είναι σίγουρο αυτό το νούμερο? γιατί αν είναι 6.5χ τώρα θα έχει σίγουρα 8χ το σαββατο… μου φαίνεται πολύ μεγάλο νούμερο για το μικρό stage ( με περίπου 5χ αυτό “φουλάρει” )…
Το νούμερο είναι σίγουρο. Λες και νοιάζεται κανείς από την ντι-ντι για το αν θα βλέπει ο κόσμος… μικρή σκηνή=πολύ λιγότερα έξοδα.Προκειμένου να γίνει το “break even”
θυσιάζονται κάποια πράγματα.
Είναι ντροπή όμως να παίζει ο ozzy,πρώτη φορά στην ελλάδα,και με τον gus g κιόλας,και σάββατο και με όχι τόσο ακριβό εισητήριο και να έχει τόσο λίγο κόσμο.
Για πολλούς ήταν όνειρο ζωής.
Δεν γίνεται να έχουν 30.000 άτομα οι scorpions που έρχονται κάθε χρόνο.
Μετά υπερηφανευόμαστε για το rock-metal κοινό της ελλάδας.
Κάποτε μπορεί να ήταν φημισμένο,τώρα πηγαίνει στα γνωστά 4-5 συγκροτήματα.
Και μην να αρχίσουν όλοι να λένε για οικονομική κρίση,για παρακμή του ozzy,για πολλές συναυλίες,ότι παίζει ο βάζελος,ότι έχουμε εξεταστική,κορεσμό από συναυλίες,μαλακασιανή ταλαιπωρία,ρεάλιτυ,μέτριο άλμπουμ κλπ.
Όσο “καμμένος” είναι ο ozzy,η αλήθεια είναι ότι είναι η καλύτερη (solo) περιοδεία που κάνει από την εποχή του “ozzmosis”,από πλευράς setlist(6 κομμάτια sabbath!) και απόδοσης μπαντας.
Για κάθε λάιβ που δε μαζεύει κόσμο στην Ελλάδα φταίνε οι Σκορπιονς
Δεν έχω κάποια μομφή για τους scorpions,και εγώ έχω πάει σε όλες τους τις συναυλίες από το 93 και μετά…(τους θεωρώ πολύ μεγάλο συγκρότημα).Μακάρι να έχουν και 40.000 κόσμο.
Αυτό που θέλω να θίξω με το post μου είναι η μονοδιάστατη-επιδερμική προσέγγιση του κόσμου όσο αφορά την επιλογή συναυλιών,κάτι που δεν υπήρχε παλιότερα.
Και αν αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο,ή αν είναι φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων ας το δεχτώ.
Δεν αντέχεται όμως το “παραμύθι” περί ξεχωριστού ελληνικού κοινού,περί rock-metal παραδείσου που υιοθετείται από πολύ κόσμο.Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει πια.
Έχουμε υποταχθεί στις επιταγές του mainstream,δεν ξεχωρίζουμε πρώτοι μπάντες όπως συνέβαινε τα παλιότερα χρόνια(από τον nick cave ως τουs iced earth),“καταλαβαίνουμε” με διαφορά φάσης μεγάλες μπάντες και πολλά άλλα που είναι οff-topic.
Δεν θέλω να γκρινιάζω,αλλά όσοι έχουν ζήσει και την προηγούμενη φάση(με τις γραφικότητές της) μπορεί να συμφωνήσουν.
Τέλος πάντων,ας περάσουμε καλά στη συναυλία
παιδια εγω ειαι απο βεροια και σκεφτομαι σοβαρα το να ερθω η οχι επειδη φοβαμαι μην μας κανει κανα αστειο ο καιρος μαζι με τους didides και μας ακυρωσουνε κανα λαηβ…θα φαω απιστευτη ξενερα για αυτο…τι λενε για τον καιρο το σαββατο…οι αθηναιοι ξερετε μηπως???
Ο οζζυ δεν είναι κανα ψαγμένο άκουσμα, ο gus g είναι ο πιο ανκουλ και άκυρος για τον όζζυ κιθαρίστας του απ’ όσο τον θυμάμαι, ο ίδιος ο οζζυ είναι σάπιος (ουαου! είναι λιγότερο σάπιος απ’ οτι πέρσι, αλλά ΣΑΠΙΟΣ) κλπ κλπ. Αλλά για τους σκορπιονς συμφωνώ.
Παρόλ’ αυτά πιθανόν να πάω μέχρι εκεί και να επιδιώξω το τσαμπέ, αφού ούτως ή άλλως ο πατέρας μου θα πάει τον αδερφό μου :b
Ειπε και το Flying High Again εχθες στο Παρίσι… :D:):D:):D:):):D:)
To setlist είναι γαμάτο!
1. Bark at the Moon
2. Let Me Hear You Scream
3. Mr. Crowley
4. I Don't Know
5. Fairies Wear Boots/ Jack the Stripper
6. Suicide Solution
7. War Pigs / Luke's Wall
8. Shot in the Dark
9. Rat Salad extended, incl. guitar and drum solo
10. Iron Man
11. Killer of Giants
12. I Don't Want to Change the World
13. Crazy Train Play
Encore 1:
14. Mama, I'm Coming Home
15. Paranoid
Encore 2:
16. Flying High Again
17. Into the Void
Όντως!!
Νταξει εγω θα προτιμούσα περισσότερα σόλο, αλλα αμα θέλει να πει Σαμπαθ το παιδί…
Ναι όντως παίζει παραπάνω απ’όσα θα ήθελα να ακούσω. Θα μπορούσε να βγάλει τα μισά και να παίξει κάτι από No Rest For the Wicked

Αλλά δε γαμείς; Τα σπάει κιετς!
ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ???
εκει που επαιξαν ανθραξ-μεγκαντεθ???
δλδ να παρω και κυαλια μαζι μου…
γεια σου ρε ελλαδαρα με τις διοργανωσεις σου… [-X
μα καλα ρε παιδια…ο τανκιαν στην μεγαλη η στην μικρη επαιξε…??και παλι δεν ειχε τον τρελο κοσμο…
οσο για τον καιρο βλεπω οτι θα χει μαλλον κανα 20 °C με λιγα συννεφα λεει αλλα οχι βροχη…
Η μικρη σκηνη ειναι αλλη, οχι εκει που παιξαν οι Ανθραξ.
Όντως , το setlist σκοτώνει ,για καριέρα 40 χρόνων έχει κάνει καλές επιλογές.
Και τα Sabbath που έχει συμπεριλάβει μόνο χαρά και ανυπομονησία προσφέρουν.
Άντε να έρθει το Σάββατο.
ΥΓ .Το τελευταίο κομμάτι (λάθος , ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ) είναι υπεράνω κριτικής και απόψεων .
Αααααααχ κυριακή πρωί θα γράφουμε πόσο γαμάτος ήταν ο κιαρατάς!!! ΡΕ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!
καλό set list, δεν λέω… ψήνομαι…
τη σκηνή που έπαιζαν οι ανθραξ-μεγκαντεθ λογικά δεν θα την ξαναδείς… φτιάχτηκε μόνο για το σονισφιαρ…
η κλασσική μικρή σκηνή του τεραβαιμπ είναι αυτή που συναντας μόλις μπεις στο χώρο… σε αυτή έπαιξε και ο τανκιαν… δεν είναι άσχημα και εκεί απλά εγώ πιστεύω ότι είναι για συναυλίες μέχρι 5χ κόσμο, όχι παραπάνω…
πολυ καλο setlist…
αντε να ερθει το σαββατο…
αφου θα γινει στη μικρη με βλεπω να πηγαινω νωρις…
νταξει ρε παιδια καλα ειναι τα σαμπαθ αλλα να πει 2-3… εμεις που γουσταρουμε πιο πολυ τη σολο καριερα του θελουμε να ακουσουμε κ κανα no more tears…8)
Γαμω τα σετλιστ! Μεγαλωνει περισσοτερο η αναμονη!
[SIZE=“3”]Flying High Again[/SIZE]:vibrate::vibrate: