Opeth live 10 Απριλίου Αθήνα, 11 Απριλίου Θεσσαλονίκη

χαχα…δεν γινεται να κλανω περισσοτερο…

Το σετλιστ ειναι καθορισμενο και η φλυαρια δεν κοβει κανενα χρονο για κανενα τραγουδι βασικα…Αφου ουτε καν σαππορτ δεν ειχαν δλδ παιζαν οσο θελανε…Η φλυαρια επισης βοηθαει στο να ξεκουραστουν ολοι και λιγο αφου παιζουν 10+ λεπτα κομματια…Μην τα ισοπεδωνουμε ολα δλδ…

Το μονο αρνητικο ειναι οτι λεει ΕΝΤΕΛΩΣ ηλιθια πραματα…θα μπορουσε ναταν πιο ενδιαφερουσα φλυαρια8)

Αυτά τα σχόλια περί φλυαρίας φαίνονται μόνο σε μένα τουλάχιστον υπερβολικά?

Ήρθα σε επαφή πολύ πρόσφατα με την μουσική των Opeth, καθώς γενικά δεν είμαι του ακραίου ήχου και περίμενα με τρελή ανυπομονεσία το συγκεκριμένο Live.

Όπως είπα και παραπάνω ο ήχος κατά την γνώμη μου ήταν απαράδεκτος. Όσο αναφορά τα σχόλια πολλών εδώ μέσα περί “καλού” ήχου, παίζουν δυο ενδεχόμενα:

1. Ή είμαι τόσο τυχερός και δεν μου έχουν τύχει live με τόσο άθλιο ήχο, αντίθετα με τους υπόλοιπους,
  2. Ή μάλλον το ότι συνεχώς γίνονται live σε τέτοιους χώρους έχουν ρίξει τόσο το επίπεδό και τα κριτήρια έτσι ώστε το απαράδεκτο να μοιάζει αποδεκτό.

Όταν φτάνουμε σε σημείο να κρίνουυμε ένα Live από τον ήχο, και σε όλα τα reviews - σχόλια η πρώτη ερώτηση είναι : είχε καλό ήχο? τότε σίγουρα κάτι πάει στραβά. Μοναδικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η απόδοση από το εκάστοτε συγκρότημα, όλα τα άλλα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Αλλα δυστυχώς οι συνθήκες στην χώρα μας όσο αναφορά τις ζωντανές εμφανίσεις των μικρομεσαίων συγκροτημάτων κυρίως σε κλειστούς χώρους είναι άθλιες και αδικούν και αυτούς που είναι πάνω στη σκηνή, αλλα σαφώς και αυτούς που έιναι κάτω και έχουν πληρώσει.

Για να επανέλθω στα περί φλυαρίας, νομίζω ότι πολλές φορές γινόμαστε υπερβολικοί. Διάβασα κάπου ότι μιλούσε 10 λεπτά σερί και άλλα τέτοια. Όπως κι επίσης ότι, καλά που δεν πήγα, σιγά μην δώσω τόσα λεφτά για να ακούω τον άλλον να μιλάει μια ώρα.Μη δημιουργούμε μύθους χωρίς λόγο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να γουστάρει ή όχι αυτά που λέει ο οποιοσδήποτε πάνω στη σκηνή αλλα οκ, όχι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει ένα live 2 ωρών και συγκεκριμένα τόσο πολύπλοκης μουσικής!

Κλασικά αν ο τύπος δεν έλεγε κουβέντα κάποιος θα πεταγόταν και θα έλεγε, μα καλά, δυο ώρες και ο τύπος ούτε μια κουβέντα δεν είπε!

να σημειώσω κάτι

δεν πήγα την τελευταία φορά opeth, αλλά τους έχω δει 3-4 φορές στο παρελθόν.

όταν πρωτοήλθαν στην Ελλάδα ο akerfeld ήταν “κουμπωμένος” κ δεν μιλούσε καθόλου - με τον καιρό χαλάρωσε κ άρχισε τις πάρλες σε σημείο που - ναι - καταντάει κ κάπως ενοχλητικό. στην τελική δλδ, ας μιλούσε λιγότερο κ ας έπαιζε ολόκληρο το bleak…

καμελέων δεν τα λες καλά για τον ήχο : όταν δίνουμε τόσα λεφτά για μια συναυλία, θέλουμε να ακούμε ότι παίζουν οι μουσικοί κ όχι “κάτι σαν” αυτό που παίζουν. είδα sisters of mercy το Σάββατο κ ο μεγαλύτερος fan να ήσουν, ζήτημα αν έβγαζες 3-4 λέξεις από το κάθε κομμάτι, τα φωνητικά τα είχε σκοτώσει ο ήχος. ε ναι, πλέον μετά από τόσα λάηβ που έχουμε πάει κ τόσα λεφτά που δίνουμε, έχουμε κ κάποιες απαιτήσεις

Αγαπητέ μου ίσως έκανα λάθος στην διατύπωση. Αυτό ακριβώς σχολιάζω κι εγώ, ότι η γκρίνια περί κακού ήχου είναι σαφώς αποδεκτή! Για τους λόγους που ανέφερα. Αυτό που είπα είναι προσωπική απορία για όλα τα σχόλια που διαβάζω περί καλού ήχου καθώς διαφωνώ στο ότι είχε καλό ήχο!

Όσο αναφορά την φλυαρία εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί. Το τι παίζει ένα συγκρότημα είναι κακώς ή καλώς προγραμματισμένο εκ των προτέρων οπότε δεν νομίζω ότι το οποιοδήποτε Bleak βγαίνει για μια κουβέντα παραπάνω!

η πράξη του akerfeld να παίξουν (εμφανώς εκτός σετ) το bleak, δείχνει πως δεν είναι οοοοολα τόσο προγραμματισμένα !

επίσης όπως ανέφερε κ ο Γιάννης στο επίσημο ριβιού του ρόκιν, η πάρλα συχνά σε βγάζει από το κλίμα - δεν μου αρέσουν οι μουγγοί αλλά απτους φλύαρους τους προτιμώ

είχα δει opeth στο fuzz (?) παλαιότερα κ ο akerfeld είχε πιεει τόσα ούζα που μας κούρασε, πως να το κάνουμε !

Περί προγραμματισμένου setlist, δεν έχω γνώμη για το συγκεκριμμένο group και το σχόλιο σου με χαροποιεί γιατί αυτά δυστυχώς συμβαίνουν σπάνια πια.

Το review του Γιάννη (:p) είναι πάρα πολύ αξιόλογο, αλλά το περί δεκάλεπτης φλυαρίας ήταν λίγο υπερβολικό κατα τη γνώμη μου.

Τελοσπάντων αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις του καθενός απλά θεωρώ ότι εγώ πχ που ανακάλυψα πολύ πρόσφατα τους Opeth και δεν τους έχω ξαναδεί πήγα στο Live έχοντας διαβάσει τόσα κατα καιρούς για φλυαρίες που περίμενα κάτι πολύ πιο ακραίο.

Ο λόγος των Post μου για το Live δεν ήταν οι φλυαρίες βέβαια, αλλά οι απαράδεκτες συνθήκες. Και ελπίζω να συμφωνείτε ότι τουλάχιστον σε θέματα συνθηκών και ποιότητας αυτού που πληρώνουμε δεν θα πρέπει να είμαστε καθόλου ελαστικοί. Γιατί ο καλός ήχος πχ, ή η δυνατότητα του να μπορείς να πάρεις ανάσα δεν αποτελέι προσωπική προτίμηση αλλά κάτι που πρέπει να είναι δεδομένο.

Και δυστυχώς, ακόμα και οι “σκυλάδες” επιχειρηματίες (τουλάχιστον στα πιο μεγάλα μαγαζιά) φροντίζουν πολύ πιο υπεύθυνα για τον καλό ήχο από ότι οι “δικοί” μας.

Στο encore ειμαι σιγουρος οτι περασε το 5λεπτο η ομιλια του, απο εκει και περα αν τερματισε στα 8 η στα 10 λεπτα δεν ξερω ακριβως, δεν το εγραψα για να υπερβαλλω, ισως θα επρεπε πιο σωστα να πω οτι ξεπερασε τα 5λεπτα και οχι οτι σχεδον επιασε 10λεπτο…:stuck_out_tongue:

Εκει που θελω να καταληξω παντως δεν ειναι οτι μιλησε Χ λεπτα, αλλα οπως εγραψα η παρλα “προσγειωνει” λιγο την ατμοσφαιρα που δημιουργει η μουσικη των Opeth. Ο Akerfeldt ειναι το ακριβως αντιθετο του Maynard… O Maynard σου σπαει τα νευρα με το σνομπ υφακι, αλλα δεν δημιουργει ασυνεχειες στο show των Tool… Ο Akerfeldt απο την αλλη σου δειχνει πραγματικα οτι απολαμβανει το live σε ολες του τις διαστασεις αλλα ισως το παρακανει…

Βεβαια δεν νομιζω οτι αν δεν μιλουσε θα επαιζε παραπανω. Απλα εχει σχεδιασει μια συναυλια μιαμισης ωρας, που με encore, παρλα κτλ, πιανει το διωρο

Το Bleak δεν πρεπει να ηταν προγραμματισμενο για το setlist… Εγινε μια προχειρη συνεννοηση πριν το παιξουν. Εχει εξαφανιστει εδω και καποιους μηνες απο τα setlists της μπαντας.

Άρα καταλήγουμε στα περί προσωπικών προτιμήσεων πάλι. Γι’αυτό και δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε παραπέρα.

Buonα Sera Γιάννη!:smiley:

Tι εγινε παιδια?Τι ακουσα? Ξεκινησαν 9:30 και τελειωσαν 11:30 περιπου? οι πορτες ανοιγαν στις 7:30 και ξεκινησαν τετοια ωρα?χμμμ αυτο δεν ειναι καλο…και ηθελα να παω…παλι καλα :stuck_out_tongue:

Nαι αλλα με ενα τηλεφωνο στο Μυλο θα μαθαινε οπιος ηθελε οτι οι πορτες ανοιγουν 7.30 και αυτοι θα εβγαιναν στισ 9.30, ηταν απο την αρχη προγραμματισμενες αυτες οι ωρες :wink:

Να προσθεσω κατι:
Ηταν πολυ ξενερα το γεγονος οτι επαιξαν το Βleak και το Master Apprentices μισα (ουτε μισα, 1λεπτο το καθενα) και βλεπεις οτι τελικα το σετλιστ που θα παιζοταν ηταν οχι μονο 2ωρο αλλα ουτε 1.30 ωρα(βγαλτε τη φλυαρια και τα δυο μισα τραγουδια). Και δεν εχω προβλημα και 1 ωρα να επαιζαν απλα τοτε η τιμη του εισητηριου θα ηταν αναλογη. Ευτηχως ειχε καλο ηχο (συμφωνω βεβαια μαυτο που ειπωθηκε οτι δεν θα επρεπε καν να αναφερουμε θεμα ηχου διοτι θα επρεπε να ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι θα εχει καλο ηχο, αλλα στην Ελλαδα βρισκομαστε…). Συμπερασματα: καλα περασαμε αλλα ξενερωσαμε κα επιλεον ειχα μια αισθηση ξενερας και απο πλευρας της μπαντας (μου δωθηκε σε καποια φαση η εντυπωση αρπαχτης…). Μονο η κιθαρα και το πιανο σου ανεβαζαν τη διαθεση. Ολα καλα αλλα αν μου ελεγες απο πριν πως θα ηταν θα σου ελεγα οτι ναι θα ερχομουνα αλλα με εισητηριο γυρω στα μισα και πιο κατω…

Βασικά ένα είναι το θέμα… Ας μη γράφουν μεγάλα τραγούδια αν δεν μπορούν να τα εκτελέσουν ολόκληρα στα live.

O χρονος ειναι το τελευταιο πραγμα που καθοριζει την τιμη του εισιτηριου… Αν ηταν ετσι, τοτε κανεις δεν πηγαινε να δει jam μπαντες που χτυπανε 3ωρα για πλακα γιατι το εισιτηριο θα ηταν απλησιαστο…

Ποιος σου ειπε οτι δεν μπορουν…:-k μηπως εννοεις “δεν θελουν” καλυτερα? Το Bleak εξαρχης δεν ηταν να παιχτει και απλα επαιξαν τα 2 πρωτα λεπτα περιπου μετα απο αποφαση της στιγμης…

Ο Akerfeldt είναι μεγάλος βλάκας στο θέμα Live. Κακό Wanabe Αγγλικο Humor σχετικά με το πουλί του που ξύπνησε το πρωί και είδε ότι ήταν τόσο μικρό που παραλίγο να το βάλει στο καλάμι του ψαρέματος αντί για το σκουλήκι που θα βαζε κανονικά και ηλίθια Test μουσικών γνώσεων για το αν ξέρουμε σε Instrumental Version το “Γιαννη μου το μαντήλι σου”. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο βλάκας και σαν άτομο γενικότερα αλλά κάτι τέτοια μου βγάλαν τρελή δηθενίλα και ξενέρα που σε μένα προσωπικά τον έκαναν εξαιρετικά αντιπαθή. Αν υπήρχε μια περίπτωση στις 10 να με αγγίξει η μουσική του όπως αγγίζει τους περισσότερους οπαδούς του για μενα χάθηκε σε εκείνο το Live στην περιοδεία του Ghost Reveries και απογκρεμίστηκε εντελώς στο περσινό Rockwave.

Νταξει αν μου ελεγες πανε δες τους opeth με σετλιστ1 ωρασ και εικοσι λεπτα με 33 ευρω δεν θα πηγαινα αν το ηξερα. Αν δεν καθοριζει η ωρα την τιμη τοτε τι? (και αυτο αφου επαιξαν 2 τραγουδια τα οποια δεν ηταν και απο την αρχη προγραμματισμενα φαντασου χωρις αυτα δηλαδη…)

Μάλιστα, μόλις μάθαμε λοιπόν ότι δυο μισά τραγούδια (από 2 λεπτά το καθένα) συν φλυαρία μας κάνουν μισή ώρα.
Χωρίς απαραίτητα να θέλω να ειρωνευτώ, γιατί πάντα θα πρέπει να προσπαθεί η μια πλευρά να πείσει την άλλη ότι έχει άδικο? Αν κάποιος δεν διασκέδαζε στο εν λόγω Live, έχει τους λόγους του (όπως εγώ γι απαράδειγμα που ξενέρωσα με τισ συνθήκες του χώρου) και μπορεί να τους εκφράσει και να τους συζητήσουμε. Δεν χρειάζεται να πείσει κανέναν ότι ο τάδε έκανε ομιλια και έπαιξε και 3 τραγουδάκια. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε.
Πάντα φιλικά.

Ποιος σου ειπε οτι δεν μπορουν… μηπως εννοεις “δεν θελουν” καλυτερα? Το Bleak εξαρχης δεν ηταν να παιχτει και απλα επαιξαν τα 2 πρωτα λεπτα περιπου μετα απο αποφαση της στιγμης…

Το “μπορούν” το είπα ειρωνικά και απόφαση στιγμής ήταν στην Αθήνα όχι στη Θεσσαλονίκη… Δεν μπορείς να τον απογειώνεις τον άλλο 2 φορές και μετά να τον γκρεμίζεις απότομα, αυτό καταντάει ενοχλητικό. Τα τραγούδια γράφονται για να εκτελούνται ολόκληρα όχι πετσοκομμένα, είναι σαν να πας σε έκθεση ζωγραφικής και να βλέπεις την πάνω μισή γωνία του πίνακα μόνο…

Απλα προσπαθω να πω οτι ξενερωσα απιστευτα γιατι 1. δεν ειδα το νταβαντουρι που περιμενα και 2. οταν η μπαντα και ειδικοτερα ο akerfeldt kai o mentez ειναι απο μονοι τους ξενερωμενοι τοτε εγω τι να ευχαριστηθω??. Επειτα το γεγονος οτι εκοψαν κα 2 κομματαρες στη μεση και ουτε, ηρθε και το αποτελειωσε… και στο κατω κατω αρχιζεις και παιζεις δυο τραγουδια, τι τα κοβεις στη μεση ποιος εισαι δηλαδη ρε φιλαρα? Τα τραγουδια δεν ηταν στο σετλιστ κατι που κανει το οριτζιναλ σετλιστ μικρο κατα τη γνωμη μου, οποτε δινεται αισθηση αρπαχτης σε μενα… (μιλαω παντα για το live της Θεσσαονικης, αν και ιδια κατασταση αποτι εμαθα επαιξε και στην Αθηνα)