Νομίζω και οι Serart θα μπορούσαν να θεωριθούν γκρούπ του είδους,αλλά απ’ την αντίθετη,δλδ. πρώτα τα ανατολίτικα και μετά δευτερέυον το metal.
Ρε παιδιά μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτό το “παρακλάδι” της μέταλ,προτείνετε μου αν μπορείτε 2,3 αντιπροσωπευτικά group…thanx!!
Από Arcturus το Ad Astra. E; :-s (Cheers zafrock!) Και το The Chaos Path? Χμ…
Και 'γω γουστάρω oriental!
Aυτά τα άλμπουμ θα τα βρώ στα δισκάδικα εύκολα ή να ανατρέξω ιντερνετ??
Εγώ το πήρα απ’ το Rock City.15 ευρώ.Θα σου πρίτεινα να το αγοράσεις γιατί είναι σίγουρα στο τοπ5 με δίσκους όλων των εποχών.Πάντως,κατά την γνώμη μου δεν το λές oriental[-X
Γαματο δισκος αλλα δεν θα ελεγα οτι εχει μεγαλη σχεση με ανατολιτικες μουσικες…
Οσοι ενδιαφερονται ας τσεκαρουν Orphaned Land…
Εν πρώτοις, έχουμε κ λέμε: Salem, Behemoth, Celsius, Melechesh, Mezarkabul, Nile, Distorted κ φυσικά οι Θεοί Orphaned Land.
Από Orphaned Land, τσέκαρε κ το τελευταίο EP, “Ararat” που έχει κομματάρες μέσα…
Εν δευτέροις, τέλη 2007 με αρχές 2008, περιμένουμε ολοκαίνουριο concept album από Orphaned Land με τίτλο “The Never Ending Way of ORwarriOR”! Για να δούμε, για να δούμε…
Orphaned Land και τα μυαλα στα brutal ωρε . ειδικα το mabool ειναι δισκαρααααααα.
Τα συγκεκριμένα που ανέφερα είναι κομμάτια, όχι albums…
Βασικά, ναι, ως δίσκος όχι. Απλά τα συγκεκριμένα κομμάτια μου φέρνουν λίγο σε κάποια σημεία. Καμία σχέση με Orphaned Land, αλλά επειδή και μένα μ’αρέσει το ανατολίτικο, τη βρίσκω με αυτά
Το κορυφαίο Oriental Metal κομμάτι κατά τη γνώμη μου, είναι το Ocean Land από τους Orphaned Land (αν και όλος ο δίσκος Mabool είναι άψογος).
–> Check this out!
Έχω ακούσει όλους τους δίσκους τους και φυσικά περιμένω με ανυπομονησία το “The Neverending Way Of ORwarriOR” που θα βγει αρχές του 2008.
Επίσης, πολύ καλό είναι και το τραγούδι “Gates Of Fire”, από το Ελληνικό Power Metal συγκρότημα “InnerWish”…
Έκανα μια αναζήτηση στην Wikipedia για Oriental Metal και μου έβγαλε αυτά ακριβώς τα συγκροτήματα + τους Rotting Christ. Ακούσα 2-3 τραγούδια από κάθε band, αλλά λίγα μου άρεσαν γιατί τα πιο πολλά είχαν πολύ καφρίλα.
solitude aeturnus, saviour machine… όχι oriental metal, αφού δεν υφίσταται τέτοιο πράμα, αλλά σε πολλά κομμάτια τους έχουν ανατολίτικες μελωδίες, σόλος κ.λπ. Χμ, και οι tad morose έχουν τέτοια κομμάτια τώρα που το σκέφτομαι.
Κ οι Orphaned Land όταν πρωτοξεκίνησαν είχαν κυρίως καφρίλα στα φωνητικά τους, αλλά μάλλον προτιμάς τα τελευταία. Το Orient δεν απευθύνεται σε ευαίσθητες ψυχές, ακριβώς επειδή συνδυάζει τοπικά ανατολίτικα ακούσματα κ ακραία φωνητικά κυρίως. Αν δεν σου αρέσουν οι Melechesh κ οι Salem, καλύτερα να ακούσεις κάτι άλλο. Προσωπικά, δεν θεωρώ τους Rotting Christ (ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΠΑΝΤΑΡΑ!!!) oriental metal ούτε κατά διάνοια…8)
Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο album των Orphaned Land μου αρέσει λίγο περισσότερο (και τα προηγούμενα δεν πάνε πίσω βέβαια…). Από τα τελευταία συγκροτήματα που αναφέρθηκαν, καλύτερη εντύπωση μου έκαναν οι Mezarkabul και οι Distorted και λιγότερο Salem και Melechesh.
Θα συμφωνίσω μαζί σου για τους Rotting Christ, δεν ξέρω γιατί τους είχε στο Oriental…
βασικα οι soad Αρμενιοι ειναι δεν ειναι Τουρκοι
Ναι, ok. Κι αυτό, πού κολλάει;:-k
Η συζήτηση “περί Τουρκίας” ήταν για τους Mezarkabul και όχι για τους SOAD.
Αν και λίγο άσχετος με το άθλημα, όταν ακούω την έκφραση Oriental metal, μου έρχονται στο μυαλό οι Amorphis. Μέχρι το Tuonela όλα οκ, αλλά μετά άκουσα έναν δίσκο τους ονόματι Far From the sun, και αυτό που παρατήρησα ήταν ότι το είχαν παρακάνει με τα ανατολίτικα κιθαριστικά themes. Οκ θα μου πείτε, οι Amorphis πάντα είχαν oriantal σημεία και στα παλιότερα τους, αλλά στο Far From the sun καταντούσε υπερβολικό. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και τις μεταγενέστερες κυκλοφορίες τους.
Αξίζει να ακούσετε το δίσκο “Δύση Ανατολή” από Dickens’ Zoo και Τάνια Κικίδη.
Το 5ο τραγούδι έχει πολλά Power και Oriental στοιχεία…
- λίγο “Ayreon”! 8)