PAGE vs CLAPTON vs BECK

paco, αν σε βρω μπροστα μου (ή πισω μου, ή στο πλαϊ μου, ή πανω μου, ή κατω μου, ή διαγώνιά μου), τελειωσες:lightsabre:

Aν τον βρεις πισω σου την μαμησες κυριολεκτικα :smiley:

:stuck_out_tongue:

:lol: :lol: :lol: Καλη φαση ποιος τις εφτιαξε αυτες τις μλκιες ? Εχει και για αλλους ?

Υ.Γ. : Λατρευω τον Ritchie οπως και τους αλλους στο Thread ( ισως λιγο παραπανω τον Ritchie) αλλα οι photos εχουν γελιο … αλλα ας μην το συνεχισουμε …

:lol: :lol: :lol: :respect: :respect: :respect: :bow: :bow: :bow:

Μην ανησυχεις, θα εχω λαβει τα μετρα μου:wink:

η φωτο γαμει και δερνει…:bow2: :lol3: :vibrate: :vibrate: #-o #-o :smiley: :stuck_out_tongue:

η φωτο γαμει και δερνει…:lol: :bow2: :lol3: :vibrate: :vibrate: :vibrate: #-o :smiley:

Πέιτζ! Έγραψε απίστευτα πράγματα αναμφίβολα. Αλλά επίσης, τα έπαιζε με έναν τρόπο που μου φαίνεται ότι κανείς, όσο καλός και να είναι, δεν θα μπορούσε να μιμηθεί και να ακουστεί το ίδιο.

Clapton γιατι ετσι μας αρεσει

Ian Gillan

Robert Plant

Page

Η πιο βαθια συναισθηματικη κιθαρα που εχω ακουσει, και πολυ ατμοσφαιρικη!

Δεν γίνεται σύγκριση.
Έχω την εντύπωση πως και η Rock and Roses ξεκίνησε το thread βλέποντας τι γινόταν με τον Clapton στο Clapton Vs Knopfler και είπε να φτιάξει ένα ακόμα πιό προβοκατόρικο :wink:
Η πλάκα είναι πως όταν το είδα σκέφτηκα “γιατί δεν έβαλε και τον Blackmore μέσα να γίνει ο γάμος της μαϊμούς;”
Και ας μην τον έβαλε τον έβαλαν άλλοι μόνοι τους και μέχρι και drag φωτογραφίες είδαμε :lol:

Στην ουσία τώρα, μην περιμένετε να πάρω θέση. Μου αρέσουν και οι τρείς για αυτό που είναι ο καθένας και τους σέβομαι απεριόριστα για την προσφορά τους.
Απλά θα κάνω ορισμένες παρατηρήσεις:

1. Eίναι ξεκάθαρο πως ο Clapton στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο στις περισσότερες ξένες χώρες και μάλλον για αυτό δεν πρόκειται και να τον δούμε live. Kρίμα, ειδικά για όσους/ες δεν έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν για συναυλίες. :frowning:
  2. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως κάποιοι δεν έχουν εμβαθύνει ιδιαίτερα στον Beck ή δεν είναι εξοικειωμένοι με το fusion των 70’s, αλλιώς δεν εξηγείται να διαβάζουμε πως ο Beck δεν έγραψε ποτέ του κομμάτια8O
    Επειδή δεν θα τα ακούσετε σε rock club όπως τα κομμάτια των Zeppelin δεν σημαίνει πως ο Beck δεν έχει γράψει…
  3. …και φαρμακερό γιατί βλέπω ήδη τις αντιδράσεις: H Ελλάδα (άντε και η Γερμανία) είναι οι μόνες χώρες όπου θα αναφερόταν το όνομα του Blackmore δίπλα στους άλλους τρείς. Προσοχή: Δεν γράφω πως δεν μου αρέσει ως κιθαρίστας, επισημαίνω απλά πως συνεχίζει στην Ελλάδα να είναι δυσανάλογα δημοφιλής σε σχέση με άλλες χώρες και ειδικά με την Αμερική. Αυτό δεν είναι κακό. Θα έλεγα πως είναι και καλό -στην Αμερική είναι σίγουρα υποτιμημένος- αν δεν με στενοχωρούσε τόσο πως οι διοργανωτές κολώνουν να φέρουν τους Purple αυτή την στιγμή αντίθετα με αυτό που συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσομο (και στην Γερμανία που λατρεύει τον Blackmore)…
  4. Πότε έπαιζε ο Gillan στους RHCP; :stuck_out_tongue: :lol:

Λοιπόν απάντηση στο ερώτημα περί Βλακμόρτ
Δεν τον έβαλα αγαπητέ μου Mule διότι ΄κατά την ταπεινή μου άποψη υπολείπεται σημαντικά των τριών συμμετεχόντων οι μόνοι δύο που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο εν λόγω ποστ είναι οι
A.BB KING
B.SRV
Και τον μεν πρώτο δεν τολμώ καν να τον πιάσω στο στόμα μου απλά υποκλίνομαι στο μεγαλείο του ο δε δεύτερος κάπου εκεί ψηλά αντάμα με τον hendrix είτε το voudou child είτε το little wing θα σολάρουν αντάμα οπότε ας μην ταράξω την ησυχία του.

Για μένα BB KING SRV CLAPTON PAGE BECK είναι και θα παραμείνουν για πολλά πολλά χρόνια ακόμα οι κορυφαίοι κιθαρίστες όλων των εποχών και δόξα τω θεώ δεν έχω δει λάιβ ακόμη μόνο τον PAGE.

Και μη ρωτήσει κανείς που είνα ο HENDRIX???

HENDRIX KAI BOB DYLAN είναι κατ΄εμέ οι μοναδικοί μουσικοί στον μάταιο τούτο κόσμο που είναι εκτός συναγωνισμού…Αυτοί οι δύο για τελείως διαφορετικούς λόγους ο καθένας είναι υπεράνω κριτικής

Mule παρόλο που δεν σε γνωρίζω θα ήθελα πολύ να έχουμε πει περισσότερα συμφωνώ 100% με τα σχόλια σου περί CLAPTON BECK και ΒΛΑΚΜΟΡΤ

Α το πόστ το έβαλα γιατί βαρέθηκα να βλέπω πόστ τύπου πόσο την έχετε πως την έχετε πόσο βαθιά την βάζετε πόσα κιλά δρωτάρι χύνεται όταν… γιατί δεν σας κάθεται η Τασία και άλλα πολλά εμπριμέ…

Υ.Γ ΒΆΛΤΕ ΟΤΙ ΠΟΣΤ ΘΕΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΜΑΜΥ ΕΙΜΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ…

Υ.Γ2ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΠΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΑΜΙΓΩΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΟΣΤ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ

συμφωνω οσα λες για blackmore και purple…στις ΗΠΑ δεν εχουν ιδιαιτερα καλο promotion αρκετα υποτιμημενοι…αλλα γενικα στην ευρωπη (οχι μονο ελλαδα)νομιζω πως εχει τον ιδιο σεβασμο o blackmore με τους 3 τους Poll…τελος μαζι με τη γερμανια που ειναι το καστρο των purple/rainbow/blackmore ακομα μεγαλυτερο καστρο για αυτους ειναι η ιαπωνια(ισως και λογω made in japan)…οπως ειναι οι zeppelin στην αμερικη καπως ετσι ειναι οι Purple στην ιαπωνια…

συμφωνω οσα λες και για beck…απλα τεραστειος αλλα ρε συ το ειδος της μουσικης του δεν θα μπορουσε να του δωσει περισσοτερη εμπορικη επιτυχιαα…

Δεν ειπαμε πως ο Beck ΔΕΝ εγραφε μουσικη με @@.Εγραφε και παραεγραφε.Συνθετικα υπολειπεται ομως του Page , δεν νομιζω πως υπαρχει αμφιβολια . Βεβαια ειναι και λιγο δυσκολη η συγκριση γιατι γραφουν εντελως διαφορετικα…Ο Blackmore ειναι σιγουρα τεραστιος αλλα δεν μπορει να σταθει απεναντι σε αυτους τους 3

κοιτα θεωρω πως οχι μονο ο blackmore αλλα υπαρχουν καμμια 15-20 τεραστιοι ιστορικοι κιθαριστες οι οποιοι μπορουν να σταθουν διπλα στους κιθαριστες του poll και τον hendrix μαζι…και δεν μιλαω για το ποιος ειναι καλυτερος…γιατι καλυτερος κιθαριστας απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…οπως και καλυτερος μπασιστας καλυτερος τραγουδιστης δεν υπαρχει ολα ειναι θεμα γουστου ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ…

αλλα απο αποψη τεχνικης διαχρονικοτητας επιδραστικοτητας κιθαριστες οπως uli roth,rory gallagher,michael schenker,duanne allman και μερικοι ακομα ειναι αναμεσα στους κορυφαιους…

εγω ας πουμε θεωρω οτι ο καλυτερος rock κιθαριστας ever ειναι ο blackmore…η ROCK AND ROSES θεωρει τον hendrix,εσυ π.χ. τον page…γνωριζω παρα πολλους κιθαριστες που εχουν λατρεια στον michael schenker και τον θεωρουν με διαφορα τον μεγαλυτερο κιθαριστα ever…κανενας απο αυτους δεν ειναι λαθος γιατι ολοι το βλεπουν απο διαφορετικο πρισμα και με βαση το προσωπικο τους γουστο…και η πραγματικοτητα ειναι οτι οταν μιλαμε για τοσο ιστορικους κιθαριστες καλυτερος δεν υπαρχει…τα καλυτερος και χειροτερος ειναι για για να βγαζουν λιστες τα περιοδικα να πουλανε κανα φυλλο παραπανω…:slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: και να επειρεαζουν αυτους που εχουν μια εξ αποστασεως σχεση με το rock…(και να πουλανε ορισμενες μπαντες κανα δισκο παραπανω…)

Kυρίως αυτές τις δισκάρες και το Truth είχα στο μυαλό μου και εγώ Paco όταν έγραψα το συγκεκριμένο σχόλιο.8)

Σωστό!

:lol: Κοίταξε, μπορείς να συνδυάσεις την μουσική με την “άλλη” θεματολογία, ξεκινώντας ένα thread με θέμα “Πιστεύετε ειλικρινά πως υπάρχει rock κιθαρίστας που να την έχει μεγαλύτερη από τον Hendrix;” :lol: :stuck_out_tongue: :lol: