Νομιζω οτι μαζι με το Φαργκο ειναι οι κορυφαιες τους.
Δυστυχως και εσυ πεφτεις στο λουκι και εξισωνεις το “κακη/μετρια ταινια” με το “δεν μου αρεσει”, που ειναι δυο διαφορετικα πραγματα και γι αυτο παντοτε αυτες οι λιστες ειναι πολυ δυσκολες να τις φτιαξεις.και εσυ το ειπες οτι δεν δεν την εβαλες στη λιστα επειιδη δεν σε εντυπωσιασε, ομως αυτο ειναι λαθος.σημασια εχει αν ειναι καλη η οχι η ταινια.
παντως παντα υπαρχει το υποκειμενικο στοιχειο,εσυ δεν την βαζει στις 100,εγω τη θεωρω μια απο τις δυο καλυτερες της δεκαετιας.Αυτα ειναι τελειως προσωπικα παντοτε.
επισης ασφαλως τα 90s ειναι πολυ καλυτερη δεκαετια κινηματογραφικα απο αυτη που μολις περασε,αλλα βεβαιως και σε αυτην την δεκαετια υπαρχουν πολλες ταινιες που θα τις θυμομαστε μετα απο 30 και 40 χρονια.
Υ.Γ. To Nο Country… ειναι ταινιαρα.Μαλλον η λιστα αυτη ειναι και η μονη παγκοσμιως που δεν την εχει ουτε στην εκατονταδα.
Υ.Γ. Δεν ειναι καλη ιδεα να επιλεξετε και τις 10 καλυτερες αυτης της δεκαετιας;
οταν μιλαμε για κλισε
σε τετοιο στυλ ταινιας
εννοουμε
γκευ φιλοι
αστειοι-γελοιοι φιλοι
happy ending
η κοπελα να τα εχει με γκομενο που ειναι μαλακας μεχρι να το συνειδητοποιησει και να πεσει στην αγκαλια του πρωταγωνιστη - και το αντιστροφο
ενας απο τους δυο πρωταγωνιστες να ειναι “βασανισμενος” για να τον συμπαθησεις (παιδι χωρισμενων/πεθαμενων γονιων, ασχημια σε μικρη ηλικια, κοροιδια απο συμμαθητες κλπ κλπ)
ενας απο τους δυο πρωταγωνιστες να εχει ανιατη αρρωστια-να πεθαινει
το ζευγαρι να μην μπορει να ειναι μαζι - γιατι δεν τους αφηνουν οι γονεις τους/οικονομικοι λογοι/αποστασεις κλπ κλπ - μεχρι το τελος της ταινιας οπου λυνουν ολα τα προβληματα τους και μπορουν τελικα να ειναι μαζι
και αλλα τετοια
επισης
προσωπικα δεν θυμαμαι πολλες ταινιες
που να δειχνουν την γυναικα ξαφνικα να “εχει κατι” και να μην το λεει στον αντρα
και ο αντρας που ειναι τρελα ερωτευμενος και ευαισθητος να γαμιεται ψυχολογικα
προσπαθωντας να καταλαβει τι σκατα εχει αυτη και ειναι ετσι?
ειπα κατι?εκανα κατι?την ποναει το στομαχι της και δεν εχει ορεξη?θελει να χωρισουμε?ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΧΕΙΣ!?!?!?!?!?!?!?!?!?!:lol::lol::lol::lol:
Ει awake τις μπουρδιτσες πριν τις πεταξουμε τις ελεγχουμε…Επειδη διαβασαμε κατι απο ενα περιοδικο δεν το αναπαραγουμε κιολας.Το match point ειναι Η ταινια του Γουντι που δεν μοιαζει με τις αλλες.Απλα.Μονο ενα δυο στοιχεια την προδιδουν…Επισης να ανεφερω οτι οι σοβαροι σκηνοθετες γενικως εχουν ενα εργο σχετικα ομοιομορφο…Ε οι αλλοι σκηνοθετουν οτι τους ζητησουν οχι:)
Οσο για το Σπιρτοκουτο διαφωνω με Μανσον οριζοντιως καθετως κλπ…Οχιε επειδη δεν το αρεσε(απολυτα δικαιολογημενο ειδικα για μια τοσο ιδιατερη ταινια) αλλα για την απλοικη λογικη που της προσαπτεις…Στο Σπιρτοκουτο ο Οικονομοπουλος σκιαγραφει τελεια μεσα απο εναν ιδιοτροπο αλλα πρωτοποριακο τροπο την υφη της μεσης ελληνικης οικογενιας…Και αριστουργημα ενταξει δεν ειναι ομως ειναι απο τις καλυτερες 00s ελληνικες ταινιες χαλαρα μαζι με τον κυνοδοντα…Επιτελους σκηνοθετες πιανουν λιγο το σφυγμο της ελληνικης κοινωνιας και τον αποδιδουν με εναν δικο τους τροπο
+1 και για Matchpoint-δεν μαρεσει ο Γουντυ Αλλεν αλλα στο Matchpoin σηκωνω τα χερια ψηλα,ειναι αριστουργηματικο- και +1000 για Σπιρτοκουτο…ελληνικος κινηματογραφος με @@…δεν μπορω να το ξαναδω δευτερη φορα,οπως και την ψυχη στο στομα,αλλα ειναι και οι δυο ταινιες που δειχνουν μεσα απο μια ενοχλητικη παραμορφωση,το ειναι της μεσης ελληνικης οικογενειας και κοινωνιας παραλληλα…
Ταινιες με @@,προσωπικοτητα και με περιεχομενο επικαιρο,καυστικο και ενοχλητικο…
Για almost famous που ειπατε,συμφωνω πως ειναι ταινια για κυριακη μεσημερι,μεγκα και με φαι μπροστα σου,και κατουρημα διχως να πατησεις pause…
Συμφωνώ κι εγώ με τα 1000 για το “Σπιρτόκουτο” αλλά νομίζω πως χώραγε κι ο “Βασιλιάς” που είναι μια από τις λίγες ελληνικές ταινίες με σενάριο που χρησιμοποίησε κάτι παραπάνω από χαρτοπετσέτα για να γραφτεί και συνδυάζει σοβαρή θεματολογία κάνοντας παράλληλα κλικ σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.
Κατά τα άλλα, θέλω να μου απαντήσετε σοβαρά. Όταν επιλέγατε το Μαλχόλαντ Ντράιβ, σχολίασε κανένας πως η ταινία αυτή πρέπει να μπει γιατί
έχει την αρτιότερη σκηνοθετικά λεσβιακή σκηνή ever; :lol: Εκατομμύρια κόσμου συμφωνούν μαζί μου! :lol:
HighFidelity
Lord of the Rings
25th Hour (άνετα το καλύτερο όλων)
City of God
Big Fish
Goodbye Nemo
Oldboy
Goodnight & Goodluck
Gran Torino
αξίζανε να είναι και στη λίστα, μπράβο
Στα αρνητικά τώρα
Gerry (στη λίστα με τα 2 χειρότερα έργα της δεκαετίας αξίζει να είναι, με τα 100 καλύτερα όμως :-s[-X)
Corpse Bride (ναι, μου άρεσε, αλλά τι ακριβώς παραπάνω έδωσε σε αυτό ο Burton απο άλλα έργα του?)
Sin City (χίλιες φορές το Death Proof ή το Planet Terror παρά αυτό).
Γενικά καλή λίστα, αν και θα ήθελα να είχε μέσα και το Sympathy for Lady Vengeance.
Kαι μιας και ο Καρβου ειπε τον Βασιλια εγω θα ελεγα καλυτερα την Αγρυπνια του ιδιου σκηνοθετη που την βρηκα λιγο ανωτερη(κυριως σε θεματα ηθοποιιας και κατασκευης γενικοτερα)…Το σεναριο μου αρεσε και στις 2 πολυ.
το love actually για ποιό ακριβώς λόγο μπήκε μεσα σε αυτή την πολύ καλή κατα τα άλλα λίστα??? #-o είχα ακούσει καλές κριτικές και την είδα…και φυσικά μετάνιωσα το χρόνο που διέθεσα (πολλές, το πολύ μέτριες ιστορίες μαζί ΔΕΝ μας κάνουν μια καλή ταινία ανεξάρτητα από το πόσα καλά ονόματα υπάρχουν εκεί μέσα)
Όλες οι ταινίες της τριλογίας ήταν απίστευτες. Και ειδικά η συγκεκριμένη, μπορεί να μην έχει το κάποιο ανάλογο σοκ με το Oldboy αλλά μαλακία δεν είναι με τίποτα, τουλάχιστον όχι για εμένα. Και μόνο τη σκηνοθεσία να πάρει κανείς υπόψην, αρκεί για να ξεφύγει απο το χαρακτηρισμό.
Βάλτε και Star Trek στις ταινίες που λείπουν για εμένα
το oldboy ηταν μια αρχαια ελληνικη τραγωδια,δομημενη τελεια και καφκικος εφιαλτης ταυτοχρονα…τα αλλα,ηταν ιστοριες εκδικησης,αμφιβολων ερμηνειων και ηθους,με τιποτα περαν της εξαιρετικης σκηνοθεσιας,που να θυμιζουν το oldboy…για μενα δλδ τουλαχιστον…