Δαγκωνομαι ρε μην γραψω καμια υπερβολη. Εμενα με κερδισε αυτο το νεο τολμημα απο την αρχη…ε και ο δισκος τωρα που κυκλοφορησε με αποτελειωσε. Ειμαι απο αυτους που αν επρεπε να χρησιμοποιησω μια μονο λεξη για την post-Watershed περιοδο θα ηταν μαλλον η λεξη «αμηχανια». Για να δανειστω ορους απο το review σου ειμαι αναμεσα στο «αυτοχαντακωθηκαν» και στο «ναι μεν αλλα». Δεν εχω τιποτα εναντιον του ρετρο προγκ σαν προθεση -καθε αλλο- αλλα σα να μη «κατανοουσε» ο Akerfeldt τι πραγματικα κανει μια prog συνθεση ενδιαφερουσα και μεγαλειωδη ενα πραγμα. Το αποτελεσμα σε αυτους τους δισκους λοιπον εμενα μου ακουγοταν σαν μπαντα των 70s αλλα οχι απο το πανω ραφι (και ναι τετοιες υπηρχαν και σε κεινη τη χρυση εποχη). Τωρα εχουμε ενα αλμπουμ take no prisoners, ξεροκεφαλο, υπερ-ατμοσφαιρικο, υπερβολικο κ οτι αλλο θες. Επιτελους οι Opeth ακουγονται ενδιαφεροντες και «επικινδυνοι». Δεν ξερω αν του εδωσε εμπνευση η συμμετοχη του Ian Anderson αλλα εδω εχουμε ξεκαθαρα το A Passion Play των Opeth απο αποψη συνθετικης δομης. Και οπως το αλμπουμ των Jethro Tull θεωρω οτι θα υπαρξουν πολλοι που θα το αποθεωσουν και θα το θεωρουν κλασικο και αλλοι παλι που δεν θα το παλευουν καθολου (νομιζω ομως οι πρωτοι θα ειναι περισσοτεροι). Εγω ξερω οτι ετσι οπως ειναι φτιαγμενο το replayability παει στο Θεο και προσωπικα δεν το χορταινω. Η κριτικη σου λοιπον περα απο καλογραμμενη θα συμπληρωσω οτι ηταν και φοβερα ευστοχη
16 Likes
Λόγω έλλειψης χρόνου τελευταία έτσι ώστε να μπορώ να γράψω αυτά που θέλω, για τον συγκεκριμένο δίσκο μόλις έγραψες ακριβώς ό,τι ήθελα να γράψω.
1 Like
Να γραφτει στα πρακτικα παρακαλω (μεχρι να αρχισεις για Νeal Morse παλι )
Έχοντας ακούσει πια τον δίσκο πολλές φορές και έχοντας βγάλει σε καλό βαθμό συμπέρασμα να φτιάξω την δική μου λίστα με τα άλμπουμς αυτής της μεγάλης μπάντας.
- Damnation 11/10
- Blackwater Park 11/10
- Ghost Reveries 10/10
- Watershed 9,5/10
- Still Life 9/10
- The Last Will and Testament 8,5/10
- Deliverance 8,5/10
- Pale Communiion 8/10
- The Sorceress 7,5/10
- My Arms, your Hearse 7/10
- Heritage 7/10
- In Cauda Venenum 6/10
- Morningrise 5/10
- Orchid 4/10
4 Likes
- Still Life 20κ /10
- My Arms, your Hearse 10/10
- The Last Will and Testament 10/10 ( recency bias of course )
- Deliverance 10/10
- Morningrise 9.5/10
- Ghost Reveries 9/10
- Orchid 9/10
- Blackwater Park 9/10
- Damnation 8.5/10
- Watershed 7/10
Δεν έχουν άλλους δίσκους οι Opeth. Πως έφτασες στους 14 ένας θέος ξέρει. Κάπου μπερδεύτηκες προφανώς.