OPETH-LEPROUS @Θεατρο Λυκαβηττού 03/07/2024

Πάντως μονο τυχερος νιώθω που ειδαμε τετοιο live.
Αυτό που λεγαμε κ με τον @Outshined , ειναι οτι προφανως οταν μιλάμε για μπάντες που γουστάρεις πολύ θα περάσεις καλά.

Αλλά και σαν πακέτο, σαν απόδοση, ήταν εξαιρετικά και έφυγα πολύ γεμάτος.

Οι Leprous επιβεβαιώνονται ως μια εξαιρετική live μπάντα, που κάνει ακόμη και τα πιο “μετρια” (στα γουστα μου) κομμάτια να απογειώνονται live.

Opeth ειχα να δω απο το 2009 - ηταν (και πάλι) εξαιρετικοί και πιο ορεξάτοι ίσως απο αυτό που θα περίμενα. Νομίζω οτι και ο καινουριος drummer εχει φερει μια ανάσα ανανέωσης, ειδικά στα παλιά κομμάτια που τα παίζει πιο γρήγορα απο τον Axe (πιο κοντα στις αρχικές τους ταχυτητες τουλαχιστον).
Κάποια μικροθεματακια είχα στην αρχή με τον ήχο (κυριως δεύτερη κιθαρα/πλήκτρα) αλλά γενικά μας ισοπέδωσαν και αυτοί.

3 Likes

ένα παράδοξο (και παραφωνο πολλές φορές) sing-along από τους πιο παθιασμένους από μας.

I feel personally attacked!

Εδώ όσα μαζέψαμε με τον @nikatapi από τα χθεσινά

8 Likes

Παντα πρωτα απ’όλα για μένα τα λεω, ενας βραζιλιάνος φιλος που ηταν διπλα μου νομιζω εφριξε δυο φορες, μια με τις ψευτικες στους Leprous (δε θυμαμαι σε ποιο τραγουδι) - κι άλλη μια με τη βοθρίλα που έριξα στο Grand Conjuration μεσα στα αυτιά του

4 Likes

Α ναι, από βοθρίλες άλλο τίποτα, κι εγώ ήμουν σε φάση:

DEMON

DEMON OF TH FALL

DEMON

DEMON UVTHE FAUUUUUUUUUUUUUALLLLLLLAAAAAAAAAH

6 Likes

Πράγματι για τα επόμενα είκοσι λεπτά, οι Opeth εκτέλεσαν άψογα ένα ιστορικό κομμάτι τους, το οποίο μπορεί να μην αποτελεί τομή συνθετικής ωρίμανσης για το συγκρότημα (ο Åkerfeldt αστειευόταν ρωτώντας αν όντως θέλουμε να το παίξουν, «because it’s a shitty song»), όμως πρόκειται για ένα deep cut που εσχάτως στην καριέρα τους βρήκε τη θέση του στη σκηνή, κι άρα όσα άτομα το βίωσαν ζωντανά έχουν ένα συναυλιακό «παράσημο», για να το πούμε κι έτσι.

Καλά ρε βλάσφημοι, ούτε τα προ(γκ)σχήματα :stuck_out_tongue_winking_eye: ?

8 Likes

^ Πρόγκστερς αγάπη μου :exclamation:

Τους αγαπάμε κι έτσι :heart:

[Αν ο Μαρίνης έπαιρνε εδώ το λόγο, το κείμενο θα ήταν κατά μία παράγραφο μεγαλύτερο]

_

5 Likes

Στριφτε κι άλλο το μαχαίρι ρε κωλόπαιδα. Πέρα από την πλάκα χαίρομαι που είναι σε τέτοια φόρμα οι Opeth (για Leprous το ξέραμε αφού είναι κάθε φορά καταπληκτικοί live). Ελπίζω αυτό να αποτυπωθεί στο επόμενο άλμπουμ, όποτε είναι αυτό, και να ξανάρθουν στα μέρη μας να τους δω κι εγώ :stuck_out_tongue::stuck_out_tongue:

5 Likes

Κι αλήθεια λέω!

1 Like

Τεσπα :slight_smile:

1 Like

Late to the party.

Αν ο Ειναρ ανέβαινε στην σκηνή μας χαιρετούσε και έφευγε θα βαθμολογούσα την εμφάνηση των Λεπρούς με ενα 8/10 .
Τόσο πολύ εκτιμώ αυτόν τον καλλιτέχνη που μόλις ανέβηκε στην σκηνή η χαρά μου δεν περιγράφονταν, άνοιξε η καρδιά μου.

Πάμε στον ήχο.
Στα Δύο πρώτα τράγούδια θα τον χαρακτήριζα απο κακό εώς πολύ κακό. Μια το μπάσο άφαντο και μετά απο λίγο υπεβολλικά δυνατό , στο ίδιο μοτίβο και η ρυθμική δυστυχώς , πραγματικά ανησύχησα πως θα έχουμε ένα λαίβ με μάπα ήχο. Στο 3ο τραγούδι όμως (δια μαγείας) τα πάντα στρώσαν, προς μεγάλη μου ανακούφιση, και ακούσαμε Λεπρούς όπως τους αξίζουμε με ΗΧΑΡΑ ( f@ck yeah!!)

Το “The valley” είναι ένα μέτριο στουντιακά κομμάτι που στο λαίβ γίνεται ακόμα χειρότερο, μας πήρε ο ύπνος.Στείλτε το όπως είναι και βάλτε στη θέση του το “Forced Entry” ,όταν έχεις στη δισκογραφία σου ένα απο τα καλύτερα ΠΡΟΓΚ τραγούδια εβερ, ξερω γώ, ΠΑΙΧΤΟ.

Με τί ενέργεια ( ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΜΩΣ) παίξαν τα κομμάτια τους και με ΤΙ πόρωση??? Και ο πιο φασέος να ήσουν λίγο ασυναίσθητο Χεντ μπάνκιγκ δε το γλίτωνες . Ειδικά στα καίνούργια νόμιζα πως θα κόψουν αυχένα (ειδικά ο Ειναρ) και όλο αυτό το μετέδιδαν στο έπακρο, αλλο αν μερικοί κοιτούσαν τα κινητά (ειδεχθές εγκλημα με μια τετοια μπανταρα να παίζει μπροστά σου, ΤΕΣΠΑ αλλά όχι ΤΕΣΠΑ)

Συνεχίζω.
ΠΟΣΟ καλύτερο είναι το “Silently walking alone” λαιβ?,δυο σκαλιά πιο πάνω απο το στουντιακό. Καλά το “Attonment” δεκάρι ΠΑΝΤΟΥ και το “The sky is Red” είναι το τέλειο κομμάτι να κλείνεις συναυλία.

Γενικά, παρόλα τα ψεγάδια της, μια καθηλωτική εμφάνιση απο μια απο τις πιο ορεξάτες μπαντες που έχω δει σε λαιβ.

Opeth. Ηχο κρύσταλλο βοημίας απο την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα . Δεν περίμενα κάτι άλλο απο μπάντα τέτοιου βεληνεκούς.Ορεξη και διάθεση στο 100%. Δυο ώρες επίδειξης ποιότητας απο μία απο της καλύτερες Μεταλ μπάντες Εβερ.
Δεν έχω να πω τίποτα άλλο με καλύψαν τα παιδιά απο πάνω. Ααα ναι, το “Black Rose Immortal” είναι το άγαπημένο μου Οπεθ τραγούδι, καταλαβαίνετε, στο παράδεισο ο Owl χθες.
“Its a shitty song…”
“Βρεεε αι τράβα”

Ενα τελευταίο. Διαβάζοντας τα σχολια Συμφορουμιτων δόθηκε η αίσθηση (απο την πλειοψηφία) πως η ανάβαση στο κωλολοφο με τα ποδια είναι κατι σχετικά εύκολο.ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?? ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑΑ? ΔΡΟΜΕΙΣ?? ΔΕΚΑΘΛΗΤΕΣ?? Απο το μετρό μεχρι το θέατρο ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ… ΘΑ ΧΑΝΑΤΕ ΤΟΝ OWL ΡΕ. Anyway… Την αλλη φορά έχει ταξάκι 3 ευρούδια και ανεβαίνω σαν άρχοντας.

12 Likes

Δεν είναι εύκολο αυτό με τους Λεπρους, σε τον ρυθμό θα το κουνάς το κεφάλι :sweat_smile:

Πόσο headbanging έκανες εχθές;

2 Likes

Ένα από τα καλύτερα 10 τραγούδια της μπάντας, και σίγουρα 680 φορές καλύτερο από οτιδήποτε παίχτηκε ζωντανά στον Λυκαβηττό όταν κατέβηκαν οι Νορβηγοί από την σκηνή :sunglasses:

Δεν ξερω αν ειναι στα 10 καλυτερα τους ειναι ομως κομματαρα…Σιγουρα στα 2-3 πιο αγαπημενα μου απο το Coal.

3 Likes

Αυτό αρκούσε, θαρρώ

1 Like

Το Χεντ Μπανκιγκ ειναι ο χωρός του μέταλ , ειναι η έκφραση συναισθημάτων με κίνηση του σώματος.
Γίνεται το έξης περίεργο όμως.Ενω στο κλασσικό μέταλ αυτή η έκφραση γίνεται με βίαιη κίνηση του κεφαλιού (πανω-κατω) και με την όποια κίνηση νιώθουμε κάθαρση (πλήρη έκφραση συναισθήματος )
με το προγκρεσιβ δεν ισχύει αυτό ,το Χεντ Μπανκιγκ δεν προσφέρει κάθαρση, αυτή την κάθαρση την πέρνουμε με άλλη κίνηση, με την βίαιοι και απότομη υπόκλιση (Τορσο μπανκιγκ) και ίσως ένα πηδηατάκι ακριβώς πριν την βίαιη υπόκληση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ειναρ , δες πως κινείται.
Ισως γτ το προγκρέσιβ έχει περισσότερα breakdown τα όποια είναι πιο Χεβι και θές μια πιο μεγάλη κινηση (?)
Δεν ξέρω γτ συμβαίνει αυτό ίσως καποιος ψυχολογος στο μελλον μας εξηγήσει. :stuck_out_tongue:

Αρα όντως όχι ασυναίσθητο Χεντ μπάνκιγκ άλλα τορσο μπανκιγκ :stuck_out_tongue:

Πολύ τόρσο Μπανκιγκ το όποιο είναι πολύ πιο ασφαλες και ήπιο για το κεφάλι. Οποτε δεν μπορείς να πεις πως το γούστο μου προέρχεται απο κάποιο εγκεφαλικό τραύμα. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Εγώ ένα Μπίλμπο Μπάγκινγκ ξέρω, αλλά μάλλον δεν λες αυτόν :stuck_out_tongue:

Ο χορός του Έιναρ είναι ψυχοθεραπεία να τον βλέπεις, χωρίς καν να τον ακούς

3 Likes