Αυτα ειναι αμπελοφιλοσοφιες τις οποιες μετα την ηλικια των 30 αντε 40 βαρια νομιζω καλο θα ηταν να ξεπερναμε ολοι μας
Επισης, η κριτικη του αν ειναι καλο ή κακο ή ουδετερο το να μην παιρνεις θεση σε καποια θεματα ειναι 100% υποκειμενικο. Καποτε εκρινα κι εγω τους απολιτικ, αλλα πλεον καταλαβαινω πως υπαρχει καλλιστα μια χαρα δικαιολογηση και επιχειρηματολογια υπερ της συγκεκριμενης στασης. Εν τελει, οχι, το να μην παιρνεις θεση για κατι δεν σημαινει οτι… παιρνεις θεση, αυτο ειναι εξ’ορισμου οξυμωρο σχημα. Καποιοι ανθρωποι απλα επιλεγουν να μην ταχθουν υπερ ή κατα καποιων θεσεων γιατι πολυ απλα δεν τους νοιαζει ή δεν θελουν να ασχοληθουν ή νομιζουν/ξερουν πως δεν εχουν αρκετη γνωση για να τοποθετηθουν.
Στο περι αθειας ειναι ακομα πιο αυστηρα τα πραγματα, αφου ολοι γεννιομαστε αθεοι και μετα καποιοι προσηλυτιζονται απο συγγενεις, κοινωνια, κτλ.
Η αθεια δεν ειναι θεση επι του θεματος, ειναι ελλειψη καποιας πιστης σε κατι μεταφυσικο.
Οκ, απλως η παρεμβαση μου ηταν απευθειας απαντηση στον συμφορουμιτη
Αλλα μιας και εγραψες αλλο μνμ επι του θεματος παραπανω και το διαβασα τωρα:
Αρα επιλεγεις να μην επιλεξεις κατι (επι καποιου θεματος). Μια χαρα. Αλλωστε, οπως εγραψες πιο πανω:
Δλδ, επιλεγουν να μην επιλεξουν πλευρα. Το ιδιο εννοει και ο kbill, ο αθεος επιλεγει να μην επιλεξει θρησκεια. Ισως να μην ηταν το παραδειγμα του σωστο, αλλα ηταν σιγουρα στο πνευμα της συζητησης.
Νομιζεις. Αλλοι παλι δεν νομιζουν και απο το δικο τους pov εχουν δικιο.
Εγω συμφωνώ να τιμήσουμε εναν άνθρωπο την ημερα του θανατου. Ομως η αποψη οτι ειναι μαγκιά οσα εκανε ο Ozzy εκτος της προσφορας του στη μουσική ειναι αστεια. Και δεν αναφέρομαι στις πολιτικές του απόψεις αλλα στο όλο lifestyle.
Δεν είπε κανένας ότι είναι μαγκιά. Το σχόλιο σου μου θύμισε μια ταινία που μας έδειχναν στον στρατό εναντίον των ναρκωτικών. Μην ανησυχείς δε θα αρχίσουμε τα ναρκωτικά επειδή έπινε ο οζζι λίγο παραπάνω.
Οκ ισως παιζουμε με τις λεξεις, αλλα ο αθεος δεν ειναι υποχρεωμενος να επιλεξει καποια θρησκεια. Η φυσικη κατασταση του ανθρωπου ειναι η πληρης ελλειψη του concept της θρησκειας, η επιλογη θρησκειας ειναι τεχνητη κατασταση. Ειναι βασικα καπως εξωφρενικο να ερθει να μου πει εμενα καποιος μιας και δεν εχω υπαρξει ποτε στη ζωη μου θρησκος οτι με το να μην εχω θρησκεια εχω κανει επιλογη. Στο μυαλο μου δεν υπηρχε ποτε καμια επιλογη. Υπηρχε απλα ελλειψη επιλογης. Οπως για καποιον αλλον μπορει να ειναι η πολιτικη.
Καλα κανουν, δεν απαγορευεται. Προσωπικα βαριεμαι τις σοφιστειες πλεον.
Κολλησες ομως πολυ με το θεμα της θρησκειας, το οποιο εβαλες εσυ στο τραπεζι, ενω η κουβεντα ηταν για την επιλογη σε ο,τι αφορα στην πολιτικη. Κι εκει η μη-επιλογη, ειναι επιλογη. Διοτι δεν σε βαφτιζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο μπαμπας σου, μονος σου γινεσαι. Ή δεν γινεσαι.
Δεκτον και δικαιωμα σου. Η δικη σου βαρεμαρα ομως, δεν κανει “αμπελοφιλοσοφιες” την αποψη ενος αλλου. Κατα τ’ αλλα, κολοκυθοπιτα…
Άλλη μία Τρίτη απόγευμα. Γεμάτη έγνοιες και καύσωνα. Είμαστε καρφιτσωμένοι, εγώ στο λαπτοπ να μαζέψω πια την … σεζόν (που γίνεται inflate συνεχώς), αυτή στο κινητό, να απαλύνει τις ατελείωτες ώρες και την άπνοια.
Σκάει pop-up ότι πέθανε ο Ozzy. Θυμήθηκα ασυναίσθητα τα βράδια που έλιωνα, πριν 30 χρόνια, το “You’re no different” στο walkman, ψάχνοντας “βηματισμό” σε έναν κόσμο που όσο τον ανακάλυπτα, τόσο πιο δύσβατος ήταν (μετά από χρόνια κατάλαβα πόσο “μικρός” και “λίγος” ήταν εκείνος ο μικρο-κοσμος που τον νόμιζα γολγοθά). Όχι γιατί δεν ισχύουν τα όσα ενδιαφέροντα θίχτηκαν στην συζήτηση παραπάνω (still reading it) αλλά γιατί αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη - ανάμνηση.
“Πέθανε ο Ozzy” της είπα, σαν να μονολόγησα.
Αρχίζει να πληκτρολογεί στο κινητό. Έβαλε το “You’re no different”. Δεν είχαμε συζητήσει ποτέ αυτήν μου την ανάμνηση. Τόσα πράγματα που δεν προλαβαίνεις να πεις και να κάνεις. Και όμως - ka-boom.
Tell me the truth, and I’ll admit to my guilt If you’ll try and understand Is that blood that’s on your hand From your democracy?
Λενε διαφοροι,…διαφορα πιθανον για να ανεβουν στο τρενο του hype.
Το πιο σημαντικο για μας ηταν οτι ο Οzzy ηταν παντα εκει όταν επρεπε.
Που να τους εξηγεις τωρα.
Οπως και στην περιπτωση του DIO απο την γυναικα του Wendy,η Sharon δεν θα αφησει ανεκμεταλλευτο τον Ozzy μετα θανατον,θα αρχισουν καποια στιγμη επανεκδοσεις,ισως ακυκλοφορητο υλικο κλπ,ας λεει αυτη οτι τελειωσε η μπιζνα και αποσυρεται.
Δεν το έχω εύκαιρο αλλά κάπου διάβασα τον επίλογο της αυτοβιογραφίας και έλεγε ως επιθανάτια επιθυμία να μη τον αποτεφρώσουν. Βέβαια, μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τότε και να μην ισχύει, κάπου διάβασα ότι ψάχνουν τη λύση να τον θάψουν στο σπίτι του.
Βέβαια, πολλά ακούγονται, θα μάθουμε και κάτι επίσημο…