O γιατρός σάς απαντά

crimson εγω ειχα οισοφαγητιδα σε συνδυασμο με [SIZE=“2”]ελκος [/SIZE]

δεν ειχα καταλαβει τπτ (δλδ πονουσα συνεχεια στο στομαχι, στην πλατη και το στηθος αλλα νομιζα οτι “δεν ειναι τπτ/εχω φαει βαρια/εχω αγχος/ειμαι υπερβολικη”#-o)

σε οποιον γιατρο ειχα πει τα συμπτωματα μου ελεγε “κανε μια γαστροσκοπηση” αλλα εγω φοβομουν(αν ηξερα ποσο ευκολο ειναι θα ειχα γλυτωσει πολλα)

τελικα κατεληξα να παθω διατρηση στομαχου και να μπω αναγκαστικα χειρουργειο

μετα την εγχειρηση δεν μπορουσα να φαω τπτ απο αυτα που λες και μου ειχαν σπασει τα νευρα γιατι ΟΛΑ αυτα ηταν παρα πολλα.(η πλακα ειναι οτι παντα πχ σιχαινομουν τις πιτσες και τις τηγανητες πατατες αλλα μολις μου ειπε ο γιατρος οτι δεν μπορω να τρωω, τοτε ξεκινησα να θελω να φαω)

επαιρνα χαπια για κανενα χρονο,προσεχα τη διατροφη μου και ολα οκ
(true story)

μην ανησυχεις, 8α προσεξεις λιγο τη διατροφη(ξερω οτι ειναι ζορι αλλα θα δεις τι ωραια που θα νιωθεις , ουτε πονοι, ουτε ενοχλησεις, ουτε τπτ) και 8α πανε ολα καλα

@awake κανε μια γαστροσκοπηση να δεις τι γινεται, ειπαμε δεν ειναι τπτ

κλασικη space queen :lol::lol::lol::lol::lol:

Έχει πλάκα το γεγονός ότι ο γιατρός που δεν ξέρει τι έχεις ή βαριέται να το διερευνήσει ΠΑΝΤΑ θα καταλήξει να σου πει ότι είναι από άγχος. Αυτό παίζει σε πολλές περιπτώσεις ή παθήσεις, αλλά έλεος, για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μιλάμε, μπορεί να το καταλάβει κανείς.

Εγω ειχα παθει εσωτερικη αιμορραγια στο στομαχι οταν ημουν 5η δημοτικου.
Πηγα στο νοσοκομειο 4-5 μερες αφου το επαθα γιατι ενω δεν ενιωθα τιποτα
με πηρε μια θεια μου και με εβαλε σε ταξι γιατι ειχα κιτρινησει.

Ειχα κανει και εγω γαστροσκοπηση που ειδαν τελικα οι γιατροι τι ειχα παθει.
Μου ειχαν κοψει και εμενα τα τηγανητα και πολλα αλλα.
Εδω και πολλα χρονια τρωω και πινω κανονικα και δεν εχω κανενα προβλημα.
Του Crimson η περιπτωση νομιζω ειναι λιγο πιο δυσκολη αλλα με λιγο υπομονη
και καλη διατροφη τον πρωτο καιρο λογικα θα στρωσεις.
Υπομονη :slight_smile:

ξύπνησα πριν από 360 μέρες σχεδόν με ένα τεράστιο πόνο στο στήθος σαν να με καρφώνουν…
έμεινα 1,5 μέρα στο νοσοκομείο χωρίς να μου βρουν κάτι…
ενώ τους έχω πει οτι έχω πολύ καιρό που νιώθω πόνο στο στομάχι…
3 μέρες μετά έσβησα σε ενα γραφείο που δούλευε μια φίλη μου…!
απίστευτος πόνος στο στήθος, ακαμψία στα άκρα και δύσπνοια.(αυτο απο τον φοβο)
στο νοσοκομείο έμεινα 4 ώρες χωρίς κάνεις να ασχοληθεί…!! (και εγώ τι να σε κανω ρε φιλαράκι…[-X)

απο τοτε και εως τα χριστουγεννα η πίεση μου απο την μια ηταν 9,5 και απο την άλλη έφτανε 17,5…:?
πόνους στο στήθος συνέχεια,αρρυθμίες,ζαλάδες αδυναμία(απο την πιεση αυτα μάλλον)
καρδιολόγοι να μου λεν απο καρδιά εισαι μια χαρά…
παθολόγοι να λενε οτι τους κατεβεί …
και εγω να συνεχίζω να ειμαι στο κρεβάτι…!!!
μιλάμε για 6 μηνες…!!
να λενε ολοι οτι ειναι ψυχολογικο…
ενας παθολόγος εφτασε να μου πει οτι μάλλον εχω κατάθλιψη και δεν χρειάζεται να με εξετάσει…!!! (time will come…)

ωσπου μετα τις γιορτές των χριστουγεννων σταμάτησαν οι αρρυθμίες και οι πολλοί πόνοι στο στήθος αλλα αυξήθηκε το πρόβλημα στο στομάχι…
έτρωγα πονούσα…έπινα νερο πονούσα…
ενιωθα σαν να με σκιζουν το στομαχι…
αλλα και στο στήθος ψηλά και αριστερά το ιδιο…τον ιδιο πόνο…!!!
και παλι οι γιατροί μου λεγαν δεν εχεις κατι…!!
ενω ειναι εμφανές οτι κατι εχω…!!!
και να ηταν ενας να πεις έπεσα στην περίπτωση…

ωσπου πηγα πριν απο μια εβδομάδα σε εναν παθολόγο που μου ειπε μάλλον τι πιστευει οτι ειναι και με έστειλε στον γαστρεντερολόγο…
και έγιναν αυτα που ειπα στο αρχικό ποστ…

αν εχεις και εσυ πρόβλημα πήγαινε και μιλα σε εναν παθολόγο…
αν σε στείλει σε γαστρεντερολόγο δεν ειναι τίποτα…
ουτε να μετρήσεις ως το 100 δεν θα προλαβεις…
ειναι ολα πολυ γρήγορα και χωρις πόνο…
λιγο μια αίσθηση οτι πνίγεσαι υπάρχει άλλα δεν παίζει θέμα…

Jim δεν πειραζει ρε συ…απο την στιγμη που εγω αρχισα να λεω τι εγινε δεν υπαρχει προβλημα…ευχαριστω παντως…:slight_smile:

δυστυχώς ενω παλιά δεν ασχολούνταν τοσο πολυ με άγχη και διανοητικές παθήσεις τώρα οτι και να εχεις σου λενε κατι απο αυτά…:?

και αυτο με την ενγχειριση δεν το ειπα ετσι στον αερα…
time will tell…

:?

ελπίζω να είσαι καλά τώρα…

εμένα το πρόβλημα μου ειναι οτι αυτη τι στιγμή πονάω περισσότερο πανω αριστερά…!!!
στο ιατρείο του γαστρεντερολόγου μου ειπαν οτι ειναι περίεργο κάπως αυτό…
και σε τέτοια ένταση…
ο παθολογος μου ειπε οτι φτανει εως πανω …
δεν ξερω…

μερικές φόρες ειμαι έτοιμος να πέσω απο τον πόνο…!!
πιάνω το στήθος μου εκείνη την στιγμή…κατι σαν σφάχτης αλλα με αίσθηση χαρακιάς…#-o(ποιητής έπρεπε να γινω :p)

αυτα μου ειπε και ο παθολόγος που με εστειλε στον γαστρεντερολόγο
καλά μου λέει, κάνεις δεν σου ειπε να πας…? έλεος…!

-

έχασα εναν χρόνο απο την ζωή μου…
έχασα του κόσμου τα live(οπως το σημερινό)
δεν εχω καταφέρει να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε…(οπως αυτο που μας δίνει να τρώμε …)

+

βελτίωσα σημαντικά τις σχέσεις μου με την κοπέλα μου που ειναι μαζι μου 11 χρονιά…:roll:
γνώρισα τους τρελους του χωριου(δηλαδη όλους εσας :D) καθώς τότε ειναι που άρχισα να μπαίνω στο φόρουμ τακτικά καθώς δεν μπορούσα να ασχοληθώ με κάτι άλλο…

awake στον γιατρο…

καλα να ειμαστε ολοι…

peace

Παιδιά αυτή την εβδομάδα άρχισα να μαθαίνω ηλεκτρική κιθάρα, και όπως είναι φυσικό το έχω ξεσκίσει το όργανο. Τώρα όμως εδώ και δύο μέρες πονάει ο αριστερός μου αντίχειρας.Παίζει να είναι τπτ σοβαρό, καμια τενοντίτιδα πχ; :-k

Σου εύχομαι να μην έχεις γιατί ταλαιπωρούμαι απ’ το 2008 με την ιστορία αυτή. Ασε λίγο τη κιθάρα και κανε κανενα μπάνιο

Eιναι η πρώτη βδομάδα, τα δάχτυλά σου πρέπει να “ανοίξουνε”. Λογικό είναι να πονάς, απλά μην το παρατραβάς. 1 ώρα εξάσκηση την ημέρα είναι αρκετή. Αν πονάς υπερβολικά σε σημείο κουλαμάρας πήγαινε στο γιατρό.

Κι εγω εχω φάει ταλαιπωρία με το δεξί μου χέρι όμως, στον καρπό. Συνδυασμός pc + κιθάρα με κάνει να πονάω πολύ συχνά:(

Ναι ρε πούστη μου κι εγώ έτσι… Και δε βλέπω να υπάρχει γιατρειά

Εχω πάρει και φοράω σχεδόν πάντα νάρθηκα όταν είμαι στο pc (καλό νάρθηκα, με σίδερο μέσα, όχι τα φλώρικα που σου δίνουν στο φαρμακείο:lol:).

Δεν περνάει όμως, απλά έχω την αίσθηση ότι κάτι κάνω για τον πόνο. Δεν εχω πάει ακόμα στο γιατρό, παρόλο που το’χω κανα χρόνο. Μη με ρωτήσεις γιατί, απλά δεν ξεκουνάω το ζώο.

Οσοι παίζετε κιθάρα, σταματήστε τα κρακ στα δάχτυλα. Τις πρώτες βδομάδες θα νιώθετε την ανάγκη και μια δυσκαμψία, αλλά όταν το κόψετε, θα είναι πολύ ευλίγιστο το χέρι απο τον καρπό και κάτω.

Για τενοντίτιδες θέλει ξεκούραση (εγώ έχω ναρθηκάκια), πάγο (αν μιλάμε για ενεργή φλεγμονή - που πονάει με κάθε είδους κίνηση ή και συνέχεια), ειδικές ασκήσεις, και τέλος πάντων βρες φυσικοθεραπευτή. Υπολόγισε κάπου 10 μέρες για πλήρη ίαση, αν είναι σοβαρή (υπάρχουν διαβαθμίσεις, απ’ότι έχω καταλάβει) ίσως λίγο περισσότερο, αν είναι λιγότερο σοβαρή και στη βδομάδα θα είσαι περδίκι.
Παίζε για αρχή κιθάρα με πολύ ρέγουλα, γιατι τέλος πάντων μπορεί να είναι απλά μυικός σπασμός του χεριού που “προσαρμόζεται” στις καινούριες κινήσεις.
Έχω καταστρέψει τον αριστερό καρπό έτσι, κλείνω αισίως 5 χρόνια. :?

Μια ενδιαφέρον ανάρτηση που είδα στο διαδίκτυο

ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια, γενικευμένη πάθηση του οργανισμού και των αρθρώσεων. Προσβάλλει πολλές αρθρώσεις, συνήθως συμμετρικά και στις 2 μεριές του σώματος.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μαζί με την οστεοαρθρίτιδα, είναι οι συχνότερες μορφές αρθρίτιδας που προσβάλλουν τα χέρια.

Στην πάθηση αυτή προσβάλλονται τα κύτταρα που βρίσκονται στις επιφάνειες μεταξύ των οστών και των χόνδρων που σχηματίζουν τις αρθρώσεις. Τα κύτταρα αυτά σχηματίζουν τις υμενικές μεμβράνες των αρθρώσεων.

Οι μεμβράνες των αρθρώσεων παρουσιάζουν φλεγμονή και πρήξιμο. Οι αλλαγές αυτές μπορούν να επηρεάσουν τους γειτονικούς ιστούς και δημιουργούν έτσι παραμόρφωση των χεριών. Ταυτόχρονα προκαλείται και αστάθεια των αρθρώσεων.

Παράλληλα μπορούν να επηρεαστούν και οι τένοντες οι οποίοι συνδέουν τους μυς με τα κόκαλα. Το γεγονός αυτό προκαλεί προβλήματα και περιορισμούς στη λειτουργία των αρθρώσεων. Μερικές φορές μπορεί να παρατηρηθεί και ρήξη των τενόντων.

Εάν κάποιος αναλογιστεί ότι το χέρι έχει 27 κόκαλα που σχηματίζουν ένα μεγάλο αριθμό αρθρώσεων, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ρευματοειδής αρθρίτιδα του χεριού είναι μια ασθένεια που δυνατόν να προκαλεί λειτουργικές ανεπάρκειες διαφόρων βαθμών σοβαρότητας.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προσβάλλει συχνότερα τις αρθρώσεις των καρπών και τις αρθρώσεις των δακτύλων με το μετακάρπιο δηλαδή τις αρθρώσεις που βρίσκονται στη βάση των δακτύλων.
Η πάθηση προκαλεί πόνο, δυσκαμψία των αρθρώσεων, πρήξιμο, μείωση των λειτουργικών δυνατοτήτων της προσβαλλόμενης άρθρωσης.

Στη ρευματοειδή αρθρίτιδα κάποιες αρθρώσεις του χεριού μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο από άλλες. Είναι επίσης δυνατόν να δημιουργηθούν οζίδια στη ράχη του χεριού και τα δάκτυλα να παρουσιάζουν μια κλίση προς τα έξω, δηλαδή προς την αντίθετη πλευρά από τον αντίχειρα.

Κατά την κίνηση των αρθρώσεων του χεριού είναι δυνατόν να ακούγεται κάποιος θόρυβος όπως το τρίξιμο. Η φλεγμονή των τενόντων του χεριού μπορεί να δημιουργήσει μια μόνιμη κλίση των δακτύλων ή ακόμη μια υπερέκταση προς τα πίσω με παραμόρφωση του δάκτυλου.

Η διάγνωση γίνεται με βάση το ιστορικό και την κλινική εξέταση από το γιατρό. Η ακτινογραφία των χεριών μπορεί να βοηθήσει δείχνοντας αλλαγές στις αρθρώσεις όπως μείωση του χώρου μεταξύ των δύο οστών που αποτελούν μια άρθρωση, αλλοιώσεις των οστών με οστεοσκλήρυνση και την ύπαρξη οζιδίων.

Η θεραπεία έχει στόχο την ανακούφιση από τον πόνο και την αποκατάσταση των λειτουργικών δυνατοτήτων των αρθρώσεων του χεριού.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φάρμακα όπως η ασπιρίνη και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή, το πρήξιμο και ανακουφίζουν από τον πόνο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο θεράπων ιατρός μπορεί να κρίνει αναγκαία τη χορήγηση τοπικά με ένεση στεροειδών φαρμάκων (ανάλογα της κορτιζόνης). Η φυσιοθεραπεία και η εργασιοθεραπεία συμπληρώνουν τη φαρμακευτική αγωγή.

Στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τα φάρμακα εκτός από τη μείωση της φλεγμονής και την καταπολέμηση του πόνου, συμβάλλουν και στην καθυστέρηση της προοδευτικής εξέλιξης της νόσου. Η ξεκούραση, οι ασκήσεις που συστήνονται από το φυσιοθεραπευτή, ορισμένοι νάρθηκες για τα δάκτυλα ή τον καρπό, συμβάλλουν στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας.

ποιός φυσιοθεραπευτής ρε. σε ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟ να πάτε :stuck_out_tongue:

Ερώτηση: Γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα με αθλιατρικά προς Νότια Προάστεια που να μπορώ να πάρω μία πολύ καλή επιγονατίδα (full ενισχυμενη σε προστασία κτλ, όχι κάτι απλό);

Ένα στον Άλιμο, Λεωφόρο Ιωνίας έχει διάφορα ορθοπεδικά και τέτοια, χωρίς να 'μαι σίγουρος αν έχει αυτό που ζητάς. Επίσης δίπλα στο ΙΚΑ του Αγ. Δημητρίου έχει διάφορα τέτοια. Αλλιώς Intersport (?)

Intersport πήγα και ρώτησα και έχει μόνο επιγονατίδες για βόλλευ (για να κάνουμε μανσέτες χώρις φόβο πια…χαχαχα!:lol:). Χρειάζεται σίγουρα μαγαζί με αθλιατρικά, ορθοπεδικά κτλ. Άλιμος είναι κοντά, αν ήξερες και επωνυμία ή ακριβή διεύθυνση θα με βοηθούσες.

ΚΥΦΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Λ. Ιωνίας 122, 2109902211

Σε ένα διαφημιστικό που 'χει αναφέρει πως έχει και Επιδεσμικά. Ελπίζω να σου κάνει.

Ας γράψω και γω συνοπτικά τα δικά μου μιας και υπάρχουν κάποια κοινά

3 χρόνια πριν προς το τέλος της 2ας λυκείου άρχισα να έχω πόνους στο στομάχι!
Πολύ έντονους πόνους και ειδικά τα βράδυα…σχεδόν δεν κοιμόμουν(αρχαία εξετάσεις πήγα άυπνος θυμάμαι)
Μου είχε κοπεί και η όρεξη αρκετό καιρό πριν αρχίσω να πονάω…έτρωγα 2 μπουκιές και φούσκωνα

Ο μαλάκας δεν έλεγα τίποτα(τώρα που το σκέφτομαι απορώ) μέχρι που έφτασα στο σημείο να ξεράσω αίμα(πολύ όχι αστεία) 2 φορές(την πρώτη έκανα πάλι την πάπια και δεν είπα τίποτα)!Γαστρορραγία!
Τελικά είχα έλκος και το στομάχι μου μάτωνε για αρκετό καιρό.
Να’ναι καλά οι καταπληκτικοί γιατροί της Δράμας που μου έκαναν τζάμπα 2 χειρουργία και με έστειλαν για 3ο στη Θεσ/νίκη παρέα με ένα μικρόβιο που κόλλησα!
Και πλέον δεν έχω στομάχι!

1 μήνα που ήμουν στο νοσοκομείο δεν έτρωγα με αποτέλεσμα να αποκτήσω οισοφαγήτιδα 3ου βαθμού φίλε crimson:D Αν θές ανταλλάζουμε απόψεις για ενοχλήσεις, χάπια κ.λ.π:lol:
Επίσης εκτός από φωτογραφίες γαστροσκόπησης έχω και DVD:p
Εδώ να πω ότι την πρώτη φορά που έκανα γαστροσκόπηση στο νοσοκομείο δεν μου έδωσαν αναισθητικό οι μαλάκες(δεν ξέρω γιατί) και τα καταλάβαινα όλα!Και να κάνει και μάθημα στους νέους ενώ το λάστιχο έκοβε βόλτα μέσα μου!Όταν πήγα σε γαστρεντερολόγο αργότερα να κάνω ξενέρωσα που δεν θυμόμουν τίποτα μόλις τελείωσε[-X

Μπορεί να βρέθηκα με το ένα πόδι στον τάφο αλλά σαν εμπειρία και όλα αυτά που έζησα(πάρα πολλά!) δεν θέλω να τα ξεχάσω-σε αντίθεση με τη μάνα μου!!Ειδικά τις παρενέργειες της μορφίνης

Είναι τόσα πολλά που θέλω να κάτσω να τα γράψω κάποια στιγμή για να μην τα ξεχάσω
[B]
Y.Γ Με το πρώτο σύμπτωμα κατευθείαν στο γιατρό γιατί αλλιώς θα την πατήσετε!
Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά[/B]

:(:(:frowning:

Τι λες τώρα;;;
Κρίμα…
Πέρασες δύσκολες ώρες!
Ευτυχώς όμως τώρα πέρασαν όλα!
Τελικά, όλοι έχουμε προβλήματα…άλλοι πιο μικρά, άλλοι πιο μεγάλα…άστα να πάνε…
Και γω όταν ήμουν μικρή είχα γυρίσει, ούτε που θυμάμαι, πόσους γιατρούς…για άλλον λόγο βέβαια…
Ανατρίχιασα, διαβάζοντας όλα αυτά, που σου συνέβησαν…
Μερικοί ‘‘γιατροί’’ είναι τελείως…@^$@^ …όλοι έχουμε γνωρίσει τέτοιους κατά καιρούς…αλλά αυτό πια παραπάει! Περαστικά να ναι όλα! Και άλλη φορά μην το αφήνεις και εσύ ρε παιδάκι μου!

Που να τα έγραφα και με λεπτομέρειες…:stuck_out_tongue:
Το καλό είναι ότι θα είμαι πάντα fit ό,τι και να τρώω