Καλύτερο nu-metal συγκρότημα

πες τα ρε Ripper !

χρειαζεται πολυ περισσοτερο ψαξιμο για να μαθεις τα 80’ς παρα τα συγχρονα , των ποιων τις φατσες κσι τις συνεντευξεις τις βλεπεις συνεχεια στα εντυπα…Και ασε που στη χωρα αυτη δεν βρισκεις πλεον παλιους δισκους…

Ενω καινουριους ε! Των Gogol Bordello για παραδειγμα ηρθε στην Ελλαδα 1 χρονο μετα την επισημη κυκλοφορια του. Οσο για τα εντυπα αφηστε το παραμυθι καθε χρονο τα αφιερωματα τους στο παρελθον εστιαζουν…

ρίππερ, τα πιστεύω απόλυτα. με τα 80’ς ασχολούμαι περισσότερο απ’ ό,τι νομίζεις και από τις μπάντες που λες έχω κι αυθεντικούς δίσκους. βέβαια, επειδή όντως μ’ αρέσει το 80’ς μέταλ δεν ασχολούμαι μόνο με τις μπάντες που βγήκαν τότε. γι’ αυτό έχω αγοράσει τα δεμος των battle ram, atlantean kodex, τους δίσκους των antiquus, pharoah, tempsest reign, k-octave, last empire, crescent shield, catch 22, katagory v, seventh calling και πολλών άλλων. και πίστεψε με, ήταν πολύ πιο δύσκολο να μάθω γι’ αυτούς που είναι σχετικά νέες μπάντες παρά για jag panzer, tyrant, apocrypha, titan force k.lp.

οντως ουτε καινουριοι ερχονται…Τωρα θυμηθηκα το ελληνικο διαμαντι το ‘‘Inner Strenght’’ απο τους InnerWish που κυκλοφορησε σε ελαχιστοτατα κομματια και τρελενομαι !!!
Ενα χρονο το αναζητουσα στα δισκαδικα, πουθενα δεν υπηρχε, τελικα το πηρα απο τον παγκο του ΜΜD…
Κριμα γιατι πιστευω θα εκανε πολυ υψηλοτερες πωλησεις αν κυκλοφορουσε με φυσιολογικη διανομη…

για το θεμα του ψαξιματος,για μενα αφορα και τα παλια και τα καινουργια.και μην ξεχναμε οτι ειμαστε και στο ελαντα,οπου τα πραγματα ειναι ακομα πιο δυσευρετα!

υπαρχουν και καινουργια ψαγμενα που δεν βρισκονται!!κακα τα ψεμματα!!!
βασικα παντοτε θα υπαρχουν!και κυριως σε μας,που μαστε χρονια πισω μουσικα απο τις αλλες χωρες!

απλα με τις παλιοτερες κυκλοφοριες δυσκολευουν πολυ τα πραγματα,γιατι σταματανε να βγαινουν νεες κοπιες και μετα παιζει να τα βρεις μονο αν τα πουλησει καποιος μεταχειρισμενα!

.
Γιατι βαζεις λογια στο στομα μου ? Δεν προσβαλω κατι το οποιο αγνοω ή δεν εχω ασχοληθει αρκετα ωστε να εχω αποψη πανω στο θεμα .

Αποψη σου . Εγω δεν συμφωνω . Ολοι οι μουσικοι εχουν προτυπα και επιρροες.Δεν ξυπνησαν και ειπαν θα δημιουργισω κατι νεο στη μουσικη γενικοτερα.Αυτο που εκαναν ηταν η δημιουργια ενος νεου ηχου στο ειδη μουσικο ιδιωμα του heavy metal (αν θες μπορω να πω rock για να παρει περισσοτερους η μπαλα)

Οι Judas priest και οχι οι Maiden (Just for the record) .

Εισαι σiγουρος οτι εχεις ακουσει Venom ?

Σορυ ρε παιδια που επεμβαινω στη διαφωνια σας, αλλα αποσο ξερω η μουσικη των Venom ειναι thrash, καμια σχεση με το σημερινο black, απλα ετσι ειχαν ονομασει την μουσικη τους λογω σατανικου ιματζ…

Παω πασο . Εισαι ψαγμενος .Ασχολουμε ενοειτε με το σημερα . Αν δεν ασχολιομουν θα παρακολουθουσα 3-5 συναβλιες το χρονο . Οπου βρισκω ντεμο το περνω με τη μια . Οσο για τις νεες μπαντες συμφωνω οτι δισκολα βρισκεις αλλα οχι πως ειναι δισκολετερο απο το να βρεις παλιο υλικο . Εδω ακομα και οι Amon Amarth που ειναι απο τις γνωστες μπαντες , δεν βρισκεις δισκους τους . Απο το νετ ταχω αγορασει . Σκατοδιανομες τι να πω . Εχεις δικιο αλλα μπορεις να κανεις αγορες απο το νετ και να βρεις αυτο που θες ή να ασχοληθεις περισσοτερο με το myspace και να ερθεις σε επικοινωνια με το συγροτημα.Τωρα αν σου πω για το δραμα οτι ψαχνω χρονια να βρω δισκους θα χριαστουμε αλλο θρεντ .

[/QUOTE]

οι Βενομ ουσιαστικα γεννησαν το Μπλακ με το ολο image και attitude, αλλα επ ουδενι δεν ειχαν black στοιχεια στη μουσικη τους.

εννοειται οτι ειναι κατι αρκετα πιο δυσκολο. ασχετο:

μιας και ανεφερες το ep των Atlantean Kodex πες καμια γνωμη

και ον τοπικ, οι αγαπημενοι μου μαλλον ειναι οι KoRn αν και πλεον πανε κατα διαολου. καλυτερα να κανουν δεησεις να γυρισει ο Χεντ επειδη δε τους βλεπω καλα.

1. Εδω εχεις δικιο, δεν διαβασα καλα το ποστ σου. Οποτε sorry…

2. Δεν καταλαβαινεις τι λεω. Αυτο που λεω ειναι οτι καθε μουσικος ειτε για την καυλα του ειτε γιατι ειχε καποιο οραμα, δημιοργησε μουσικη απλα για να “τη βγαλει απο μεσα του”. Για γουσταρε να το κανει ρε παιδι μου. Οχι να υπηρετησει το metal η την οποια μουσικη σκηνη. Οτι ο καθενας εχει προτυπα και επιρροες ειναι αναμφισβητητο. Εγω θεωρω ακυρη τη συγκριση “ποιος εχει προσφερει πιο πολλα στο metal”…

3. Παντως Maiden on speed τους ελεγαν τοτε στα 80’ς. Αν και τυχαιο ηταν το παραδειγμα μου, αναμφισβητητα εχουν και Priest καταβολες…

4. Ειμαι πολυ σιγουρος…

@ρίππερ: καλά, προφανώς οι δίσκοι που κυκλοφόρησαν στα 80’ς είναι δύσκολο να βρεθούν, αφού πολλοί είναι oop. τουλάχιστον πάρα πολλοί από αυτούς επανακυκλοφορούν -και από ελληνικές εταιρίες- οπότε δε χρειάζεται να πληρώνεις εξωφρενικά ποσά. κι εγώ από νετ την κάνω τη δουλειά, αφού ούτως ή άλλως επαρχία μένω και δισκάδικο της προκοπής δεν υπάρχει εδώ. όταν λέω ότι είναι πιο δύσκολο να εντοπίσεις σημερινές μπάντες, το εννοώ καθαρά ως θέμα πληροφορίας, αφού πρέπει να σπαταλήσεις πολύ χρόνο στο νετ για ψάξιμο. για 80’σ καλτ μεταλ κλάσιξ (λολ) ακόμα και τα μέηνστρημ περιοδικά τύπου χάμερ - ροκ χαρντ (το ινβέιντερ παλαιότερα ακόμη περισσότερο), έχουν σχετικές στήλες (ή τουλάχιστον είχαν μέχρι τότε που τα διάβαζα). και υπήρχαν και εξειδικευμένα έντυπα.

αυτα που μοιραζανε anacrusis,saint vitus και κατι τετοια cd,ε?

τα βλεπα στην μυτηληνη και ελεγα ελα μωρε,οταν γυρισω αθηνα θα τα παρω,και μολις γυρισα δεν βρηκα ουτε ενα!!! #-o αχ αχ

χμ, δεν ξέρω αν λέμε τα ίδια. εγώ αναφέρομαι σ’ αυτά του τζανετάτου που ασχολιόντουσαν αποκλειστικά με heavy/power/epic από 80’s και έδιναν και ανάλογα σιντάκια. anacrusis,saint vitus δεν είχα πετύχει ποτέ.

2 .Καταλαβα αυτο που λες . Το’χα παρει διαφορετικα γιαυτο και η ενσταση .
4 .Επειδη περα απο ελαχιστον συγροτηματων που μου αρεσουν και εχω ασχοληθει σε βαθος δεν εχω μεγαλη επαφη με το χορο του μπλακ . Θα ηθελα αν δεν βαριεσε(εχει παει 4) να μου δωσεις καποιο ορισμο και παραδειγματα για το τι θεωρειτε μπλακ .

Πριν ενα χρονο ειχαν βγει κατι γαματα που τα πηρα ολα . Vicious rumors(Soldiers Of The Night ,Welcome To The Ball) και Heavy load (death or glory) τα πιο συμαντικα .

Αν και βγαινουμε αρκετα οφφ-τοπικ δεν γαμιεται. Aν και ο Nihilist ειναι πιο ειδικος επι του θεματος…

Oι Venom οντως επηρεασαν σε μεγαλο βαθμο το black και σε image και μουσικα γιατι παιζανε το NWOBHM με αρκετα χυμα τροπο. Για μενα ομως μουσικα αυτοι που το δημιουργησαν περισσοτερο ηταν οι Hellhammer (το πρωτο συγκροτημα του Tom G. Warrior) και οι Bathory των πρωτων 2 δισκων. Γενικα το black στηριχτηκε στο thrash αλλα και στο punk (Ο Quorthon ακουγε τετοια). Απο κει και περα τα πραγματα ειναι λιγο πολυ γνωστα. Mayhem, Darkthrone, Emperor κτλ…

ανγκμαρ, οι atlantean είναι εξαιρετική περίπτωση μπάντας, εφόσον ξέρεις τι πρόκειται να ακούσεις όμως και δεν έχεις λάθος προσδοκίες. μέσα στα τραγούδια δλδ, θα βρεις ακόμη και αυτούσια μέρη από μεγάλους του είδους (έπικ), αλλά οι τύποι βγάζουν απίστευτη ατμόσφαιρα, παίζουν ωραία, έχουν καλό τραγουδιστή, όμορφες μελωδίες, καλή παραγωγή (και γενικότερα το σιντάκι έρχεται με ωραίο artwork, στίχους κ.λπ.) για τα δεδομένα τους. θα έλεγα ότι αν σου αρέσουν πρώιμοι manowar, επικοί bathory, Isen Torr και, γενικά, τέτοια πράγματα, δύσκολα θα απογοητευτείς. τέσσερα τρομερά κομμάτια επικού μέταλ. οι κόπιες που τυπώθηκαν όμως, δεν είναι πολλές και σιγά σιγά θα αρχίσει να εξαφανίζεται.

Λοιπον παιδες…

Δε λεω καλη η κουβεντα περι epic και περι black, αλλα καλο ειναι σιγα σιγα να επιστρεφουμε on topic. Δηλαδη εδω να λεμε ποιο nu-metal συγκροτημα θεωρουμε οτι ειναι το καλυτερο…

Για το epic και το black υπαρχουν τοπικ, νομιζω στην κατηγορια “Κυκλοφοριες” οποτε οποιος θελει συνεχιζει εκει…

thanks man . Hellhammer δεν εχω ακουσει .

συμφωνω και προσθετω οτι τα στοιχεια ‘‘καφριλας’’ που ειχαν οι Venom μονο με το ιδιωμα του thrash ειχαν καποιο κοινο σημειο αναφορας.