Καλά οι Sabbath έχουν τόσο μεγάλη δισκογραφία πλέον (και με αρκετούς μέτριους δίσκους) που στάνταρ θα βρει κάποιος κακούς στίχους. Δεν σημαίνει ότι οι στίχοι των Sabbath γενικά είναι για τα μπάζα, αλοίμονο. Μην γενικεύουμε.
Τελικά φίλε τα αυτιά μας καταλήγουν σε πολύ διαφορετικά κέντρα στους εγκεφάλους μας
Καλά που συμφωνούμε στο NBA! :lol:
Γιατί παρακαλώ; Έχουν τπτ προηγούμενα οι “ιστορικοί” με τον Miles και τον Coltrane;
Σοβαρά τώρα Έλλανορ και χωρίς να θέλω να συνεχίσουμε να είμαστε off topic ψάξε λίγο καλύτερα την συγκεκριμένη περίοδο της Jazz που αναφέρω και δες και πως συνδέθηκε με το κίνημα για τα δικαιώματα των μάυρων κλπ.
Ok, δεν αμφιβάλλω γι’ αυτό που λες εξάλλου. Απλά τα ιστορικά βιβλία που έχω ο ίδιος ως τώρα διαβάσει αναφέρονταν κυρίως στην πρώιμη τζαζ.
παίδες ηρεμήστε λίγο ,rock μπάντες είναι εξάλλου…
οκ,είναι τα γούστα του καθενός στο κάτω κάτω,δε μπορώ να καταλάβω…8O
όσο για τους στίχους των Sabbath έχω να πώ πως νιώθω τύψεις γιατί πράγματι μη κοροιδευόμασται είναι τρομεροί ,αλλά εντάξει τώρα διαβάστε λίγο τα lyrics μερικών τραγουδιών τους και θα καταλάβετε τι εννοώ…ΌΧΙ ότι δεν τους ακούω,ποτέ δεν είπα πως δε τους ακούω και πως είναι μπάζα ή κάτι τέτοιο απλά λέω πως σε σύγκριση με άλλους δεν είναι οι καλύτεροι,ρε παιδί μου τώρα…
οι στίχοι των LED όπως και να το κάνουμε ισχύει σε μερικά τραγούδια τους αυτό που λέτε για τα lyrics,αλλά όπως και να το κάνουμε οι LED ZEPPELIN είναι απλά οι LED ZEPPELIN.
PINK FLOYD μη το κάνουμε θέμα σας παρακαλώ,δηλαδή έλεος δε μου αρέσουν ρε παιδί μου πώς να το κάνουμε,είναι δικό μου κουσούρι,ok,γι αυτό ξεπεράστε το…#-o
Ααα ,και επειδή φαντάζομαι πως με έχει κάνει εχθρό του το μισό forum όπως είπε ο Queen rulez sorry για τη αναστάτωση αλλά τώρα που το σκέφτομαι είναι λόγος αυτός για να με μισήσετε,έλεος τώρα σοβαρευτείτε…
Ξεκινώ καταρχάς με μια παρατήρηση, ότι δηλαδή μέσα στην 6άδα των Floyd επιβάλλεται να συμπεριλάβουμε το Atom Heart Mother αντί του πιο συμβιβασμένου Meddle (που όμως έχει αυτό το γαμημένο One Of These Days, οπότε οποιαδήποτε ένσταση δεκτή).
Τώρα να συγκρίνω αυτές τις μπάντες μεταξύ τους θα τις αδικήσω κατάφωρα, μιας και το μεγαλείο τους έγκειται στο ότι ενώ έχουν κοινές αφετηρίες (blues, rock ‘n’ roll), η καθεμιά παρουσιάζει το όραμά της.
Συμφωνώ ότι πρόκειται για τα μεγαλύτερα (με την όποια αντικειμενικότητα μπορεί να υπάρχει) acts των 70’ς, αν και και ίσως οι Queen να έπρεπε να είναι παρεΐτσα. No big deal πάντως…
Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι, αναλογικά πάντα, τέτοια σερί δίσκων αλλά και γενικότερα επιρροή στα της μουσικής υπάρχουν και σήμερα. Δεν έχει νόημα να πω ποιοι και πώς αφού αμέσως θα υπάρξουν στενόμυαλες αντιδράσεις του τύπου “μα πώς τολμάς να τους βάζεις δίπλα στα μεγαθήρια?!”. Αυτό που διαφέρει από το τότε και το τώρα είναι η υπερπροσφορά και η υπερπληροφόρηση που έχουν οδηγήσει στη διάσπαση του κοινού. Για μένα μόνο θετικό μπορεί να είναι και ας μην έχουμε στα 00’ς “μύθους” ανάλογους των συγκροτημάτων του poll.
Ορθότατη παρατήρηση, ειδικά όταν βλέπω κάτι χαρακτηρισμους όπως Sabbath = evil, Zeps = hippies.
H αισθητική των Sabbath μπορεί φαινομενικά να αναδεικνύει σατανολατρεία, αλλά στην ουσία είναι μια φοβία προς το κακό.
Οι Zeps με τη διονυσιακή τους παρουσία και αισθητική ουσιαστικά προσεγγίζουν πολύ περισσότερο την σκοτεινή πλευρά.
Πολύ σωστός, και μάλιστα η σύνδεση jazz και “μαύρου” κινήματος ξεκινάει εν πολλοίς από το Strange Fruit του 1936 του Lewis Allan που τραγούδησε η Billie Holiday για πρώτη φορά το 1939.
οκ συγνωμη,αν σε προσβαλλα,αλλα το ειπα με χιουμοριστικη διαθεση.απλα εδω υπαρχουν πολοι φανμπουδες και δεν το βλεπουμε με καλο ματι:p
Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη αυτή. Μπορεί και να ισχύει.
Born to be Wild, όχι μόνο δε σε μισούμε ρε φίλε, αλλά σε αγαπάμε άπειρα!
Συμφωνώ απόλυτα και στις 3 παραγράφους, απλά έχω την αίσθηση ότι τους Queen οι περισσότεροι εδώ τους ξέρουν για τα διάφορα hits τους ενώ έχουν 5 σερί δισκάρες απ’το ομώνυμο μέχρι το Night At The Opera. Μετά είχαν απλά μερικά κορυφαία κομμάτια σε κάθε δίσκο (π.χ. το Innuendo λέμε τώρα … τι κομμάτι!) αλλά σαν σύνολο ο καθένας δεν νομίζω ότι μπορούσε να σταθεί δίπλα στους παραπάνω.
Πάντως για την τελευταία διαπίστωση, παρ’ότι έχω την ίδια αίσθηση, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μόνο ο χρόνος το κρίνει αυτό. Και μου φαίνεται ότι για να πούμε αυτό που γράφεις με ασφάλεια είναι ακόμα νωρίς. Σε 20 χρόνια από τώρα μπορεί οι Tool ας πούμε να μνημονεύονται όπως σήμερα οι μεγάλες μπάντες των 70s. Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται (όχι εσύ, γενικά).
ouf…:yes:
Πραγματικά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Για τους zeps, νομίζω τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Δλδ πιστεύω ότι ισχύει αυτό που λέει ο Κρις. Ακριβώς λόγω αυτής της διονυσιακής αίσθησης των πραγμάτων (που εκφράζεται κύρια με τη μορφή και την παρουσία του Plant) και σε συνδιασμό με την ενασχόληση του Page με το απόκρυφο, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν ότι και ο Page σαν χαρακτήρας έρρεπε προς τον “διονυσιασμό”, προσέγγισαν την σκοτεινή πλευρά με έναν τρόπο εξερευνητικό θα έλεγα περισσότερο, παρά λατρευτικό.
Για τους sabs, ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι, όμως από την στιγμή που είδα το ποστ του Κρις και το σκέφτομαι, μάλλον τείνω προς την άποψη του γράκχου. Όντως, μπορεί και να ισχύει, μοιάζει πολύ πιθανό. Πραγματικά ενδιαφέρουσα άποψη πάντως (και για τους μεν και για τους δε). Αξίζει να την ψάξουμε λίγο ακόμα…
Οι Tool ήδη μνημονεύονται και δικαίως.
Αλλά το impact που έχουν στην εποχή τους δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που είχαν οι μπάντες του δημοψηφίσματος. Στα 70’ς σχεδόν σε κάθε σπίτι θα έβρισκες έναν τουλάχιστον δίσκο από αυτούς, κάτι απόλυτα λογικό καθώς υπήρχαν λιγότερα συγκροτήματα (άρα και περισσότερα ανεξερεύνητα πεδία), λιγότερη ενημέρωση και καθόλου ίντερνετ. Και όλα αυτά τότε έγιναν μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της pop μουσικής που σημαίνει ότι ήταν πιο έυκολο να αγγίξουν τον κόσμο από ότι οι Big Business τη σήμερον για παράδειγμα…
Στους δίσκους τών Led διακρίνονται κάποια σατανιστικά σύμβολα το ίδιο και σε κάποια τραγούδια τους όπως stairway to heaven άμα καταλάβει κανείς να μου το πεί και μένα…#-o
Τέλος πάντων έχουν διαρρεύσει φήμες πως το rock έχει πολλά σατανιστικά στοιχεία(που δε το πιστεύω),το δηλώνω απο τώρα έτσι και είναι πράγματι σατανιστικό αλλάζω θρησκεία.
cloud ρε πουστη. συγκινηθηκα.
δεν ειχε Sephiroth :(…
Περιμένω εξηγήσεις για τη συμβατικότητα του meddle από τον Κρισπ.
Όσο για τα υπόλοιπα, τι να πω. Ρε μαλάκες, συνεχίστε να βάζετε φέησπαλμ στα quotes της Ελένης Λουκά. Εδώ παλιά έβγαινε στο Τζερόνιμο Γκρούβυ, στο ρόκιν θα κολλήσει?
έχω βρει καινούρια σοδειά φέησπαλμς. Κάπου πρέπει να τα ποστάρω. 8)
Συμβατικότητα ως προς το ότι το Atom Heart Mother έκανε το μπαμ και το Meddle ήταν κάτι σαν επανάληψη. Το λατρεύω και αυτό εννοείται αλλά μου φαίνεται κάπως σαν μια περίπτωση Load/ReLoad.
Βασικά αν ακούσεις το Stairway ανάποδα, ακούς μερικά λογάκια δεν λεώ…αλλά γιατί πρεπεί να έχει μπεί ο διάολος απαραίτητα?
Πάρε κόκα-κόλα,πάρε κόκα-κόλα! :lol: :lol: :lol: