Εννοείται οτι η ψήφος μου πάει Σάμπαθ. Έτσι απλά, χωρίς επιχειρήματα, μερικά πράγματα είναι σαν χρόνια νόσος και δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία.
ναι μεν δισκάρα το Atom Heart Mother, αυτό είναι εξάλλου δεδομένο όταν περιλαμβάνει κομμάτια σαν το ομώνυμο ή το Fat Old Sun και το If, αλλά από την άλλη εκτός του One Of Theses Days, υπάρχει και το μεγαλειώδες Echoes που ίσως είναι η κορυφαία στιγμή των Floyd μαζί με κάποιο από το Animals βεβαίως (ε, μάλλον το Dogs). Επανάληψη του AHM και συμβατικό δεν το λες το “Meddle” όμως, καθώς εν αντιθέσει με το “Atom Heart Mother” είναι ο δίσκος που παρουσιάζει τους Floyd σε ένα σχετικά μεταβατικό στάδιο και με συνθέσεις που απομακρύνονται από την λογική της ατομικής συνεισφοράς (Ummagumma, Atom Heart Mother) και αρχίζουν να συνθέτουν ως σύνολο, κάτι που θα αλλάξει πάλι μετά το Wish You Were Here όταν και αναλαμβάνει ο Waters κυρίως. Τέλος πάντως, έχει ένα ποιντ ο κρισπ, αν και δεν υπάρχει μεγάλη ομοιότητα μεταξύ των δύο, εκτός και αν εννοείς Fearless και Seamus΄ότι είναι παρόμοια με Summer '68 ή το If.
Όσον αφορά την ψήφο, ε όταν υπάρχουν Floyd στο poll…
Άσχετα αν οι Sabbath μέχρι και το Sabotage μόνο τελειότητες και οι Zeppelin είναι ίσως η κορυφαία hard rock μπάντα εβερ (αν και ο όρος τους περιορίζει καθώς ήταν πολύ παραπάνω από μια hard rock μπάντα, βλ. το αριστούργημα “III”).
Είναι πολλά όμως ακόμα, ιδιαίτερα Genesis με Gabriel και Hackett και μέχρι το “A Trick Of TheTail” !
Συμφωνώ αγαπητέ μαζί σου. Να το πω λιγο πιο απλα?
Sabbath= Heavy
Pink Floyd= psychedelia
Zeppelin= Ποτέ μου δεν τους γούσταρα, sorry:!: Ότι έχουν επηρεάσει κοσμάκη, ΟΚ.
Βέβαια το θέμα είναι ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράματα.
Συμφωνώ με όλο το ποστ, αλλά ειδικά με αυτό δείχνεις ότι ξέρεις πολλά καντάρια μπάλα.:yes:
Οι Zeppelin το ξεκίνησαν όλο αυτό, οπότε…:!:
:lol:
Λογικά δεν θα συμφωνήσουμε πάνω σε αυτά με σας τους δυο. Το Echoes είναι συνθεσάρα αλλά και κορυφαία των Floyd δεν θα την έλεγα με τίποτα! Και από το Animals (το οποίο προσωπικά με κουράζει κάπως) αν διάλεγα μια σύνθεση θα ήταν το Sheep…
Atom Heart Mother και Meddle έχουν το κοινό του μεγάλου σε διάρκειας τραγουδιού, των μικρότερων υπολοίπων, και του αριθμού των τραγουδιών, με λίγα λόγια της δομής του δίσκου (αλλά εδώ που τα λέμε παρόμοια δομή παρουσιάζει και το Wish You Were Here, μόνο που εδω το μεγάλο σε διάρκεια κομμάτι είναι χωρισμένο στα δύο). Συν οτι οι και οι δύο δίσκοι μας δείχνουν τους Floyd σε μια κάργα πειραματική και ενδιαφέρουσα περίοδο τους (την αγαπημένη μου).
Απο κει και πέρα σαν συνθέσεις βρίσκω πολλές διαφορές ανάμεσα τους. Το Echoes (και στα δικά μου τοπ-5 αγαπημένα κομμάτια τους) είναι πολύ περισσότερο ατμοσφαιρικό και δεν παρουσιάζει το στυλ του κάπως πιο “ορχηστρικού” Atom Heart Mother, που είναι χωρισμένο και σε ενότητες.
Επίσης, το One of These Days, απο τα πλέον ξεχωριστά κομμάτια των Floyd, δεν είχε υπάρξει ανάλογο. Τέσπα, κουβέντα να γίνεται μεταξύ φανμπόυδων.
Φοβερό πάντως το Meddle, αλλά…
Live in Pompei ρε παιδιά.
+1 για Meddle,ο αγαπημενος μου δισκος τους και το echoes για μενα η μεγαλυτερη στιγμη τους…αλλα ναι,το Pompeii σβηνει τα παντα απο το χαρτη…γραψε λαθος,το Pompeii ειναι ο αγαπημενος μου δισκος και το dvd ειναι απλα jaw-dropping…το Atom heart,το ομοτιτλο,παντα σε καποια σημεια με κουραζε,δεν ξερω…αν και μου αρεσει σαν δισκος και σαν κομματι φυσικα…
Born To Be Wild ξέχασες να πεις “πως να το κάνουμε”
Sabbath πρώτοι. Οι υπόλοιποι πάντα θα παλεύουν…
Οπως θα ελεγε και ο Bleedin το θρεντ μετατραπηκε στο ποια ειναι η καλυτερη συνθεση των Floyd…:lol:
Εγω θα καταθεσω το Shine On You Crazy Diamond ως την κορυφαια συνθεση τους…
on topic
Οι Led Zeppelin ειχαν πιο χαρισματικο frontman με απιστευτη σκηνικη παρουσια και καλυτερη ροκ φωνη…Ο Plant ΜΟΝΟ με Gillan, Coverdale,Mercury,Tyler,Lennon… μπορει να συγκριθει.(αναφερομαι μονο στα '70ς λογω του poll).
Ο Οζυ εχει χαρακτηριστικη χροια αλλα δεν εχει καλη φωνη, ενα πραγμα σαν την Μαντονα η οποια ειναι μεν βασιλισσα :lol: αλλα η φωνη της ειναι για τα μπαζα#-o, ακομα και η J.Lo εχει καλυτερη φωνη (λεμε τωρα:p).
Εννοείς Θεά “Lupin”
τέλος πάντων το θέμα με τα lyrics του “stairway to heaven” το έχω ακούσει και γώ και(θέλω να)πιστεύω πώς είναι απλή τύχη.:-k
Με τη ίδια λογική έχουν πει για το ‘Another One Bites the Dust’ των Queen πώς ανάποδα ακούς ότι πρέπει να καπνίσεις marihuana,άστα τρελές και πραγματικές καταστάσεις.
έλεος θα κάτσουμε να ακούμε τι μήνυμα δίνει το τραγούδι ανάποδα,λές και μας νοιάζει#-o
παιδιά τώρα ακούω το τραγούδι “another one bites the dust” δε ξέρω μου ρχεται μια περίεργη αίσθηση να καπνίσω κάτι,ωχ λές, δαιμονίστηκα βοήθεια ,μη μου μιλάτε είμαι καταραμένη,τρέξτε να σωθείτε …#-o
το μόνο που ξέρω είναι ότι
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ:papas:
κατσε να το δει ο bluezlick
o DIO τους εχει για πλακα’’‘μoνο με μeρκιουρι μπορει να συγκριθει’’’
Άσε που το '70 που λένε οι κύριοι εδώ ο Κοντός ήταν πάνω από 10 χρόνια σίνγκινγκ μπέισιστ…
Σωστα τον ξεχασα…
DIO ειναι ενας, εγω μονο με Halford τον συγκρινω…
Και ο Plant ένας είναι
ενα και το χελιδονι
Και η ανοιξη ακριβη… :pΑπλα εγω θεωρω DIO και Halford τις καλυτερες φωνες, οχι οτι δεν υπαρχουν και αλλοι με θεικες φωνες… Πολλοι…
Ουφφφφ…κουραστηκα