Obscure διαμάντια

Ευχαριστούμε.

2 Likes

Χωρίς λόγια.

4 Likes

Κι ένα φετινό που ακούω τώρα. Sabbath-o-pentagramικό:

1 Like

Το συγκεκριμενο ειχε βιντεοσκοπηθει για καποιο τηλεοπτικο σοου στη γειτονα και δεν ειναι καθολου μα καθολου κακο. Μαλιστα ακουγοντας το 2-3 φορες εχει αρχισει να μου αρεσει αρκετα

Αναζητώντας τους, βρηκα πως εχουν και σελιδα για αυτους (εστω και ελλιπη!) και στο metal archives

https://www.metal-archives.com/bands/Thunder_Way/69422

Παλιοτερα ονομαζονταν Megahertz (παλι καλα που δεν ονομαζονταν κιλοβατωρα δηλαδη γιατι θα μας θυμιζαν το λογαριασμο της ΔΕΗ!)

@martian ηγετη που τους ανακαλυψες!

5 Likes

Βασικά, πρέπει να είναι για την αντίστοιχη αλβανική ΕΡΤ.

Martian τεράστιος. Μας τα 'πε και τις προάλλες από κοντά, αλλά δεν είχα συλλάβει το μέγεθος.

Επίσης, χαλαρά από τις πιο εμπνευσμένες παραγράφους η ακόλουθη, έτσι (ιδιαίτερα τα bold σημεία);

4 Likes

Τσαγκαροδευτερα στην δουλεια, και εκει που βαριεμαι πραγματικα πολυ…και ακουω παραλληλα μουσικουλα απο το youtube, μου σκαει φλασια απο μια μπαντα απο την Θεσσαλονικη που την ειχα δει και live στο Maxim (στην Καλλιθεα) απο οτι θυμαμαι.

image

Οι Medieval Death λοιπον απο την Θεσσαλονικη, κυκλοφορησαν ενα demo το 1990. Θα ελεγα οτι κινειται σε thrash μονοπατια, σε αυτα που εχουν χαραξει οι Coroner αν και τα φωνητικα φερνουν στα μυαλο αυτα του Into The Pandemonium των Celtic Frost.

Η μπαντα δεν παρεμεινε και πολυ μιας και το 1991, διελυσαν. Καποια μελη τους μετα βρεθηκαν σε συνθεσεις απο μπαντες οπως Firewind, Human Fortress κτλ.

13 Likes

Ξεθάβω με σύγχρονη ομπσκιουρίλα για όσους γνωρίζουν το μυστικό του ατσαλιού.

Οι Avalon Steel, προφάνως από Αμερική, παίζουν αυτό που θέλει να ακούσει κάθε φίλος του epic metal που σέβεται τον εαυτό του και αγαπάει αυτή την μουσική. Κοινώς, ακατέργαστη και αφιλτράριστη καύλα. Η μπάντα είναι σαφές πως δεν είχε δέσει 100% και είναι κρίμα που δεν προχώρησαν μετά το EP. Εδώ θα ακούσετε κάτι σαν να αποφάσιζαν οι Eternal Champion να παίξουν πιο κοντά σε Cirith Ungol ή και Brocas Helm. Εντελως παλιομοδίτικη προσέγγιση στο έπικ, κατά κύριο λόγο mid paced περιπετειώδη κομμάτια και μια φωνή ιδιότροπη που κολλάει γάντι στο υλικό. Ψυχωμένο heavy metal, χωρίς ίχνος πλαστικού, από παιδιά που το αγαπάνε και είναι τυπάρες (κάπου/κάποτε είχα ψαρέψει κάτι σχόλια του τραγουδιστή, εντελώς down to earth και ακομπλεξάριστος).

Ειδική μνεία στο πρώτο κομμάτι που βγάζει μαγεία και ανατριχίλες αβίαστα, αυτή την συγκινητική μεγαλοπρέπεια που μόνο σε αυτή την μουσική συναντώ προσωπικά. Κομμάτι που υπό άλλες συνθήκες θα είχε γίνει χιτάρα, αλλά το έγραψαν κάτι άγνωστα παλικάρια από την Β.Καρολίνα. Προσωπικό highlight, το μπάσιμο του main riff του Curse of the Doomwraiths σε συνδυασμό με το σκάσιμο των drums. Μυρίζει κλασικούρα απο χιλιόμετρα και το κεφάλι κουνιέται θες δεν θες.

In the age of lords as war raged ever on
As the heathen host harried the lonely isle
Came the time of Pendragon’s only son

Born in the black month, hail the winter king
Glorious new kingdom, dawn of the new spring
All hail the winter king
All hail the winter king

With old Uther dead time called for a new lord
Seasons of endless winter of cold and death
War rages on for the wolf, dragon, and boar

Son of kings, veins flow with Aurelian blood
Born of the dragon but heir to the eagle
Power within to fight the Saxon flood

To unite the kingdom all under one crown
Lord of the Britons in stone is his fate
The one and rightful heir, all bow down

9 Likes

Ενδιαφέρον , θα ήθελα να τους ψαξω αλλα απο οτι καταλαβα δεν εχουν τιποτα άλλο :laughing:

Έχουν ένα demo πριν το EP, αλλά δεν βρίσκεται (αν και νομίζω πως κάποτε κάπου υπήρχε στα ίντερνετς). Δυστυχώς το διέλυσαν σύντομα.

Θα πω τον πονο μου εδω.

Οποτε βλεπω ποστ εδώ στο ντουμ κ στο επικ τοπικ μπαινω με αγωνια να ακουσω κατι σε στυλ με τους Lord Vigo (που δεν καταλαβαίνω κιολας τι σημαίνει το obscure σορρυ κιολας αν δεν ταιριαζουν εδω ) αλλα μάταια.

Οποτε δώστε μου ω γλυκοι μου συμφορουμιτες καποια πρόταση.

Θενξ

Οι Lord Vigo είναι μοναδικοί, ειδικά στους δύο τελευταίους δίσκους. Οπότε τσάμπα ψάχνεις κάτι αντίστοιχο.
Obscure για μένα έχει να κάνει με αξιόλογες δημιουργίες που δεν ακούστηκαν από πολλούς και ενίοτε έχει σχέση και με τη χώρα προέλευσης. Όχι δηλαδή παραδοσιακές metal δυνάμεις.
Σε epic doom πρόσφατο, προτείνω τους Φινλανδούς Gargantuan Blade, σε doom τους Γάλλους Carcolh και σε λίγο απ’όλα τους Byron που σε λίγο καιρό βγάζουν νέο δίσκο.

2 Likes

τους Iron Cross δεν τους εχουμε αναφερει εδω;

US underground heavy metal Δ Ι Α Μ Α Ν Τ Ι, ειχαν ερθει και το 16 στην Ελλαδα για live, ηταν να ερθουν και στο φεστιβαλ της Eat Metal Records το 20 αλλα λογο περιορισμων δεν εγινε ποτε.

7 Likes

Συμπληρωματικά, θα προσθέσω αυτή την έκδοση (έτσι το έμαθα):

Έχει και εξτραδάκια (νομίζω τα 2 EPs τους είναι) και πρακτικά περιέχει όλα όσα έχουν γράψει οι IC και έχει διαμαντάκια (Believer Deceiver βαρύ λαϊκό, όχι αστεία).

Mistress of the Dark ύμνος, ωραία και παρεϊστικη συναυλία το 16.

3 Likes

Και γαμώ τα λάιβ το 16. Τους είδα και την επόμενη στο ΚΙΤ, καθίσαμε τα είπαμε και γυρίσαμε μαζί Αθήνα όπου το βράδυ σε τσιπουράδικο χορεύαμε vic.
Στα του τόπικ τώρα. Ομολογώ πως οι μόνοι morgoth που γνώριζα ήταν οι γερμανοί deathsters να που όμως τους είχαν ήδη προλάβει οι Ολλανδοί μύστες λίγο πριν. Μπορώ να μυρίσω την αλητεία που ζέχνουν σχεδόν όλες οι κυκλοφορίες των κάτω χωρών εκείνης της εποχής

Τις προάλλες λοιπόν, είχα πάει στη μάνα μου να δουλέψω από εκεί. Τελειώνω τη δουλειά, ‘άντε μαζευτείτε να φεύγουμε’ λέω στις μικρές, εκείνες άρχισαν να ετοιμάζονται σε ρυθμούς Τσιάρτα, δε γαμιέται λέω, ας πάω να ξεθάψω καμιά κασέτα μην περιμένω σαν τον μαλάκα όρθιος. Και έκανα ΕΠΙΚΟ ξέθαμα φίλοι μου!

Το καλύτερο prog/power metal που δεν έχεις ακούσει! 3 τραγουδάρες, η μία καλύτερη από την άλλη, από αυτούς τους αμερικανούς που δυστυχώς έμειναν μόνο σε αυτό το demo και δεν έβγαλαν ποτέ ολοκληρωμένο άλμπουμ. Κυκλοφόρησε κατά σύμπτωση ‘φέτος’ (το 1994 εννοώ!), αλλά ακούγεται ακόμα φρέσκο και εξαιρετικά ενδιαφέρον - τι ενδιαφέρον, γαμάει και δέρνει! Πάρτε τζούρα: Last Vision Black - Left In The Hands - YouTube

Και μιας και πιάσαμε τα progressive/power και τα 90’s… εχθές βραδάκι κατηφόριζα προς την Αρχιτεκτονική (Ούλωφ Πάλμε) να πιω κανα-δυο κανάτες μπύρα, και από ένα μπαλκόνι στην Μπισκίνη έπαιζε το Roll the Fire! Επειδή είναι πρόσφατη η αναφορά (και η αποθέωση) του κομματιού και του δίσκου από το εν λόγω φόρουμ, μήπως είσαι ένας από εμάς; Φανερώσου!

11 Likes

Necranastasis που θα έλεγαν και οι varathron.
Πορωτικό επικό ντουμ μέταλ από τη μεταλομάνα curitiba. Κυκλοφόρησε το 2011. Τότε είχαμε πάθει ψιλοπλάκα μετά ψιλοχαθήκανε αυτοί. Τέλος πάντων, αυτό το ντεμπούτο ματώνει αυτάκια

5 Likes

how about this?

AOR/hard της “νοσταλγικης” (pre-86) εποχής,
before the slick production values and all

6 Likes

Είναι φοβερό το Paragon, το πομπώδες, ριφφάτο hard rock που πάντα φλέρταρε με το AOR και ήταν από τότε ταγμένο στο underground.

Το Archityrants του φίλτατου @Primordial_hordes δεν το γνωρίζω, θα τσεκαριστεί άμεσα.

2 Likes

Επιστρέφω και ανασταίνω το θέμα με κάτι λίγο διαφορετικό.

To Oneiricon - The White Hypnotic είναι το μοναδικό άλμπουμ των Ιταλών Ras Algethi και κυκλοφόρησε το 1995. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία άκρως ατμοσφαιρική δημιουργία, έναν doom δίσκο που ζητάει την προσήλωση και την υπομονή του ακροατή, καθώς το σχεδόν funeral τέμπο θα δοκιμάσει τον περαστικό ή τον αμύητο στον ήχο. Αστρονομία και μυθολογία μπαίνουν στο καζάνι συνοδευόμενες από έντονη συναισθηματική φόρτιση και το τελικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με αυτή την παραγωγή, μας ταξιδεύει σε ηχοτοπία συγκινητικού μεγαλείου.

Σκοτεινό, δυσπρόσιτο και βραδύκαυστο, το Oneiricon είναι ταμάμ για τις μικρές ώρες και αξίζει την προσοχή σας. Το αποτύπωμα των Skepticism είναι φρέσκο και σχετικά ευκρινές, ενώ ο αντίλαλος των πρώιμων My Dying Bride, αν και αχνός, μπορεί να εντοπιστεί σε κάποια διάσπαρτα σήμεια του δίσκου (ή έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ).

9 Likes

Γεια σας και πάλι. Σα να χαθήκαμε λίγο. Όσοι έχετε χρόνο καθίστε και ακούστε από κάτω προς τα πάνω τις κυκλοφορίες της πορτογαλικής underground σκηνής. Είμαι ακόμα στα πρώτα 10 αλλά μιλάμε για πολύ καλό πράμα
Music | Portuguese Rarities Archives (bandcamp.com)

8 Likes