Serj Tankian’s -Speech before Borders are- live in Greece
Ο Σερζ ήταν εξαιρετικός, πολύ κεφάτος και ο κόσμος τριγύρω μου σχετικά καλός (θα μείνει για πάντα η απορία τι σήμαινε το ιερο κλαρί που κρατούσε μια τύπισσα σαν αρχαία ιέρεια)… θα έλεγα παραπάνω από 3 χιλ πάντως… οι Viza μου άρεσαν, πολύ γεμάτη εμφάνιση για σαπορτ, αλλά δεν ξέρω αν θα στέκονταν μόνοι τους κάπου με αυτό το στυλ… θα τσίμπαγα και το cd αλλά 15? αυτήν την περίοδο πονάνε
Υ.Γ. ‘φιλιά’ για άλλη μια φορά στον Λώρη που πλέον στέλνει και τις μικρές συναυλίες στη Μαλακάσα για να γλυτώσει λίγα κατοστάρικα από την ενοικίαση χώρου στην Αθήνα. Δεν μου ξεκολλάει από το μυαλό οτι η χθεσινή συναυλία θα ήταν ακόμα καλύτερη στον Λυκαβητό ή τον Βύρωνα. Οι ηχηρές αποτυχίες του και-καλά-'ροκ’γουέηβ (συνολικά εισιτήρια λιγότερα από την κάθε μέρα του περσινού), Κοστέλλο (ακύρωση) και Κραλ (520 εισιτήρια) ας του μπουν στα αφώτιστα μπας και ισιώσει ποτέ…
αμ δε φταίει ο κόσμος που δεν ακούγεται (or else, ακουγόταν)
για την συναυλία έχουν ειπωθεί όλα. ας γράψω για τον άνθρωπο τανκιαν που γνωρίσαμε με τους ροκιν μπακτζέηζ
απλός, άμεσος και πολύ κουλ. μιλήσαμε κανένα μισάωρο. ιδού τι είπε
Για την ελληνική κουζίνα: Την λατρεύω. Επειδή είμαι vegetarian, όσο ήμουν εδώ έφαγα πολλές σαλάτες, μουσακά αλλά και τζατζίκι. Μου αρέσει πολύ και το μπριαμ (σημ: το οποίο και έτρωγε παράλληλα). Η ελληνική κουζίνα πιστεύω πως έχει πολλά κοινά με την ανατολίτική κουζίνα και έτσι την προτιμώ. Είναι εξαιρετική.
Για το ελληνικό κοινό: Μου έκανε πολλή εντύπωση που τραγουδούσατε όλα τα κομμάτια. Ακόμα και τα νέα κομμάτια, από τον επερχόμενο δίσκο. Φανταστικό κοινό, πολύ ζεστό. Εύχομαι να ξαναέρθω σύντομα ? και όχι μέσα στις διακοπές ? και να παίξω μουσική μπροστά σε περισσότερο κόσμο.
Για τη σύνθεση και το τραγούδι: Προτιμώ να συνθέτω. Μου αρέσει και να τραγουδάω, αλλά η σύνθεση είναι κάτι που με αγγίζει περισσότερο. Γράφω μουσική τόσο στο πιάνο, όσο και στην κιθάρα μου και τον τελευταίο καιρό μου αρέσει να πειραματίζομαι με νέους ήχους, ειδικά με ορχήστρες. Παράλληλα γράφω μια συμφωνία κλασσικής μουσικής. Θα την ακούσετε μόλις την ολοκληρώσω, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Με την ορχηστρική μουσική νιώθω πως η φωνή μου δένει καλύτερα. Αγαπάω πολύ το rock ακόμα, αλλά νιώθω ότι στην κλασική μουσική πιάνω ένα άλλο επίπεδο απόδοσης.
Για την πιθανότητα συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής: Έχει ήδη γίνει μια συζήτηση. Θέλω να επιστρέψω με το νέο δίσκο και να παίξω σε κλειστές αίθουσες με ορχήστρα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον Λίβανο και την Αρμενία. Θα κάνω κάποια περιορισμένα show με ορχήστρα και θέλω να είναι και η Ελλάδα μέσα σε αυτές.
Για τον κόσμο που ζητάει κομμάτια System Of A Down: Είναι λογικό. Δεν με ενοχλεί πάντως. Συνήθως κάνω πλάκα. Όταν ένας οπαδός στη Σουηδία φώναξε σε ένα ήρεμο σημείο της συναυλίας ?Chop Suey?, εγώ τον ρώτησα ?What did you say? Suck me?? (σημ: αμετάφραστο). Όλοι γέλασαν.
Για τον πολιτικό ακτιβισμό: Δεν νιώθω πως μιλάω εκ μέρους κάποιου. Απλά λέω τη γνώμη μου μέσα από τη μουσική, μεταφέρω τα μηνύματά μου και κάποιοι βρίσκουν τη φωνή τους μέσα από αυτά. Αν ο κόσμος εμπνέεται και εκφράζεται μέσω της μουσικής μου, τότε έχω πετύχει τον στόχο μου. Δεν προσπαθώ όμως να αντικαταστήσω κανένα. Απλά τραγουδάω για ότι με απασχολεί.
αυτο. τι μυστηριο τραινο και δαυτο.
Κατα ταλλα αψογη συναυλια, ισως η καλυτερη καλοκαιρινη μετα το σονισφηρ.
Αληθινος και τιμιος ο κυρ-σερτζ, αψεγαδιαστος, και καλη ατμοσφαιρα απο το κοινο και λοιπα… τα νεα τραγουδακια μου φανηκαν πανεμορφα, ειδικα εκεινο το μπητοειδες, που ελπιζω να μην ειναι Drum machine στο σιντι, γιατι μια χαρα ακουγοταν με τον δικο του
καλοι και οι Βιζα, μαρεσαν αρκετα, θα τους ερευνησω, κακως παντως που δεν ειπαν Μαζωνακη, θαχε πιστευω τον χαβαλε του… αυτα
Οι Βίζα γάμησαν ε.
Για Τανκιαν, κλασικός μαλακασιώτικος αθλιότατος ήχος στο πρώτο μισό.
Χθες φάνηκε πόσο μεγάλη persona είναι ο Serj!!:respect:
Πολιτικοποιημένος,ευαισθητοποιημένος,φοβερός μουσικός,φωνάρα.Τι να ζητήσει άλλο κανείς σε αυτή την ζωή!!
Μακάρι να ξανάρθει σύντομα και να τον δουν και άλλοι που δεν κατάφεραν να τον δουν!
Φάνηκε πραγματικά να γουστάρει που έπαιζε Ελλάδα,όχι επειδή το έλεγε αλλά επειδή φαινόταν να το απολαμβάνει για διαφόρους λόγους!
Τα σχόλια του επίσης πολύ εύστοχα και τα έλεγε με τρόπο που σε πόρωνε!
Mόνο που σκέφτομαι πως θα ήταν αν δίπλα του είχε στην κιθάρα τον Malakian τρελαίνομαι!!!
η περιπτωση εμφανισης στο μεγαρο μουσικης,ειναι πολυ ενδιαφερουσα και σωστα πιστευω λεει οτι η φωνη του αναδεικνυεται περισσοτερο με κλασικη μουσικη(ασχετα αν μου αρεσουν περισσοτερο οι ροκ συνθεσεις του).ομως δεν πιστευω οτι θα μαζεψει πολυ κοσμο.
για το μέγεθος του ονόματός του πάντως, χθες μάζεψε καλό κοσμο μεν (για την ημερομηνία) αλλά λίγο
πιστεύω εύκολα παίζει Β ονομα σε RW
πάντως μας είπε οτι οι αρχικές συζητησεις ηταν για Σεπτ, αλλα επεσε πανω η αμερικανικη περιοδεια κ δεν μπορουσε
η συναυλία ήταν πανέμορφη. Ο Serj δεν είναι ένας συνηθισμένος καλλιτέχνης, ούτε στην σκηνή, ούτε πολύ περισσότερο από κοντά.
ο ήχος μας χάλασε τα 2-3 πρώτα τραγούδια και κυρίως το Lie, Lie, Lie αλλά οι ερμηνείες του Serj, τα τραγούδια, το όμορφο βράδυ και η καλή παρέα έκαναν το συναυλιακό βράδυ super στο σύνολό του.
θα πούμε και εν καιρώ ωραία μικρά πραγματάκια όπως αυτά που λέει ο montecristo, με με τον οποίο (και τον Giannis…) κάτσαμε αρκετή ώρα παρέα με τον Serj και είπαμε πολλά και διάφορα, μετά το τέλος της συναυλίας.
έχουμε την μικρή υποψία ότι το Imperfect Harmonies θα είναι πραγματικά πολύ καλό…
Συνεχεια σκεφτομαι τα οσα ζησαμε χτες και ακουω ξανα με την σειρα ολα τα αλμπουμ που εχει τραγουδησει με την χαρισματικη [SIZE=“4”]ΦΩΝΑΡΑ[/SIZE] του, System Of A Down τωρα και μετα θα ακουσω τα σολο… Ξανα και ξανα…
συμφωνώ και εγώ με τους υπόλοιπους για την φοβερή βραδιά που ζήσαμε χθες, την φοβερή φωνή του και τον κακό ήχο στα πρώτα τραγούδια… και μπορώ να πω ότι τελικά άξιζε που χαράμισα δυο μέρες από τις διακοπές μου για να τον ακούσω…
επίσης να αναφέρω ότι η κλασσική ορχήστρα αποτελούνταν από έλληνες και ότι εκτός από το κλασσικό meet and greet είχε και ένα δεύτερο στο οποίο συναντήθηκε με 30 παιδάκια από την αμρενικη κοινότητα της ελλάδας…
Borders are live @ Terravibe, Athens 17-8-2010
"…The king is dead and now we’re dancing in the streets
As the waters rise, we’re merely covering our feet
Your gods are dead and now we’re dancing in the streets
As the waters rise, we’re merely cowering in defeat…"
υγ. δν μπορω ακομα να πω τπτ για αυτα που ζησαμε χθες με τν serj. οταν ειμαι σε θεση θα γραψω κατι…:bow2:
ο ανθρωπος μας μαγεψε!!!φωναρα!!γρηγορα να τον δουμε ξανα!!
ήσουν και εσύ backstage? ήμασταν τα παιδιά που καθόμασταν στο ξύλινο τραπέζι με τον τανκιάν…
Μετά τη συναυλία λες που κάθησε να φάει;;
http://www.cosmo.gr/Music/Hellas/284934.html
παιδια αμα εχετε βρει η βγαλει καμια καλη φωτο απο τη συναυλια του serj καντε την καλη να τν ανεβασεσε. thanks.
Ναι. εμείς καθόμασταν μαζί του