με δεδομενο οτι opeth=akerfeldt=θεος εχουμε και λεμε :Ρ
ο θεος λοιπον δεν ειπε ποτε οτι θα γραψει ενα προγκ “διαμαντι”, καλυτερο απο οτιδηποτε κυκλοφορησε ποτε στα 70ς, οποτε χαλαρωστε οσοι ειχατε τις σουπερ προσδοκιες για το δισκο του αιωνα. ο θεος απλως εγραψε εναν δισκο οπως ειναι η μουσικη που γουσταρει, με την οποια λιωνει, την οποια φανατικα συλλεγει και τα μπλουζακια των μπαντων που παιζουν αυτη τη μουσικη φοραει στις συναυλιες των οπεθ τοσο καιρο (comus φοραγε στα live, οχι πχ death, οποτε get a clue)
εγραψε εναν δισκο σαν οπαδος της μουσικης που ακουει, οχι σαν τον σουπερ σταρ που κανει οτι του κατεβει επειδη ειναι της μοδας, ειναι ιν, ειναι εμπορικο κλπ κλπ
απο εκει και περα το αν εβαλε ταφοπλακα στους οπεθ, αν επρεπε να το βγαλει με αλλο ονομα κλπ ειναι ασημαντα τρολλαρισματα, και στο κατω κατω εχουν ξαναειπωθει με την κυκλοφορια του δαμνατιον.
προσωπικα επειδη προτιμω τις μπρουταλιες απο τις προγκιες ο δισκος δεν μου αρεσει περισσοτερο απο τους παλιοτερους. ΟΜΩΣ αυτο δε σημαινει οτι ειναι ενας τυχαιος δισκος και συνεπως κατατασσεται πιο ψηλα απο το 90% των κλασσικων-αδιαφορων-βαρετων-μεταλ-σαβουρο-κυκλοφοριων που βγαινουν τα τελευταια χρονια
To άλμπουμ έχει τα πάνω του και τα κάτω του…Άποψή μου! Καλούτσικος δίσκος με 3-4 τραγούδια καλα έως πολύ καλά( με καλές στιγμές) και τα υπόλοιπα κάτω του μετρίου!
Ισως φταίει στο “απρόσωπο” φωνής που βγάζει σε αρκετά σημεία κατα τη διαρκεια του αλμπουμ.Το άλμπουμ θέλει αρκετές ακροάσεις για να συνηθίσεις την αλλαγή στον ήχο τους!
Απ’τις πρώτες ακροάσεις, μου φαίνεται πολύ καλός δίσκος, που είναι ότι πρέπει για να τον ακούς στο σπίτι, καθώς έχει όμορφες μελωδίες και ο Άκερφιλντ δίνει καλές-ξεχωριστές ερμηνίες
…δεν ξέρω πως αυτός ο δίσκος μπορεί να λειτουργήσει live
:):!:
Πριν το ακούσω έκανα το λάθος και διάβασα ό,τι έχετε γράψει εδώ μέσα, οπότε περίμενα να ακούσω έναν άσχημο δίσκο. Δε θα πω ότι με τρέλανε, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα τον κράξω. Ξεχώρισα και το Folklore και το Marrow of the earth.
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι σε κάποιους δεν άρεσε το Damnation?8O Ντροπή ε…!
άν και το άκουσα απ’τη πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, περίμενα να περάσει λίγο ο καιρός, να το χωνέψω καλά καλά, και να δώ άν αντέχει στο χρόνο. Το λοιπόν εκεί που κατέληξα είναι πως ναι μέν δεν έχει τον παλιό ήχο, σαν να χρειάζεται όγκο η κιθάρα/μπάσο, φωνητικά ήταν καθαρά κι οκ, γενικά μου βγάζει κάτι το πειραματικό αλλά και ξεψυχισμένο σαν σύνολο, που παρόλο που είναι διαφορετικό απ’ότι είχαμε συνηθίσει σαν Opeth μέχρι τώρα, αντέχει στο χρόνο ακριβώς γι’αυτό! Σίγουρα καλύτερο απ’τα τελευταία των Anathema (άν γίνονται συγκρίσεις).
Τα δύο τελευταία Anathema σε καμία περίπτωση δεν είναι δισκάρες. Άμα έχεις ακούσει τα παλιότερα καταλαβαίνεις ότι η μπάντα κάπου βάρεσε διάλυση μετά το A Natural Disaster, γι’αυτό έκανε τόσα χρόνια να ξαναβγάλει άλμπουμ (το οποίο φυσικά ήταν μάπα).
Το καινούργιο Opeth δε το λές μετριότητα ρε γμτ, απλά ήταν τελείως διαφορετικό από όλες τις κυκλοφορίες τους. Ο ήχος, τα φωνητικά, γενικά η παραγωγή ήταν λές και άκουγες άλλο συγκρότημα. Γι’αυτή και μόνο την αλλάγη αξίζει.
τι να πω??εμενα παντως αυτη η στροφη των οπεθ δεν με χαλαει σαν σκεψη…αλλα ρε γαμωτο οι συνθεσεις μου ακουγονται πολυ μετριες.σε αντιθεση με αναθεμα που τουλαχιστον στα δικα μου αυτια οι συνθεσεις τους ακουγονται καταπληκτικες
Θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο προσωπικό στοίχημα που έχει βάλει τη μετά - B.P. περίοδο και φυσικά το κέρδισε. O τύπος ήθελε ανέκαθεν να κάνει κάτι τέτοιο θαρρώ.
Πιστεύω ακόμη ότι ο δίσκος παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτή την περίοδο, λόγω φύσης. Opeth δίσκος χωρίς brutal? Πως θα ναι άραγε δλαδή;
Ωστόσο, γι αυτό το μέτρο σύγκρισης περί ενδιαφέροντος, θα δανειστώ 2 φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν:
ΔΕΝ είναι ΤΟ αριστούργημά τους. Αυτά είναι τα [B]“My Arms Your Hearse” - “Still Life” - “Blackwater Park.”[/B] Τα υπόλοιπα είναι απλά δισκάρες - must have. Μεγαλουργήματα.
Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με το Damnation. Αλλη φαση. Αλλοι μουσικοί. Ο Akerfeldt έχουν την μοναδική ικανότητα κάθε φορά να προσφέρει κάτι καινούργιο στην μπάντα και παράλληλα να κρατάει την ταυτότητά της ισχυρά.
Στα του άλμπουμ:
Η παραγωγή είναι άψογη. Τι διάολο, ολόκληρος Wilson (σύγχρονος Μίδας) είναι από πίσω. Οι τύποι πρέπει να λιώσανε για να πρόσεξαν την λεπτομέρεια σε κάθε νότα, σε εμετικό βαθμό δηλαδή. Κάθε νότα από κάθε όργανο είναι στην εντέλεια προσεγμένο. Τίποτε περιττό.
Οι μουσικοί έχουν κάνει όλοι άψογα την δουλειά τους.
Για τα φωνητικά που λέτε, είναι 2 μουσικοί, ο Wilson και ο Mikael που είναι πάντα στάνταρ τι θα σου δώσουν. Και εννοείται έχουν αλλάξει σε όλα αυτά τα χρόνια αλλά πάντα οι ερμηνείες τους είναι σε τοπ βαθμό.
Για τα τραγούδια:
[B]Heritage[/B] - αδιάφορη εισαγωγή, δεν μας νοιάζει
[B]Devils Orchard [/B]- φοβερό, εξαιρετική επιλογή για εναρκτήριο κομμάτι, όσο περίπλοκο και να ναι. Ακόμη και όταν λέει “God is dead” ξεχωρίζει ο Mikael. Οποιοσδήποτε άλλος είναι γραφικός όταν το λέει ;ρ
[B]I Feel The Dark[/B] - το αγαπημένο μου ίσως, καταπληκτικό στην μέση που αλλάζει απότομα και πάει πιο γρήγορα, φοβερά τα φωνητικά σε κείνο το σημείο.
[B]Slither [/B]- εξαιρετικές κιθάρες, πολύ ωραίο κομμάτι
[B]Νepenthe[/B] - πανέμορφη εισαγωγή, Opeth-ική, γαμάτο στην μέση με τα solo και τις μπασογραμμές και τα ντραμς, πολύ καλό και αυτό
[B]Hexprocess[/B] - δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα, θυμίζει κάποιο από το Damnation σε ένα σημείο πάντως. Tα φωνητικά στην αρχή μ’άρεσαν.
[B]Famine[/B] - Mikael πες μας εκείνη την γαμάτη μελωδία με τα πλήκτρα που σκαέι στο 5ο περίπου λεπτό από που την πήρες;
[B]Lines in my Hand[/B] - Ωραίο.
[B]Forklore[/B] - Πέρα από την εξαιρετική μελωδία στην αρχή, τα τελευταία 3 λεπτά είναι στα καλύτερα θέματα που έχει γράψει ποτέ ο Akerfeldt
[B]Marrow of the Earth[/B] - Ο τέλειος επίλογος. Και ο τίτλος ακόμη Opeth είναι.
Epilogue:
Είχα όρεξη και τα γραψα όλα αυτά, θα μπορούσα να γράψω περισσότερα, θα μπορούσα να γράψω πιο κυνικά και αυστηρά, αλλά αυτή την ώρα αυτά μου βγήκαν. Εν πάσει περιπτώση φτάνει στο τοπ 3 σίγουρα ανεξαρτήτως τι θα ακολουθήσει στο υπόλοιπο της χρονιάς και αν κάποιος με ρωτούσε για τους Opeth δεν θα δίσταζα να του προτείνω το “Heritage” για αρχή.
Γενικά δεν βλέπω και πολύ κίνηση εδώ μέσα.
Λοιπόν μετά από πολλές ακροάσεις το θεωρώ ότι καλύτερο έχουν κάνει οι opeth από το blackwater park και μετά .