Εγω την έχω δει καθώς και το Κινούμενο κάστρο που το έχω δει cinema. Όπως ανάφερες καλό θα ήταν να υπήρχε τουλάχιστον μια απο της δύο. Μπορεί αρκετοί να μην της ξέρουν αλλα καλό είναι να της γνωρίσουν αφου το αξίζουν.
Και κάτι άσχετο με το θέμα αυτό. Είναι δυνατόν να είναι έξω τo V for Vendetta και να είναι μέσα το Match Point της ίδιας χρονιάς?
Tραγικες επιλογες.Που ειναι το “Τhe man from earth”?“Dead man’s shoes”?“No country for old men”?“3.10 to Yuma”?Ετσι στα γρηγορα δλδ,γιατι αν κατσω να σκεφτω θα θυμηθω κι αλλες.Oτι να’ναι…
Πόσταρε μία λίστα με τις 100 άλλες καλύτερες ταινίες για να δούμε πόσο γαμάτη είναι…
Το ότι δεν έχει τρεις ταινίες που σ΄αρεσουν δεν σημαίνει ότι είναι για τα σκουπιδια
H lλίστα σε πολύ γενικά πλαίσια ήταν καλή…Αρκετές αναμενόμενες επιλογές, αλλες όχι αναμενόμενες…Και σίγουρα ο καθένας μας θα έχει ενστάσεις…Οπώς και στη μουσική έτσι κι εδώ δεν είναι δυνατον να υπάρξει αντικειμενική λιστά…Τουλάχιστον τα συζητάμε μεταξύ μας
Shaun of the Dead : πολύ εσωτερικό χιούμορ. αγαπάμε, αλλά οκ
EΠιτελους…Εχω κουραστει να ακουω ποσο γαματη κωμωδια ειναι…Αστειο δεν λεω…Μεχρις εκει ομως…Και μονο με inner jokes δεν κανεις μια απο τις καλυτερες κωμωδιες…
Παντως διαφωνω με τη λογικη που χρησιμοποιησες καλη ταινια–>πολλα εισιτηρια—>100αδα…
δεν είναι αυτή η λογική ! συνήθως η λογική των κριτικών είναι πολλά εισιτήρια - > κακή ταινία.
αν εμπιστεύεσαι τα εισιτήρια, κινδυνεύεις να αποθεώσεις ταινίες-παπάτζες του μάρκετινγκ. αν δεν τα εμπιστεύεσαι, κινδυνεύεις να κλειστείς σε ένα εσωτερικό κύκλο όπου όσο λιγότερα εισιτήρια, τόσο καλύτερα.
και οι δύο λογικές είναι λαθος.
εμείς για την αρχική λίστα μας ακολουθήσαμε την εξής λογική
βημα 1 : προτείνουν οι συντάκτες 10 ταινίες ο καθένας - ότι τους έρθει
βήμα 2 : προσθέτουμε όλες τις ταινίες που έκαναν εμπορικη επιτυχία
βήμα 3 : προσθέτουμε όλες τις ταινίες που βραβεύτηκαν σε φεστιβαλ
έτσι προκύπτει μια λιστα που περιέχει τα πάντα - ε μετά αρχίζεις και κόβεις
Καλα δεν νομιζω οτι αυτη ειναι η λογικη των κριτικων…Δηλαδη δεν ξερω αν το κανουν καποιοι αλλα στη πλειονοτητα δεν ισχυει…
Οσο για τη λογικη της λιστας θα προτιμουσα ταινιες που αρεσαν στους συντακτες ωστε να δουμε αν οντως αξιζαν αυτες που εκοψαν εισιτηρια ή βραβευτηκαν.Απο την αλλη καταλαβαινω τη λογικη μιας τετοιας επιλογης απλα δεν μπορω να πω οτι με νοιαζει κιολας αν το Αβαταρ η Τρανσφορμερς εκοψε τοσα εισιτηρια ωστε να περασει απο επιλογη για την τελικη επιλογη:)
Οπως και να χει βρηκα τη λιστα πληρης και πολυ καλη σε γενικα πλαισια.
νομίζω ότι φαίνεται ότι η λίστα είναι καθαρά λίστα ταινιών που άρεσαν κ θυμόμαστε, κ όχι που πρέπει ! κάποιες, με καθαρά “αντικειμενικά” κριτήρια δεν θα έπρεπε να ειναι μέσα. βρίσκονται όμως, επειδή είναι αγαπημένες !
Δεν έχω σκοπό να κρίνω τη λίστα, με κάποιες επιλογές διαφωνώ, με πάρα πολλές συμφωνώ. Αν ο καθένας εδωμέσα έπρεπε να διαλέξει 100 ταινίες θα μαζεύονταν πιστεύω συνολικά παραπάνω από τις 400 από τις οποίες ξεκίνησαν τα παιδιά στο site.
Εμένα προσωπικά με βοήθησε να βγάλω μια άκρη και να βάλω σε μια σειρά καλές ταινίες που δεν είχα δει πχ προχτές είδα τις 3 ταφές του Μελκιάδες Εστράδα που τόσο καιρό είχα αμελήσει να δω…
Δυσκολες τετοιες λιστες.Βεβαια εδω εχει τις 100 καλυτερες και οχι τις 5 η 10 που ειναι ακομα πιο φρικτο να επιλεξεις.Εγω εχω καταληξει στις 2 καλυτερες αυτης τις δεκαετιας,νομιζω οτι το Καμια Πατριδα Για Τους Μελλοθανατους και η Επιστροφη Του Βασιλια, κρατουν τις δυο πρωτες θεσεις δεν μπορω να πω ποιο πρωτη η δευτερη.απο εκει και κατω πολλες επιλογες.
Βασικά σόρι κιόλας που θα επαναφέρω αυτή την κουβέντα
αλλά εγώ που λατρεύω μάλλον εξίσου Μιγιαζάκι και Πιξάρ είμαι ο ανώμαλος της υπόθεσης ή κάτι τέτοιο; :-k
Το λέω προφανώς όχι γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατον (φυσικά και δεν είναι), αλλά γιατί αυτό που εκφράστηκε σε τούτο δω το θρεντ ήταν μια λογική που τα φέρνει σε αντιπαράθεση, και χωρίς να υπάρχει λόγος - μιλάμε για δύο “σχολές” κινούμενου που μεταχειρίζονται διαφορετικά μέσα για να εκπληρώσουν τους κινηματογραφικούς τους στόχους και διαπνέονται από εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες και κοσμοθεωρίες, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι και η μία και η άλλη εκπληρώνουν όντως και με το παραπάνω τους στόχους τους και γι’ αυτό τις αγαπάμε για διαφορετικούς λόγους, αλλά με την ίδια θέρμη καρδούλες