O "χρυσός αιώνας" του ροκ

Ο Βάγκνερ έγραφε όπερες κυρίως ε. Λιμπρέτο όπερας=στίχοι. :stuck_out_tongue:

Αν και ο Βάγκνερ δεν μπορεί να κατηγορηθεί για “ακροδεξιά”. Δεν υπήρχαν τότε τέτοια πράγματα, άσε που ο ίδιος συμμετείχε στην εξέγερση του 1848, άρα άτοπο. Απλά ήταν φανατικός αντισημίτης. Έτερον εκάτερον.

Τώρα για το Στράους δεν ξέρω γιατί το λέει. :-k

Ας απαντήσω με τα λόγια του ίδιου του δημιουργού του θρεντ:

Όπως έγραψα, όποιος αντιμετωπίσει όσα έγραψα απο την μουσική σκοπιά και μόνο, χάνει εντελώς το νόημα τους.

Όσο αφορά τη τζαζ. Το “ιστορικό αυτό βιβλίο” θα αναφερθεί στη τζαζ ναι. Αλλά μάλλον στην αρχική τζαζ, new orleans εποχής, ή στη τζαζ όπως έγινε γνωστή στη δεκαετία του '20 ας πούμε, τότε που υπήρξε ένα νέο πολιτισμικό φαινόμενο, για το οποίο τόσοι και τόσοι κοινωνικοί θεωρητικοί είχαν γράψει. Κατά πρώτο λόγο.

Για εκείνους που επιμένουν “δε βάζω Πίστολς στην ίδια ζυγαριά με τους άλλους 3”, μάλλον προσπέρασαν το ποστ μου, (ούτε εγώ τους έβαλα, απλά τους σύγκρινα σε ένα διαφορετικό επίπεδο) αλλά δε πειράζει, αναμενόμενο. :stuck_out_tongue:

Ακριβώς όπως το λες, η συγκεκριμένη σύγκριση γίνεται σε ένα διαφορετικό επίπεδο, σχετικό οστώσο με την ουσία του ζητήματος. Και εγώ απλώς ανάφερα ότι δεν τους τοποθετώ στο ίδιο σκαλί, αλλά συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την σύγκριση σε διαφορετικό επίπεδο. Για τους ίδιους πάνω κάτω λόγους (αν και τελικά διαφορετικούς!) έκανα νύξη και για το NWOBHM στο αρχικό μου ποστ.

και τα 3 συγκροτηματα ειναι αγαπημενα και ειναι δυσκολο να διαλεξεις ενα :frowning: θα ψηφισω τους Floyd γιατι μ αρεσει το οτι πειραματιστηκαν πολυ με τον ηχο τους

Oι Led Zeppelin πιστευω καθορισαν σε μεγαλυτερο βαθμο τον κλασσικο ηχο του ροκ (συγκεκριμενα hard rock/heavy metal/blues-rock) απότι τα αλλα 2 συγκροτηματα καθως αν παρουμε για παραδειγμα το Dazed and Confused κυκλοφορησε ενα χρονο πριν την εμφανιση των Sabbath και περιειχε αυτον τον σκοτεινο και διαβολικο ηχο που υιοθετησαν στη συνεχεια,ωστοσο ειχε και στοιχεια απο ψυχεδελεια χαρακτηριστικο των Floyd οποτε τους καλυπτει και τους δυο.Σε καμια περιπτωση δεν μπορουν τα αλλα δυο συγκροτηματα να καλυψουν πληρως το μουσικο φασμα στο οποιο κινηθηκαν οι Zeppelin.

Φυσικα οτι και να ειπωιθει για μπαντες τετοιου μεγεθους θα ειναι λιγο, ο καθενας εχει την αγαπημενη του και σεβεται την πορεια των αλλων, αντικειμενικα κριτηρια ειναι μονο οι πωλησεις απο εκει και περα ολα ειναι υποκειμενικα και στην κριση του καθενος αναλογα με το γουστο και τις επιρροες του.

Επισης ανετα θα μπορουσαν να αναφερθουν στο πολ και οι Queen,Aerosmith…
Tεραστιες μπαντες με κλασσικους δισκους.

Απορια= οι Eagles με 6 και μοναδικα αλμπουμς στα '70ς ποια ειναι η θεση τους?
Αποψη μου ειναι οτι μονο το Ηοtel California σαν δισκος αξιζει απο κει και περα μου φαινονται πολυ υπερεκτιμημενοι, περα απο το γεγονος οτι ειναι κατα το 90% Country rock/Folk rock…:-k

μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Η θέση τους είναι πάνω πάνω στη λίστα με τους πιο αδικημένους στην Ελλάδα καλλιτέχνες. Για τον Έλληνα οι Eagles είναι το τραγούδι “Hotel California”. Ούτε καν ο δίσκος. Μιλάμε για τη χώρα όπου οι Iced Earth ή οι Grave Digger έχουν περισσότερους θαυμαστές από τους Eagles… Χάλι!

Mιλαμε για το συγκροτημα που ενας και μονο δισκος του εχει πουλησει 50,000,000 αντιτυπα?

Ρε faid όχι και οι Aerosmith σε τέτοιο πολ, ντροπή.

Ενταξει δεν ειπα και τους Οasis…:lol::lol::lol:
Ειπα θα μπορουσε με την λογικη που ανεφεραν αλλοι τους AC/DC.:stuck_out_tongue:

Οι Queen παντως θα επρεπε…:-k

@ τολκι

Να σημειωσουμε τη σημαντικη διαφορα οτι ο συγκεκριμενος δισκος ειναι greatest hits και οχι studio αλμπουμ.:wink: και δεν περιεχει το Hotel California.8O

Επειδή το θρετ τείνει να πάει αλλού ,αφού όλοι λένε τις μπάντες που θα έπρεπε να είναι στο πόλλ, εγώ ψήφισα Leps :respect::hippy:!!!

Για χιλιοστή φορά σήμερα αποθεώνω τους Sabs.

παιδιά είτε συμφωνείται είτε όχι οι LED ZEPPELIN είναι και θα είναι οι νικητές,πώς και να το κάνουμε τώρα…:bow2:
Τους sabbath τους άκουγα μανιωδώς μια περίοδο μέχρι που διάβασα τα lyrics των τραγουδιών που ήταν ,πώς να το πώ, ηλίθια…:dizzy:
Τους pink τους βαριέμαι ,δε ξέρω γιατί,απλά δε μου κολλάνε(αν έχετε να προτείνετε κάποιο καλό πείτε το…):?:

+1.
ελεος

Σωστή η αντίδραση του αποπάνω.

εντιτ
και των δύο αποπάνω και απ΄ότι φαντάζομαι και πολλών αποκάτω!

φανταζομαι να καταλαβαινει πως τωρα εκανε εχθρους του,το μισο φορουμ

Zeppelin ήταν πάντοτε η μεγάλη μου αντιπάθεια απο όλες τις μπάντες της δεκαετίας. Δεν αντέχονται για τα αυτιά μου.

Sabbath απο τις μπάντες που σέβομαι, μου αρέσουν αλλά δεν είμαι die hard fan. Δεν πρόκειται να είναι ποτέ λογικά στις πρώτες επιλογές μου.

Floyd είναι μέσα στις καλύτερες μπάντες όλων των εποχών για εμένα.

Νομίζω καταλάβατε τι προτίμησα να ψηφίσω :stuck_out_tongue:

Για πες???

:cold::cold::razz:spam end:p

Ελπίζω να έχεις υπόψιν σου ότι οι Led Zeppelin έχουν συμπεριεληφθεί σε λίστα με τα χειρότερα lyrics.

Έχω πάρει την ίδια έκφραση με τον Τόμι Λι 2-3 ποστ παραπάνω. Αφού τους βαριέσαι, μην ασχολείσαι.