OPETH-LEPROUS @Θεατρο Λυκαβηττού 03/07/2024

19:30 καλοκαίρι Ελλάδας εντωμεταξυ να ξεκινάει συναυλία είναι τραγικό.

Το καλό είναι ότι μπορείς να φύγεις μετά κατά τις 9 και να πας για φαγητό και μπύρες.

Εννοείται ότι είναι λάθος από τη διοργάνωση που δεν ανακοινώνει εγκαίρως το timetable, αλλά ρε παιδιά δεν πάμε πρώτη φορά σε λάηβ για να λάβουμε υπόψη το 21:00 που έλεγε το more…

Με μια μικρή αναζήτηση βρίσκεται το πρόγραμμα για rotting christ πχ και αναμένετε κάτι αντίστοιχο

μπαρμπανικ ε ? μυρίστε τα νύχια σας για ώρα έναρξης.

Νταξει εγώ βασικά για Λεπρους πήγα

ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΉΤΑΝ ΑΥΤΉ ΤΩΝ ΟΠΕΘ ??

Φανταστικός ήχος , από τους καλύτερους που έχω ακούσει λάιβ σε κιθάρες τύμπανα πλήκτρα μπάσο , τρομερή η φωνή του Μιχάλη και στα καθαρά και στα growls

Κομματαρες επίσης , χωρίς να είμαι και απόλυτα εξοικειωμένος με τη μουσική τους . Μια έλλειψη που θα καλυφθεί πλέον , σύντομα γιατί έπαθα πλάκα με την εμφάνιση τους

Χοντρή πλάκα. Του βγάζω το καπέλο

Λεπρους δεν είναι για ήλιο, για μένα ούτε καν για ανοιχτό χώρο αλλά ήταν κι εκείνοι εξαιρετικοί και ο Ειναρ μεγάλη φωνή . Νομίζω ήταν μόλις η δεύτερη φορά. Σούπερ

16 Likes

Black Rose Immortal :wave:

8 Likes

Μιλάμε για μεγαλειώδη εμφάνιση Opeth με ένα χορταστικό ποτ πουρί. Εμένα το BRI μου περνάει μάλλον αδιάφορο, αλλά σε ζωντανή συναυλία είναι παράσημο να το έχεις δει, έστω και για την ιστορική του σημασία.

Αλλά μιλάμε για ένα φανταστικό σετλιστ. Αν είχε και από Heritage (ίσως να μας έκοψε ένα δύο κομμάτια το BRI) θα ήταν από άλλο γαλαξία. Όλες οι εποχές παρελασαν, και με τρομερό ήχο και απόδοση, και ο Μάικλ δεν ξέρω αν προσποιούνταν, φαινόταν να περνάει πολύ καλά πάντως

7 Likes

Το Ghost Of Perdition κοψανε. Επαιξαν 10 κομματια απο 10 διαφορετικους δισκους :grinning:.

Και μια πραγματικη φωτο απο την ωρα που επαιζαν οι Leprous. Εγω δε θα γραψω αλλα λογια η’ σχολια, για να μη με πειτε εμπαθη :stuck_out_tongue:

Παρακαλω αναπτυξτε :stuck_out_tongue:

8 Likes

Θα ημουν πιο χαρουμενος αν ακουγα ghost of perdition? Ναι
Με χαλαει που επαιξαν ενα κομμάτι που σπανίως παιζουν live? Οχι

7 Likes

Αισθάνεται angry στην τοποθεσία Athens

4 Likes

Για τη φωτογραφία τι να αναπτύξουμε; Άνιωθοι πάντα θα υπάρχουν, όπως θα υπάρχει κόσμος που πηγαίνει στα live για να δει μόνο μια μπάντα και δεν θα δώσει ποτέ σημασία στα υπόλοιπα ονόματα. Πιάσαν τουριστικά την εξέδρα τους, και βολευτήκαμε όλοι… :stuck_out_tongue:

Οι Leprous ήταν (ως συνήθως) καταπληκτικοί. Και στις δυο μπάντες, ο ήχος - χωρίς να είναι απαραίτητα κακός - έφτιαξε μετά το 2ο-3ο τραγούδι κι έκτοτε τα σόου απογειώθηκαν.

Είδαμε δυο τεράστιες μπάντες μαζί, σε πολύ καλή φόρμα, με ωραία σετ, σε ωραίο χώρο κλπ.

Εικάζω ότι το Ghost Of Perdition το έφαγε η μισάωρη καθυστέρηση στο να ξεκινήσει η εμφάνιση. Το “Black Rose Immortal” είχε περισσότερο “φάση” παρά “ουσία” για μένα. Ατελείωτο ήταν και βαρέθηκα λίγο, αλλά οκ δεν χαλάστηκα κιόλας. Λογικά λόγω αυτού κόψανε Leper Affinity και Cusp Of Eternity. Και πάλι 2 ώρες έπαιξαν, και μαζί με Leprous και τα προεόρτια εμένα η μέση μου με το ζόρι άντεξε το 5ωρο, οπότε δεν έχω παράπονο για τα κομμένα.

Συναυλιάρα, τι να λέμε.

7 Likes

Αν βγαιναν στην ωρα τους θα το ακουγαμε και το ghost αφου οπως φαινεται ηταν στα πλανα… Ωραια βραδια…

2 Likes

Ααααασε ρε πονηρέ

Μια χαρά ανταπόκριση είχαν οι Λεπρους από το κοινό . Όχι καθολική, αλλά συμβαίνει αυτό όταν υπάρχει άλλη μπάντα headliner

Και είχαν και ωραίο σετλιστ στον χρόνο που τους δόθηκε

1 Like

Ένα άλλο πράγμα που μου έκανε εμένα εντύπωση, είναι ότι είχε πολύ παραπάνω κόσμο απ’ ό,τι περίμενα. Και οι Opeth και οι Leprous παίζανε μέχρι χτες σε μέρη τύπου Fuzz και Gagarin, δηλαδή πάνω-κάτω μπροστά σε 1500 άτομα. Χτες είχε τους τριπλάσιους (και βάλε).

3 Likes

Σωστή επισήμανση. Γέμισε το θέατρο

Και ίσως αν δεν μπερδεύονταν ο κόσμος που δεν είναι τόσο έμπειρος με το πρόγραμμα ή δεν πρόλαβε λόγω εργασίας, να ήταν ακόμα και στους Λεπρους γεμάτο ( που είχε ήδη πάρα πολύ κόσμο )

Όπως και στην πολιτική, έτσι και στη μουσική δεν υπάρχει πρόσθεση. Μόνο πολλαπλασιασμός ή διαίρεση.

Θέλω να πω ότι η έλξη δύο ονομάτων μαζί είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των οπαδών τους

3 Likes

Από ό,τι είδα ο Michael έχει ψιλοανακτήσει τη brutal φωνή του, επειδή είχα αμφιβολίες πάνω σε αυτό, αυτός ήταν κυρίως ο λόγος που έριξα άκυρο στο λάηβ. Αλλά με αυτή τη φωνή δεν κόβεις ποτέ το Lepper Affinity και το Ghost of Perdition (αν κατάλαβα καλά αυτά τα 2 είναι που δεν παίχτηκαν), είναι και τα 2 ΥΜΝΟΙ. Το Black Rose Immortal είναι μεν τεράστιο σε διάρκεια, αλλά δεν είναι επουδενί τόσο τεράστιο ποιοτικά όσο τα 2 που κόπηκαν.

3 Likes

λοιπόν τωρα επέστρεψα απο αθενσ.
αξιζε η εκδρομη μου θυμιζε τα χρονια προ δεκαετιας που κατεβαινα για λάιβ απο Θεσσαλονίκη τα καλοκαίρια καθε εβδομάδα.
ταλαιπωρια αλλα αξιζε με τα χίλια.
τα μόνα αρνητικα που βρίσκω ειναι η δυσκολη ανάβαση στο θέατρο( πολλές σκάλες ρε φιλε…) και το οτι ειδα leprous με γυαλια ηλίου…
οπως λενε και οι απο πάνω, τούμπανη συναυλία με 2 μπαντάρες που δεν εχουν να αποδείξουν τπτ.
σιγουρα για εμενα και οι 2 ειναι για κλειστό venue αλλα το να βλέπεις τόσο κόσμο στο θέατρο να γουστάρει κάργα σχεδόν σε κάθε κομμάτι, αυτό τα λέει όλα.
Για opeth δεν εχω να πω πολλά, τους εχω δει αρκετές φορές, οι τύποι δεν παίζονται, επαγγελματίες στα πάντα. black rose immortal ρε μλκς…
leprous τους είχα άχτι απο πέρσυ που τους έχασα λόγω τρενων στα τέμπη και μετα απο χθες θέλω σιγουρα να τους ξαναδω σε ενα δικό τους λαιβ αυτη την φορα.
μεγάλη μπάλα.
πάμε για άλλα.

4 Likes

Πολλά 10αρια βλέπω… ακόμα κι αν δεν έπαιξαν το υπέρτατο 10αρι GoP.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι, για σχεδόν 10 χρόνια (1998 - 2008), οι Opeth είχαν την καλύτερη δισκογραφία για metal μπάντα ε (prove me wrong).

Εεε οκ, είσαι και λίγο άδικος όμως αν συγκρίνεις τους Leprous (που είναι όντως φοβερή μπάντα) με τους Opeth…

5 Likes

Το μόνο λάθος σε αυτή την πρόταση είναι πως 1998-2008 είναι 10 χρόνια, όχι σχεδόν 10 (ή 11, ανάλογα αν μετράμε χρονιές ή χρονικό διάστημα) :smiley:

Αν δεν το ξεχειλωσουμε λίγο δηλαδή και βάλουμε και τα πάρα πολύ καλά Morningrise και Heritage μέσα

1 Like

ε το Heritage δεν πρέπει;

Γενικά, παιδιά

MONOPETH

7 Likes