Opeth-Watershed

o diskos gamaei… ali8eia ti sas noiazei gia to metal hammer, apo4i diki sas den exete?

να και κατι που επιτελους συμφωνουμε :stuck_out_tongue:

Τώρα έχω μία ολοκληρωμένη άποψη…Ο δίσκος είναι πραγματικά πάρα πολύ καλός!Δεν είναι ένα διαφορετικό βήμα ή το τεράστιο άλμα προόδου είναι όμως ακόμα ένα λιθαράκι στην αξιολογότατη πορεία αυτού του τεράστιου συγκροτήματος…Είναι δηλαδή ένα ακόμα πααααάρα πολύ καλό Opeth album!70 's prog αναφορές, ακουστικά περάσματα, καταιγιστικό death με τα φοβερά growling του Akerfeldt, ατμόσφαιρα και ότι γενικώς λατρεύουμε στην μπάντα είναι για μια ακόμα φορά δεμένο με άψογο τρόπο…Προσωπικά είναι ένα καταπληκτικό άκουσμα για μένα…Ο Mikael είναι ο Βασιλιάς!

Υ.Γ. Το Heir Apparent είναι έπος!!

υπεροχος αυτος ο δισκος,οπως και ολοι οι αλλοι τους.ειναι opeth ti na kanoyme

Λοιπόν τον Μιχάλη τον μισώ.

Ότι και να έχει βγάλει αυτός ο άνθρωπος είναι τουλάχιστον κορυφαίο.

Αν και λιγότερο ακραίο από τον προκάτοχό του , το προτιμώ.

Έχει ακούσει κανείς σας το Would? ?

(με 2 ερωτηματικά , το 1ο πάει στο τραγούδι και το 2ο στην ερώτηση…:roll:)

των alice in chains? το εκαναν cover? ποτε? που? δωσε link

Τσου…περίεργος είμα πως να είναι άραγε η διασκευή…

Δεν ξέρω…

Είχαν πει ότι θα κάνανε την διασκευή αλλά δεν την βρήκα πουθενά.

Ίσως κυκλοφορήσει αργότερα.

Είχα ρωτήσει κι εγώ σχετικά 4 μήνες πριν περίπου και ακόμα περιμένω. Δε νομίζω να κυκλοφορήσει τελικά… Έχει περάσει πολύς καιρός…

το watershed ειναι πολυ ωραιος δισκος και ας ειναι λιγοτερο ακραιος απο τους αλλους οπως πολλοι ειπαν

Λοιπόν,

οι Opeth είναι σίγουρα ένα συγκρότημα, το οποίο προφανώς και δεν παίζει εμπορική μουσική και παρόλο που διεθνώς αποθεώνεται και εν μέρει βαδίζει εκ του ασφαλούς, συνεχίζει να παράγει μουσική -όχι ακριβώς αντιεμπορική, αλλά ειλικρινέστατη-. Και το “Watershed” είναι ένα ειλικρινές άλμπουμ πάνω απ’όλα, ίσως το πιο ειλικρινές μετά την εποχή “Blackwater Park”. Δεν είναι εύκολο άλμπουμ και σίγουρα δε βαδίζει στα χνάρια του “Ghost Reveries” και του “Deliverance”. Οι 70’ς επιρροές είναι διάχυτες, εύκολα αντιλήψιμες καθ’όλη τη διάρκεια του άλμπουμ, αλλά η (γνωστή) ικανότητα του Mikael να γράφει πολύπλοκες και συνάμα μελιστάλαχτες συνθέσεις και μελωδιάρες, είναι το τεράστιο + και στο “Watershed”. Επίσης, οι ερμηνείες του είναι εκπληκτικές.
Έκαναν το βήμα προς τα μπρος εν τέλει και πέτυχαν, παρ’όλες τις αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας και κυκλοφόρησαν ένα δίσκο που δεν είναι ακριβώς αριστούργημα (ντάξει, έχουν άλλα 2-3 τέτοια!!!) όπως σχεδόν άκριτα παρουσιάζεται, αλλά ένα ακόμα καταπληκτικό άλμπουμ στη συλλογή της μπάντας. Επίσης, τα μεγαλεία του “Still Life” αν και δύσκολο να τα ξαναφτάσουν πλέον, με δίσκους σαν το “Watershed” δείχνουν οτι το 'χουν και μπορούν να καταπλήξουν παρόλο το hype κτλ.

Δισκάρα.

το άκουσα σήμερα (!) πρώτη φορά κ δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, αν κ το blackwater nομίζω πατάει όλα τα υπόλοιπα χάμω…

νομίζω πως μέχρι στιγμής είναι το πιο ευρέως αποδεκτό μεγάλο album της χρονιάς.
διθύραμβοι από το Classic Rock μέχρι το Terrorizer.
δεν μπορεί να κάνουν όλοι λάθος ή να είναι όλοι βαλτοί.
Κάτι αντίστοιχο με το Machined Head το 2007.
Προσωπικά το Damnation είναι το αγαπημένο μου, αλλά δεν θα το έλεγε κανείς αντιπροσωπευτικό τους.
Anyway, νομίζω πως το Watershed παίζει στα ίσα όλα τα album τους.
Πολλοί το θεωρούν και το αριστούργημά τους. Μπορεί και να είναι.

ισως και να ειναι η μεγαλυτερη μπαντα της 10ετιας που διανυουμε

εχουμε και λεμε

blackwater park
damnation
deliverance
ghost reveries
watershed

5 δισκαρες σε 8 χρονια

ποιο αλλο γκρουπ/καλλιτεχνης εχει να επιδειξει τετοιο/τοσο εργο ?

ισως οι mars volta

δεν μου ερχεται καποιο αλλο γκρουπ στο μυαλο

υποψιν : δεν ακουω metal (αλλα παλι δεν τους θεωρω metal αλλα prog rock)

Βασικά οι Opeth είναι ο ορισμός της ανουσιότητας. Για μένα.

Εσύ μη και χαρακτηρίσεις έστω και ξώφαλτσα κάτι που σου αρέσει σαν Metal. Φτού μακριά από μας, φέρτε σκόρδα να διώξουμε το κακό.

εισαι λιγο βλακας αν αυτο σου εμεινε απο ολο το ποστ μου.

δεν πειραζει.εχω συνηθισει πλεον να συναντω ανθρωπους που κρινουν διχως να εχουν καταλαβει τι κρινουν.

ελλαδαρα.

Μου έμεινε μόνο αυτό γιατί τα άλλα που λες τα έχω ακούσει και από άλλους και δεν έχω να σχολιάσω και τίποτα πάνω σε αυτό(ω τι γαμάτοι οι Opeth και καταπληκτικό συγκρότημα κτλ.) απλά με ενοχλεί που το Metal το έχεις λιγουλάκι σαν κατάρα και μακριά απο μας. Αν σου αρέσαν οι Bolt Thrower θα ήταν Drone Jazz με Prog καταβολές και οι Morbid Angel Psychedelic Post-jazz με Soundtrackiκά στοιχεία και Barocque ενορχηστρώσεις. Δεν σου αρέσει το Metal No Problem από εμένα. Μου αρέσουν απίστευτα Tool, Neurosis, Cave In και διάφορα άλλα ποτέ δεν είπα ότι είναι Metal(αν και Metal στοιχεία έχουν) όπως δεν προσπάθησα να κατατάξω και πολλά πράγματα σαν μη-Metal επειδή δεν μου αρέσουν. Δεν σε κρίνω κουβέντα κάνουμε, απλά σαν οπαδός του πιο προοδευτικού τμήματος του σύγχρονου ήχου είναι κομματάκι άστοχη τέτοια στενομυαλιά από μέρους σου.

το οτι δεν ακουω metal δεν το ειπα σε στυλ ‘φτου σκορδα’

απλα για να δψσω εμφαση στο γεγονος οτι αν και δεν ειμαι του τοσο βαρυ ηχου εντουτοις οι opeth ειναι τοσο καλοι που σπανε τα στεγανα και τις κατηγοροποιησεις.

ξερω οτι πολυς κοσμος τους θεωρει metal.κατ ’ εμε δεν ειναι.ειναι σκεπτομενο,μελωδικο rock.

αυτα.δεν εχουμε να χωρισουμε κατι.απλα παρερμηνευσες μια φραση μου.ολα οκ :smiley:

έχει ένα δίκιο όπως το είπες βασικά…

αλλά από την άλλη, I’ve got news for you…

οι Opeth είναι metal.