εγω προσωπικα ημουνα μπροστα κ το καταχαρηκα το λαιβ…και νομιζω και ολοι γυρω μου δεν ειχαν λογια στο τελος!
ναι θελαμε παραπανω αλλα αυτο που επαιξαν ηταν κατι το μαγευτικο…
και επισης δεν ειπα για το πολυ καλο σαπορτ!! μπραβο τους!!
εγω προσωπικα ημουνα μπροστα κ το καταχαρηκα το λαιβ…και νομιζω και ολοι γυρω μου δεν ειχαν λογια στο τελος!
ναι θελαμε παραπανω αλλα αυτο που επαιξαν ηταν κατι το μαγευτικο…
και επισης δεν ειπα για το πολυ καλο σαπορτ!! μπραβο τους!!
αμφιταλαντευομαι γαμωτο για αυριο :(. απο τη μια οι pos ειναι απο τις αγαπημενες μου μπαντες απο την αλλη σκεφτομαι οτι θα μου φυγουν εκτος απο τα 27 αλλα 5Ε σε ταξι ξερω γω + το οτι αν παω θα παω μονος. μπορει να κοψουν κομματια απο το setlist που με αποθαρρυνει αρκετα:(
Αυτό που λέει ο trooper είναι πιστεύω το πιο σωστό… Μην τζαμάρεις και χωράς άνετα 1-2 τραγούδια… Στην ανάγκη μην κάνεις διακοπή για το ενκορ… πάρ’το σερί…
Πάντως για να μην υπάρξουν λάθος συμπεράσματα από αυτά που έγραψα, δεν λέω πουθενά ότι σαν live από θέμα απόδοσης της μπάντας και ατμόσφαιρας δεν γάμησε… Άψογο ήταν και φάνηκε ο λόγος για τον οποίο είναι εδώ που είναι οι POS… Απλά υπήρχαν κάποια πράγματα που άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση…
Cheers στον Dutch που τα πάμε στα πούλμαν… [SPOILER]Κάποια στιγμή πρέπει να γνωρίσω και κανέναν άλλο…[/SPOILER]
Η συναυλία ήταν εκπληκτική. Απόλυτα κατανοητό και θεμιτό το ότι έκοψαν το setlist. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι σήμερα παίζουν Αθήνα και είχαν ταξίδι. Για μια στραβή δεν μπορούσαν να ρισκάρουν την απόδοση τους σε περισσότερες εμφανίσεις. Απλά εμείς ήμασταν οι γκαντέμηδες.
[SPOILER]Εξάλλου οι Αθηναίοι δίνουν και 7 ευρώ παραπάνω:)[/SPOILER]
Bittersweet όπως ανέφεραν κι άλλοι πιο πάνω…
Οι Von Hertzen μου άρεσαν πάρα πολύ.Είχα υψηλές προσδοκίες λόγω του φανταστικού τελευταίου δίσκου τους και αν και το σετλιστ τους μου φάνηκε πολύ μικρό,ωστόσο φάνηκαν άνετοι στη σκηνή,αεικίνητοι(με τραγουδιστή ελαφρώς πιο πόζερο απ ότι θα γούσταρα) , με τιτανοτεράστιο ντράμερ.Το μπάσο θα το θελα πιο χαμηλά σε ένταση και σίγουρα θα θελα να ακούσω το Gloria.Ελπιδοφόρο σχήμα και συνολικά θετική εντύπωση.
Οι PoS βγήκαν με περισσότερο επαγγελματισμό από ποτέ,σε ένα - αντίθετα με άλλες φορές - “σκηνοθετημένο” σόου,προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια.Η μπάντα που είχα δει πρώτη φορά το 2003 έχει μετατραπεί σε ένα σχήμα γεμάτο αυτοπεποίθηση(εκτός ίσως του μπασίστα,που ψαχνόταν λίγο) με τον Ντάνιελ να μένει ένας απ τους ελάχιστους εναπομείναντες frontmen παλαιάς κοπής, απ αυτούς που κάθεσαι και χαζεύεις την ερμηνεία τους και την θεατρικότητα τους και πραγματικά λείπουν.Έκανε την φωνή του πραγματικά ό,τι ήθελε και παρόλη την κούραση απέδωσε τα μέγιστα. Το σετλιστ βασισμένο στα 2 Road Salt όπως ήταν αναμενόμενο, δε με χάλασε καθόλου.Τους έβλεπα 5η φορά,οπότε μου άρεσε που έδωσαν περισσότερο βάρος στα εξαιρετικά 2 τελευταία άλμπουμ τους και μάλιστα με φανταστική απόδοση.
Βέβαια κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα,γιατί όπως είπαν και οι προλαλήσαντες,άργησατε που αργήσατε ρίχτε 2-3 άσματα παραπάνω έτσι για να φανείτε και χουβαρδάδες βρε αδερφέ.Δλδ πόσο γίδι παίζει να είσαι για να βγάλεις έναν roadie(υποθέτω) να σολάρει 10 λεπτά με το i-phone του ως άλλος Rudess και οι άλλοι να κάνετε τους “Pain Of Masturbation” ως άλλοι Nightmare Cinema κάνοντας instrument αλλαξοκωλιές??Βγήκατε που βγήκατε για encore,κόψατε που κόψατε 3-4 κομμάτια,παίξτε άλλο ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ τραγούδι γαμώ το Σουηδικό σας χιούμορ…Είναι πραγματικά λυπηρό να χαλάς έτσι την εικόνα που έχτισες με μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση λίγη ώρα πριν. Το Hallelujah ακόμα και a capella να το έλεγε πάλι ανατριχιαστικό θα ήταν,όντας το καλύτερο κομμάτι όλων των εποχών κτλ κτλ και ήταν η στιγμή που “έφτιαξε” λίγο την ατμόσφαιρα που φρόντισαν να χαλάσουν με τη μαλακία του encore.
Γενικά μια ωραία βραδιά,αν και η πολύωρη καθυστέρηση μας σκότωσε λιγάκι(ειδικά όσους δουλεύαμε σήμερα το πρωί).Ελπίζω την επόμενη φορά να ρθουν με εξίσου καλό δίσκο ( τα 1979,To the Shoreline ήταν ανατριχιαστικά στη live εκδοχή τους) και να αποζημιώσουν για τις χαμένες στιγμές του σετλιστ.
Trivia της βραδιάς:
Βασικά δεν ήταν φάλτσο, το ξέσκισε το συγκεκριμένο κομμάτι. Αφού κι ο ίδιος και άρχισε να μισογελάει.
Για μένα ήταν η πρώτη φορά που τους είδα και πρέπει να πω ότι έμεινα μαλάκας. Τους έμαθα από τα Road Salt γιατί παρ’όλο που είχα ακούσει και παλιότερα δεν με ενθουσίασαν. (Τώρα βέβαια που τα ξανα άκουσα έχω αλλάξει γνώμη ) Όπως λέει και ο hokam ο Daniel είναι τεράστιος frontman με μοναδική χροιά στη φωνή που έχει όλο το πακέτο και είναι ικανός να ενθουσιάσει από μόνος του. Τρομερή συναυλία. Εντάξει μαλακία η φάση με το iphone αλλά δεν χαλάει τη συνολική εικόνα.
Το support πρώτη φορά το άκουγα και χαίρομαι που τελικά αργήσαν να βγουν και τους πρόλαβα. Φοβερό γκρουπ. Θα τους ερευνήσω.
Υ.Γ: Ερώτηση: Τις άλλες φορές είχε τόσο λίγο κόσμο;
Υ.Γ2: Οι Αθηναίοι μην τους χάσετε. Λογικά θα παίξουν και full set
den pernoun oi ores… to second love to paizoun h mpa ?
εδω δεν επαιξαν οσα ηταν κανονικα να παιξουν
μπαα…αλλα δεν νομιζω να σου λυψει…!
true… φοβερό κλείσιμο για την συναυλία και για μένα μαζί με ότι ακούστηκε από perfect element και Diffidentia οι καλύτερες στιγμές του live…
To τζαμάρισμα για όσους αναρωτιούνται γιατί γκρινιάζουμε… και φανταστείτε ότι δεν είναι καν από την αρχή, έπαιζε μόνος του για κανα 5λεπτο πριν την αρχή του βίντεο.
I blame Steve Jobs.
τι μου το θυμησες;ηταν απιστευτα εκνευριστικο #-o
άντε! αναμένουμε ανταπόκριση απ’όσους πήγαν Αθήνα!!!
(εκτός κι αν έχουν ξεμείνει απο πίσω για αυτόγραφα-αγκαλιές και φωτογραφίες <3 )
Σήμερα άκουγα μόνο αυτούς στα ακουστικά μου…
έτσι για να νιώσω “σα να ήμουν εκεί”…
Μόλις γύρισα από Fuzz και συνοπτικά έχω να πω ότι ψιλοξενέρωσα για δύο λόγους. Πρώτον η σχετικά μικρή διάρκεια και δεύτερον το περίφημο άκυρο τζαμάρισμα που μας έκανε τα νεύρα κρόσια! Ευτυχώς ο περισσότερος κόσμος είχε τα κότσια να μην χειροκροτήσει καν και απ΄ότι φάνηκε από τις αντιδράσεις των PoS πήραν το μήνυμα κι ελπίζω να μην επαναληφθεί άλλη φορά τρομπάρισμα εις βάρων τραγουδιών που θέλει να ακούει ο κόσμος. Μέχρι το encore τα πράγματα πάντως ήταν αρκετά καλά με βάρος στα Road Salt. Από τις 6 φορές που τους έχω δει τους βάζω πάνω μόνο από την εμφάνιση τους στο φεστιβάλ Γκάζι. Δεν πειράζει. Και την επόμενη φορά εκεί θα είμαι πάντως
Υ.Γ. Κρίμα και για τους Von Hertzen γιατί κάποια κομμάτια που είχα τσεκάρει στο tube και μου άρεσαν, δεν ακούστηκαν τόσο καλά live εξαιτίας του κακού ήχου.
γυρισα και γω! oi Von Hertzen μου αρεσαν και θα τους ψαξω παραπανω. τωρα οι pos σιγουρα ηταν καλυτεροι περσι αλλα φετος ειχε αυτογραφο και φωτογραφια με daniel :p.
επισης με τραβηξε καποιος ακυρος φωτογραφια, επειδη δεν ειχα δικη μου φωτογραφικη, και τον εχασα μετα θελω να του πω πως αν το δει ποτε ας μου στειλει την φωτογραφια:p
οπωτε δεν χασαμε κατι φοβερο οσοι δεν πηγαμε ε?
Λοιπόν να τα πω κι εγώ.
Αρχικά να πω ότι περίμενα λιγότερο κόσμο από αυτόν που είδα, ψιλογεμάτο ήταν το φαζ απόσο έβλεπα.
Οι Von hertzen brothers με κέρδισαν με το παραπάνω και είχαν μεγάλη ενεργητικότητα και πάθος. Πιστεύω ότι αξίζουν.
Τώρα, για τους πολυαγαπημένους pain of salvation. Εγώ το διασκέδασα το λαηβ πάρα πολύ, ΤΕΛΕΙΟΣ ήχος σε όλα και ακόμη και μετά την ταλαιπώρια που πέρασαν τα παιδιά απέδωσαν απίστευτα. Εντάξει, κι εγώ θέλω κάποια στιγμή να ακούσω τις ενδοξες στιγμές του remedy lane & του element, αλλα τα 2 road salt ήταν δισκάρες και αφού ξέρεις ότι κάνουν promotion tour, ε αν δεν σαρεσαν μην πας στην τελική. Το σετ ήταν όντως λίγο μίκρο αλλά η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες συναυλίες δεν καταλαβαίνεις πως και πότε περνά η ώρα.
Τοπ 3 στιγμών.
Τέλος, σχετικά με το μπλιμπλικοαηφον θέμα, όλοι βαρεθήκαμε, αντικειμενικότατα και καθολικότατα. Μιλήσαμε όμως στο τέλος με το Johan και τον ρωτήσαμε τι ήταν αυτό, και η απάντηση ήταν πως μια μέρα έπαιζαν και το έκαναν για πλάκα και είπαν να το κάνουν και στο σόου αλλά δεν βγήκε και πολύ καλή η ιδέα, οποτε μάλλον ήταν πρώτη και τελευταία φορά :Ρ
Και τέλος φωτογραφίες, κουβεντούλα και τζίφρες παρά το κρυολόγημα που είχαν όλοι και την ψιλή βροχούλα που έπεφτε. Και απλά η φράζω του Daniel στο τέλος “girl, you did all the singing for me down there didn’t you? It was so nice” ε απλά με δικαίωσε. Ο καλός μου.
Ντάξει ήταν τίμια συναυλία πέρα από τις γκρίνιες και η μαλακια με τον αη φον, αν καταλαβα απο το ύφος του Johan δεν θα επαναληφθεί :Ρ
nai…tiga to fuzz…oute 400 tickets den ekopse…
p.s sorry gia ta greeklish alla den mporw alliws apo auto to pc…
Δεν μίλησε κανείς για τίγκα αλλά έβλεπα κόσμου, ήμουν βέβαια μπροστά και δεν είχα καλό οπτικό πεδίο αλλά δεν νομίζω να ηταν μονο τοσα.