Φίλε JoeBlack, κατ’ αρχάς αισθάνομαι μια δικαίωση γιατί όταν πριν από ένα μήνα είχα αραδιάσει μερικά ονόματα και στη συνέχεια επανήλθα, το μόνο που δεν διέψευσες ήταν αυτό του Priester! Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα θα με χαλούσε αρκετά ο συγκεκριμένος, χωρίς (ξαναλέω) να έχω ακούσει κάτι από αυτόν, πέρα από μεμονωμένα βίντεο στο Youtube.
(επίσης, σε είχα ρωτήσει αν ήταν δυνατόν να δημοσιεύσεις ηλεκτρονικά εκείνο το άρθρο για τους υποψήφιους drummer των DT, αλλά ποτέ δεν απάντησες! :p)
Όσο για τον Minnemann, γιατί θεωρείς ότι δε θα συνθέτει; Δε λέω ότι θα του δώσουν την ελευθερία που είχε ο Portnoy π.χ., αλλά δε νομίζω να είναι αποκλεισμένος εντελώς, όπως ο LaBrie τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, πέρα από τα drums, ο τύπος ξέρει κιθάρα/μπάσο/πλήκτρα, δηλαδή ξέρει μουσική.
Πέρα από τα διάφορα βίντεο του Minnemann στο Youtube, έριξα μια ματιά στη συναυλία/τζαμάρισμα με τον Ruddess, και μπορώ να πω ότι έμεινα άφωνος. Μου θύμισε κάτι από Liquid Tension Experiment (χωρίς τον Tony Levin!).
Και στην τελική, ίσως έπαιξε τελικά ρόλο ότι ο Minnemann στα drums είναι κάτι αντίστοιχο με τον Ruddess στα πλήκτρα - παιχτούρα δηλαδή. Δε λέω, και ο Mangini είναι παιχτούρα, αλλά στον Minnemann διακρίνω μια τρέλα για πιο prog υλικό, ενώ με τον Mangini που ακουγόταν τον τελευταίο καιρό, θα ήμουν σίγουρος για πιο straight-forward/in-your-face metal πράγματα (το οποίο και θα με χαλούσε).
Επειδή ανήκεις στην πολύ μικρή μειοψηφία που έχω δει να ζητάει τον Portnoy πίσω, θα σου το θέσω ως εξής: έστω ότι ένας γνωστός σου (Portnoy), παρατούσε σύξυλη την οικογένειά του (Dream Theater) αφού την έκανε ρόμπα στα ΜΜΕ, και πήγαινε για κάποιους μήνες με μια μικρότερη (A7X). Όπως γίνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων, η μικρότερη παρατάει τον μεγαλύτερο μετά από λίγους μήνες (ό,τι έκαναν και οι A7X), και ο γνωστός σου ζητάει από την οικογένειά του να τον ξαναδεχτεί. Δε νομίζω ότι θα είχε πολλές πιθανότητες να τον δεχτεί πίσω - δεδομένου του μικρού χρονικού διαστηματος που παρήλθε και των όσων έχουν συμβεί/ειπωθεί στο μεταξύ, δεν είναι και λίγα, ειδικά από τη μεριά του Portnoy - πράγμα το οποίο έγινε σε αυτή την περίπτωση.