Τώρα να πω ποιοί είναι και τι έχει κανεις ο καθείς τους το θεωρώ το περιττό των περιττών ένα μόνο φτάνει
αν δεν ήταν αυτοί δεν θα είμασταν εδώ να μιλάμε
Ποιόν και γιατί θαυμάζετε περισσότερο?
Ποιόν θεωρείτε σπουδαιότερο και πιο ολοκληρωμένο καλλιτέχνη αναφορικά με τις συνθέσεις τους την τεχνική του την προσωπικότητα του την μέχρι τώρα πορεία του την συνολική προσφορά του???
οχι αγαπητέ μου δεν μπορεί στο δηλώ υπευθύνως και εκ πείρας όσο για την σκέψη νομίζω οτι μυαλό διαθέτουμε όλοι μας οι περισσότεροι είμαστε ακαδημαικοί πολίτες και έχουμε αποδείξει πλειστάκις ότι διαθέτουμε και άποψη την οποία εκτός του ότι την διαθέτουμε έχουμε και τα προσόντα να την τεκμηριώσουμε λοιπόν εδώ σας θέλω…
Υ.Γ Αν έχω κάνει κάποιο ορθογραφικό λάθος ζητώ ταπεινά συγνώμη αλλά ήμουν του πρακτικού
Σε επίπεδο τεχνικής, χαλαρά Beck, γιατί ο έλεγχος που έχει στις 6 χόρδες είναι πραγματικά απίστευτος… Σε επίπεδο συνθέσεων ο Beck έχει γράψει σίγουρα πολύ πιο απαιτητικά τραγούδια από τους υπόλοιπους, γιατί είχε πάντα απίστευτη φαντασία.
σαν τεχνικη ο beck ειναι κλασεις ανωτερος απο τους αλλους δυο χωρις αμφιβολια…αλλα τα δικα μου κριτηρια για να κρινω rock κιθαριστες με τοσα χρονια καρριερας ειναι τα εξης
τεχνικη στο παιξιμο
feeling
επιδραστικοτητα
σε ποσα μεγαλα(διαχρονικα) κομματια εχουν γραψει-παιξει…
ποικιλια στο παιξιμο π.χ. σε κλιμακες π.χ. τον clapton δεν τον εχω ακουσει να παιζει κατι περα απο blues η blues rock διχως μεγαλη ποικιλια στα licks του…
καθαρα σαν χειριστης οργανου ο beck με μεγαλη διαφορα κερδιζει…αν τα ζυγισω ομως ολα τα παραπανω βρισκω ισοπαλια beck-page και πιο χαμηλα τον clapton…
Εξαρχης ο Κλαπτον ειναι 3ος.
Ο Μπεκ ηταν ασυλληπτος τεχνιτης και κορυφαιος παικτικα. Ο Πεητζ απο την αλλη επαιζε τα παντα και, κυριως, εγραφε τα παντα. Ως συνθετη τον Πεητζ δεν τον συγκρινω με κανεναν αλλο. Οπως και ως παικτη τον Μπεκ. Συμφωνα με τα δικα μου κριτηρια ειναι οι καλυτεροι σ’αυτους τους τομεις. Και μαζι με τον Χεντριξ οι 3 σπουδαιοτεροι κιθαριστες. Θεωρω οτι θα τους συγκριναμε καλυτερα αν ηταν και οι δυο σε συγκροτημα παρομοια εμβελειας, μιας και το jeff beck group μπορει μ’ολες του τις συνθεσεις να ηταν supergroup αλλα ζητημα να το ξερουν οι μισοι.
Τελος παντων, ψηφιζω Πεητζ επειδη εγραψε κι επαιξε και μερικα απο τ’αγαπημενα μου τραγουδια, αλλο κριτηριο περαν του υποκειμενικου δεν ξερω αν χωραει.