.
το venue που παιζανε ητανε ενας καταπληκτικος χωρος!ειναι αυτα τα αμερικανικα Theaters που λεμε.
μεγαλος,ομορφος με πολυ ωραιο φωτισμο.
επισης ο χωρος ειχε τραπεζια!!!και εκτος απο το κοινο που ταν ορθιο μπροστα απο την σκηνη υπηρχε και κοσμος που ητανε καθισμενος στα τραπεζια.
και επιπλεον ενα μεγαλο κομματι του κοινου ηταν μεγαλοι ανθρωποι!!

τι θελω να πω με αυτο?
οι ανθρωποι εκει εχουν μεγαλωσει με τετοια ακουσματα!ξερουν να εκτιμουν την καλη μουσικη.
οχι οπως εδω,που το ροκ και μεταλ,θεωρειται τριτοκοσμικο.πληρωνεις τα μαλλιοκεφαλα σου για να δεις το 1/3 ενος λαιβ σε συγκριση με αυτο που γινεται στο εξωτερικο!

μακαρι φιλε μου να μουνα αμερικη.
προσβαση σε απιστευτη πληθωρα δισκων,οχι οπως εδω να παρακαλαμε να πετυχουμε σε καλη τιμη,κατι που πωλειται εκει σε εξεφτελιστικη τιμη.
τρελα λαιβ.ειτε περιοδειες μεγαλων μπαντων ειτε μοδατα ozzfest ειτε ψαγμενα Progpower φεστιβαλ.

βασικα η ελλαδα δεν συγκρινεται με καμια χωρα στην ευρωπη.με την αμερικη θα συγκριθει??

και μη μου πεις για το κοινο μας.
το ειδα στους vicious rumors,στους cynic,στους sieges even κλπ

καλα τωρα θεωρεις τους venom black metal??
ποσες μπαντες υπηρχανε εκεινη την περιοδο που να παιζουνε black metal οπως οι venom?

Αυτο που με ενοχλει στην Αμερικη, ειναι η νοοτροπια του σημερινου Αμερικανου (πιστευω πως θα συμφωνει και ο πυραμιδας)…

Σιγουρα οι Αμερικη μουσικα ειναι πιο μπροστα απο μας, αλλα κι εμεις σιγα σιγα αναπτυσσομεθα… Βλεπουμε περιοδειες που πριν μερικα χρονια ουτε που ειχαμε περασει απο το μυαλο μας οτι θα δουμε…

τον κοσμο που ειχαν ομως οι Saxon οταν ειχαν ερθει το 80’ γιατι δεν τον εχουν πια??:-k

ρε συ,οταν ενα μαγαζι παιζει μεμονωμενα ενα ειδος λογικο δεν ειναι να μαζευει λιγοτερο κοσμο απο οταν κανει το κανονικο του προγραμμα??

και γω θυμαμαι στο μαγαζι που πηγαινα οταν ανακοινωσε οτι θα κανει βραδυα manowar Μαζεψε λιγοτερο κοσμο,απο τι μαζευε στις κανονικες βραδυες του,που επαιζε απο ολα!!

και επισης οτι το μαγαζι αυτο εκανε βραδυα αφιερωμενη στο progressive πατησανε 3 και ο κουκος!

κοιτα,δεν γινεται να υπαρχει οπαδος του nu metal που να ακουει μοναχα τετοιες μπαντες!!
γιατι οπως σου πα,ο ορος αυτος περιλαμβανει διαφορετικες μπαντες μεταξυ τους.
ενας οπαδος των slipknot επι το πλειστον προερχεται απο μεταλ background (οπως και η μπαντα δηλαδη).οπωτε ειναι φυση αδυνατον να μην γουσταρει και υπολοιπα ειδη μεταλ!

Με παρεξηγησες !

Εννοειται οτι οι συνθηκες για τους μεταλ οπαδους εκει ειναι καλυτερες…

Εγω μιλησα για ‘‘εξω-μουσικη’’ νοοτροπια του μεγαλυτερου μερους των αμερικανων…
Δεν το συνεχισα αλλωστε γιατι θα ηταν εντελως οφ-τοπικ…

α, και δεν εννοουσα λιγοτερο κοσμο απο τις κανονικες βραδιες, αλλα απο αφιερωματα σε αλλα ειδη.

καλα αυτο δεν ξερεις και πως ειναι και στο εξωτερικο.
δηλαδη γενικα πολλες μεγαλες μπαντες του παρελθοντος παιζουνε σε μικροτερο κοινο σημερα.αναλογικα μιλαμε παντα!

ε μα και παλι το nu metal τοτε που ταν στα “πανω του” εδω,ηταν το πιο προσφατο ειδος που κυκλοφορησε.
οπωτε πως γινεται να χει παραπανω κοσμο απο τις βραδυες που κανει αφιερωματα σε ειδη που υπαρχουν απο μια δεκαετια εως 30 χρονια???

για την “εξω-μουσικη” νοοτροπια δεν σε καταλαβαινω να σου πω την αληθεια!

Εννοω την γενικοτερη νοοτροπια που εχει ο αμερικανος στη ζωη του. Ασχετο με τη μουσικη, δεν το κουβεντιαζουμε…

Στα λεγομενα μου ερχεσαι οτι οι Slipknot kai to nu gennikotera εχουν πολυ μικρο κοινο ( και αριθμητικα και ηλικιακα).