Χαιρετώ σας κι από μένα. 8O
Χρόνια παρακολουθώ το συγκεκριμένο σάιτ αλλά και εν γένει τα μουσικά δρώμενα-σχεδόν 2 δεκαετίες- που σχετίζονται με το classic rock/melodic rock/hard rock /AOR αλλά και traditional heavy metal απλά σπανια επιλέγω να γράφω σε…ελληνικά σάιτ και ιδού ο λόγος…
Παραπάνω ο φίλος ‘Κάγκουρας’ ξεκίνησε προκατειλημμένος(όπως φαίνεται από το μήνυμά του πριν το λαιβ) και κατέληξε απογοητευμένος και δυσφημίζων τον Turner.
Γενικώς ΚΑΙ φυσικά ο καθένας έχει τη γνώμη του, μπορεί να γράφει ό,τι θέλει αλλά όλα έχουν ένα όριο πιστευω.
Χθες στο Principal παρακολουθήσαμε ένα καταπληκτικό live, με δυαντό setlist και ικανοποιητικότατη διάρκεια.Το βασικότερο; Παρακολουθήσαμε μία από τις 4-5 καλύτερες φωνές όλων των εποχών στο χώρο της ροκ, τον Joe Lynn Turner.Το άτομο όχι απλά είχε μια απιστευτη φωνάρα να χτυπάει κόκκινες και βόθρο με την ίδια ευκολία, όχι απλά διατηρεί στο ακέραιο όλη του την εκφραστικότητα και τα 'γυρίσματα΄ του θυμίζουν άνθρωπο να κατρακυλά σε σκάλα και να μένει όρθιος ΑΛΛΑ ήταν και αεικίνητος με τρομερή ενέργεια, πάθος, συμμετοχή και χαβαλέ με το κοινό.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ παρά το ότι αγγίζει τα 60.
Μόνο μελανό σημείο το σύνηθες ελληνικό ίδιο…Ο μέτριος ήχος.Ηχός που παριυσιάζε ταλαντωσεις και παραμορφώσεις από τις ανακλάσεις και την ένταση σε ένα χωρο(Principal) νεόδμητο(μόλις 5ετίας) που υποτίθεται δομήθηκε για τη στέγαση συναυλιών και για να έχει ικανοποιητική οπτική και ακουστική. @@ρια! Τρεις φορές το επισκέφθηκα και τις τρεις έφυγα με…‘πριγκηπική’ απογοήτευση και μαυλό ‘φρουτόκρεμα’.
Φίλε κάγκουρα όμως πες μου για ποιο Dio μου μιλάς και ποιο Dio είδες και άρεσες σε βαθμό να πιστεύεις ότι χθες ο Turner ήταν βιαστής της μουσικής; ΕΛΕΟΣ φιλαράκι μου.Ποιός Dio? Ο Dio τραγούδησε τη δεκαετία 75-85 και από κει και πέρα ‘έφτηνε στραγάλια’ όντας χώμα.Γνωστές οι ιστορίες με τον αείμνηστο Ray Gillen αλλά και τον Tony Martin.Για τον Dio tωn 70s μιλάς; Αν ναι, θα σου θυμήσω ότι ούτε ο ίδιος μπορούσε να τραγούδήσει έτσι ξανά.Όχι σήμερα. Ούτε μια δεκαετία μετά…πόσο μάλλον σήμερα.Για ποιον DIO μιλάς λοιπόν και πότε τον είδες.
Ο Turner χθες ήταν ολοκληρωτικός! Φυσικά απέδωσε τα δικά του κομμάτια εκπληκτικά ενώ στα κομμάτια DIO/BONNET ήταν τρομερός.Είχε όλο τον απαραιτητο όγκο αλλά και την ελαστικότητα να αποδώσει παραπάνω θεατρικότητα στις live εκτελέσεις τους, γλυκαίνοντας το ‘ζοριλίκι’ και σφίξιμο Μπόνετ αλλά και την ‘ακαμψία’ Dio.
Αυτη είναι η γνώμη μου και τη συμμερίστηκε πολύς κόσμος χθες.Δε σου τη λέω φίλε απλά διεκδικώ την αντικειμενικότητα και την απουσία οπαδισμού και τυφλού φανατισμού όταν μιλάμε για μουσική.Αυτό τουλάχιστον βλέπω στα ξένα φόρα(fora)…Ας βλέπουμε κατάματα την αλήθεια και ας αποδεχόμαστε επιτέλους εμείς οι Έλληνες αντικειμενικές πραγματικότητες.
Anyway…
Καλά να περάσουν οι φίλοι σε Αθήνα και Γιάννενα σήμερα και αυριο ΚΑΙ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ αν ο ήχος είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο δικό μας στη Σαλονίκη.
Cheers & open your minds!
It’s all about music!