Nwobhm

ρε πατε καλα ?? εχει η λιστα τους [U]Samson [/U]και δεν εχει τους Tokyo Blade ??? τους Grim Reaper ?? τους Demon ?? Raven ?? Holocaust ?? πολυ πιο κλασικες μπαντες απο τους Samson… επισης οι Motrhead που κολλανε σε NWOBHM τοπικ ??? βαλε και τους Sabbath ρε μεγαλε επειδη ειναι βρετανοι! επισης που πας χωρις Venom ?! που ?!..
τουλαχιστον ελλειπες το τοπικ σου για να μην πω τιποτα πιο χοντρο…

απο αυτα που εχει η λιστα μαλλον SAXON…

Diamond Head μόνο και μόνο για την ήττα που είχα φάει όταν πρωτοάκουσα το Lightning To The Nations!!!

Δεν ξερω αν το ξερετε αλλα ειμαι τιγκα φαν του NWOBHM, εχοντας ακουσει μεχρι και κατι σαπιες μπαντες που δεν καταφεραν να βγαλουν ποτε κατι ολοκληρωμενο, και γουσταρω να βλεπω οτι κοσμος ακομα και στην ηλικια μου γουσταρει να ψαχνεται με αυτο το ειδος. Απο τις μπαντες του poll, μαλλον προς Angel Witch η Tygers… κλινω αλλα η επιλογη ειναι δυσκολη.

ΥΓ δεν θα ηταν καλυτερο αυτο το τοπικ να ενωθει με αυτο αφου στην ουσια το ιδιο πραγμα συζηταμε http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=4094&page=3

Και υπάρχει κι άλλο ένα με συζήτηση για το αν αποτελεί κίνημα ή ιδίωμα.

Ναι ναι, καλυτερα να ενωθουν τα τρια θρεντς και να πανε η στο rockipedia, η οπου αλλου κρινουν οι μοδς, για να τα χουμε ολα καπου μαζεμενα :):!:

Πολυ δυνατοί ειναι και οι DEMON

http://www.youtube.com/watch?v=vY57GGvON50

Μόνο δυνατοί?Καλά τα κλασσικά τους δύο πρώτα άλμπουμς είναι απίστευτα αλλά και αργότερα έχουν ψωμί.
Τα δυνατά τους σημεία ήταν η κιθάρα του Spooner και τα φοβερά του solos.Αλλά κατάφερναν να γράφουν παράλλλα “κλασσικά” hard rock riffs,άλλο που δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ σαν τέτοια.Και όταν ανεβάζανε ταχύτητες…Πόρωση.
Deliver Us form Evil?One Helluva Night?Don’t Break the Circle?Απίστευτα τραγούδια.

Τσεκαρετε επισης και τους [B]Damascus[/B]:

Απο τις κλασικες περιπτωσεις NWOBHM μπαντων (οπως και οι Virtue, οι Tyrant και τοσοι αλλοι) που δεν καταφεραν να κανουν καποια επιτυχια και καποια ολοκληρωμενη δουλεια, εχουν κυκλοφορησει ενα ντεμο και ενα EP με τιτλο “Open Your Eyes” αμφοτερα του 1984, και στη συνεχεια κυκλοφορησε μια συλλογη με αυτες τις δυο κυκλοφοριες με τιτλο “Cold Horizon” (2012, καινουρια κυκλοφορια) απο την High Rollers Records που στις επανακυκλοφοριες ειναι μανουλα κυριολεκτικα.

Η σελιδα τους στο metal archives για οσους θελουν παραπανω πληροφοριες: http://www.metal-archives.com/bands/Damascus/3352

Για τσεκαρετε… [B]ΓΑΜΑΝΕ[/B] :metal:

προσκυνω ταπεινα Damascus…

[B]Wild Horses [/B]

Δείτε σύνθεση:

Brian Robertson
Jimmy Bain
Neil Carter
Clive Edwards

http://www.youtube.com/watch?v=F6lDwPaE0F4&feature=results_main&playnext=1&list=PLF7A0DB2ACB9C54D7

γρρρρφδδδδδδδξξφτττττττττ[B]IFYOUTHINKIMCRAZYTHENYOUBETTERBE…[U]DESPERADOESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS[/U][/B]γγγγρρρρρρρρρρμπππππφφφφφφφφφφφααααααααααααρρρρρρρρργκ

καιγεται ο εγκεφαλος με τετοια ΕΠΗ

Κατα τη γνωμη μου ενα απο τα κορυφαια κομματια του κινηματος:

ναι, και εμείς έχουμε φίλο τον Βογιατζή στο φβ . :stuck_out_tongue:

Πλακα πλακα απο τη μερα που γνωριστηκαμε με αυτον και τη μπαντα του κλπ, εχω μαθει απειρες ομπσκιουριλες απο οτι πιο ανυπαρκτο NWOBHM υπαρχει…και αυτο το τρακ γαμαει συμπαντα!!! ΤΕΛΟΣ!!!

ΥΓ θα πρεπε να βγουν απο το πολλ οι μοτορχεντ και να μπουν οι Tokyo Blade, η καποια αλλη αντιστοιχη μπαντα (πχ Witchfinder General)

ΥΓ2 γαμαει το προτζεκτ των Βain-Robertson-Carter-Edwards

Battlezone-Fighting Back

Οκ,σε οτι καλυτερο εχει συνεισφερει ο Paul Di’Anno ειναι οι Iron Maiden.Αλλα και τα 2 πρωτα (το 3ο δεν το εχω ακουσει) Battlezone δεν ειναι διολου ασχημα.Heavy Metal to the bone.Απλοικο,στιβαρο,πιασαρικο.Του πουστη,ειχε μαζι του και τον Wiggins (Tokyo Blade ΔΙΣΚΑΡΟΥΣ).Το κακο ειναι βεβαια οτι ολες (εκτος του ομωνυμου κομματιου που ειναι του μπασιστα) οι συνθεσεις ανηκουν στον ετερο κιθαριστα John Hurley και το τελικο αποτελεσμα ειναι μετριοτερο των προσδοκιων μου.Υπαρχουν ομως και κομματαρες οπως για παραδειγμα το The Land God Gave to Cain,Welfare Warriors ή ακομα καλυτερα τα Running Blind και Feel the Rock

Dark Star-Dark Star

Απο μελη των Sweaty Betty και αλλαγη ονοματος ως πρωην Berlin,γεννηθηκαν οι Dark Star που οπως και εκατονταδες αλλες μπαντες του NWOBHM,δεν κρατησαν πολυ.Κυκλοφορησαν 2 δισκους,απο τους οποιου ο πρωτος ειναι πραγματικα ΑΣΤΕΡΙ.Και αυτο δεν οφειλεται μονο στο χιτακι Lady of Mars που βρηκε τον δρομο και στην πασιγνωστη σειρα συλλογων "Metal for Muthas’’.Ειναι το εναρκτηριο Kaptain America με την φρεσκαδα (για την εποχη του) και την διαθεση που αποπνεει,το γινομενο απο μεταλλικα σταφυλια νεκταρ του Rockbringer,το Thin Lizzy ριφοφορο Lady Love (αν ακουγα τον Phil να το τραγουδα,ανετα θα το περνουσα για δικο του).Και που σαι.Υπαρχουν και πιο 70s hard rock συνθεσεις (Louisa) ή ακομα και μπαλαντοειδες τραγουδια (Green Peace) που ειναι και απο τα καλυτερα του δισκου μαζι με το Kaptain America.
Η επανακυκλοφορια του 2013 περιεχει καποια επιπλεον κομματια,κοινως το ομωνυμο ντεμο του 1980.Και ειναι μουσικος θησαυρος,ακομα καλυτερος απο τον δισκο.Δλδ τα Die Tryin’,Rock ‘n’ Romancin’ και Crazy Circles ανετα κλεβουν θεσεις στα αγαπημενα μου NWOBHM τραγουδια.

Να τον ακουτε τον Dargaard

Γαμάει σύμπαντα το Dark Star τι να λέμε τώρα…

maiden χαλαρά.Τα πρώτα 2 είναι δισκάρες.Απο κεί και μετά είναι τa πρώτα των holocaust και demon(και αυτά μεγάλες δισκάρες )Ειδικά το nigthcomers το θεωρώ ένα από τα καλύτερα albums όχι μόνο του NWOBH αλλα όλης της hevy metal σκηνής

Είναι ένα είδος που δεν το έχω ψάξει πολύ και γι αυτό δεν θα ψηφίσω στο poll για την ώρα. Πάντως από μπάντες, μου αρέσουν πολύ Angelwitch, Demon, Tokyo Blade και Blitzkrieg (που δεν τους είδα να έχουν αναφερθεί κάπου).