Βγηκε το νεο αλμπουμ(Love Catastrophe),δεν υπαρχει αντιστοιχο thread,απο οσο ακουσα συμπαθητικος ειναι ο δισκος,παντως ο τραγουδιστης ενω αρχικα απο το ντεμπουτο τους ειχε φανει η εντυπωση οτι εχει καλουτσικη φωνη,τελικως κατι τετοιο δεν ισχυει τοσο,μαλλον αδυναμη ειναι η φωνη του και ειδικα στα Live πρεπει να χανει αρκετα.Ενα κακο βεβαια ισως ειναι οτι καποια κομματια τους θυμιζουν κατιτις απο αλλα συγκροτηματα κ μπορει αυτο καποιοι να το θεωρησουν ως αντιγραφη κλπ.
συμφωνω απολυτα , οι μελωδιες σε 2-3 κομματια που ακουσα ‘παραπεμπουν’ καπου , το που θα το αναλυσω οταν κυκλοφορησουν ολα τα λινκ στο youtube,για να μπορει να γινει συγκριση ,μην μιλαμε στον αερα , μοιαζουν σαν να βαλαν καποιο κομματι κατω και να το ‘επεξεργαστηκαν’ .
Πιστευω δεν εχουν την αναγκη για κατι τετοιο ,αφου ειναι τοσο καλοι μουσικοι και απορω γιατι το κανουν . Εχω αρχισει να πιστευω οτι οι πολλοι 'διαβασμενοι ’ και χωμενοι στην τεχνικη μουσικοι , εχουν δυσκολια στο να ‘κατεβασουν’ μια απλη και πιασαρικη μελωδια .
Στο προηγουμενο cd , η εισαγωγη που εμοιαζε με το i’d die for you ,ηταν εντελως αχρειαστη , ανετα θα μπορουσε να παιχτει χωρις να το θυμιζει τοσο .
Παντως τα κομματια σαν στυλ ειναι ομορφα , ατοφιο μελλωδικο hard rock .
οπως ειχα πει και στο προηγουμενο ποστ , θα εφερνα τα στοιχεια , μολις αυτα κυκλοφορουσαν στο youtube
να διευκρινισω ,η μπαντα αυτη μου αρεσει σαν ηχος και παιξιμο , τους θεωρω top παικτες σε ολα τους .Γενικα θεωρω στην μουσικη πρεπει να ισχυει ο εξης ‘αγραφος’ κανονας . Οταν καποιος ‘πεσει’ κατα λαθος σε κατι γνωστο , μπορει να μην το παρατηρησει , σιγουρα καποιος απο το περιβαλλον , θα το παρατηρησει , οφειλει να το πει , και να αλλαχτει αν προκειται για κατι πασιγνωστο .
π.χ το beautiful των u2,που ειναι και απο τα λιγα u2 κομματια που μου φαινονται ανεκτα για τα γουστα μου ,καρα-εμοιαζε με το sun always shines on tv των aha .Ακομα και συμπτωματικα να πεσαν επανω , καποιος επρεπε να τους πει ’ εεεεε πεσαμε σε υφαλο ΄, αυτο ειναι μια επιτυχια παγκοσμια γνωστη (sun always shines on tv) και οφειλαν ηθικα να το αλλαξουν . Νομικα μπορει να καλυπτονται αφου 100% ιδια δεν ειναι , αλλα οταν κατι θυμιζει κατι τοσο γνωστο πρεπει κατα την γνωμη μου να αλλαζεται .
η περιπτωση των outloud στο νεο δισκο , βεβαια δεν ειναι τοσο ‘κραχτη’ , προκειται απλα για κατι που 'θυμιζει ’ . Θα μπορουσε να ειναι 'προσεκτικη επεξεργασια ’ η και
απλα συμπτωση .
Δεν σημαινει οτι επειδη το λεω ειναι και σωστο , αλλωστε αν καποιος ακουει κατι αλλο ,ας το πει .
1.κομματι falling rain
αυτο το κομματι στην εισαγωγη-μπασιμο , θυμιζει αρκετα το i just die in your arms /cutting crew . Θα μπορουσε κανεις στην εισαγωγη να τραγουδησει το κομματι αυτο
- waiting for your love
http://www.youtube.com/watch?v=Pfc5zhF2_LM&NR=1
αυτο μου θυμιζει σαν να αλλαχτηκε η αρμονια του when the rain begins to fall που ειχε γινει γνωστο στα 80’ς απο jermaine jackson /pia zadora .
Συγνώμη κιόλας,ότι τώρα τα υπόλοιπα τους τραγούδια,οι στίχοι τους και το όλο κόνσεπτ της μπάντας,είναι τέρατα δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας και το μόνο μελανό σημείο που έσπασε αυτήν την τρομερή μουσική έκπληξη που συντάραξε τα θεμέλια του AOR,ήταν ότι το τάδε τραγούδι μοιάζει με κάποιο άλλο.Όλος ο προηγούμενος τους δίσκος μου έμοιζε σε σημεία με οτιδήποτε άλλο είχα ακούσει ποτέ στην ζωή μου σε αυτό το μουσικό στύλ.Συμμετέχουν ταλαντούχοι μουσικοί,δεν λέω,αλλά τι σόι γνήσιος καλλιτέχνης είσαι αν δεν μπορεί το τραγούδι σου να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 100 υπόλοιπα του ίδιου ύφους;Και η μουσική είναι ότι ακριβώς θα άκουγα αν αγόραζα έναν τυχαίο δίσκο μιας τυχαίας AOR αμερικάνικης μπάντας το 1985.Καμία προσωπικότητα.Καλό είναι να στηρίζουμε ελληνικές μπάντες,αλλά μην είμαστε και αιθεροβάμωνες,