Over/On Ear Headphones

Σκεφτομαι να παρω καινουρια over ή on ear headphones.
Εχω τα JBL 500BT και για το γυμναστηριο χρησιμοποιω τα (in ear) Huawei bluetooth headphones lite.
Θελω λοιπον να αφησω στην ακρη τα in ear, και να παρω ενα εκ των δυο παρακατω :slight_smile:

JBL Tune 510BT, ενταξει δεν ειναι και μεγαλες διαφορες απο τα 500αρι που εχω η μεγαλυτερη αυτονομια ειναι ενα συν σιγουρα.
και
Edifier W800BT Plus, ακομα μεγαλυτερη αυτονομια και απο οτι καταλαβαινω ειναι λιγο μεγαλυτερα και δεν πρεπει να στενευουν το κεφαλι, αν και ενα αρνητικο ειναι οτι δεν ειναι σπαστα για να πιανουν λιγοτερο χωρο.

εχει καποιος καποια απο τα 2 για γνωμες;

1 Like

Εγω εχω ενα ζευγαρι JBL 500BT και ενα JBL Tune 510BT, στο σπιτι και τη δουλεια αντιστοιχα. Τρομερο value for money και τα δυο (προφανως με περισσοτερα λεφτα παιρνεις κατι καλυτερο βεβαια), δεν καταλαβαινω καποια σημαντικη διαφορα μεταξυ τους για να ειμαι ειλικρινης. Το πρωτο το εχω σχεδον 3 χρονια, φοβερο το πως εχει αντεξει πτωσεις, νερο και γενικα κακουχιες

1 Like

Ναι και εγω με τα JBL 500 BT, ειμαι πολυ ευχαριστημενος. τρομερος ηχος, καταλαβαινω πολλες διαφορες με τα Huawei bluetooth headphones lite, τα οποια μερικες φορες ειναι σαν να ξυνει ο ηχος τα αυτια μου ή οταν εχει καπου πολυ θορυβο πχ στο μετρο, να μην ακουω την μουσικη οσο δυνατα θα ηθελα.
Στα 2,5 χρονια που εχω τα θεματα που μου εκανε είναι οτι μερικες φορες το αριστερο ακουστικο σαν να “αποσυντονιζεται” και δεν το ακουω καθολου, αλλα εαν το πειραξω λιγο κουνωντας το αριστερα-δεξια ο ηχος επανερχεται. επισης τωρα τελευταια αρχισαν να ξεφτυζουν και τα μαξιλαρακια.
Η χρηση ειναι καθημερινη σπιτι-δουλεια-σπιτι.

Η αληθεια ειναι οτι και εγω προς το JBL Tune 510BT σκεφτομαι, απλα θελω να δω εαν καποιος εχει και γνωμη και για το Edifier W800BT Plus.

1 Like

ξέρει κάποιος αν τα JBL Tune 510BT εκτός από bluetooth μπορούν να συνδεθούν και με καλώδιο?

Nope, δεν μπορούν. Τσέκαρε τα Edifier για διπλή λειτουργία, πχ:

3 Likes

thanks

Εγώ αντίστοιχα για περπάτημα και γενική χρήση ήθελα τα JBL γιατί είμαι γενικά ευχαριστημένος με την εταρεία και από άλλα προϊόντα. ΕΥΤΥΧΩΣ άφησα το σκάλωμα μου και πήρα τα Edifier. Θεωρώ πως ακριβώς επειδή δεν είναι σπαστά, και είναι over, είναι πολύ καλύτερα σαν κατασκευή και πολύ πιο σταθερά και στιβαρά. Εξαιρετικός ήχος και αυτονομία τεράστια. Συν το ότι έχουν και μικρόφωνο που νομίζω δεν έχουν τα JBL.
Τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

1 Like

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Τα JBL 500BT που έχω έχουν μικρόφωνο και λογικά και τα tune 510BΤ πρέπει να έχουν.
Είναι πιο άνετη η “στέκα” των Edifier;

Ναι, και τα 510 έχουν μικρόφωνο

1 Like

Όταν τα αγόρασα, δοκίμασα πρώτα τα JBL και μου φάνηκαν πολύ “φτηνά” σαν κατασκευή, προφανώς λόγω του ότι είναι σπαστά. Η στέκα των Edifier είναι πολύ άνετη. Και η αίσθηση των ακουστικών επειδή είναι over (ειδικά αν κάποιος φοράει γυαλιά).

1 Like

Σε παρομοια χαρακτηριστικα και τιμες, εχει κανεις γνωμη για τα Anker Soundcore Life Q30? Βλεπω οτι εχουν καλυτερες κριτικες εξω απο τα αντιστοιχα JBL κ Edifier και εχουν και καλωδιο για ενσυρματη συνδεση. Τα χει κανεις?

Τα πηραμε δώρο σε εναν φίλο μου, και τα δοκίμασα λιγάκι μιας κ ειχαν τόσο θετικές κριτικές.
Συγκριση με τα Sony WH1000XM3 που έχω.

  • Noise Cancellation - πολύ τίμιο, όχι εξαιρετικό αλλά ας πουμε ενα 80% σε σχέση με τα sony. Μια χαρα

  • Ποιότητα ήχου - Αρκετά καλή, αρκετά v-shaped ήχος, δηλαδη εμφαση στο μπάσο και τα πριμα. Για τα γούστα μου θέλει λίγο equalization αλλα μια χαρά μετα απο μικροαλλαγές, που μπορεις να κάνεις και από το app που έχει

  • Ανεση - Παίζει τα earcups σε άνεση να μου αρεσαν περισσότερο απο τα sony που έχω, έχουν αρκετό μαξιλάρι κ ειναι άνετα πολύ.

  • Ποιότητα κατασκευής - τιμιότατη, νιώθεις λίγο πιο φθηνά τα πλαστικά αλλά όχι κάτι φθηνιάρικο, απλά δεν είναι και το πιο στιβαρό ζευγάρι που έχω δοκιμάσει. Τα κουμπιά που έχει για χειρισμό ειναι βολικά.

Για μπαταρία δεν έχω εικόνα, αλλά απ’ότι μου έχει πει ο φίλος μου ξεχνάει να τα φορτίσει.

Γενικα, αν τα βρεις 70-80 ευρώ είναι σίγουρα καλύτερα απο JBL/Edifier, σχεδόν σε όλους τους τομείς. Θα τα πρότεινα άνετα σε κάποιον που δε θέλει να δώσει άπειρα χρήματα σε ενα ζευγάρι ακουστικών.

2 Likes

Τελειος. Το v shape κ το μπασο ηθελα. Ειμαι λιγο οπαδος. Ευτυχως ειδα παιζει κ equaliser αν θες να το αλλαξεις

Θα σε καλύψουν σίγουρα τότε.

1 Like

Τα πηρα. Ερχομενος απο μια ζωη earbuds, το αποτελεσμα ειναι καταπληκτικο.

1 Like

αυτά πήρες?

https://www.amazon.co.uk/Soundcore-Cancelling-Headphones-Multiple-Bluetooth-Black/dp/B08HMWZBXC?th=1

Ναι. Χτυπα τα ασηζητητι. Με την εκπτωση ειναι κλεψια. Τα συγκριναμε κ με τα jbl live 660nc που χει ενας φιλος κ ειναι κοντα σε τιμη κ ειχαν πολυ πιο ευκρινη ηχο

ΥΓ. Παρα πολυ μπασο, ακομα κ για μενα που το ηθελα, αλλα καθαρο κ το ριχνεις ευκολα με το equaliser που χει το app τους

2 Likes

thanks. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουνα να ανέβω πιο ψηλά σε τιμή και να πάω σε ένα από τα αυτά τα δύο. Αλλά ακόμα ψάχνομαι και δυσκολεύομαι να δικαιολογήσω στον εαυτό μου την τιμή τους.

Εγώ θα σου ελεγα ανάλογα με τη χρήση που θες. Αν πχ τα χρησιμοποιείς στη δουλειά σου 8 ώρες τη μέρα, και θες καλό cancellation, “αξίζει” να πας σε κάτι πιο high end, για ποιότητα κατασκευής, ίσως καλύτερο ήχο κλπ. Επίσης η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι κάτι που σε όλους είναι θέμα σε βάθος χρόνου, απλά με κάτι πιο δημοφιλές και high end θα βρεις σιγουρα ανταλλακτικά αργότερα.

Αν πάλι τα θες για πιο casual χρήση, απο τα 80 στα 250 ειναι σημαντική διαφορά, που εν μέρει πληρώνεις και λίγο τη μάρκα πέρα από τα όποια πλεονεκτήματα υπάρχουν.

2 Likes

Προσωπικα δεν ειμαι ιδιαιτερα ψαγμενος, απλα δεν θελω κ του πεταματου. Sennheiser εξαιρετικο οτι εχω δοκιμασει.
Δεν νομιζω οτι η διαφορα στον ηχο η το cancellation θα ειναι αντιστοιχη των τριπλασιων+ λεφτων, αλλα σιγουρα θα υπαρχει καποια διαφορα. Κυριως οτι σου πε ο Nikatapi. Ειδος χρησης, αξιοπιστια /ονομα εταιρειας με οτι αυτο συνεπαγεται κ κυριως τι εισαι κ συ διαθεσιμος να ξοδεψεις

1 Like