Pain Of Salvation - 07/01/2011 @ Fuzz

Σχετικά με την τελευταία ερώτηση, εγώ δεν ήμουνα προχτές αλλά επειδή είχα δει PoS το 2003 στην περιοδεία του Remedy Lane, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ναι, ο καρπός του Gildenlow “έπαιζε” περίεργα από τότε. :stuck_out_tongue:

Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι τα καταλαβαίνω τα κοριτσόπουλα του φόρουμ που λιώνουν για πάρτη του. Κι εγώ αν ήμουν γκόμενα λογικά θα τον γούσταρα τρελά. =Ρ

Mπορει να του μεινε απ τo Hammer Of The Gods Ζeppelin Tribute,οπου στο βιντεο προσπαθωντας να μιμηθει τις κινησεις του Plant την καιει μονιμως την βατα.

Να 'ναι καλά οι Scar Symmetry που με έκαναν να πάω στο live, γιατί μετά από 4 φορές που είχα δει PoS (Ρόδον 2004, ακουστικό Underworld 2006,Τεχνόπολη 2009,Gagarin 2010) κι εξαιτίας της τελευταίας κυρίως, είχα πει να κάνω ένα διάλλειμα.

Οι Scar Symmetry με άφησαν με ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς είχαν κακό ήχο κι ευτυχώς που ήξερα τα κομμάτια αλλιώς δεν θα καταλάβαινα σχεδόν τίποτα. Επιπλέον δεν έπαιξαν και τόσο τα hits τους. Είχαν πολλά καλύτερα κομμάτια να πουν, αλλά anyway την πήρα την μελοdeath τζουρίτσα μου αφού δεν μας έρχονται οι Dark Tranquillity κι έχουμε κάνει μαύρα μάτια για In Flames.

Τώρα για Pain Of Salvation τι να πεις! Από την αρχή φάνηκε ότι αυτή την φορά θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές! Μου άρεσε πολύ το setlist. Ευτυχώς δεν άκουσαμε πάλι το Disco Queen κι ούτε το ακουστικό Undertow, που μπορεί να είναι το αγαπημένο μου κομμάτι, αλλά προτιμώ να μην το παίζουν αν είναι να το αποδίδουν όπως συνηθίζουν.
Αντ’αυτών κομμάτια όπως το Kingdom Of Loss ήταν πολύ ευχάριστες εκπλήξεις. Το Perfect Element έκλεισε απίστευτα (δείτε την φώτο σε προηγούμενο post που παίζουν όλοι κρουστά). Οι διασκευές πολύ καλές κι ενδιαφέρουσες! Ο ήχος εκπληκτικός (ήμουν στο δεξιο μπαρ ακριβώς στο σκαλί) και άκουγες τα πάντα όπως πρέπει. Χαλαρά η καλύτερη τους εμφάνιση μετά το 2004 στο Ρόδον για την περιοδεία του Be.

Πλέον δεν πρόκειται να χάσω συναυλία PoS! Βρε τι πήγα να πάθω…Scar Symmetry σας ευχαριστώ και πάλι!

Oι προηγουμενοι βεβαια που πηγαν να κανουν το ιδιο πραγμα κατεληξαν να κανουν τουρνε για το μεροκαματο στην εξωτικη ελληνικη επαρχια.

Δεν υπαρχει χωρος για breakthrough σε μπαντες 35αρηδων με μετσαλ παρελθον.

Στα του τραγουδιου των Beatles και τη μη ποιοτητα του κοινου που δεν καταλαβε το τραγουδι, τι ακριβως κανει τη γνωση ενος τραγουδιου των Beatles απο ενα μεταλ, προγκ, σαβατατζουδικο, αντε 70ς ροκ κοινο?

Επέτρεψέ μου να έχω πίστη στο όραμα του Daniel, γιατί έχω μιλήσει αρκετές φορές μαζί του και θεωρώ πως η μελλοντική του πορεία τον βάζει σε ένα χώρο με μεγαλύτερο potential. Αν κάνει ένα breathrough με το επόμενο άλμπουμ στην Αγγλία πχ (που το Classic Rock τους έμαθε με το RS1) το brand name θα ανέβει σημαντικά.

Αυτός ο άνθρωπος έχει πολύ ταλέντο για να μην αναγνωριστεί ευρύτερα κάποια στιγμή.

Στην τελευταία σου παράγραφω κάποιον θες να υποτιμήσεις, αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβως λες.

το δεύτερο μέρος του road salt πότε θα το ακούσουμε?

αυτός είπε γύρω στον Μάιο, άρα λογικά τον επόμενο Φεβρουάριο.

Aυτο που λεω ειναι οτι το κοινο των POS εχει ακριβως τις παραπανω καταβολες οποτε δεν ειναι κι ακριβως παραλογο (και σιγουρα οχι μη τιμητικο), να μην ξερει τους στιχους απο ενα τραγουδι Beatles

θελει δε θελει καποιος, τ’αρεσει δεν τ’αρεσει, τοσες φορες που εχει παιχτει αυτο το κομματι σε τηλεοραση, ταινιες, ραδιοφωνο, μπαρ κλπ καπου θα το εχει ακουσει εκτος αν ζει σε σπηλια και δε βγαινει παρα μονο για να αρπαξει κατσικες

οποτε αδυνατω να πιστεψω οτι εστω και ενας ανω των 20 σε αυτο το κοινο δεν ηξερε το Come Together (δε λεω να ξερει τα λογια απ’εξω ή να το ακουει στον ελευθερο χρονο του, αλλα σιγουρα το ξερει).

για το superstitious κραταω μια πισινη, αλλα και παλι ειναι πασιγνωστο κομματι

Για το RS2 δεν τον παρεξηγώ τον Daniel. Αυτό που τον ζει είναι οι περιοδείες και όσο έρχονται προσφορές, καλά κάνει και τις αποδέχεται. Αυτό όμως καθυστερεί την κυκλοφορία του δίσκου.

Τώρα, ελάχιστα με ενδιαφέρει πόσοι ήξεραν το “Come Together” που έπαιξαν οι POS, πόσοι αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του Stevie Wonder στη rock μουσική και πόσοι ήξεραν τα τραγούδια των Beatles που έπαιζαν πριν την εμφάνιση των POS ή το “Golden Slumbers” που έπαιξε αμέσως μετά.

Δεν θα απαιτήσω από κανέναν να ξέρει τίποτα. Θα θεωρήσω όμως υγιές να κάτσει και να σκεφτεί κάποιος που του αρέσουν οι κάθε POS, γιατί όλοι θεωρούν τόσο σημαντικό το “Abbey Road”, να το ακούσουν και από εκεί πιθανότατα να βρουν αν τους αρέσουν ή όχι οι The Beatles. Αυτό που είναι κακό είναι η απαξίωση.

Tο ότι εσένα μπορεί να σου άρεσε δεν σημαίνει ότι ο Ντάνιελ γκεουλίζει :wink:

Και μιας και τα έχετε πει όλα για τη συναυλία, να πω και γω με τη σειρά μου ότι υποκλίνομαι στο πόσο ΚΑΛΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ και επαγγελματίες είναι όλοι τους! Και να τονίσω επίσης, το πόσο καταπληκτικός ήταν ο Johan :oops: και το πόσο χάρηκα όταν τραγούδησε το “come together” και το “superstitious”!!! Τέλεια φωνή!!! Άπειρα ρεσπεκτς!!!
Ανυπομονώ να ξανάρθουν!!!

κοιτα δε σε ξερω για να καταλαβω αν αστειευεσαι ή μιλας σοβαρα, οποτε δε σε στολιζω με γαλλικα :wink:

αλλα δεν ειμαι ομοφυλοφιλος οποτε βλεψεις για το Ντανιελ δεν εχω

ισως παρεξηγηθηκες με την απορια μου; αλλα ουτε ειπα οτι ειναι αδερφη, και φανταζομαι δεν ειναι αλλα ουτε ξερω και δε με νοιαζει

απλα σχολιασα τις κινησεις του onstage που μονο ενας στραβος δε θα καταλαβαινε οτι εχουν καποια θυληπρεπεια… δεν τρεχει κατι, συμβαινει σε πολλους, δε σημαινει οτι ολοι αυτοι τον παιρνουν κιολας… απλα αναρωτηθηκα μηπως ειναι επιτιδευμενη επειδη θελει να περασει ενα πιο hipster στυλακι στην εμφανηση της μπαντας

Ντάξει χαλάρωσε, δεν είναι αναγκη να με στολίσεις. Το ίδιο σχόλιο που έκανες εσύ για τον Ντάνιελ, το είπα σε σένα… Δεν κατάλαβα γιατί σε πείραξε. Απλά μου έκανε τρομερή εντύπωση μετά από μια τέτοια συναυλία, να υπάρχει κόσμος που θα ασχολείται με το πόσο σπάει ο καρπός του Ντάνιελ. Μου έκανε πολύ πάνελ μεσημεριανής εκπομπής. Δεν νομίζω να χρειάζονται αυτά τα τραγούδια και αυτός ο δίσκος κάποιο συγκεκριμένο στυλακι καρπού για να αρέσουν… :roll:

μα δεν ειπα εγω τπτ τετοιο, αν διαβασεις ολο το ποστ μου μαλλον εκθειαζω τη συναυλια τους…

μια μικρη απορια ειχα η οποια απαντηθηκε αμεσα, δεν ειχα σκοπο να το κανω θεμα, τωρα εσυ γιατι πιαστηκες δεν ξερω

Την προηγουμενη φορα στο Gagarin για καποιο αγνωστο λογο δε με ακουμπησαν καθολου…θες να φταινε οι [B]lake of tears[/B] η η αγαπημενη [B]anneke[/B]? Δεν ξερω…

Ετσι λοιπον δεν ηταν στα πλανα το συγκεκριμενο live αλλα ελα που ενας φιλος εφαγε ηττα και δεν μπορουσε να παει και βρεθηκα με τζαμπε τικετακι!

Μπαινοντας στο club παρατηρησα οτι ειμασταν σχετικα χαλαρα…τουλαχιστον πιο χαλαρα απ’οτι περιμενα…λογικο βεβαια αν σκεφτεις ποσα live γινονται, τα χρηματα που δεν υπαρχουν και το γεγονος οτι ειχαν ερθει σχετικα προσφατα.

Οι [B]SCAR SYMMETRY[/B] μου φανηκαν σχετικα αδιαφοροι…δε λεω προσπαθησαν…αλλα κατι ο ηχος…κατι οτι δεν ηταν μπροστα το κοινο τους…κατι οτι δεν ηταν και αρκετα δεμενοι και φαινοταν ολοκαθαρα οτι ψαχνοντουσαν μου αφησε πολυ μετριες εντυπωσεις…

Οι [B]PAIN OF SALVATION[/B] τωρα τι να πω. Με εκαναν να αναθεωρησω κσι σιγουρα θα τους ξαναεπισκεπτω την επομενη φορα! Πολυ κεφι, πολυ πειραματισμος. Πρεπει να εχεισ πολλα @@ για να μπορεσεις να παρουσιασεις ετσι ,τραγουδια του μεγαλου κοντου , ωστε να μη σε παρουν με τις ντοματες…και ομως τα καταφεραν και τους βγαζω το καπελο. Ενα 2ωρο σετ που μας αφησε αρκετα ικανοποιημενους.

Τωρα για αυτα που διαβασα εδω για το αν ειναι αδερφη ο ανθρωπος η οχι τι να πω:p
Οτι κουνιεται κουνιεται αλλα αμαν show δεν ειναι στην τελικη?
Οσον αφορα τις κορασιδες που λιωνουν γι’αυτον κτλ. δε νομιζω οτι πρεπει να αντιμετωπιζεται με εμπαθεια…εξαλλου ας θυμηθουμε πως κανουμε οταν βλεπουμε την [B]simone [/B]…:stuck_out_tongue:

Δεν ειναι κακο οταν το καλλος ενωνεται με την τεχνη:wink: