Την ίδια μπάντα ακούμε όλοι,καινούριοι και παλιότεροι.Είναι γνωστό εξάλλου στις τάξεις των οπαδών οτι υπάρχουν αρκετοί La Brie haters.Προσωπικά δεν είμαι ένας απ αυτούς και συμφωνώ πως όσο περνούν τα χρόνια ο Λαμπρούκος έχει βελτιωθεί αισθητά.Και θα σου πω πάνω-κάτω τι πιστεύω γενικά για το θέμα.Εκεί πχ για τα λάηβ που αναφέρεσαι θα διαφωνήσω,γιατί στο Ρόδον-δεν ξέρω αν είχες πάει- ήταν όχι απλά κακός,αλλά απαράδεκτος.Τις υπόλοιπες φορές που επισκέφτηκαν τη χώρα μας ηταν αξιοπρεπέστατος εως πάρα πολύ καλός.Τα δεκάδες bootleg ωστόσο είναι απόδειξη των αδυναμιών του γενικά,αλλα επίσης δεν είναι του παρόντος.Όσον αφορά όμως στο πόσο οπισθοδρομικά ακούγονται τα φωνητικά του εν έτει 2011,αυτό σηκώνει κουβέντα και κει βρίσκεται κυρίως η δική μου ένσταση.Οι κορώνες,οι ψηλές οκτάβες και τα φαλτσέτα μονο προγκ δεν είναι πλέον.Είναι το ίδιο παρωχημένα με τα υπερηχητικά νεοκλασικά σολίδια σε δουλειές κιθαριστών.Δλδ όταν ακούω μια υπερ-fuckin’heavy ριφφαρα του πετρουτση με παραγωγή θανάτου και μπαίνει ο άλλος τσιρίζοντας,με την όχι και τόοοοσο σωστή τοποθετησή του,ε κάπου ακούγεται περίεργα(σε σχέση πάντα με την heavy κατεύθυνση με τα χαμηλά κουρδίσματα στα τελευταία των DT εννοώ και όχι στα μελωδικότερα πιο παλιά).Το αστείο είναι ότι στα προσωπικά του και στις διάφορες guest συμμετοχές του έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσες μελωδικές γραμμές και δείχνει την κλάση του ως τραγουδιστής.Τελειώνοντας κάπου εδώ για πρακτικούς λόγους μια και όντας μουσικός(όπως και πολλοί ακόμα οπαδοί των DT) θα μπορούσα να αναλύω με τις ώρες τα συν και τα πλην του Λαμπρη,με μουσικούς όρους κιόλας που ίσως θα ξένιζαν κάποιους,αλλά δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα στο παρόν τόπικ.Ίσως το κάνω στο τόπικ του γκρουπ κάποια στιγμή.
Χαίρομαι που διαφωνούμε,γιατί αυτές οι διαφωνίες μεταξύ οπαδών κάνουν ωραίους διαλόγους,αλλά θα ήθελα να μοιραστείς και την δική σου άποψη με τα δικά σου επιχειρήματα,πέραν της απλής διατύπωσης της διαφωνίας,μια και εφόσον διαφωνείς 90% με όσα είπα,άρα το βλέπεις εντελώς αλλιώς το πράγμα,οπότε θα ενδιέφερε αρκετούς και μια άλλη άποψη.
Και όπως πάντα αυτό με το προσωπικό γούστο είναι το βασικότερο,γιατί το γούστο διαμορφώνεται μέσα απο μια πληθώρα κριτηρίων ,για τον καθένα διαφορετικών,οπότε λογικό να υπάρχουν τόσες απόψεις.
Κάν’ το κάποια στιγμή αυτό, τρελαίνομαι για τέτοιες συζητήσεις όταν εμπλέκεται και θεωρία κτλ.
Για το Ρόδον αν θυμάμαι καλά ο Outshined είχε χαρακτηρίσει την απόδοση του αξιοπρεπή ή κάπως έτσι, πάντως όχι απαράδεκτη. Όπως και να ‘χει ήταν ακόμα η περίοδος που είχε τρελά σκαμπανεβάσματα (το επίσημο bootleg απ’ το live στο Βουκουρέστι το αποδεικνύει).
Και σιγά σιγά για τα του δίσκου άμα είναι να πηγαίνουμε σε πιο κατάλληλα threads … (
ισχύει για το Ρόδον αν και σίγουρα έπαιζε ρόλο που καθόσουν. εγώ ήμουν κάγκελο μπροστά στον Petrucci, και το διήμερο ως συναυλιακή εμπειρία είναι αξεπέραστο μέσα μου ακόμα κα σήμερα.
δεν είμαι σίγουρος ότι είναι τόσο off topic όλα αυτά και νομίζω μέσω του άρθρου αν δέσεις όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες φαίνεται πως δένουν μεταξύ τους και συντέλεσαν στην ηχητική κατεύθυνση, που με τη σειρά της με τη λογική του butterfly effect έφερε και τη σημερινή κατάσταση…
πιστεύω ότι θα βγουν καλα πράγματα, μόλις δείτε τι ακριβώς έχουμε κατά νου την Τρίτη.
πρώτα, βάσει σειράς, θα προηγηθεί το άρθρο για τους υπόλοιπους drummers αύριο. εκεί να δεις μουσικές συζητήσεις…
Σιγουρα ξενιζει το γεγονος οτι το ακυρο στον Portnoy το εριξαν οι δικηγοροι αλλα μηπως αυτο εγινε επειδη η Roadrunner σκοπευε να επενδυσει πολυ στο θεμα του νεου ντραμερ και πως με την προβολη των οντισιον ηθελε να δημιουργηθει σουσουρο γυρω απο την μπαντα;Το λεω επειδη ξερουμε οτι ο Petrucci ειναι πιο δεκτικος σε οτι του λενε.Μπορει οι ιδιοι να ηθελαν να επιστρεψει ο Portnoy αλλα να μην τους αφησαν.
Αν ήθελαν όντως να επιστρέψει ο Portnoy δεν νομίζω να μπορούσε να κάνει κάτι οποιαδήποτε Roadrunner. Ούτως ή άλλως δεν είχαν πέσει τελείως οι γέφυρες μεταξύ Portnoy και DT μέχρι που εγινε αυτό(εφόσον μιλάμε για το ίδιο πράγμα).
Όπως είπε ο Peter Wildoer, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε την ίδια μέρα για όλους, και αυτή ήταν η 5η Νοεμβρίου.
Ο Portnoy αποκάλυψε στις 21 Δεκεμβρίου αν δε με απατά η μνήμη μου ότι είχε προσεγγίσει το συγκρότημα λίγες μέρες πριν (τις 21/12), και του απάντησαν αρνητικά.
Λογικό, αφού είχαν ήδη επιλέξει drummer, ο οποίος όπως πλέον ξέρουμε, είχε παρατήσει την δουλειά του στο Πανεπιστήμιο του Berklee, οπότε θα ήταν μάλλον λίγο άκυρο να του πουν “ξέρεις, αλλάξαμε γνώμη”. Άλλωστε φαντάζομαι ότι είχαν πέσει και οι σχετικές τζίφρες, οπότε οι λόγοι είναι λίγο πιο περίπλοκοι από το “δε θέλαν να μου μιλήσουν”.
[B]BIG ANNOUNCEMENT COMING LATER TODAY!!![/B] Wed June 15th…check in later today!
τρέμω…
“θα κάνω τους dream theater II”
“μπήκα στους poem”
“σταματάω τα τύμπανα, αρχίζω το τραγούδι…! το έχω.!!”
“παω στα δικαστήρια τους dream theater, θα τους πάρω το όνομα.!”
ok…μαλλον δεν θα ειναι κατι από αυτά, αλλά απορώ τι θα εχει καταφέρει …πάλι κανένα σουπερ γκρουπ??
Και δεν ειναι καμια τεραστια ανακοινωση, απλα μια συναυλια θα κανει.
Στην οποια το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παραβρεθω. Αν δεν ειναι παλι 50 δολλαρια οπως τοτε που επαιξε πριν λιγες βδομαδες με Neal Morse.