μπαμπ λοιπον, διοτι ειναι σειρα του 97 και τη τελειωσα προσφατως. τη βαζω αρκετα ψηλα, πιο κατω βεβαιως απ’το δε σοπρανος που μου γαμησε τον αδοξαστο μιας και ειναι κι ετουτη HBO.
ο τιτλος Οz που γραφεται εν συντομια, προερχεται απο μια φυλακη υψιστης ασφαλειας ονοματι Oswald κι εμεις ασχολουμαστε με τις δυο σημαντικες της πτερυγες. η μια ειναι η βητα και η αλλη η Emerald City. η Emerald City ειναι ενα πειραμα του Oswald State Correctional Facility που σχετιζεται με μια διαφορετικη μεθοδο σωφρονισμου απ’ τις συνηθισμενες.
Αρχικα να πω οτι ειναι πολυ κλειστοφοβικη, περιεχει σκληροτητα και ειναι ωμη. αναλογιζομενοι παντοτε την εποχη και την αψεγαδιαστη ναηντιλα που σου βγαζει σκηνοθετικα.
δεν υπαρχει εξωτερικο περιβαλλον και ολα διαδραματιζονται εσωτερικα καθως η πλειοψηφια των σωφρονιζομενων ειναι εγκληματιες βαριας μορφης. οποτε γνωριζουμε εκ των προτερων οτι θα υπαρχουν γκετα, θα υπαρχουν σφαγες, θα υπαρχει συγκινηση.
το καστ ειναι δυνατοτατο, κομμενο και ραμμενο για τη σειρα και δεν θα μπω σε λεπτομερειες γιατι δεδηθκα με παραπανω απο τρεις χαρακτηρες.
Κατεβασμένη και στα προσεχώς.
Νομιζω το οζ και το σιξ φιτ αντερ ειναι οι μονες σειρες που εχω δει ολοκληρες πανω απο μια φορα. Την ξαναδα αρχες του 12 μετα απο χρονια και μου αρεσε εξισου. Ειναι ενδιαφερον που οι σεναριογραφοι επιτιθενται αρκετα ανοιχτα σε πολλες αμερικανικες κανονιστικες αντιληψεις, ειδικα μεσω των μονολογων του αγκουστους. η, γενικοτερα, πως πανε περιπατο οι ιδεολογιες οταν οι καταστασεις το απαιτησουν. πολλες εκπληκτικες ατακες, πχ αυτη του γκροουβς για το χριστιανισμο, με ειχε πιασει νευρικο. επισης, τι τρεις χαρακτηρες, εγω νομιζω δεθηκα ακομα και με τους πιο σιχαμενους.
ειπα περισσοτερο απο τρεις καλε, σε ελαχιστες σειρες γινεται αυτο. οι πιο σιχαμενοι ειναι και το ατου αυτης της σειρας! βλεπε τον μεγαλυτερο χασαπη εβερ(αντεμπισι).
θυμησε λιγο την ατακα. παντως ναι να τονισουμε την τεραστια ειρωνεια προς τον χριστιανισμο σε καθε επεισοδιο.
και το σιξ φιτ αντερ απ’τις αγαπημενες btw.
[SPOILER]Mukada: Catholicism is “nifty”?
Groves: You have that whole mystical transubstantiation bit going.
Mukada: That’s right. The Eucharist becomes the body of Christ.
Groves: So you’re actually eating His flesh and drinking His blood.
Mukada: That’s right.
Groves: Now how can I not get behind a religion like that?[/SPOILER]
επισης…
[SPOILER]Lenny Burrano: Donald Groves. You killed your parents and ate them, right?
Donald Groves: I only ate my mom. I was saving my dad for Thanksgiving.
Lenny Burrano: That’s festive.[/SPOILER]
λολς και τι φοβερος ο τυπος που επαιξε τον groves.
στανταρακι οτι καποτε ειχε τεχνοθρασοντεθ μπαντα στη φλοριντα :!:
χεχε και ομοιοτητες ακα σωσιες με Adam Jones.
Βλέποντας δύο με τρία επεισόδια την ημέρα την τελείωσα σήμερα και είναι πάρα πολύ καλή σειρά. Κάτι που μου άρεσε είναι ότι σε κανένα σημείο δεν βαριέσαι όπως με πολλές άλλες σειρές που οι περισσότερες σκηνές ή και επεισόδια είναι fillers για την κλιμάκωση και την κορύφωση στο τέλος. Τα υπόλοιπα σε spoilers.
Αγαπημένος χαρακτήρας
[SPOILER]φυσικά ο Ryan O’Reily. Κατάφερε να σκοτώσει όποιον ήθελε χωρίς να λερώσει τα χεριά του απλά πείθοντας άλλους χωρις καν να τους δωσει καποιο αντάλλαγμα.
Επίσης πήγαινα τον αδερφό του, τον Αγκουστους, τους Σιλινγκερ, Κελλερ, τον Γουανγκλερ, την Σιρλευ και πολλούς άλλους που τώρα δεν μου έρχονται στο μυαλό. Από το προσωπικό μου άρεσε ο Μέρφι αν και με έχασε σε δύο σημεία. Το ένα ήταν που έκοψε τους τενοντες του Μοραλες αν και το παραδεχτηκε μετα και το αλλο ήταν που ελεγε στον ΜακΜανους οτι δεν εχει ευθυνη που εγινε το ιδιο στον Μπας. Επίσης μου αρεσε ο Γκλυν και η Πιτερ Μαρι.
Βαριομουν τον Ριμπαντο και τον Μπουσμαλης. Ωρες ωρες τον Καριμ Σαγιντ και αντιπαθουσα τον Κλειτον Χιουζ.
Πράγματα που δεν μου άρεσαν/απορίες/λάθη/πραγματα που μου αρεσαν
Στο τέλος της δευτερης σεζον ο Αγκουστους μπαινει στο φερετρο για να αποδρασει και στην επομενη σεζον δεν λεει κανεις τιποτα γι’ αυτο.
Στο τελος της πρωτης σεζον ο Σιλιγνκερ λεει οτι εχει τρεις μηνες για την αναστολη. Ερχεται η δευτερη σεζον και λενε οτι ειναι δεκα μηνες μετα την εξεγερση η οποια ειναι σαν να μην εγινε γιατι δεν πηρε κανεις καμια ευθυνη και η αναστολη του Σιλινγκερ γινεται πιο μετα.
Ο IRA μετα την τζουφια βομβα δεν μαθαμε τι εγινε.
Δεν μου αρεσε ολο αυτο με τον Κλουτιερ και τα οραματα. Που εξαφανιστηκε και δεν ενοιαξε κανεναν σαν να το θεωρουν φυσιολογικο.
Μου αρεσε που εμοιαζαν μεταξυ τους τα αδερφια O’Reily και ο Leo Glynn με τον αδερφο του σαν να ειναι οντως αδερφια.
Μου αρεσε το πως πεθανε ο Αντεμπισι. Πιστευω ολοι το ψιλιαστηκαμε οταν βγηκε πρωτος απο το δωματιο αλλα η σκηνοθεσια και το παιξιμο του ιδιου ηταν πολυ ωραια.
Απο την τεταρτη σεζον και μετα ειχε μια πτωση η σειρα ενω σε ενα σημειο ηταν σαν να το γυρισαν σε κωμωδια με τον ρολο του Γουαιτ, το πρωταθλημα μπασκετ, τον μπουσμαλη αλλα και καποιες ατακες.
Δεν μου αρεσε που ο Συριλ ο Ραιλι δεν πεθανε την πρωτη φορα στην ηλεκτρικη καρεκλα. Ειχαν δωσει πολλη ενταση στη σκηνη και αυτο που εγινε δεν μ’αρεσε. Θα προτιμουσα να ειχε πεθανει τοτε ή εστω να υπηρχε ακυρωση και οχι αναβολη.[/SPOILER]
Η σειρα ειναι κολλημα.Εχω δει 3 σαιζον σε 2 βδομαδες και εχω αρχισει την τεταρτη.Ολο το καστ του Wire περναει εντομεταξυ
Bump
Είμαι στα μέσα 4ου(γιατί 16 επεισόδια?)
Πολύ καλή σειρά και σε κρατάει άνετα κολλημένο…typical hbo
Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το πόσο εύκολα γίνονται τα διάφορα σκηνικά…χάνει λίγο σε ρεαλισμό εκεί
[SPOILER]βλ. μπαίνουμε στην απομόνωση για πλάκα καίμε τον άλλον και δεν κουνιέται φύλλο, τα τούνελ του πατριώτη Μπουσμάλη, βόλτες όπου γουστάρουν στη φυλακή και…και…και…[/SPOILER]Ο’Ράιλι μεγάλη πουτάνα
Θα επανέλθω
Α…και όπως αναφέρθηκε, πολλές γνωστές φάτσες :lol:
την ειδα κι εγω προσφατα και απλα γαμαει η σειρα!
btw τα αδερφια O’Reily ειναι και στην πραγματικοτητα αδερφια
2 επεισόδια για το φινάλε, οτι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω
k γω λεω να το ξεκινησω σιγα σιγα
θα κολλησεις αγρια trust me
Άρχισα χθες με τα δύο πρώτο επεισόδια… Φαίνεται δυνατή σειρά με το καλημέρα…
είναι δυνατή. μην περιμένεις τα απίστευτα, απλά ωμή βία
που να πας πιο κατω ακομα…επεται μεγα κολλημα 8)
4η σεζον κ συνεχιζω,φοβερη η σειρα
Τέλος πρώτη σεζόν και έχω μπει στη δεύτερη… Η σειρά γαμάει…
[SPOILER]Της πουτάνας στην πρώτη σεζόν… με το καλημέρα τρώνε κόσμο με ρυθμούς που θα ζήλευε και το game of thrones…
Πάρα πολύ καλή φάση οι μονόλογοι του αγκούστους…
Groves τεράστια μορφή… Κρίμα που τον φάγανε τόσο γρήγορα…
Ο ράιλι μεγαλύτερη πουτάνα εκεί μέσα…
Δεύτερη σεζόν αρχίζει αρκετά διαφορετικά σε πολύ πιο ήρεμο τέμπο… [/SPOILER]
Συνεχίζουμε…