Nwobhm

Mαθε μπαλιτσα, αγορι μου. Το killers ειναι πιο metal οπως εχει πει κι ο dianno. το αλλο ειναι Punk, τα παντα ολα!:stuck_out_tongue:

:wink:

αυτος και το lightning to the nations!:slight_smile:

παρακαλω ο υπνοβατης να ξανανεβασει την παραπανω συλλογη… ευχαριστω.

και λινκ-ακι ωραιο…

http://www.nwobhm.info/nwobhm/

H παραπανω συλλογη τα σπαει ασχημα…Ειδικα το black ice Πω νταξει ρησπεκτ.

this is england ομως με anvil και heavy load?

Απανταω εγω για αυτον…Τα ειχε βαλει περισσοτερο λογω ηχητικης και χρονικης συγγενειας…Και επειδη ειναι κομματαρες φυσικα.

ναι δεκτό αλλά η συλλογή λέγεται this is england :roll:

Προφανως γουσταρε τοσο πολυ anvil και heavy load που δεν αντσταθηκε…Βασικα ας απαντησει ο ιδιος:D

Εδω στο metal for muthas I που ειναι κλασικη συλλογη(μαλιστα βγηκε εκεινη την εποχη) εχει ef band που ενω ειναι Σουηδοι για καποιο περιεργο λογο κατατασονται στο nwobhm!

Ποιες πιστεύετε πως ήταν οι μπάντες που επηρέασαν περισσότερο το κίνημα?

ΕΤΣΙ!!

μπορει να μην εμειναν πιστοι (και καλα εκαναν) στον αρχικο τους ηχο, οσο εμειναν αλλες μπαντες του poll - αν οχι ολες…οποτε να μην ειναι και το χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα του new wave για καποιους… αλλα για μενα απλα [SIZE=“6”]MAIDEN[/SIZE]

δεν γνωρίζω και πολλά απο το είδος αυτό,αλλα οι PRAYING MANTIS είναι οτι καλύτερο έχω ακούσει.

Δεν μπορώ να ξεκολήσω απο αυτό εδώ http://www.youtube.com/watch?v=FMzm9lGv0nQ

…Χαλαρα Diamond Head,μετα Angelwitch μετα Maiden,μετα Saxon…

Angel Witch.

Maiden και εγω ε…Οχι πως δεν αξιζουν τα αλλα βεβαια. Τοπικαρα παντως. Υπαρχουν απιστευτα διαμαντια στον χωρο…

Ενδεικτικα, καποια αγαπημενα κομματια απο υποτιμημενα συγκροτηματα!

Legend - Heaven Sent (επος ε)

Chateaux - Chained And Desperate (Δωστε βαση σε αυτους, ακρως πορωτικο συγκροτημα)

Limelight - Metal Man

A!Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση hopeto!Εγώ πιστεύω πως οι κυριότερες επιρροές ήταν U.F.O,Thin Lizzy,Wishbone Ash,Sabbath.Για πείτε καμία κι εσείς.

Ε τί να πούμε κι εμείς, αφού αυτές ήτανε. Ντάξει, βάλε και Deep Purple, Rainbow, Budgie και σε μικρότερο βαθμό AC/DC, Motorhead και Led Zeppelin. Αλλά οι δύο μεγαλύτερες όπως και να χει ήταν οι Sabbath και οι Priest, τί να λέμε τώρα.

είναι δύσκολο να πψ ποια μπάντα αγαπώ περισσότερο …

όσο για την ερώτηση του hopeto …

κάνω quote από ένα παλιότερο ποστ μ στο θρεντ NWOBHM είδος ή κίνημα .

τέλη 70’ς.η χρυσή περίοδος του σκληρού ροκ είχε φτάσει σε ένα τέλος καθώς τα περισσότερα συγκροτήματα που μεγαλούργησαν στις αρχές των 70’ς είτε είχαν διαλυθεί είτε οι συνθέσεις τους δν ήταν τόσο καλές όσο οι παλιές . τα συγκροτήματα που υπήρχαν στα τέλη των 70’ς (UFO , Scorpions , Thin Lizzy,Rainbow,AC/DC) δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος όλης της ροκ σκηνής. από την άλλη είχες το progressive rock που σίγουρα επιφύλασε μια νέα προσέγγιση τόσο σε μουσική όσο και στιχουργική θεματολογία . και μετά η έκρηξη του punk που είχε σιχαθεί τους δεινοσαύρους του παρελθόντος και είπε κάψτε τα είδωλα , γυρίστε στα βασικά , μουσικη για τη νεολαία , δεν χρειάζεται να παίζεις τα ασσύληπτα σόλο του προγκ απλά ανέβα στη σκηνή πιάσε μια κιθάρα και βγάλε ότι έχεις μέσα σου. μέσα από όλα αυτά εκδηλώθηκε το NWOBHM. πήρε το χέβι στοιχείο από τους “δεινοσαύρους” , τον πειραματισμό και την εκτελεστική δεινότητα του προγκ , και τις βασικές ιδεολογικές αρχές του πανκ.

οπότε , αν πρέπει να μιλήσουμε με ονόματα …

εκτός των χαρντ ροκ συγκροτημάτων π αναφέρθηκαν είναι τα προγκ ( Rush , Yes , ELP …) και εννοείται πανκ (Sex Pistols , Clash …)

smell ya !

Bump!

Λίγο μετά το 2:40 όπου το τραγούδι ξεσπάει νιώθεις την μπάντα λες και παίζει στο σαλόνι σου.
Μπαντάρα,live-άρα!