Pain Of Salvation - 07/01/2011 @ Fuzz

Παιδες οτι λετε για σετλιστ σε σποιλερ πλιζ γιατι δεν το εχω δει ακομα και ουτε σκοπευω :stuck_out_tongue:
H αληθεια ειναι οτι στις προηγουμενες 2 περιοδειες δεν ειχε πολλες αλλαγες παντως.
Ας ελπισουμε τωρα…

ρε Τζον δεν ξέρω αν τους είχες δει το 2002 (τότε με Rage) αλλά είχαν στηριχτεί στα 2 αυτά άλμπουμ.

μετά στην περιοδεία το BE λογικό να παίξουν κάποια τραγουδια και από αυτό (αντι να χαιρόμαστε με Iter Impius ή με το χωροδιακό που είχαν στήσει στο τέλος) κοιτάμε τι δεν έπαιξαν.

έπειτα στην περιοδεία Scarsick πάλι έπαιξαν αρκετό υλικό από το δίσκο που προωθούσαν τότε.

στην αρχή της χρονιάς χωρίς άλμπουμ να σπρώξουν έπαιξαν από όλα. Και Perfect Element είχε π.χ. Και είχαν και την καλύτερη απόδοση.

Τώρα θα παίξουν από το Road Salt κάποια. Λογικό είναι.

Τους έχω δει σχεδόν όλες τις φορές που έχουν έρθει και πλέον έχω δει τα περισσότερα τραγούδια που θέλω να δω. Wishlists όλοι έχουμε, αλλά μην το ξεφτυλίζουμε στο τι θέλουμε, σιγά μη μας ρωτάνε και έναν έναν οι μπάντες.

Γι αυτό και δεν θα πάμε αφού δεν αφουγκράζονται το κοινό…και το perfect element & remedy lane δικοί τους δίσκοι είναι, δεν είναι άλλων. Και σε όλη την γη γράφεται ότι αυτοί είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι τους…Δεν λέμε να γίνεις δεινοσαυρική μπάντα και να παίζεις επί 100 χρόνια ότι αρέσει στο κοινό, ούτε να μην παίζεις την μουσική κατεύθυνση που υποστηρίζεις σήμερα…

ΑΛΛΑ δεν γίνεται να τα τιμάς το TPE με 4 συνεχόμενες φορές το ashes και το RM με 4 συνεχόμενες φορές το undertow. Να μην έχεις παίξει ποτέ το her voices, ποτέ το beyond the pale…Να έχεις πάιξει 4 φορές το Nightmist…

Τους είδα με Rage, το 2004 και το 2007…και πέρυσι δεν πήγα. Έπρεπε να πάω δηλαδή την 4η φορά για να δω 1 απο τα 8-9 έπη;;;(αυτά είναι τα έπη, πως να το κάνουμε, αυτών των μελωδιών το βάρος μας λύγισε-εμας και όλου του πλανήτη)

Όπως το βλέπει κανείς, εγώ έτσι το βλέπω και όσο δεν βλέπω αλλαγές στο set (φυσιολογικές όπως κάθε μπάντα στον πλανήτη) δεν πρόκειται να τους ξαναδώ…προτιμώ το TPE σε βραδυνή οδήγηση…

και ίσως γίνομαι λίγο γραφικός και ασχολούμαι γιατί είναι μια μπάντα που 2 άλμπουμ της (όχι ότι δεν μου αρέσουν και τα άλλα) μου έχουν κρατήσει συντροφιά σε πολύ δύσκολες ώρες…δες και την λίστα μου για τα zeros και θα καταλάβεις :wink:

Δεν κατακρίνω το σκεπτικό σου, απλά δεν το βλέπω έτσι.

Ειδικά από τη στιγμή που οι POS δεν είναι μια συμβατική live μπάντα. Π.χ. το “Undertow” το έχουμε ακούσει σε 3 διαφορετικές εκδοχές.

Από την άλλη, η εκτέλεση πιάνο-φωνή του “Hallelujah” δεν έχει καμία σχέση με την εκτέλεση του 2007. Για εμένα αυτές οι μικρές διαφοροποιήσεις είναι σημαντικές.

Επίσης, είναι μια μπάντα που ορίζεται από τα δικά της θέλω και όχι των οπαδών, αυτό το έχουν καταστήσει σαφές (ο Daniel δλδ) τόσο με λόγια, όσο και με πράξεις.

Έχοντας μιλήσει αρκετές φορές με τον Daniel, δεν αντιμετωπίζει τα TPE και RL ως ακρογωνιαίους λίθους, αλλά ως δύο ισάξια στη δισκογραφία τους άλμπουμ και το “Ashes” είναι το τραγούδι με το οποίο τους έμαθε πολύς κόσμος και το θέλει στο live, έτσι πάνε αυτά.

Το ρεπερτόριο που λέει και ο φίλος μου ο Αντώνης στο site είναι ίσως και το σημαντικότερο στοιχείο, αλλά προτιμώ ανατρεπτικές ακόμα μπάντες όπως είναι οι POS να μην τις αντιμετωπίζω ως συμβατικές μπάντες, ανεξάρτητα αν θα πέταγα τη σκούφια μου να δω ζωντανά τραγούδια όπως το “Her Voices”, το “King Of Loss” ή το “Beyond The Pale”, όπως θα ήθελα να δω και το “Plains Of Dawn” ή το “Water” ή το “Pilgrim”.

@Κρις: Τους εχω δει ολες τις φορες πλην της τελευταιας, ε κι αυτο που λες, αφου προωθουν τους δισκους τους (που το BE ειναι το αγαπημενο μου ε, αλλα και παλι παιξαν πολλα απ τα 2 πρωτα και τοτε), γιατι δε καναν το ιδιο και με τους Rage τοτε να χαρουμε κι εμεις οι ανθρωποι;! Κοτζαμ Remedy Lane ειχανε.

Θα πεις τωρα, τι ψαχνεις να βρεις.

Edit: Μεταξυ μας βεβαια, το δικο σου wishlist ειναι και το δικο μου wishlist και των περισσοτερων το wishlist, απλα εχουν περασει χρονια και λογικο απ ενα σημειο κι επειτα.

Παίδες πείτε μου οτι ειναι οι Scar Symmetry κ όχι οι Scar of the Sun

(Γιατί οι καλύτερες μπάντες έρχονται support με τους PoS ? Βλέπε πέρσυ Lake of Tears :smiley: )

ανεξαρτητα απο το αν ειναι scar symmetry ειμαι μεσα απο τωρα!μακαρι βεβαια να ειναι. επισης το σωστο ειναι “βλεπε περισυ disillusion”:stuck_out_tongue:

Εκτός απο το BE,ποια αλλα να ακούσω;
Απο scar symmetry τι προτείνετε;

Απο Pain Of Salvation προφανως ακους το Road Salt διοτι φανταζομαι εκει θα στηριχθει αρκετα το σετ τους. Απο κει και περα ξεκινας με Entropia, Perfect Element και Remedy Lane, μετα περνας και στα υπολοιπα.
Απο Scar Symmetry δεν ακους απολυτως τιποτα.

… αν έχεις πρόβλημα με τα αυτιά σου! Διαφορετικά, ακούς τουλάχιστον τα “Holographic Universe” και “Dark Matter Dimensions”.

περίμενα (κλασικά) μισή ώρα μέχρι να ξυπνήσει ο Τζο και να’ρθει να ανοίξει το μαγαζί, αλλά χαλάλι, ticket bought και τα λέμε εκεί. αν δεν φέρουν ούτε τώρα merch θα τους πάρει ο διάολος.

Ρε παιδιά ξερει κανεις που μπορω να βρω το σετλιστ;

μια απο τα ιδια πριν μια βδομαδα περιπου :stuck_out_tongue:

Δυστυχώς λόγω εξεταστικής (κυρίως) και χρημάτων δεν το κόβω να κατεβαίνω αθήνα…:frowning:

ΣΚΑΤΑ…

@Outshined:
Ως επί το πλείστον συμφωνώ μαζί σου σε όσα έχουν ειπωθεί στο thread.
Και για μένα οι Pain of Salvation είναι πρωτοποριακοί και μεγάλοι. Και μου αρέσει που ψάχνονται μουσικά και προχωράνε σε νέες κατευθύνσεις, νέες ιδέες κάθε φορά.
Μου αρέσει το ιδιαίτερο χρώμα που έχει ο ήχος του κάθε δίσκου ξεχωριστά. (αν και για μένα τα The Perfect Element και Remedy Lane έχουν ομοιότητες στην εντύπωση που μου άφησαν).
Τώρα πλέον έχω αδυναμία στο road salt one και τολμώ να πω ότι είναι ο αγαπημένος μου δίσκος τους. (κι ας έχω λιώσει περισσότερες φορές τα TPE, και RE)
Οπότε αν σκεφτώ ότι η λογική των setlists προχωράει με την προώθηση του νέου άλμπουμ… τότε θα το χαρούμε πάρα πολύ το live που έρχεται…
Επιτέλους να τους δω live!!!

[SPOILER][SIZE=“4”][COLOR=“DarkRed”]DANIEEEEEEEEEL[/COLOR][/SIZE][/SPOILER]

(αν και για μένα τα The Perfect Element και Remedy Lane έχουν ομοιότητες στην εντύπωση που μου άφησαν)

ειναι οι μοναδικοι δισκοι που εχουν ομοιοτητες μεταξυ τους ηχητικα αλλα και παλι τοσες διαφορες.

Τους εχω δει ηδη 3 φορες και αυτη θα ειναι η 4η και πραγματικα δεν με χαλαει να βασισουν το σετ λιστ στο road salt :slight_smile:

αν ειμαι αθηνα μεχρι τοτε θα τιμησω :roll:

Αντε μια βδομαδα μας εμεινε περιπου 8)

Ωραία θα μπει και αυτή η συναυλικακή χρονιά. Πέρσι ήταν η καλύτερη τους εμφάνιση και δεδομένου ότι τώρα είναι πιο δεμένοι ως μπάντα πιστεύω πως το live θα είναι σούπερ.

4 + σημερα :stuck_out_tongue: