Oι 100 ταινίες των 00s, για το cinemanews.gr

Θα θάψω για λίγο το τσεκούρι του πολέμου και θα συμφωνήσω απολύτως με Λουπέν. Σόρι μάγκες, αλλά η Lady Vengeance (για το Mr Vengeance δεν έχω άποψη, δεν το χω δει) είναι όντως ένα μηδενικό. Κρίνοντας το σκηνοθέτη από αυτές τις δύο ταινίες και μόνο, προσπάθησε και στις δύο να κάνει το ίδιο πράγμα αλλά, το βασικότερο, με μεγάλο ρίσκο σε σχέση με το συνδυασμό των εκφραστικών μέσων που επέλεξε. Εκεί που του βγήκε το ρίσκο προέκυψε αριστούργημα (Oldboy) και εκεί που δεν του βγήκε, προέκυψε πατάτα (Lady). Έτσι το βλέπω εγώ, μη σας κάνει εντύπωση. Για να το πω κι αλλιώς, από τη Lady δε μου έχει μείνει τίποτα, ενώ από το Oldboy, χωρίς να το έχω δει περισσότερες φορές, θυμάμαι σχεδόν τα πάντα.

Ε καλα δεν πιασαμε και τα τσεκουρια ακομα :stuck_out_tongue:

εμενα περισσοτερο μου έμεινε πάντως το lady vengeance απο το old boy και ας αναγνωριζω το δευτερο ως ανώτερο

Δυστυχώς, διαβάζοντας τη λίστα, συνειδητοποιώ πρώτον οτι έχω πάει πάρα πολύ λίγο κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια, απο το παλιό Βιλατζ ίσως. Δευτερον ότι γενικά μάλλον δεν έχω δει αρκετες ταινίες ούτε σε DVD, πολλές απο αυτές ούτε που τις ξέρω. Τρίτον ότι μάλλον δεν βλέπω και πολύ σφαιρικά το σινεμα, αφού δεν έχω ασχολήθεί καθόλου με ολόκληρες κατηγορίες απο αυτες της λίστας.
Πολλές απο τις ταινίες που μου άρεσαν αρκετα ώστε να τις έβαζα στις 100 καλύτερες προφανώς και δεν υπάρχουν εδω…

Αυτό το παρατήρησα και εγώ, ότι δεν έχω δει πολλές ταινίες, και έχω χάσει πολλά επεισόδια. Αλλά τώρα προσπαθώ σιγά σιγά, από τις λίστες που διαβάζω στο νετ, να βλέπω όσες πιο πολλές μπορώ. Τουλάχιστον είναι ένας μπούσουλας αυτές οι λίστες και προσωπικά εμένα με έχουν σώσει.

Now playing: Haggard - Larghetto-Epilogo Adagio
via FoxyTunes

monte, λίγο off topic αλλά επειδή δεν ξέρω που αλλού να το ποστάρω,
εδώ http://www.cinemanews.gr/v5/season2010/index.php, έχετε τις 101 ταινίες της νέας season. Γιατί όμως έχετε και ταινίες που προβλήθηκαν το 2009?? απορία απλά…:stuck_out_tongue:

Now playing: Haggard - In a pale moon’s shadow
via FoxyTunes