Καλύτερο nu-metal συγκρότημα

Συγγνώμη, αλλά όταν γράφω κατά λέξη ότι οι Linkin Park “δεν έχουν πετύχει μουσικά κάτι αξιόλογο”, μάλλον εννοώ στην κυριολεξία αυτό που γράφω. Για όσους δεν κατάλαβαν:

1. Οι Linkin Park στην ουσιά ακολούθησαν πεπατημένες άλλων συγκροτημάτων (βλ. Limp Bizkit κ.ά.).
  2. Δεν παρουσίασαν κάτι το καινοτομικό ή έστω ενδιαφέρον μουσικά (βλ. βαρετά riffs που παίζει και το 7χρονο ξαδερφάκι μου με απουσία solos, αυτό αρκεί).
  3. Πολλά hits που έγραψαν υπερεκτιμήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν ως “κομματάρες” από τους απανταχού fans (βλ. In the End, What I’ve Done) ενώ κλασικά υπήρξε και η προβολή από MTV και λοιπά media που πάντα βοηθάει.
  4. Έχοντας δει και το Live in Texas και το Frat Party at Pancake Festival, τα live τους είναι επιεικώς μέτρια (και πιστέψτε με, έχω δει αρκετά live shows είτε σε DVD -> π.χ. Opeth είτε στην πραγματικότητα -> Metallica, Mastodon, Dream Theater).

Για να μην πιστέψετε ότι είμαι τελείως άσχετος με το εν λόγω συγκρότημα, κάποτε άκουγα φανατικά (δεν θα’ταν Α και Β γυμνασίου;) και χωρίς να έχω πολλά ακούσματα υποστήριζα τα εντελώς αντίθετα από τώρα.

Κάπου παραπάνω μου ζητήθηκε να αναφερθώ σε ένα Χ συγκρότημα των 00s που’χει πετύχει κάτι μουσικά… Από πού ν’αρχίσω και πού να τελειώσω… Να αναφέρω σαν παράδειγμα τους Tool που είναι μια απ’τις μπάντες που έχει πάει την μουσική ένα βήμα παραπέρα απ’ότι ήταν στην αρχή της νέας χιλιετίας, κάτι που ούτε οι Linkin Park ούτε κανένα Nu συγκρότημα δεν έχει κάνει…

Εν κατακλείδι, με γεια σας με χαρά σας να σας αρέσουν οι LP αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Γούστα είναι αυτά, αλλά το θεωρώ λίγο ουτοπικό να πει κάποιος ότι “ξέρετε, οι LP είναι πραγματικά επαναστατικά groups των 00s”. No offence σε κανέναν έτσι…

ps. Ελπίζω να μην πέρασε στο ντούκου ότι οι Deftones και οι SoaD δεν είναι Nu…

Oύτε καν…

Οι Linkin Park τα σπάνε τρελλά και το Minutes To Midnight είναι δισκάρα…
Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι χίλιες φορές ανώτεροι από τα υπόλοιπα γκρουπ του είδους.

1.Συγκρίνεις μπάντες με εντελώς διαφορετικό στύλ και νοοτροπία.Ακόμη και έτσι:Korn-για την εποχή τους κάνανε κάτι πολύ διαφορετικό-,Slipknot.Και μπάντες όπως οι Fear Factory,Machine Head είχαν στοιχεία αυτού του είδους σε δίσκους τους-κάποιες φορές υπερτερούσαν.Αυτές οι μπάντες δεν κάνανε κάτι διαφορετικό και πήγανε τα πράγματα παραπέρα?

2.Οι Deftones θεωρούντε nu-metal.Αν δεν σου αρέσει η ταμπέλα αυτή δεν σημαίνει ότι μπορείς να τον βγάλεις από πάνω τους.Έτσι τους χαρακτηρίζανε απ’ τη στιγμή που ξεκινίσανε.Τυχαίο αυτό?

Oι Linkin Park δεν ήρθαν για να αλλάξουν τον ρου της μουσικής…Μερικές φορές τα πράγματα είναι πιο απλά από οσο νομίζουμε…Ακούμε κατι που μας αρέσει χώρις να χρειάζεται κανουμε ανάλυση Πυρηνικής φυσικής…

1.Που αντέγραψαν ακριβώς τους Bizkit για να καταλάβω?Οκ στο image μπορεί…Στην μουσική παντως καθόλου…

2.Μερικές φορές η καινοτομία δεν είναι το παν…Ακους κατι απλά επειδή σου αρέσει και μόνο είτε είναι η βασικη του μελωδία είτε το γαμάτο reffrain είτε ο ωραίος ρυθμός του…Και μην μου πεις οτι υπάρχει πρωτοτυπία στην μουσική στις μέρες μας γιατί τότε θα το χαμε κόψει το sport προ πολλού…

3.Και επειδή τους είχε συνέχεια airplay το Mtv?Kαι τι με αυτό?Θα κρίνω ένα συγκρότημα από το αν έχει συνεχή προβολή από τα Μέσα?Οχι φυσικά…Και τα κομμάτια που ανέφερες πληροφοριακά ειναι κομματάρες…

4.Μπορώ να πω οτι εχουν καλή σκηνική παρουσία και αποδίδουν πολύ καλά τα κομμάτια…Αν θελουμε να δούμε αψεγάδιαστο live τότε ας δούμε τους G3 ή τον Μalmsteen…

Φιλικά…Τέλος…

2 μπάντες που δεν θυμάμαι να αναφέρθηκαν ως τώρα.Muhromhead και Spineshank.Και οι 2 πολύ αξιόλογοι.Μέσα και οι Ill Nino,που δυστηχώς με απαγοήτευσαν,και οι P.O.D.

Μα αυτό ακριβώς είναι που τέθηκε υπό αμφισβήτηση και βάλθηκα να αντικρούσω… γι’αυτό έγραψα το post, όχι για να κράξω όσους ακούνε Linkin Park ή οποιοδήποτε άλλο Nu band…

Πρωτοτυπία έτσι όπως την ορίζεις εμμέσως πλην σαφώς μέσα απ’το post πλέον είναι αδύνατο να υπάρξει καθώς στον metal κλάδο τα’χουμ δει όλα πλέον. Απλά δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει και στασιμότητα. Το ζήτημα είναι πλέον τι θα κάνει το κάθε σχήμα σε ιδέες και εμπνεύσεις… Αλλά εγώ δεν είπα να μην ακούει κανείς Linkin Park επειδή του αρέσει, ίσα-ίσα. Όπως ανέφερα, κάποτε υπήρξα φανατικός αυτού του σχήματος. Και πάλι όμως δεν μπορώ να δικαιολογήσω το ότι κάποιοι τους χαρακτηρίζουν “groupάρα”…

Εδώ είναι υποκειμενικό το ζήτημα, είναι το τι feeling βγάζει στον καθένα, οπότε σεβαστή η άποψή σου.

Για να γίνω περισσότερο κατανοητός, ίσως θα έπρεπε να πάει κάποιος στην σελίδα 12 του thread και να διαβάσει ξανά το 2ο κυρίως post μου το οποίο ακολουθεί το ερώτημα “τι εννοείς ότι μουσικά δεν έχουν πετύχει κάτι αξιόλογο” και “από πού το συμπέρανες αυτό”.

Και ξέχασα να βάλω +1 στο ότι είναι λιγάκι υπερβολή να ονομάζει κάποιος groupάρα π.χ. τους Static-X…

Όπως το λες… είχαν. Nu στοιχεία στους Machine Head τουλάχιστον υπήρξαν στους πρώτους τους δίσκους. Ε και; Οι δισκάρες “Through the Ashes of Empires” και “The Blackening” μόνο Nu δεν είναι… Δεν πήγαν με το Nu μπροστά το metal στερέωμα…

Αυτά τα ολίγα…

Μια χαρά πήγανε.Αν δεν κάνω λάθος το The burning red-που είχε υπερβολικά πολλά στοιχεία- είναι το πιο μοσχοπουλημένο άλμπουμ τους.Και οι Fear Factory μια χαρά ακούγονταν όταν παίξανε αυτό το είδος.

Όσο για τους Static-X…πόσους δίσκους τους έχεις ακούσει είπαμε?:wink:

Τώρα άμα κρίνεις την ποιότητα απ’την ποσότητα (των πωλημένων δίσκων ντε)… χαίρω πολύ Χαιρόπουλος. Όσους metallers ξέρω (irl λέω τώρα) που λάτρεψαν τους Machine Head τους λάτρεψαν για τους δίσκους που ανέφερα (κυρίως για το Blackening) κι όχι για τα πονήματά τους την Nu εποχή. Αναρωτιέμαι πόσοι απ’αυτούς θα τους είχαν κατατάξει στις κορυφαίες metal μπάντες των ημερών μας το 2001 ας πούμε (τότε βγήκε το Supercharger).

Συγγνώμη, αλλά αυτό το “πόσους δίσκους τους έχεις ακούσει είπαμε” μου ηχεί κάπως ενοχλητικό, χωρίς παρεξήγηση πάντα. Άλλωστε δεν συνηθίζω να εμπλέκομαι σε συζητήσεις που δεν αφορούν τα ακούσματά μου εδώ μέσα. Έχω έναν φίλο και συμμαθητή φανατικό των Linkin Park, των Korn, των Limp Bizkit, των Drowning Pool και της Industrial σκηνής (π.χ. Marilyn Manson παλιότερα, Static-X κ.ά.) ο οποίος με είχε πρήξει να ακούσω την δισκογραφία τους “να δω τι εστί Static-X” και μου έγραψε σ’ένα DVDάκι τα “Machine”, “Start a War” και το πρόσφατο “Cannibal” (μας είχε πρήξει “τι δισκάρα κι αυτή” κτλπ κτλπ). Θέλοντας και μη, είπα να ξαναδοκιμάσω την industrial μετά απ’τον Marilyn Manson (ούτε εκείνος μου άρεσε) και άκουσα τα περισσότερα κομμάτια από τους προαναφερθέντες δίσκους, ενώ μάλιστα τότε είχε τύχει να πάρω το Blackening (δες κάτι συμπτώσεις) και δεν το είχα ακούσει όλο.

Τους κ.κ. Fear Factory δεν τους έχω ακούσει και συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αυτάααα

Μάλλον γνωρίζουμε διαφορετικούς οπαδούς.Οι περρισσότεροι που γνωρίζω εγώ τους λατρεύουν για τα 2 πρώτα άλμπουμ.Και εγώ ειδικά θεωρώ το The burning red το καλύτερο άλμπουμ τους.Αρκετός κόσμος θα έλεγα.Το Supercharger δεν είναι κάτι το τρομερό,αλλά για αυτό φταίει το γκρούπ,όχι το είδος.

Οκ,δεκτό αυτό που λες,και το πόσους δίσκους έχεις ακούσει δεν το ενοούσα ειρωνικά.Επειδή όμως αυτά τα συγκροτήματα είναι απ’ τα αγαπημένα μου,και ειδικά επειδή έχουν ουσία πιστεύω,τα παίρνουν λίγο να λένε ότι δεν είναι αξιόλογα,ή ότι δεν υπάρχουν συγκροτήματα του είδους που αλλάξαν τις καταστάσεις στη μουσική αυτή.Δεν νομίζω να πείσει κανένας τον άλλο,όπως κάποιος δεν θα μπορούσε να με πείσει εμένα ότι οι Stratovarius ή οι Dream Theater(παραδείγματα φέρνω,μην τα πάρει κανένας) είναι τρομερές μπάντες,έτσι δεν νομίζω να πείσω εσένα.

Α,και ο φίλος σου καλά λέει για το Cannibal:D

Kanena…Tragika ola ta groups pou metexoun stin psifoforia…

Πόσα έχεις ακούσει?

[SIZE="3"][B]هذه الصفحة - كالعديد من الصفحات غيرها بالموقع- لم تكن لترى النور سوى بإقتراح من أحد أبنائنا..  فقد تقدم البعض من أبنائنا بالمهجر إقتراح بعملها، نظراً لأن كثير منهم مولودون بالخارج، أو هاجروا وهم أطفال.. نرجو أن تكون بداية موفقة لتعلم مبادئ اللغة العربية مجاناً.. وسنضيف أكثر في هذا القسم فى القريب بإذن الله..[/B][/SIZE]

Nα σου πω εγω: Κανενα…

ντοινγκ!!!

Nu στοιχεια ειχαν κυριως στο the burning red και στο supercharger!

τα 2 πρωτα ειναι μιξη hardcore με μεταλ!

αα και το through the ashes of empires εχει κατι απομειναρια nu…bite the bullet,all falls down,wipe the tears

συμφωνω οτι ειναι δισκαρα το burning red

αλλα το burn my eyes ειναι αδιαμφισβητητα πιστευω το καλυτερο τους!!αλμπουμ οροσημο!!

Ola ta bands ta exw akousei kai mou fanikan apaisia… Ti sxesi exoun me to true heavy metal opws paixtike apo Judas Priest , Accept kai Saxon ??? e e ??

Eχω αρχισει να σε ερωτευομαι ομως!!!Αληθεια ε

Και το burn my eyes είναι δισκάρα,απλά προτιμώ το burning red.Μιλάω πάντα για το πρωσοπικό μου γούστο,έτσι κι αλλιώς μιλάμε για 2 δισκάρες,οπότε μάλλον είναι μάταιο να κάτσουμε να διαφωνίσουμε στο ποιο είναι απλά γαμάτο και ποιο είναι γαμιστερότερο:lol:
Αν μιλάμε για επιροή βέβαια,τότε το Burn my eyes μάλλον μετράει πιο πολύ,αλλά δεν κρίνεται έτσι το πόσο γουστάρουμε τα κομμάτια.

Σόρρυ αλλά δεν παίξανε μόνο αυτοί μέταλ.Και άλλες μπάντες παίξανε στο στύλ.Δεν χρειάζεται να παίζεις με ακριβώς τον ίδιο τρόπο για να ανήκεις σε ένα είδος.Αλλιώς αυτή η μουσική θα 'χε ψοφήσει προ πολλού.

οτι σχεση εχουν και οι emperor με το true heavy metal!!! :wink: