Over The Rainbow σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα..!

Σαφώς και δεν είναι Dio, είναι και πιό popy ο άνθρωπος, και δεν κάνω τέτοια σύγκριση
Και τα δικά του τραγούδια (Spotlight kid, Can’t happen here, κλπ) τα είπε μια χαρά

Κατανοώ επίσης , πως για τον περισσότερο κόσμο εχθές (που για πρώτη φορά ακούει live θρυλικά κομμάτια σαν το Stargazer, Gates of Babylon, Τarrot woman), ήταν όλα καλά

Για μένα όμως που τα έχω δεί live από τον Ronnie αρκετές φορές, συγνώμη αλλά τα βρήκα χάλια. Και με πείραξε το γεγονός που ο Turner χόρευε τσιφτετέλι. Το Stargazer είναι ένα έπος, δεν είναι για λικνίσματα.

Σαφώς αν το βλέπεις live για πρώτη φορά, λες δόξα τον θεό, το είδα κι αυτό.
Για μένα όμως δεν ήταν έτσι, και ξενέρωσα.

Χαιρετώ σας κι από μένα. 8O

Χρόνια παρακολουθώ το συγκεκριμένο σάιτ αλλά και εν γένει τα μουσικά δρώμενα-σχεδόν 2 δεκαετίες- που σχετίζονται με το classic rock/melodic rock/hard rock /AOR αλλά και traditional heavy metal απλά σπανια επιλέγω να γράφω σε…ελληνικά σάιτ και ιδού ο λόγος…

Παραπάνω ο φίλος ‘Κάγκουρας’ ξεκίνησε προκατειλημμένος(όπως φαίνεται από το μήνυμά του πριν το λαιβ) και κατέληξε απογοητευμένος και δυσφημίζων τον Turner.

Γενικώς ΚΑΙ φυσικά ο καθένας έχει τη γνώμη του, μπορεί να γράφει ό,τι θέλει αλλά όλα έχουν ένα όριο πιστευω.

Χθες στο Principal παρακολουθήσαμε ένα καταπληκτικό live, με δυαντό setlist και ικανοποιητικότατη διάρκεια.Το βασικότερο; Παρακολουθήσαμε μία από τις 4-5 καλύτερες φωνές όλων των εποχών στο χώρο της ροκ, τον Joe Lynn Turner.Το άτομο όχι απλά είχε μια απιστευτη φωνάρα να χτυπάει κόκκινες και βόθρο με την ίδια ευκολία, όχι απλά διατηρεί στο ακέραιο όλη του την εκφραστικότητα και τα 'γυρίσματα΄ του θυμίζουν άνθρωπο να κατρακυλά σε σκάλα και να μένει όρθιος ΑΛΛΑ ήταν και αεικίνητος με τρομερή ενέργεια, πάθος, συμμετοχή και χαβαλέ με το κοινό.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ παρά το ότι αγγίζει τα 60.

Μόνο μελανό σημείο το σύνηθες ελληνικό ίδιο…Ο μέτριος ήχος.Ηχός που παριυσιάζε ταλαντωσεις και παραμορφώσεις από τις ανακλάσεις και την ένταση σε ένα χωρο(Principal) νεόδμητο(μόλις 5ετίας) που υποτίθεται δομήθηκε για τη στέγαση συναυλιών και για να έχει ικανοποιητική οπτική και ακουστική. @@ρια! Τρεις φορές το επισκέφθηκα και τις τρεις έφυγα με…‘πριγκηπική’ απογοήτευση και μαυλό ‘φρουτόκρεμα’.

Φίλε κάγκουρα όμως πες μου για ποιο Dio μου μιλάς και ποιο Dio είδες και άρεσες σε βαθμό να πιστεύεις ότι χθες ο Turner ήταν βιαστής της μουσικής; ΕΛΕΟΣ φιλαράκι μου.Ποιός Dio? Ο Dio τραγούδησε τη δεκαετία 75-85 και από κει και πέρα ‘έφτηνε στραγάλια’ όντας χώμα.Γνωστές οι ιστορίες με τον αείμνηστο Ray Gillen αλλά και τον Tony Martin.Για τον Dio tωn 70s μιλάς; Αν ναι, θα σου θυμήσω ότι ούτε ο ίδιος μπορούσε να τραγούδήσει έτσι ξανά.Όχι σήμερα. Ούτε μια δεκαετία μετά…πόσο μάλλον σήμερα.Για ποιον DIO μιλάς λοιπόν και πότε τον είδες.

Ο Turner χθες ήταν ολοκληρωτικός! Φυσικά απέδωσε τα δικά του κομμάτια εκπληκτικά ενώ στα κομμάτια DIO/BONNET ήταν τρομερός.Είχε όλο τον απαραιτητο όγκο αλλά και την ελαστικότητα να αποδώσει παραπάνω θεατρικότητα στις live εκτελέσεις τους, γλυκαίνοντας το ‘ζοριλίκι’ και σφίξιμο Μπόνετ αλλά και την ‘ακαμψία’ Dio.

Αυτη είναι η γνώμη μου και τη συμμερίστηκε πολύς κόσμος χθες.Δε σου τη λέω φίλε απλά διεκδικώ την αντικειμενικότητα και την απουσία οπαδισμού και τυφλού φανατισμού όταν μιλάμε για μουσική.Αυτό τουλάχιστον βλέπω στα ξένα φόρα(fora)…Ας βλέπουμε κατάματα την αλήθεια και ας αποδεχόμαστε επιτέλους εμείς οι Έλληνες αντικειμενικές πραγματικότητες.

Anyway…

Καλά να περάσουν οι φίλοι σε Αθήνα και Γιάννενα σήμερα και αυριο ΚΑΙ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ αν ο ήχος είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο δικό μας στη Σαλονίκη.

Cheers & open your minds!
It’s all about music!

+1 άντε ο drummer ο βαρβάτος λείπει γενικά…
αρπαχτή τύπου over the rainbow… τι σόι μαμακιες είναι αυτές?
η έρχεται η μπάντα κανονικά σε κανα σοβαρο μερος για το ονομα τους η όχι…

Προφανώς έχουμε αντιδιαμετρικές απόψεις , αλλά αυτό δεν είναι κακό.
Ούτε βέβαια χρειάζεται να αναλωθούμε στις περαιτερω συγκρίσεις Dio/Turner κλπ

Εσύ εχθές είδες ένα καταπληκτικό live, εγώ οχι
Εσυ θεωρείς οτι ο Turner απέδωσε τρομερά τα τραγούδια της Dio era, εγώ θεωρώ οτι κακοποιήθηκαν. θεωρώ οτι δεν ταιριάζει το epic style των τραγουδιών αυτών, με το όλο image του Turner.

Παρόλα αυτά, εχθές διασκέδασα και ψυχαγωγήθηκα με τα τραγούδια της Turner/Bonnet era

Oσο για τον Ronnie, τον έχω δεί δεκάδες φορες live από την δεκαετία του 80 και μετά.Δεκάδες. Και ομολογώ οτι βρίσκω “κουφή” την άποψή σου οτι ο Ronnie είναι χώμα.Αποψή σου βέβαια, αλλά εκτός πραγματιότητας θεωρώ δε.

Δες απλά το σχετικό thread της συναυλίας των Heaven and Hell φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα . Τι έλεγε ο απλός κόσμος

Πάρτε κι ένα link ακόμα που ανέβασα, με το Ariel (κορμί που σαλέυει, ο Joe!)
Videakia από τα τραγούδια του Ronnie δεν τράβηξα, δεν μου πήγαινε το χέρι :slight_smile:

Παιδιά, 2 ερωτήσεις: 1)θα υπάρξει support στο γκαγκάριν?, 2) Πόση ώρα περίπου θα διαρκέσει? (για λόγους συγκοινωνίας κλπ)

Πολυ ομορφη συναυλια!ειμαι ο χεδμπανγκερ μπροστα αριστερα στο βιντεο8)

Πάντως από το video της Θεσσαλονικής εγώ ψήθηκα και θα τους τιμήσω.

Τώρα για τα Dio κομμάτια δεν περιμένω και πολλά οπότε δε νομίζω να απογοητευτώ.

Αλλά το τσιφτεντέλι είναι λίγο, πως να το πω… ξεφτίλα?

Παιδιά η μεγαλύτερη παπάρα που μπορούμε να κάνουμε, είναι να νομίζουμε ότι πάμε να δούμε Dio. ΔΕΝ παίζει ο κοντός. Πάμε να δούμε έναν εξαιρετικό ροκ τραγουδιστή να τραγουδάει τραγούδια που λατρεύουμε. Είναι μια χαλαρή φάση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί, για να γίνει όμορφη.

ΥΓ. Και βέβαια δεν έχει ξοφλήσει ο κοντός. Και ας είναι 70έλα. Όσοι ήταν στο Τροκαντερό ξέρουν τι εννοώ…

Ο Γάκης απ’ό,τι δήλωσε θα είναι σίγουρα opening στην εμφάνιση στα Γιάννενα.Πιθανόν να είναι σήμερα και στην Αθήνα.

Για την ιστορία, έπαιξε ένα μισαωράκι μια χούφτα ακουστικές εκτελέσεις από αγαπημένα κομμάτια όπως:

Sailing Ships-Whitesnake
It’s my life-Bon Jovi
Is This Love-Whitesnake
Dream On-Aerosmith
Give me all your love-Whitesnake
Soldier of fortune-Deep Purple

ξεχνώ κανένα;

Ήταν πολύ καλός.Ο Κόσμος τον υποδέχτηκε χλιαρά και το αποχαιρέτισε ενθουσιασμένος.

Ναι τον αποχαιρέτησε ενθουσιασμένος γιατί θα βγαίναν επιτέλους οι over the rainbow. :slight_smile: Δεν θα παίξει Αθήνα αλλιώς θα το έλεγε προφανώς. Όσο για αυτούς που θα πάνε σήμερα Αθήνα να κοιτάξουν να περάσουν καλά και να αφήσουν τις συγκρίσεις. Το live καραλέει…

εκανα τη μαλακια και δεν πηγα…#-o#-o#-o το ξερα οτι θα το μετανιωσω…

καποιος να μου πει το setlist των Over the Rainbow!!!

Χαχα! Έλα εντάξει αξιοπρεπής ήταν.Ούτε μας κούρασε μιας και ήταν σύντομος και έπαιξε και ακουστικά για να μην μας τουμπανιάσει.

Όσο για το φίλο Κάγκουρα, τι να πω.Περί ορέξεως.Ίσως και γω να μην είμαι αρμόδιος να κρίνω απολύτως αντικειμενικά μιας και λατρεύω την πιο ‘AOR-ish’ εκδοχή των Rainbow επί εποχής Turner.Λατρεύω ακόμη τις σόλο δουλειές του Joe καθώς και αυτές με τους Brazen Abbot ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ τα 2 εκπληκτικά Sunstorm.8)

Πάντως αδυνατώ να δεχτώ πως δεν ήταν καλές οι εκτελέσεις των Man on the silver mountain & Long Live Rock ‘n’ roll.

Anyway.Είπαμε περί ορέξεως.

Δύσκολα μας βάζεις…:smiley: Πάντως κάλυψαν όλο το φάσμα της ιστορίας των Rainbow iισομερώς θα έλεγα.Πολύ ισορροπημένο σετλιστ που περιελάμβανε τις επιτυχίες και τις κομματάρες τους.Μόνη παράλειψη θα έλεγα ότι ήταν η απουσία των Temple of the King and Catch The Rainbow.Κάτι μου λέει όμως ότι αν τα απαιτήσετε, κάτι θα γίνει στα encore…

Σε μας εδώ πάνω πάντως, μας έκαναν την ιδιαίτερη τιμή να παίξουν το ‘Spotlight Kid’ ενώ αρχικά δεν περιλαμβανόταν στα πλάνα τους. Ενθουσιάστηκαν λέει από το θερμό ακροατήριο!

Η σειρά σας…

Πόρτα θα είναι ποιο ακριβά τα εισιτήρια ??? (ποσο ?)
Έφαγα φλασία και θα έρθω τελικά κι ας μην το είχα σκοπό :P:P
:p:p:p

Λοιπόν παιδιά, ακούστεπροσεκτικά. Ξεκινάω 9 και κάτι από Πειραιά. Βαστήξτε γερά λίγο παραπάνω να αρχίσει κατά τις δέκα. Μη χάσω και πολλά… Βοηθάτε χριστιανοί…
Είμαι ο toxikos σας…

Η ενστασή μου ήταν για τα “επη” Stargazer και Gates of Babylon

Για το Man on the silver mountain και το Long Live RnR δεν ειπα τίποτα. Ισα ίσα τα τραγούδησα κι εγώ μαζί του. Ηταν υποφερτά. :slight_smile:

Για τα άλλα δυο όμως, ούτε καν τα lyrics δεν ήξερε σωστά…

Anyway, case is closed

Καλή διασκέδαση στους Γιαννιώτες και στους Αθηναίους, κι όπως είπε σωστά κι ο Toxikos, έχετε κατα νού οτι πηγαίνετε να δείτε Turner κι όχι Dio, με ότι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό.

Οι fan του μεγάλου κοντού, θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα γιατί οι Dio ξεκινούν ευρωπαική περιοδεία τον Νοέμβριο :metal:
(και ως συνήθως όλο και κάποια Rainbow songs θα είναι στο set list)

Tουλαχιστον για γελια.

Καλα που κατηγορεις τον Kangouras για τυφλο οπαδισμο. :lol:

@Kangouras

μια που σε βρισκω, επειδη θα ξερεις

η περιοδεια των Dio θα πιανει και καλοκαιρι;;;

να ετοιμαζω πανό δηλαδή που να γράφει “Play Temple of the King and Catch The Rainbow MOTHERFUCKERS!!!”???
(το “MOTHERFUCKERS!!!” θα το σκεφτώ και 2η φορά…)

Ρε michalis κοίτα λίγο παραπάνω στο thread. Το είχα βάλει το setlist :slight_smile:

Τarot Woman
Kill the King
Can’t Let you Go
Allnight Long
Death Alley Driver
Eyes of the World
Ariel
Wolf to the Moon
I Surrender
Stargazer
Jealus Lover
Man on a Silver Mountain