Opinions

μεγιά τη στήλη και μπράβο σας.και οι συντάκτες θέλουν το offtopic τους

και μπράβο και στο μάνο για το κείμενο

Θένκιου, χαίρομαι που σ’ άρεσε.

Και για το τυπικό του θέματος, να εξηγήσουμε τι είναι τα Opinions: Πρόκειται για σταθερές εβδομαδιαίες στήλες όπου τέσσερις συντάκτες και ένας συνεργάτης του σάητ έχουν τον δικό τους χώρο να γράψουν το οφφ-τόπικ τους, όπως λες, πολύ συχνά με αφορμή την επικαιρότητα.

Οι στήλες έχουν ως εξής:

Δευτέρα: The Noise In My Headby Χρήστος Καραδημήτρης
Τρίτη: Rocking Raccoon by Ιάσονας Τσιμπλάκος
Τετάρτη: It’s Only Pick’N’Roll But I Like It by Νίκος Παπαδογιάννης (γνωστός αθλητικογράφος και συνεργάτης του Rocking.gr)
Πέμπτη: Editorialby Αντώνης Μουστάκας
Παρασκευή: Footnotesby Μάνος Πατεράκης

Μπορείτε να βρείτε τα άρθρα, επίσης, κλικάροντας στο μενού “ΣΤΗΛΕΣ” στην κορυφή της σελίδας.

Ας γίνουμε λοιπόν λίγο κακοί, shall we?

Η αφορμή μου δίνεται από την (εκ νέου) αναπαραγωγή μιας ψευδής είδησης

Προσέχουμε την ορθογραφία, το συντακτικό και την ομοιόμορφη εικόνα των κειμένων μας

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Πάμε λοιπόν:

Αν εκείνος που δε σου δίνει υποσχέσεις ποιότητας, διότι ξέρει ότι δε μπορεί να τις τηρήσει, θα μπορούσε να θεωρηθεί λίγος πλην τίμιος

και εκείνος που δίνει υποσχέσεις ποιότητας τις οποίες ΜΠΟΡΕΙ να τηρήσει (και τηρεί), θα μπορούσε να θεωρηθεί αξιοθαύμαστος,

εκείνος που ανήκει στην τρίτη κατηγορία, πώς χαρακτηρίζεται;

Γίνε όσο κακός θέλεις πλιζ, καλοδεχούμενη η όποια κριτική.

*όντως fail λάθος από πλευράς μου, αν και δεν θεωρώ ότι αναιρεί όσα γράφω.

Εμετικό το άρθρο για τους black keys από ένα site που προσπαθεί να το παίξει μοντέρνο

BTW “Προσέχουμε την ορθογραφία, το συντακτικό και την ομοιόμορφη εικόνα των κειμένων μας, ελέγχουμε τις πηγές των νέων μας και αξιολογούμε τους συνεργάτες μας με βάση ανάλογα ποιοτικά στοιχεία.”

:smiley:

Καλησπέρα. Δεν “προσπαθούμε να το παίξουμε μοντέρνοι”, όπως αυθαίρετα συμπεραίνεις. Εν γένει, δεν προσπαθούμε να το παίξουμε κάτι, εξ’ ου και όλοι οι συντάκτες μας έχουν πλήρη ελευθερία άποψης, χωρίς να έχουν τεθεί ουδέποτε κατευθυντήριες γραμμές. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω, είναι η συνισταμένη των απόψεών μας τη δεδομένη χρονική στιγμή, τόσο απλά.

Ωστόσο, αφού σε ενδιαφέρει να μάθουμε την άποψή σου, κάτι απόλυτα θεμιτό όσο άκομψα και αν την εκφέρεις, θα μας ενδιέφερε να μάθουμε, αν δεν βαριέσαι, και τους λόγους γιατί βρίσκεις το συγκεκριμένο άρθρο εμετικό, καθώς επίσης και γιατί ειρωνεύτηκες το συγκεκριμένο απόσπασμα που παρέθεσες σχετικά με την επιλογή των συνεργατών μας.

The Rocking.gr Team

Παιδιά να ρωτήσω κάτι? Αντί να πείτε τη στήλη “opinions”, γιατί δε τη βαφτίζατε “αποψάρες”;

Ωραιο το Extreme Hardcore αρθρο… Οι Oathbreaker ειναι συγκλονιστικοι live, αν και θα προτινα το Eros/Anteros ( οχι οτι το Maelstrom παει πισω).

KICKBACK MONO:!:

Διάβασα το σημερινό noise in my head. Μπορώ να πω με ευκολία πως είναι ό,τι χειρότερο έχω διαβάσει αυτό το σάιτ. Απαράδεκτη συλλογιστική, κούφια επιχειρήματα, και γενικώς πολύ μα πολύ κακή προσέγγιση. Αυτά όλα δεν τα λέω με καμιά προσβλητική διάθεση. Είναι μία διαπίστωση και μόνο. Και γενικώς υπάρχει άπειρο κράξιμο στα ΜΚΔ. Αν θέλετε να γίνεται καλύτεροι, απλά αλλάξτε λογική επειγόντως. Φιλικά πάντα.

[COLOR=#282828][FONT=Open Sans]2. Τα support σχήματα έχει αποδειχτεί στην πράξη πως δεν απασχολούν και πολύ τον Έλληνα μουσικόφιλο.[/FONT][/COLOR]

Πως ακριβώς; Υπάρχει κανένα ενδιαφερόμετρο ή απασχολόμετρο που πατάς το κουμπί του και μετράς το πόσο απασχόλησαν τον ελληνα μουσικόφιλο; Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που αποδεικνύουν το αντίθετο, δε χρειάζεται να αναφέρθουν συγκεκριμένα ονόματα.

[COLOR=#282828][FONT=Open Sans][B]Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά του εγχώριου support σχήματος[/B], για την ακρίβεια πρώτη φορά ακούω το όνομά τους (κάπου εδώ είναι που κάποιος θα πει ότι αν ασχολούμουν με το underground και πήγαινα σε πρόβες συγκροτημάτων δεν θα μίλαγα ή ότι δεν στηρίζω την ελληνική σκηνή). [B]Αλλά [/B]γιατί να μην έχουμε κι εμείς οι έρημοι την ευκαιρία να βλέπουμε τα κανονικά support στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις;[/FONT][/COLOR]

Τυπικό παράδειγμα χολής που έσταξε, απλά δεν τους κάνεις κέφι ρε μαν και δεν είναι κακό να το παραδεχτείς. Επίσης ξέρω άτομα που ασχολούνται χρόνια με το underground, και δεν έχουν πάει ούτε μια φορά σε πρόβα συγκροτήματος. Invalid argument γεμάτο κακία.

Είναι άλλο πράγμα να λες πως κρίμα που δε βλέπουμε το Χ, Ψ όνομα που δε μπορεί να έρθει στη χώρα, και άλλο πράγμα να αντιπαραβάλλεις το εγχώριο σαπορτ. Δημιουργείς ένταση εκεί που δε χρειάζεται.

Γενικώς νομίζω πως με αυτό το κείμενο δεν έχετε καταλάβει τι κάνατε, απλά ήρθε η ώρα που τα εγχώρια σχήματα θα σνομπάρουν κατά κόρον το σάιτ σας, και μετά θα ψάχνετε να βρείτε τι φταίει. What you rip is what you sow.

Κρίμα πάντως.

Κουβέντα να γίνεται, αλλά μιλάς στο δευτερο πληθυντικό ενώ είναι ένα ενυπόγραφο άρθρο. Μπορεί πολύ εύκολα να βγει κάποιος συντάκτης τον άλλο μήνα και να υποστηρίξει τα αντίθετα. Θα έλεγα ότι ελπίζω τα ελληνικά σχήματα να καταλαβαίνουν τη διαφορά …

…αλλά ούτως ή άλλως στην πλειοψηφία τους σνομπάρουν ήδη το ρόκιν. Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι φταίει. Πλην των εξαιρέσεων, που είναι εξαιρέσεις, δεν νομίζω ότι η ποιότητα της ύλης ενός σάητ είναι το κριτήριό για το σάητ που θα στηρίξει η μέση εγχώρια μπάντα. Είχαμε κάνει και πριν 1-2 χρόνια μια αντίστοιχη κουβέντα και σου είχα πει για το πόσα ‘webzine’ κάνουν καριέρα απλά από τα κλικ που παίρνουν από φίλους και γνωστούς των ελληνικών σχημάτων και ακριβώς αυτός ο δημοσιοσχεσίτικος λόγος είναι που ασχολουνται με την ελληνική σκηνή. Οχι καμια αγνή ιδεολογία. Εσύ είχες διαφωνήσει. Και το κακό είναι πως τα περισσότερα ελληνικά σχήματα θρέφουν αυτήν την πελατειακή σχέση γιατί είναι δούναι και λαβείν. Προσωπικά κάθε τέτοια σχέση την βρίσκω απωθητική. Θα έλεγα μακάρι να συνεχίσουν να μας σνομπάρουν όσοι έχουν αυτά τα κριτήρια.

Σχετικά με το ενδιαφερόμετρο, προφανώς είναι θέμα προσωπικής εμπειρίας του καθενός. Η δική μου εμπειρία είναι παρόμοια με του Χρήστου. Με βαση αυτά που έχω δει, όχι απλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αλλά σε ποσοστό άνω του 90-95% κανείς θεατής δεν νοιάστηκε για τα σαπόρτ. Προσωπικά, αν δεν ξέρω κι εγώ το σαπόρτ, ουτε εγώ θα νοιαστώ ιδιαίτερα, αλλά θα χαρώ για τη μία στις δέκα φορές που θα αποδειχτεί κάτι πραγματικά αξιόλογο που θα με κερδίσει. Εχει γίνει κάμποσες φορές. Ο΄μως δυστυχως τις περισσότερες φορες ο μέσος θεατης δεν είναι ανοιχτός ουτε σε αυτό. Δεν είναι και υποχρεωμένος βέβαια. Κανείς δεν είπε πως δεν υπάρχουν διαμάντια στην ελληνικη σκηνή, όπως υπάρχουν στη σκηνη κάθε χώρας.

Το σημείο που διαφωνώ με το κείμενο είναι πως το γεγονός ότι τα ξένα support σνομπάρουν την Ελλάδα δεν συνδέεται με τα ελληνικά σαπόρτ που επιλέγουν οι διοργανωτές. Επίσης, δεν ξέρω πόσα σαπόρτ μπαίνουν καρφωτά, δεν έχω τέτοια στοιχεία, αλλά φαντάζομαι ότι θα γίνεται σε ένα μικρό ποσοστό τουλάχιστον. Θα μου ήταν έκπληξη αν δεν γινόταν.

*Τα παραπάνω δεν τα γράφω εκπροσωπώντας το σάητ, προσωπική άποψη.

Το θέμα είναι ποιος είναι τελικά ο σκοπός του κειμένου, ποια είναι ακριβώς η άποψη/τοποθέτηση;

Αφού υπάρχει τόσο η παραδοχή ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού βαριέται τα support σχήματα (εγχωρια και ξένα, κανονικά και ακανόνιστα) όσο και αυτή του έξτρα κόστους (αεροπορικά, διαμονές κτλ) τότε είναι απόλυτα φυσιολογική κατάληξη, ειδικά με τις οικονομικές συνθήκες της τελευταίας 5ετίας, να μπει ένα ελληνικό σχήμα ή εν πάση περιπτώσει να κοπεί το “κανονικό” support.

Τώρα αν το Χ εγχώριο συγκρότημα άξιζε να μπει και αν συγκεκριμένες μπάντες επιλέγονται κατά κόρον για support σε κάθε είδους live είναι ένα θέμα προς συζήτηση και μάλιστα πολύ πιο ενδιαφέρον από μια λογιστική ανάλυση.

Edit:

By the way, οι SCORPION CHILD θα έχουν ήδη σταματήσει να είναι μέρος της περιοδείας από τις 28/3 και δε θα εμφανιστούν στην Βουδαπέστη απ’ ότι λέει και το παρακάτω λινκ:

http://www.knac.com/article.asp?ArticleID=18545

Άρα πραγματικά, ποιο το νόημα;

Από το άρθρο στην κεντρική “Όταν ο αγαπημένος σου μουσικός είναι πιο στόκος από σένα”

[I]“Η εξήγησή του μου ακούγεται απόλυτα ειλικρινής και την πιστεύω στο έπακρο. Μου ακούγεται άπειρα πιο αληθινή από την έκρηξη οργής του Flynn”[/I]

Η εξήγηση του Phil ήταν ότι ήπιε πολύ λευκό κρασί και για αυτό φώναζε white power ως ένα είδος inside joke (φαντάζομαι ο χαιρετισμός ήταν επειδή είδε κάποιον φίλο του στο κοινό και του είπε ένα γεια). Αλλά ήταν πιο ειλικρινής από το ξέσπασμα του Flynn. Οκ το ακούσαμε/διαβάσαμε και αυτό λοιπόν. Πάμε παρακάτω.

“Η εξήγησή του μου ακούγεται απόλυτα ειλικρινής και την πιστεύω στο έπακρο. Μου ακούγεται άπειρα πιο αληθινή από την έκρηξη οργής του Flynn”

Ναι ρε φίλε, λευκό κρασί, white power, ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ.

Μου ακούγεται άπειρα πιο αληθινή από την έκρηξη οργής του Flynn [B]που τα είχε και καλά καταλάβει όλα επειδή του είπε ότι δεν του άρεσε η nigger εποχή των Machine Head.[/B]

Το έγραψα και στο θρεντ, δεν είναι μεγάλο το βίντεο ούτε έχει δύσκολες λέξεις για να καταλάβει κανείς τι λέει ο Φλυνν. Νομίζω δηλαδή, ο άλλος το είδε και κατάλαβε ότι βρήκε ευκαιρία ο Φλυνν για να κερδίσει από τη φασαρία που έγινε :!:

Αστεία πράγματα.

Indeed, μπράβο που ανέβηκε τέτοιο άρθρο ΣΚΟΥΠΙΔΙ στο σάιτ, τα λέμε.

Manos88

Sent from my D5803 using Tapatalk

Το μόνο χειρότερο από την όλη συμπεριφορά του Anselmo είναι η δικαιολογία του μετά. Δικαιολογία που είναι πολύ πιο επικίνδυνη και το άρθρο αυτό αποδεικνύει το γιατί.

Επίσης ισχύει απόλυτα ότι ο αρθρογράφος δεν κατάλαβε χριστό από το βιντεακί του Flynn.

2/2 το rocking την τελευταία εβδομάδα!! Εύγε

2/2 το σάητ. Και είπε ότι η ελληνική σκηνή είναι για τα σκουπίδια και δεν πρέπει να την στηρίζουμε και υπερασπίστηκε τον φασισμό. :smiley:

Σοβαρά τώρα. Είναι προφανές ότι ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του και βλέπει παντού τους εχθρούς του. Ωστόσο, όπως αν κρίνεις ότι ο Anselmo δεν πιστεύει όντως στην ανωτερότητα κανενός χρώματος ανθρώπου όπως εξήγησε, και ερμηνεύεις διαφορετικά την μαλακία του, έτσι και αν δεχτείς τα προφανή (ότι θεωρούμε ότι η ελληνική σκηνή πρέπει να στηρίζεται και θεωρούμε τις εκδηλώσεις φασιστικών μηνυμάτων απόλυτα απεχθείς), βγάζεις εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα από τα εύκολα συμπεράσματα που βγάλατε.

Btw αυτό το άρθρο είπε επίσης ότι η γενική κατακραυγή εναντίον του Anselmo είναι απόλυτα χρήσιμη για να προστατευτούμε από τους πραγματικούς white power που κρύβονται σε διάφορα μέρη και να δείξουμε ότι δεν τους ανεχόμαστε. Αλλά φαίνεται αν δεν πεις “FUCK OFF AND DIE ANSELMO” δεν γίνεσαι κατανοητός.

Bastard, δεν έχω δει το βίντεο, ο σχολιασμός του Flynn ήταν με βάση τα γραπτά που κυκλοφόρησαν στα μεγάλα σάητ. Θα το δω.

Έγραψες για “έκρηξη οργής” του Flynn σε ένα βίντεο που δεν είδες αλλά συμπέρανες ότι ήταν έκρηξη οργής από όσα γράφτηκαν στα μεγάλα σάητς. Από εκεί επίσης συμπέρανες και το “του Flynn που τα είχε και καλά καταλάβει όλα επειδή του είπε ότι δεν του άρεσε η nigger εποχή των Machine Head”.

Αλλά εμείς βγάλαμε εύκολα συμπεράσματα :frowning:

Πραγματικά, θεωρώ αδιανόητο να ανεβαίνει τέτοιο άρθρο στο σάιτ και ο συντάκτης του να λέει “α δεν είδα ακόμα το βίντεο”, ούτε σε καφενείο τέτοιο πράγμα.

Ο Flynn ανάμεσα σε άλλα είπε ότι ο Anselmo έχει όλη την ελευθερία να λέει ό,τι θέλει και κανείς δεν μπορεί να του τη στερήσει, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από την κριτική των όσων λέει. Είπε και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα, ίσως τα δεις κάποια στιγμή πριν το επόμενο ποστ ή άρθρο.

ινβ4 νέο άρθρο “ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΣΕΛΜΟ [SIZE=1](μάλλον, δεν είδαμε το βίντεο)[/SIZE], ΓΚΙΒ ΦΙΛ Ε ΤΣΑΝΣ”

To point του άρθρου δεν ήταν ο Flynn, πέραν μιας πρότασης, απορώ γιατί έχεις κολλήσει σε αυτό. Το άρθρο δεν είχε τίτλο “Ο βλάκας ο Flynn και οι μαλακίες που είπε στο βίντεο”. Οπότε το inb4 σου και η ειρωνεία είναι δίχως αντίκρισμα. Με άλλα λόγια, σχολιάζοντας τα άκαιρα που υπονοείς: είναι ιδιαιτέρως χαζό να νομίζεις ότι είχα μια πρεμούρα να δικαιολογήσω τον Ανσέλμο (που σημαίνει ότι απ’ όσα έγραψα αυτό που μπόρεσες να καταλάβεις είναι ότι τον δικαιολογώ) και εντελώς άτοπο να πιστεύεις ότι θα έκανα ένα άρθρο βασισμένο στις δηλώσεις κάποιου που δεν τις έχω διαβάσει όλες.

Ο σχολιασμός στον Flynn ήταν με βάση τις δηλώσεις του που κυκλοφόρησαν παντού στο ίντερνετ. Και, συγκεκριμένα, ότι θεώρησε επιχείρημα το ότι ο Anselmo του είπε ότι δεν του αρέσουν τα nigga sheet που έκαναν οι Machine Head παλιά ως ένδειξη των white power αντιλήψεών του. Και προφανώς κάνουμε κουβέντα για δηλώσεις χωρίς να έχουμε δει ολόκληρα τα βίντεο των συνεντεύξεων/statement όταν αυτές είναι self-explanatory. Αυτό νομίζω ότι δεν χρειάζεται εξήγηση ή δικαιολογία. Πόσω μάλλον δε να είναι αδιανόητο, όπως λες. Αν ήταν αδιανόητο, θα στο 'λεγα νομίζεις; :slight_smile:

Ωστόσο, το είδα το βίντεο τώρα. Και όντως, όπως είπα, το ότι θέλει να στηρίξει τον φασισμό του Anselmo σε τέτοια επιχειρήματα, είναι υποκριτικό. Αυτό σχολίασα και προφανώς το να το δω όλο δεν θα αναιρούσε αυτό που έγραψα. Επίσης, λέει ότι το metal έχει γεμίσει με άτομα που πλασάρουν τέτοιες ιδεολογίες και άτομα που τις ανέχονται και άτομα που φοβούνται να πουν κάτι. Από αυτά που παρατηρώ, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, οπότε διαφωνώ, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Κατά τα άλλα, τα “that shit is wrong and offensive”. “There is no place for that in metal”, η απάντηση στο black power κτλ είναι όλα απόλυτα σωστά. Πόσο πιο αυτονόητο; Πρέπει να είσαι ζώο για να διαφωνείς.

Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το σημείο του να εξηγούμε γιατί είναι λάθος ο φασισμός και ο ρατσισμός σε ένα rock περιοδικό με ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Και νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το σημείο να εξηγούμε γιατί είναι σκατένιο να κάνεις ναζιστικούς χαιρετισμούς. Δεν πρόκειται να κάνω ποτέ άρθρο για να εξηγήσω αυτά, αυτά ας τα εξηγήσει ο Flynn. Και καλά θα κάνει γιατί σε άλλο κόσμο απευθύνεται. Εγώ τα θεωρώ αυτονόητα. Μπορώ να τα ξαναγράψω και να δηλώνω βαρύγδουπα Nazi Punks Fuck Off και θα γαμηθώ στα “πες τα ρε μάγκα”. Αλλά προτιμώ να το πάω λίγο παραπέρα. Αν είναι βλακείες τα παραπέρα, αυτό είναι υποκειμενικό. Αλλά τουλάχιστον να ερμηνεύονται για αυτά που είναι, όχι για τα φαντάσματα που θα θέλατε να είναι και με inb4 συμπεράσματα.

Η διαφορά με τον Flynn είναι πως μιλάς για ένα άτομο που σκέφτεται. Αλλιώς θα τον σχολιάσεις και αλλιώς ένα πιθήκι που απλά κάνει πράγματα χωρίς να σκέφτεται.

Η μόνη ουσιαστική διαφωνία που μπορούμε να έχουμε είναι αν όντως ο Anselmo πιστεύει στην ανωτερότητα των λευκών ή όχι (που είναι η βάση του άρθρου μου) και το πόσο εύκολα χάνει τον μπούσουλα της ακρότητας ένα άτομο που είναι …μπετόστοκος.

Το αν η αντίδραση του Flynn είναι ειλικρινής ή όχι, χέστηκε η φοράδα σταλόνε.