O γιατρός σάς απαντά

εκανα δυο δοντια καθως υπηρχε ρήγμα αναμεσα στα δοντια περνουσε τροφη και νερο και δεν το καταλαβα…
βαρεθηκα να πηγαινω…
πηγα 8-10 φορες για να τελειωσω…!!!
αλλα απο οτι μου ειπε ειχα παρα πολυ μεγαλες ριζες…
το μονο που παιζει ειναι να πιαστεις απο την ωρα που θα εχεις ανοιχτο το στομα…
αντε και λιγος πονος(πολυ μικρος) οταν σου καθαριζει μεσα…

Υπάρχει κατάλληλος γιατρός στο φόρουμ awake μη μου αγχώνεσαι… Όταν μπει φαντάζομαι θ’απαντήσει :slight_smile:

Τι σου ειπε ο οδοντιατρος? :-k
Περα απο αυτο ενας συγγενης μου ειχε κανει απονευρωση, ενταξει δεν πονεσε κι ιδιαιτερα λογω της ναρκωσης απλα χρειαστηκε περιπου 5 επισκεψεις με 3-5 μερες κενο μεταξυ τους.Κουραγιο φιλε μου.

Ρε έχουμε οδοντίατρο εδώ λέμε! Κανονικά κ με το νόμο! :smiley:

:D:D:D
Να δωσω και μια επιπλεον συμβουλη, καλο θα ειναι να αποφευγεις τα ταξιδια ολο αυτο το διαστημα λογω της ευαισθησιας του δοντιου σε καποια πιθανη μολυνση.:roll:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

επίπονη διαδικασία η απονεύρωση.
Τρώει ΠΟΛΥ χρόνο (εμένα πριν το πάσχα μου πήρε 3 επισκέψεις στον οδοντίατρο για να ολοκληρωθεί).
Από κει και πέρα ντάξει μετά παίζει ανακούφιση αφού για να φτάσεις ως την απονεύρωση σημαίνει ότι το δόντι σ’έχει πεθάνει στον πόνο οπότε κουλ.
Ντάξει παίζει ζόρικη αναισθησία στο δόντι οπότε δε νιώθεις τίποτα, και καλό είναι να μην πολυσκέφτεσαι τι κάνει ο οδοντίατρος (ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ)

γιατί κινδυνεύεις να συνειδητοποιήσεις ότι σού’χει τρυπήσει τελείως το δόντι και με μια βελονίτσα σου ξύνει τα ούλα μέσα από το δόντι. ΦΡΙΚΗ.

Γενικώς οκ, σαν ένα σφράγισμα μεγάλης διαρκείας.

ρε δεν ειναι τιποτα…
ακομη και εγω που ειμαι ο μεγαλυτερος φοβιτσιαρης ever εβγαλα γουστα στην οδοντιατρο…
πηγαινε…

αχαχαχαχαχαχα καταλαβα επαιρνες ματι κατω απο τη φουστα ε ?

ον τοπικ

νταξ δεν εχει να κανει με φοβο,ουτως η αλλως αποτι καταλαβα σου τραβα την ενεση μαστουρωνεις κ δεν πα να περασει κ τραινο πανω απο το δοντι δεν καταλαβαινεις τπτ

δεν ξερω μηπως ειναι αλλο κ δεν ειναι για απονευρωση

θα το αφησω κ αποψε κ αμα συνεχιστει θα παω αυριο στον ντοκτορ

(μλκ μπλιντινγκ πολυ gore το spioler σου ε )

Έχω κάνει…στο spoiler του bleedin έπεσε η πίεση μου και άσπρισα (με είδε η γιατρός και τρελάθηκε, νόμιζε ότι έμεινα στον τόπο)…όχι απο τον πόνο αλλά γιατί ένιωθα ακριβώς αυτό που λέει ο bleedin…πόνος γενικά δεν είναι ιδιαόιτερος αλλά είναι επίπονη διαδικασία και γενικώς κάπως ανατριχιαστική…

Γενικά παίζει τεράστιο ρόλο για πιο δόντι πρόκειται…εγώ έκανα στον κυνόδοντα που είχε μια ρίζα και ήταν σχετικά απλότερη διαδικασία…στα πίσω, τα πιο μεγάλα που έχουν παραπάνω ρίζες τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα…

Γενικώς μόλις ανακαλύπτετε κάτι αμέσως στον γιατρό…σφραγισματάκι μπροστά στην απονεύρωση είναι Μηνάς Γκέκος μπροστά σε Σοφοκλή Σχορτσιανίτη…

αυτο.πληρωνω ο μαλακας το οτι δοντι που μου εσπασε δεκεμβρη,πηγα να το δω στον οδοντιατρο μετα απο 6 μηνες (που ειχε μαυρισει/χαλασει ολο) με αποτελεσμα να γινει σφραγισμα οριακα πριν απο απονευρωση

καλος μαλακας ειμαι #-o (βασικα με οδοντιατρους κ αιμοδοσιες απλα χεζομαι)

Κάνε ομοιοπαθητική με παλιούς Carcass και θα το ξεπεράσεις

Σαν μελλοντικός γιατρός(φοιτητής Ιατρικής) θα σας δώσω μερικές συνταγές επιβίωσης

1)Κόψτε την πρωινή

2)Κόψτε τα μεθύσια με ούζα και τσίπουρα το καλοκαιράκι

3)Ξεκινήστε κάνα Μπανάκι(στην Θάλασσα ή στην μπανιέρα) για να μην σας πάρει απο κάτω

Σε τι ακριβώς βοηθάει αυτό?

Aμα ξεκινήσεις την μέρα σου με πρωινή φίλε μου μετά δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου…
Δεν έχεις διάθεση για τίποτα!!!

Πονάει η άτιμη η απονεύρωση.Έκανα πρόσφατα και με πέθανε(αν και ο οδοντίατρος μου έκανε πολλές ενεσεις:p).

Πήγα περίπου 6-7 φορές για να ολοκληρωθεί το σφράγισμαπαίρνει μια βελονίτσα και σου βγάζει το κατεστραμμένο νεύρο από τη ρίζα του δοντιού.Τουλαχιστον ετσι νομίζω.Το θέμα είναι ότι αμα δεν σε πιάσει η νάρκωση πονάει πολύ.

Γι’αυτό καλύτερα μια φορά τον μήνα επίσκεψη στο γιατρό παρά αυτό.ΚΟστίζει και λιγότερο.:stuck_out_tongue:

Εεεε, επειδη τα διαβασα ολα αυτα και επαθα ενα κατι, αν καταλαβα καλα, η απονευρωση μπορει να χρειαστει αν αφησεις δοντι χωρις σφραγισμα ενω χρειαζεται ή καμια σχεση?:-s

δόντι που αρχίζει και χαλάει -> σφράγισμα
δόντι που συνεχίζει και χαλάει -> σφράγισμα
δόντι που χάλασε -> σφράγισμα
δόντι που χάλασε και συνεχίζει και χαλάει -> σφράγισμα
δόντι που ΓΑΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ -> απονεύρωση

:slight_smile:

οσο πιο πολυ αφηνεις το δοντι να χαλαει διχως σφραγισμα , τοσο πιο κοντα ερχεσαι στην απονευρωση

εγω το εμαθα the hard way #-o

Θενκς παιδια, θα κλεισω ραντεβου ασαπ για σφραγισμα. :expressionless: