O γιατρός σάς απαντά

Ότι λέει ο bleedin…για να ξέρετε πάνω κάτω την διαδικασία το δόντι μαυρίσει και αρχίσει να χαλάει…ξεκινάει να φθείρεται και να κάνει κουφάλα-μια μικρή τρυπούλα…αυτό σιγα σιγά μεγαλώνει και προχωράει προς τον πυρήνα…όταν έχει χαλάσει τόσο ώστε να φτάσει στα νεύρα σημαίνει ότο τον ήπιες…

Πάντως εγώ δεν πόνουσα όταν μου είπε πως το συγκεκριμένο ήθελε απονευρωση…απλά ήταν χιλιοστά πριν τα νεύρα και δεν έπαιρνε να τροχίσει για να σφραγίσει γιατί θα έφτανε στα νεύρα…οπότε στην μικρή κουφάλα πας και στο τροχίζει και το σφραγίζει…

αστεία διαδικασία σε σχέση με το τι σε περιμένει στην απονεύρωση…

Πέρυσι τέτοιο καιρό χτύπησα στην μπάλα, αλλά δεν έδωσα πολλή σημασία (δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούσα το πόδι μου και δε με ένοιαξε), κούτσαινα 1-2 βδομάδες και μετά το γόνατο είχε ψιλο-επανέλθει. Μετά πήγα ο μλκς και έπαιξα μπάλα στην παραλία και εκεί το διέλυσα το πόδι μου, άρχισα να κουτσαίνω πάλι και αποφάσισα, ουσιαστικά 1 μήνα μετά τον πρώτο τραυματισμό, να πάω στο γιατρό-νωρίς θυμήθηκα :lol:

Διάγνωση->ρήξη έσω μηνίσκου. Μου είπε αν γίνεται να αποφύγω την επέμβαση και αυτό έκανα. Έκτοτε καμιά φορά με κουράζει στο περπάτημα και κάνει και κάνα κρακ που και που :stuck_out_tongue: αλλά δεν έχω τολμήσει να ξαναπαίξω μπάλα ή να τρέξω έντονα. Τώρα τελευταία σκέφτομαι και την επέμβαση (αρθροσκόπηση, που αν την κάνω σε ιδιώτη θα μου βγει σίγουρα πάνω από 1,5 χιλιάρικο) και άρχισα να κλείνω ραντεβού με γιατρούς. Ο καθένας και τα δικά του λέει, άλλος σε προτρέπει για επέμβαση για να μην χειροτερέψει στο μέλλον και για να πάρει τα φράγκα της εγχείρησης (?), άλλος όχι.

Οπότε εν κατακλείδι, μαγνητική και γρήγορα και όχι επιπολαιότητες σαν τις δικές μου. Ρώτα και τη γνώμη κάνα-δυο γιατρών πριν προχωρήσεις στην επέμβαση αν τελικά έχεις ρήξη μηνίσκου (νομίζω πως αν είχες ρήξη χιαστού τώρα θα σερνόσουν στο πάτωμα απ’τον πόνο). Και τέλος πάντων δε μασάμε! http://www.youtube.com/watch?v=lo4_BC4MKFI

Tι λετε μωρε λουληδες ολοι σας.:bleh:

Εγω προπερσι εκανα (για τριτη φορα στη ζωη μου) απονευρωση χωρις αναισθησια, και ολα κουλ. 8)

Δεν υπάρχει χειρότερος πόνος από τον πόνο του δοντιου.Ημουν 2 βδομάδες με φάρμακα και δεν πέρναγε.

Γενικά τα δόντια άμα δεν τα προσέχεις θα έχεις σοβαρό πρόβλημα.Ειδικά άμα δεν είναι από “καλή πάστα”(χαλάνε πιο εύκολα μπλα μπλα μπλα).Χίλιες φορές σφράγισμα.O τροχός τουλάχιστον δεν πονάει.:wink:

την πρωτη φορα που επεσε επανω μου τροχος ετρεμα σαν το ψαρι…
μολις ακουσα τον ηχο που κανει πεθανα στο γελιο λεμε…
οταν ακους αυτο το βουητο μεσα στο στομα σου(μεσα στο κεφαλι σου καλυτερα) δεν μπορεις να μην γελασεις…
εχει φαση

εμενα μονο και μονο ο ηχος με ανατριχιαζει, γιατι μου θυμιζει ενα αντιστοιχο τροχο-εργαλειο για μεταλα:|

Α για μεταλαδες ειναι αλλο το εργαλειο?

νοφ φανι, αη νοου:-s

Λοιπόν, τώρα θα σας διαφωτίσω απόλυτα. Από μουσική δεν ξέρω αλλά από δόντια κάτι σκαμπάζω:p
Καταρχήν, πόνος στο ούλο δεν είναι απονεύρωση, γιατι αυτό το σύμπτωμα έχει ο Awake απ’ότι κατάλαβα. Πόνος στο δόντι στο ζεστό ή στο κρύο ο οποίος κρατάει για πάνω από 5-10 δευτερόλεπτα, πόνος στη μάσηση, πόνος που σε πιάνει στο δόντι στα καλά καθούμενα και ιδιαίτερα όταν ξαπλώνεις, αυτό είναι απονεύρωση.
Η απονεύρωση έχει ως εξής. Ανοίγει το δόντι με τροχό. Εννοείται έχεις γίνει τούμπανο στην αναισθησία και δεν καταλαβαίνεις τίποτα, αν έχει γαμηθεί στη φλεγμονή μόνο τότε μπορεί να μην πιάνει η αναισθησία. Σε τέτοια περίπτωση όμως πίστεψέ με, θα χεις φάει τόσο πόνο μέχρι τότε που οταν ανοίξει το δόντι, παροχετευτεί όλη η μπίχλα κ ανακουφιστείς, θα δεις ότι αξίζει. Μετά όντως παίρνει κάτι εργαλεία σαν βελόνες οι οποίες καθαρίζουν μηχανικά όλο το μήκος της ρίζας από μέσα. Δηλαδή καμία επαφή με ούλα όπως ανέφερε κάποιος. Τα δόντια είναι μέσα κούφια και έχουν μαλακό ιστό (το “νεύρο” που λένε, ουσιαστικά είναι αγγεία, νεύρα, συνδετικός ιστός), οπότε αυτό το κούφιο είναι ουσιαστικά που αδειάζει και καθαρίζει. Μετά, πρέπει το κούφιο αυτό να κλείσει με ένα υλικό σαν σφράγισμα οπότε ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε την απονεύρωση στα μισα (σύνηθες φαινόμενο) γιατί αν δεν κλείσει, αργά ή γρήγορα πάει για εξαγωγή. Τέλος, αφού τελειώσουν όλα αυτά, είτε γίνεται κανονικό σφράγισμα από πάνω είτε προσθετική εργασία (“θήκη”) αναλόγως με το πόσο δόντι σάπισε. ΠΑΝΤΑ γίνεται κάτι, δεν μένει το δόντι απονευρωμένο με το προσωρινό σφράγισμα να μαζέψει όλα τα σκατά πάνω του.
Ο πόνος στα ούλα ταιριάζει περισσότερο με ουλίτιδα, ή αν είναι εντοπισμένος, πιθανώς ερεθίζει τα ούλα το σφράγισμα αν έχει φτάσει μέχρι χαμηλά. Μπορεί να είναι και χίλια δυο άλλα, ενσφήνωση τροφής, έγκαυμα από φαγητό, φάρμακα ακόμα και στοματοπλύματα, τραύμα από πρόσκρουση σκληρής τροφής, κ.α.
Αυτά. Οδοντίατρο κάθε 6 μήνες για τσεκ απαραίτητα ρεμάλια, άντε να δουλεύουμε και λίγο, για το καλό σας είναι!
Α, επίσης ξέχασα να πω για όσους φοβούνται, αν πιάσει καλά η μεγάλη αναισθησία, μπορώ άνετα να κόψω το μισό σαγόνι και να το πάρω σπίτι, δεν νιώθεις τίποτα.

έχει πάθει άκανθα πέλματος κανείς από δω?

δεν ειναι ουλο , το δοντι εχει προβλημα το ακουμπαω απο κατω/πλαι κ με ‘τιναζει’ σαν ρευμα (καλα στο φαι μασαγα μονο απο την αλλη πλευρα σαν ναμουν φαφουτης)

ειμαι με 2 niflamol 250 mg και 2 panadol 500 mg κ το νιωθω ακομα να ‘χτυπαει’

τεσπα δευτερα παω οδοντιατρο για απονευρωση λογικα οποτε θα ησυχασει

νεξτ.

Νταξ τότε, απονεύρωση θέλει. Απλά έγραφες για ούλο στο πρώτο ποστ σου. Πήγαινε οδοντίατρο να βρεις την υγειά σου!

Γεια σε όλους,

Εχω μια ερώτηση. Δυο τρεις μερες τωρα, έχω κατι σαν ενοχληση στο στερνο. Δεν είναι πονος και διαρκει ένα δυο δευτερόλεπτα και φεύγει. Ειναι κατι σαν να έρχεται εκ των εσω και τελειωνει στο θωρακα. Δεν ειναι βαρος, ουτε σφιξιμο, ειναι σαν ξεσπασμα νευρων δεν ξερω… Εχω προσπαθησει μηπως και ακουσω αυτη την ενόχληση πχ ανεβαινοντας τις σκαλες μεχρι τον 5ο οροφο που μενω σηκωνοντας τις σακκουλες απο τα ψωνια, κανοντας γρηγορη πεζοπορια, κα, δηλ. μηπως και ενοχληθω κατω απο στιγμες σωματικης κουρασης μα τιποτα. Εντελως ξαφνικα, οταν καθομαι στο μπαλκονι, οταν ειμαι ξαπλωμενος μονο τοτε. Επισης πριν περιπου 3 μηνες έκανα και τεστ κοπωσεως και ηταν εντάξει. Εχω κατι σκεψεις μηπως είναι καρδια απο την άλλη όμως σκεφτομαι μηπως είναι ψυχοσωματικες αντιδράσεις. Σαν ανθρωπος ειμαι πολυ κλειστός, δεν βγαινω απο το σπιτι σχεδον καθόλου λογω καποιας εργασιας που προσπαθω να κανω, ειμαι ολη μερα πανω απο το pc, ειμαι πολυ αγχωδης, καπνιστης και πινω αρκετα, εδω και χρονια. Επισης εδω και χρονια με απασχολουν και ζαλάδες οι οποιες εντείνονται οταν αγχωνομαι πολυ…
Δεν ξερω αν το τελευταιο εχει σημασια με τα παραπάνω, αλλα σας παρακαλω αν εχει κανεις να μου πει κατι πάνω σ’αυτο θα το εκτιμουσα πολυ. Σκεφτομαι και για στεφανιογραφια δεν ξερω, εχει χαλασει η ζωη μου απο τις σκεψεις

Ευχαριστω εκ των προτερων

andyz

φιλε-η? andyz

εχω τα ιδια αλλα με πολυ μεγαλύτερους πονους…
τελικα μαλλον ειναι προβλημα με το στομαχι…!!! (αν και αυτο θα το ανακαλυψω τεταρτη απογευμα)

πηγαινε σε εναν παθολογο…

εχει χαλασει η ζωη μου απο τις σκεψεις

δυστιχως οταν δεν ξερεις τι ειναι παντα ετσι γινεται…
για αυτο σου λεω να πας στον παθολογο…
δεν χρειαζεται να ειναι καρδια…
μπορει να ειναι κατι απλο που ομως σου δημιουργει καποιο προβλημα…
ακομη και αν το προβλημα αυτο σου φαίνεται μεγαλο δεν σημαίνει οτι δεν δημιουργείτε απο κατι μικρο…

για αυτο θα σου πω για τριτη φορα
πηγαινε σε εναν παθολογο…

αν ελάττωνες και ολα αυτα που κανεις…

Φιλε,

ευχαριστω πολυ. Να σου πω ειχα ενα φιλο που το στομαχι του δημιουργουσε προβληματα μεγάλα.
Τέλος παντων θα παω σε γιατρο να παρω μια συμβουλη

Ευχαριστω ξανα

το λοιπόν…

έχουμε οισοφαγίτιδα η οποία δημιουργήθηκε απο γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση , η οποία βοηθήθηκε απο την ολισθαινουσα διαφραγματοκήλη που έχω…!!

θα το έχω για πάντα αλλά αν πάνε καλά τα χάπια δεν υπάρχει περίπτωση χειρουργείου…
επίσης πρέπει να κόψω αυτά:

[B]*  Τα λιπαρά
* Τα τηγανητά 
* Τη σοκολάτα:!:, τον καφέ, το τσάι:!:, τη μέντα
* Τα μπαχαρικά
* Τα αεριούχα ποτά, το αλκοόλ και ιδιαίτερα τα ηδύποτα
* Tους ξινούς χυμούς φρούτων
* Τα γλυκά με σιρόπι
* Τις πίτες με φύλλο:-k
* Τις σούπες το βράδυ[/B]

και μερικα άλλα…

μόνο το σεξ δεν μου είπαν να κόψω…:?

ενώ ήταν κάτι τόσο απλό να βρεθεί 7 γιατροί που είδα σε 11 μήνες δεν μπόρεσαν να μου το βρουν ούτε στο περίπου…
και ένας με με δυο κουβέντες και 2 κινήσεις τα βρήκε όλα…(αν ειναι μονο αυτα)

έχασα 11 μήνες απο την ζωή μου επειδή μερικοί είναι ζώα…
-είναι απο το άγχος…
-μπορεί να κουράζεσαι…(άνεργος…)
-μπορεί να έχεις κατάθλιψη…!!! (δεν την γλυτώνεις την πόρτα σου…)
-μπορεί κάτι να εφαγες (ε, είσαι ηλίθιος…!) #-o
-δεν βλέπω να έχεις κάτι…(χωρίς να με ακουμπήσει και από απόσταση 5 μέτρων…!!)

ΧΑΖΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Α.Ε.

*όταν πήγα για την γαστροσκοπιση έτρεμα σαν το ψάρι…
όταν έφυγα γελούσα…
για σου ρε ατρόμητε μεταλλά…:lol::lol:

*η φωτο απο το στομαχι μου κανουν ενα θεικο εξωφυλλο Carcass :lol:

*αν στα 27 2-4 χαπια στα 50 ποσα…??

*το γιορταζω ακουγοντας Hedwig and the Angry Inch Soundtrack 8)

ευχαριστώ που παρακολουθήσατε το μάθημά μας…
γειαααα σας…!!

krimson τι συμπτωματα ειχες ρε φιλε ?

με ενδιαφερει…για πες αν μπορεις εδω να ενημερωνεται κ ο κοσμος εδω μεσα

Μόνο σε μένα φαίνεται λίγο κυνική αυτή η ερώτηση τώρα; Sorry αλλά δε μ’αρέσει καθόλου (χωρίς να λεω ότι γίνεται με κακή πρόθεση βέβαια) [-X

τι κυνικη ρε συ αγορινα ?

εχω ‘καψιμο’ κ ενοχλησεις σε στομαχι κ φοβαμαι μην εχω τπτ παρεμφερες (ελεος ρε σεις εδω μεσα )

Δεν αντιλέγω, αλλά ο άλλος έχει τον καημό του ρε φίλε… Τί του λες ακριβώς, να σου πει τα συμπτώματα μπας κ τ’αποφυγεις εσύ; Υπάρχει κ το τάκτ… Τί έλεος εμεις εδώ μέσα; Με μένα μιλάς όχι ολους :stuck_out_tongue:

το στομάχι μας είναι φτιαγμένο με γερά εσωτερικά τοιχώματα για να αντέχει τα υγρά που βοηθούν στην πέψη, ο οισοφάγος μας όχι. ας πούμε ότι χωρίζονται με μια βαλβίδα, η οποία αν λασκάρει επιτρέπει την λεγόμενη παλινδρόμηση. αυτό σημαίνει ότι ο ευαίσθητος οισοφάγος μας ερεθίζεται και τραυματίζεται σιγά σιγά από πράγματα που δε θα έπρεπε να υπάρχουν εκεί. εννοείται πως αποφεύγουμε όσο μπορούμε όξινες καταστάσεις (π.χ. λεμονάδες, πορτοκαλάδες, κοαόλες, ξύδια παντός είδους, χυμούς φρούτων κτλ). επίσης, πίτες, τηγανητά και καυτερά καλό είναι κι αυτά να αποφεύγονται.

δεν ξέρω πόσο σοβαρή είναι η περίπτωσή σου, μακάρι να βελτιωθείς με τον καιρό, ποτέ δεν ξέρεις. αν προσέχεις τον εαυτό σου, ίσως με τον καιρό κι αφού ηρεμήσει ο οισοφάγος σου να μπορείς σιγά σιγά να τρως κι απ’ αυτά που σου χουν απαγορεύει τώρα.

για το πόσο ζώα είναι σχεδόν όλοι οι γιατροί, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με δυστυχώς δεκάδες παραδείγματα. αν δε νιώθουμε καλά, το ψάχνουμε μέχρι βρούμε άκρη. α, και δεν κάνουμε εγχείρηση για ψύλλου πήδημα…