Οχι βεβαια.Δεν παω καθολου
Βασικα δεν απαντησες στο ερωτημα που σου εθεσα.Εσυ εχεις την οικονομικη ανεση να τα σκας σε cd
Οι αλλοι που δεν μπορουν να μην ακουν καθολου?
δεν είπα αυτό αλλά αγαπητέ χρήστη … αν υπονοείς οτι το αναγνωστικό κοινό του rocking - που πάει σε συναυλίες, που αγοράζει δίσκους-σε κάποιό βαθμό, που έχεί dsl, που - που - που … σε μερικές περιπτώσεις, έχει πολύ περισσότερα… εμπίπτει στην κατηγορία των ατόμων με 580 το μήνα - τότε πάω πάσο…
ακου ράδιο - πάρε μια συλογή …
προφανώς τα άτομα με 580 ε ενδιαφέροναται για να δουν πως θα βγάλουν άλλα 500 για να ζήσουν αξιοπρεπώς - όχι πώς θα αγοράσουν είδη σχετικά μη χρησιμά… νομίζω…
Επίσης στην Ελλάδα και όχι στο ελλάντα - που το έχουν μετατρέψει οι ελληνάρες, ξέρεις πολύ καλά οτι ο ροκάς είναι 1-2/10 με τους υπόλοιπούς να έιναι σκυλάδες ποπάδες…αν και δεν δέχομαι γενικώς ότι μπορείς να κλέβεις τον άλλο… Αν πχ μου αρέσει ένα κομμάτι - πάω και το βρίσκω σε sinlge…απλό… !
ψιτ - λεγεται πολιτισμός και σεβασμός του άλλου…
Ναι, αν ροκάς είναι και αυτός που ακούει Παπακωνσταντίνου και Τρύπες στο ραδιόφωνο και έχει και 2-3 αντιγραμμένα cd με σκόρπια τραγούδια τους, αλλά παρόλα αυτά έχει αφήσει μακριά μαλλιά και δεν πηγαίνει σε mainstream μέρη, τότε ναι, ισχύει αυτό το ποσοστό για τις ηλικίες μας. Αλλιώς λυπάμαι αλλά είναι κατά πάρα πολύ μικρότερο. That’s the fact
Αν εχεις παρατηρησει οι περισσοτεροι γιουζερς ειναι μαθητες-φοιτητες οποτε μιλαμε για παρα πολυ λιγοτερα των 580.
Δεν μπορεις να κατηγορησεις κανεναν κρινοντας με τα δικα σου οικονομικα κριτηρια.
Moυ φαινεται οτι πραγματικα εχεις βαθια μεσανυχτα για το πως τα φερνει βολτα ενας μεσος Ελληνας.Αν ειχες γνωση εστω και λιγο αυτη τη συζητηση δεν θα την καναμε ποτε.
Αυτα απο εμενα αγαπητε χρηστη
φίλε χρήστη - και σαν μαθητής φοιτητής ΔΕΝ αντεγράφα…ούτε στο σχολείο, ούτε στη ζωή μου.
τελείωσα με ένα 16.
όχι φίλε - η ελλάδα είναι φτωχή - οι έλληνες όχι… οι ελληνές που πηραν δάνεια - βγαλάν κάρτες - τα παίξανε στο χρηματηστήριο - τα πετάνε στα μπουζούκια - τα χάνουν στα καζίνα … καλά να πάθουν …
αλλά για να μην γίνεται καμία επανάσταση --καλά είμαστε … με τα paul frank μπλουζάκια -
τα μοδάτα αξεσουάρ τα ανα 2 χρόνια ανανεωμένα κινητά-γουώκμαν-ανοιχτήρια …
μην πάς να μας πείς οτι όλοι ψωμολυσάνε… δεν το πιστεύεις και τόσο…ούτε και εσύ.
Αλλό το να είσαι εντελώς άτυχος - πχ να γεννηθείς μεσα στην ανέχεια και κάτω απο κακές συνθήκες - και άλλο να είσαι ένας μεσοάστος… αν είσαι μεσόαστος στο χέρι σου είναι να τα βγάλεις ΠΕΡΑ !
και για να γυρίσουμε στο προκείμενο… ο φοιτητής πρέπει αντι να χρωστάει 57 μαθήματα - να φροντίζει επιμελώς για τη σπουδή του - με τη διασκέδαση απλά να τον εκτονώνει - και να μην το ξεκωλίαζει στις καταλήψεις με επιχειρήματα-αλλαλαγμούς-συνθήματα και γενικολογείες τύπου andrew papandew - δηλαδής παπατζιλίκια… ! Ο τύπος ήταν για την ελλάδα ότι η θάτσερ για την αγγλία …
στο πιο σοσιάλιστικό βεβαίως βεβαίως …
εμπρός καλοί μου downloaders… φερτε την κοινοκτημοσύνη μια ώρα αρχίτερα… αρχίζωντας απο τα αρχεία των άλλων !!! Θα ήθελα να δώ αν κάποιος απο έσας είχε μπάντα και είχε χαλάσει 5-6k αν θα τα έβγαζε τσάμπα στο NET !
Oυτε εγω στα 16 μου αντεγραφα γιατι δεν υπηρχαν cd recorders,δεν ειχαμε Internet,δεν υπηρχαν mp3!!!
Nα φανταστω οτι ποτε δεν αντεγραψες κασετα απο ραδιοφωνο ε?Χμ μαλιστα.
Ο ελληνας που λες οτι παιρνει δανεια και καρτες το κανει για να ζησει και οχι για να παει στα μπουζουκια.
Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω σε ποια χωρα ζεις.(Κηφισια μερια ή Ντραφι?)
σαμπούρμπια…πες χολαργό με αγία - αλλα μην φανταστείς και τπτ τρελά σκηνικά… τα βγάζω πέρα just - χωρις να μπορώ να αποταμιεύσω παρα ελάχιστα - λόγω του πάθους για την τέχνη… που είναι ακρίβο σπορ… δυστυχώς…
but i put my money where my mouth is. έχω φάει το μισό μου μισθό για να δώ γκρουπς που ήθελα …
βλακώδες - αλλα ταυτόχρονα ρομαντικό !
για να είμαι credible - τι πρέπει να κάνω - να μετακομίσω δυτικά και να καγκουριάζω φτιάχνοντας το αμάξι μου και ακούγωντας χιπ-χοπ εκωφαντικα ?
η βλακεία δεν κοιτάει περιοχές ! όποτε βρίσκω το σχόλιο άστοχο … παλαίοτερα έμενα παγκράτι … τι θες να πείς ακριβώς ? cdr παρεπιπτώντως πρεπει να παίζουν απο 94 και μετά στην αστρονομική τότε τιμή του 1,5 μυρρίου … (history facts ! 2000drx το cdr ! τότε !)
Αν εβγαζα αδερφε 2.000 το μηνα θα τα ετρωγα κι εγω και ολοι μας πιστεψε με.
Απλα πρεπει να καταλαβεις οτι στη περιοχη που ζω τα πραγματικα ειναι απο αθλια εως τραγικα και επειδη εχω νιωσει στο πετσι μου τι θα πει εκμεταλλευση στην εργασια και αυτο με οδηγησε να ασχοληθω με τον συνδικαλισμο,δεν δεχομαι απο κανεναν να λεει οτι ο κοσμος δεν πειναει.Στον κυκλο σου ισως.Κατεβα δυτικα προαστια και πειραια και ισως να αλλαξουν πολλες αποψεις σου
Σε αντιλαμβάνομαι - αλλά… αν ήμουν σε πιο δεινή θέση - πιστεύω οτι θα είχα γενικά ένα πιο περιορισμένο στύλ διαβίωσης…
απο εκει και περα…
δυστυχώς η ελλάδα τα τελέυταία 20-30 χρόνια - είναι έρμαιο 2-3 πολιτικών οικογενείων…
αυτοί διεύθυραν τον κόσμο - δημιουργώντας ένα τεράστιο δημόσιο τομέα …ψηφοφώρων.
αυτοί - φταίνε που δεν υπάρχει παιδεία - υγεία - πρόνοια - οδοποιεία - αστυνόμευση - γενικά κράτος
ευθύνης και μέριμνας…
ο ένας επιρρίπτει το φταίξιμο στον αλλό…φαύλος κύκλος
ο συνδικαλισμός - προσπαθώντας να διαφυλλάξει τους εργαζόμενους - (αν και δεν λείπουν περιστατικά - διευθαρμένων συνδικαλιστών - τραμπούκων - θυμάται κανείς τον ΚΟΛΛΑ ? που έγδυσε - έδειρε και προπυλάκυσε άτομα του ίδιου του του συνδικάτου - “φοβερή δημοκρατική φιγουρα”)
καταφέρνει να αγνοεί ένα κεφαλιώδες ζήτημα … οτι δεν είναι εφφικτό να έχει 5000000 υπαλλήλους στο τάδε υπουργείο και να μην έχεις πυροσβέστες. 20 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ υπουργού και 2 γιατροί …
αμ πώς … ?
ζουμε σε μια χώρα - αετονύχηδων - κοτζαμπάσηδων και ετσιθελιστών - διαυθωράς και παλιμπεδισμού η οποία κομπάζει για το ενδοξο παρελθόν της ανύμπορη σχεδόν να κινηθεί προς τα εμπρός και να εναρμονιστεί με τα δεδομένα της εποχής…
ναι αν δεν μπορεί το κράτος να μου προσφέρει τα αυτονόητα - ας μου τα προσφέρει ο ιδιώτης.
Αλλά ξεφεύγουμε και πάλι απο το θέμα μας…
αν πεινούσα θα έκλεβα μια φρατζόλα - όχι ένα κηροπήγειο …λχ.
#-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Καλα καταλαβαινετε οτι υπαρχει και η μεση κατασταση ε; δηλαδη μεταξυ των 450 ευρω το μηνα και 0 ευρω το μηνα υπαρχει καποιο λογικο σημειο αναφορας.
Το θεμα ειναι οτι πολλοι δε δινουν για σι ντι, δε πατανε σε λαιβ κ.τ.λ. αλλα και αρεσκονται στο να γκρινιαζουν γιατι οι Metallica δε βγαζουν τον αλφα Θρας δισκο και γιατι δεν ερχονται για λαιβ στην Αθηνα οι AC/DC. Το μεταλ κοινο σε ενα ποσοστο εχει πεθανει. Γεγονος. Ευτυχως τωρα τελευταια ανανεωνεται, μιας και μια νεα φουρνια εχει αρχισει και παταει σε συναυλιες (στις μεγαλες τουλαχιστον).
Επισης, η μουσικη μεταλ και ροκ ‘‘παιδεια’’ στην ελλαδα δυστυχως ειναι μικρη, και σε καποιο βαθμο φταιει γι αυτο το φαινομενο. Όταν πας να ζητησεις από DJ Running Wild kαι αντιδρα λες και ζητησες κανα cult obscure διαμαντι των 80΄ς, κατι λεει ως γεγονος. Οχι οτι δε θα το ξερει ο DJ… το θεμα ειναι ο κοσμος…
Γι αυτο και λεω οτι ειμαστε 50 χρονια πισω ως κοινο. Επειδη ακομα ασχολουμαστε για το ποιο μεταλο ειναι πιο βαρυ, ενω πλεον το θεμα εχει σκουριασει. Αν θελετε περαιτερω αναπτυξη ευχαριστως να την κανω.
Στ’ αληθεια ομως, μπορει καποιος να παρουσιασει δημοσιευμενα στοιχεια εταιριων που αποδεκνυουν οτι το d/l προκαλει εστω μειωση κερδων?
Το ξαναλέω.Δουλεύω λίγο καιρό,αλλά αν το cd δεν το καραγουστάρω ΔΕΝ πάω να το πάρω πια.
το’χω τσάμπα…
δεν ειπα να καταργηθει η πνευματικη ιδιοκτησια αλλα να μην διωκεται το d/l
το οτι πρεπει να πληρωσεις για να εχεις ραδιο και να ακους μουσικη στον χωρο εργασιας δεν ειναι παραλογο? και για τα περι πνευματικης ιδιοκτησιας οτι ειπε ο mandrake.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ(ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ,ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ…) ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΠΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ CD-R DVD-R ΠANE KAI AYTA ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ?
οριστε - ο ροδολφος πχ. θα πάρει λογικά μόνο σκορπιονς.Τα άλλα τα έχει τσάμπα…το κάνει συνειδήτα. εγώ που δουλέβω σε εταιρία που πουλάει CD - de θίγομαι και δεν μπαίνει σε κίνδυνο η βιωσιμότητα μου, απο τη στάση του ? γιατί να παραμένω απαθής ?
Γιατί να μην πάω στον ροδόλφό να με κάνει το τραπέζι … ? σε ένα εστιατόριο, ΤΣΑΜΠΑ ?
Chris P
Αν θές κάτι πιο χειροπιαστό απο το παράδειγμα της ΜΤΜ που έβγαζε 2-3 κυκλοφορίες το μήνα και τώρα έχει σταματήσει να βγάζει για τουλάχιστον τον επόμενο 1-1,5 χρόνο, ε δεν ξέρω τι να πώ… το αστείο είναι οτι ο κόσμος πληρώνει για mp3…στην αμερική το ipod/tunes, κάνει θραύση…και πληρώνουν ΑΚΡΙΒΑ για να κατεβάσουν κάτι το οποίο δεν έχει υλική υπόσταση. Η νομοθεσία είναι πιο σκληρή - και πολύ εύκολα - μπορεί να περάστει και σε άλλες χώρες… θυμάμαι γνωστό φορουμίτη - που είχε κλάσει μαλλί - όταν του έιχε πάει ένα υπόμνημα στο σπιτί…
σκέψου το αλλιώς - έχω στοιχεία υπαλλήλου του οτε - που κάνει SEED το νέο pagan’s mind …καταλάβένεις τι θα μπορούσε να πάθει και αυτός και ο ΟΤΕ που τον υποθάλπτει … ? αν πούμε ότι ήθελα/αν οι pagan’s mind να τραβήξουν το σκοινί … ο τύπος - θα κινδύνευε να μπλέξει με την ελληνική δικαιόσύνη … χαχα… καλύτερα να μου έκοβαν το δεξί τσεμπερδόνι με το μπαρντόν - διοτι μετά απο 3-4 χρόνια θα πλήρωνε πολλα !
Τελος το γεγονός οτι το τελευταίο RIOT έδωσε 99 κόπιες με το ζόρι, ότι στις συναυλίες τους πατάνε μετο ζόρι 200 άτομα - και δεν μιλαμε για ένα τυχάρπαστο γκρουπάκι… ή οτι οι μαρρίλιον δώσαν 79 τόσες κόπιες… αν δεν δείχνουν οτι το κοινό είτε είναι αδιάφορο - είτε τα κατεβάζει τοτε - δεν ξέρω τι θα σε πείσει…
7/10 συναυλίες ΜΠΑΙΝΟΥΝ μέσα…
τονυ μάρτίν ? μασσάκρ ? θές να συνεχίσω ??? αρκ ένεμυ βεβαίως βεβαίως της ατζολίνας - φουλ χάουζ… έτσι το χεβί μετάλ λιλί ετών 30 δώσε σέρνει καράβια πολλά στον όρμο του - και ας είναι πιτς σίφτεντ τέρμα … τρού !!!
Αγαπητέ karja (δεν είναι ειρωνικό το “αγαπητέ”) ομολογώ ότι η επιχειρηματολογία σου με μπερδεύει λίγο. Ή εγώ δεν καταλαβαίνω ή εσύ δεν τα διατυπώνεις καλά. Δε μιλάω μόνο για το τελευταίο σου post, μιλάω συνολικά.
Τι σχέση έχουν οι συναυλίες με το d/l; Γιατί επικεντρώνεσαι στην Ελλάδα; Γιατί επικεντρώνεσαι στο ροκ και το μέταλ; Έχεις κάποια απόδειξη ότι η ΜΤΜ έκλεισε λόγω d/l; Έχουν παρουσιάσει κάποια στοιχεία που το αποδεικνύουν ή γενικολογίες όπως του Όζυ; Εταιρίες έκλειναν ανέκαθεν. Και τελικά το επιχείρημά σου είναι να αγοράζουμε για να σωθούν οι εταιρίες; Μόνος σου είπες ότι μόλις το 10% από το cd πάει στους καλλιτέχνες και (υποθέτω ότι) μοιράζεται και αυτό σε συνθέτη και εκτελεστή. Αν η κερδοσκοπία είναι των δισκοπωλείων ας στρέψουν την οργή τους οι εταιρίες προς τα εκεί.
Όντως αυτό ισχύει. Στην τελική, αν ο μόνος παράγοντας που εξετάζουμε ήταν το d/l, οι συναυλίες θα έπρεπε να ήταν πολύ καλύτερες γιατί όλο και περισσότερος κόσμος θα είχε ακούσει περισσότερα συγκροτήματα. Καταλαβαίνουμε, προφανώς, ότι το πρόβλημα είναι άλλο.
H oυσία είναι για μένα πως έχουμε να κάνουμε με μία τέχνη που λέγεται μουσική και υπάρχει εδώ και αιώνες και με έναν τρόπο αναπαραγωγής της που λέγεται δισκογραφία, υπάρχει κάτι λιγότερο από αιώνα και φαίνεται να είναι στα τελευταία της, τουλάχιστον όπως την μάθαμε.
Η μουσική, ιστορικά πάντα παιζόταν live. Από τους μουσικούς που την έγραφαν ή από αυτούς που την ερμήνευαν από παρτιτούρες. Αυτό περιόριζε το κοινό της. Όταν στις αρχές του 20ου αιώνα βρέθηκε η τεχνολογία που να επιτρέπει την ηχογράφηση και την αναπαραγωγή της ηχογραφημένης μουσικής, οι “κανόνες” του παιχνιδιού άλλαξαν: O κόσμος μπορούσε να ακούει μουσική παιγμένη από τους καλλιτέχνες που την έγραψαν χωρίς να τους δεί ποτέ ζωντανά. Ο χώρος και ο χρόνος έπαψαν να είναι εμπόδια. Έπίσης τα είδη λαϊκής μουσικής που δεν γράφονταν σε παρτιτούρες γιατί αυτοί που τα έγραφαν δεν ήξεραν να γράφουν και να διαβάζουν μουσική (blues αρχικά, rock αργότερα) απέκτησαν ίσες ευκαιρίες στην διάδοση και στην διάσωση στον χρόνο.
Η δισκογραφία έδωσε ευκαιρίες για να δημιουργηθεί τέχνη που δεν θα είχε δημιουργηθεί αν είχαμε μείνει στην εποχή του “μόνο live”: Oι πειραματισμοί στο studio του Hendrix, του Page και των Floyd δεν θα είχαν γίνει. Δεν θα είχαμε τα concept albums και τα πανέμορφα gatefold εξώφυλλα.
Η δισκογραφία έδωσε ευκαιρές και σε επιχειρηματικά συμφέροντα να στήσουν την μουσική βιομηχανία με την μορφή που την μάθαμε. Με την αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους απόκτησης ενός άλμπουμ όταν περάσαμε από το βινύλιο στο CD, με τα αχρείαστα σιγκλάκια (ειδικά αυτά χωρίς b-sides), με την τηλεόραση και την εικόνα να επισκιάζουν τον ήχο, με το αίσχος του lip-synch (playback στα Ελληνικά:wink: )
Είναι ξεκάθαρο πως αυτό το οικονομικό μοντέλο τελειώνει. Όχι μόνο γιατί η τεχνολογία κάνει την εφαρμογή των νόμων δύσκολη ως και αδύνατη αλλά και επειδή ο κόσμος έχει ξενερώσει με τις εταιρείες και το πως οι ίδιες ευτέλισαν το “προίόν” τους.
Το “νέο” μοντέλο -που ακόμα διαμορφώνεται- έχει καλά και κακά:
Στα καλά:
-H δυνατότητα να βρεί ο οποιοσδήποτε και να ακούσει εύκολα άφθονη μουσική.
-Η δυνατότητα οποιοσδήποτε παίζει μουσική να την διαδώσει εύκολα μέσω του internet
-H αναβάθμιση του ρόλου του live. Απλό: Γιατί από εκεί ζουν πλέον οι μουσικοί
Στα κακά:
-O “θάνατος” του άλμπουμ. Δεν είναι τυχαίο πως οι αξιόλογες κυκλοφορίες μειώνονται χρόνο με τον χρόνο. Κάτι πως οι μουσικοί δεν βγάζουν λεφτά από αυτά πλέον, κάτι πως αναγκάζονται να περιοδεύουν περισσότερο λόγω της αναβάθμισης του live που αναφέρω πιό πάνω…
Βέβαια, το οικονομικό μέρος δεν μπορεί να σταματήσει την έμπνευση: Όταν γράφεις μουσική που σου αρέσει και την πιστεύεις, θέλεις και να την ηχογραφήσεις. Απλά δεν είναι απαραίτητο πως θα διανεμηθεί από τα παραδοσιακά κανάλια…
-Η αύξηση στις τιμές των εισητηρίων των συναυλιών. Είπαμε, από κάπου πρέπει να βγάλουν και οι μουσικοί.
-Η πληθώρα των downloads μπορεί να κάνει τον μέσο ακροατή να έχει “χιλιάδες άλμπουμ στον σκληρό του και λίγα στο μυαλό του” να μην αφιερώνει τόση προσοχή στο κάθε άλμπουμ.