Άμα είναι έτσι, να πούμε και τους Priest, να βάλουμε και τους UFO, ε, και τους Thin Lizzy, για να μην πω να ρίξουμε μέσα και τους Sabbath βρε αδερφέ! [-X
Μιλώντας λοιπόν για NWOBHM:
Αδυναμίες μου από τη μέχρι τώρα επαφή μου με το κίνημα είναι οι εξής τρεις: Οι Angelwitch για λόγους που προαναφέρθηκαν στο τόπικ, οι φοβεροί και τρομεροί Witchfynde, το πιο ψυχεδελικό, σκοτεινό και παρανοϊκό ίσως συγκρότημα που έβγαλε αυτή η σκηνή, και οι απίστευτοι Legend, ίσως το πιο υποτιμημένο συγκρότημα στην ιστορία του metal, που τουλάχιστον τα δύο full length τους ντροπιάζουν το 85-90% του σκληρού ήχου!
Από κει και πέρα σπουδαίοι ήταν βεβαίως βεβαίως και οι Witchfinder General, ο συνδετικός κρίκος μεταξύ NWOBHM και doom, οι Diamond Head, και προφανώς τα πρώτα Maiden και Saxon σκοτώνουν.
Λοιπόν, αν και το NWOBHM δεν είναι και η σπεσιαλιτέ μου, έχουμε και λέμε…Maiden, Saxon δεν ψηφίζω με την καμία λόγω δημοτικότητας και γενικότερα έλειψης cult-ίλας. Def Leppard δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα. Motorhead ισοπεδώνουν άνετα όλους τους άλλους αλλά δεν είναι ούτε NWOBHM ούτε NLJUGFUY, ούτε AGFDYHSBF, ούτε τίποτα, οι Motorhead είναι Motorhead, έτσι απλά. Οπότε άκυρο κ αυτοί. Girlschool, ok πολύ καλές, Angelwitch, Samson καλοί αλλά δεν τρελαίνομαι. Tygers να πω το κρίμα μου, δεν έχω ακούσει ποτέ. Οπότε τι μένει…Sucking my loooooove!!!
Ρε,οι Angelwitch,το ντεμπούτο δλδ,είναι απίστευτο!Καλύτερο από το Iron Maiden().OI Τygers αξίζουν να τους ακούσεις!Τα 3 πρώτα τους άλμπουμ και το live του 2001 νομίζω Live at Nottingham Rock City είναι πολύ καλά.Και βέβαια οι Demon με τον θεό κιθαρίστα Mal Spooner(R.I.P).