Pain Of Salvation - Panther [2020]

pain-of-salvation-panther

  1. Accelerator
  2. Unfuture
  3. Restless Boy
  4. Wait
  5. Keen To A Fault
  6. Fur
  7. Panther
  8. Species
  9. Icon

Το ανοίγω για να μην είναι η μοναδική τους κυκλοφορία χωρίς δικό της θρεντ (και για να δυσκολέψω όποιον αναλάβει να μετακινήσει τα ποστς από το γκρουπ σεξιον <3 )

Ο δίσκος παίζει κυριολεκτικά κάθε μέρα από τότε που τον έβαλα στο μπ3, οπότε πλέον μπορώ να γράψω χωρίς τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών:

Είχα γράψει ότι είναι ο καλύτερος δίσκος τους μετά το ΒΕ αλλά πραγματικά δεν ξέρω, άλλες μέρες κολλάω με το scarsick, άλλες με το RS2, το ITPLOD μπορώ πολύ εύκολα να το πω “δεκάρι δίπλα σε TPE, RL και ΒΕ”, οπότε αφήνω την κατάταξη και γράφω απλά ότι διατηρεί τα πολύ ψηλά standards σε ποιότητα (για τους στίχους οκ έγραψα το σεντόνι στο άλλο thread, αυτό το “πιο απλό στυλ” μου αρέσει σε Accelerator, Wait και Restless Boy αλλά το ρεφρέν του ομώνυμου και όλο το Species είναι δυστυχώς πολύ μέτριες στιγμές για να μην τις σχολιάσω).

Το βίντεο του Restless Boy είναι σίγουρα το αγαπημένο μου, χωρίς αυτό μάλλον θα μου φαινόταν αδιάφορο το κομμάτι, τώρα απλά το λατρεύω. Το Accelerator πάλι, μου αρέσει τρελά πλέον ως opening track αλλά το βίντεο μάλλον δε θα το ξαναδώ ποτέ, όπως και του Panther για το οποίο έτσι κι αλλιώς είπε ότι είχαν σκοπό να το κάνουν lyric video αλλά αφού τους περίσσευε μια ώρα στον χώρο που νοίκιασαν είπαν “why not” και το γύρισαν για τη φάση.

Αφήνω κι αυτό εδώ, μου κάνει πολύ μεγάλη (θετική) εντύπωση η αποδοχή που έχει μέχρι τώρα το Panther, όσο για το ΤΡΕ δε θυμάμαι διφορούμενα σχόλια τότε εκτός από το 2/6 που του έβαλε ο Στασινόπουλος του Metal Invader και πολύ στεναχωρήθηκα γιατί ήταν από τους αγαπημένους μου συντάκτες (τον είχα αγαπήσει όταν σε editorial είχε βάλει υστερόγραφο “πού είναι ΡΕ το Poets and Madmen?!?” )

After three intense weeks of signing autographs and packing/shipping, I am beginning to see the end. “Only” about 200-300 orders left to process after the batch on the photo is shipped on Monday. It’s been crazy! I want to thank you all for the amazing support, feedback and response this album has received. I’ve never experienced anything quite like this in all my years in the band. It may be easy to forget, but even the now so traditional and highly held TPE and Remedy Lane albums were met with divided feedback from the press and fan base at the time of their releases. So, I just wanted to drop by to express my gratitude and admiration for you all. Know this: every inch of love and energy that you provide us with, will be invested into our music and returned to you.

Υ.Γ. Το Wait είναι για το Panther ό,τι το Healing Now για το RS2, στο τέλος του Restless Boy τα “oh, oooooh” (δεν ξέρω πώς να τα γράψω καλύτερα :frowning: ) μου θυμίζουν BE Live, στο Icon έχει ένα “yes” βγαλμένο κατευθείαν από το Sisters, το Fur είναι του Gustavo Santaolalla από το The Last Of Us και το “I followed you…” είναι το To The Shoreline, αυτά (!)

5 Likes

Δεν θα τον εβαζα με τιποτα διπλα σε δισκους οπως τους 3 κορυφαιους τους…Ειναι αρκετα πιο κατω αλλα και παλι πολυ καλος…ακομα δεν εχω καταφερει βεβαια να τον καταταξω σε σχεση με τους υπολοιπους…Εχω σταματησει να τον ακουω τις τελευταιες μερες για να τον ξεχασω λιγο και να τον ακουω χωρις να πρεπει να κανω σκιπ το 1 και το 3 λογω υπερβολικων ακουσματων…(βεβαια η μικρη μου θελει να βλεπει τα βιντεο επειδη της αρεσουν οι σκυλοι οποτε υπαρχει ενα μικρο προβληματακι…)

Αυτον του Metal Invader δεν τον θυμαμαι καν…(2 στα 6 πηρε; αληθεια;) παντα επαιρνα Hammer και θυμαμαι ηταν δισκος του μηνα…νομιζω το ειχε κανει review ο Χρονοπουλος…καπου το εχω κοψει και το εχω κρατησει…

Διαφωνω για το ομωνυμο…αρκετα απλο αλλα κολλητικο…To μοναδικο κομματι που δεν μου λεει πολλα συνεχιζει να ειναι το Species…μου αρεσει μεχρι την μεση και λιγο μετα το σημειο που δυναμωνει, αλλα το υπολοιπο δεν…

οσο για τις παραγγελιες ειναι φανταστικο αυτο που συμβαινει…και εγω δεν θυμαμαι να εχει ξαναγινει τετοιος χαμος…ειναι κριμα που δεν θα τους δουμε συντομα σε Live…

2 Likes

Είχαν ένα δισέλιδο όπου κάποιοι συντάκτες έβαζαν βαθμολογίες στις πιο σημαντικές κυκλοφορίες του μήνα, δε θυμάμαι τι είχε πάρει από τους υπόλοιπους αλλά θυμάμαι το 2/6 (λες να ήταν 3; =Ρ ) του Στασινόπουλου γιατί τον διάβαζα ευλαβικά. Στο χάμερ ήταν δίσκοι του μήνα το TPE και το BE και στο editorial εκείνου του τεύχους είχε μια ολοσέλιδη φοβερή φωτογραφία από το BE Live και μια ιστορία όπου ο Χρονόπουλος πήγε μια επίσκεψη, ο οικοδεσπότης έβαλε το Remedy Lane και έφυγαν οι άλλοι επισκέπτες αλλά έμεινε αυτός και είπαν ονλυ πριντ ιζ ρηαλ κλπκλπ :")

Είμαι 90% σίγουρος ότι το “Be” δεν ήταν δίσκος του μήνα στο Hammer και δεν τα θυμάσαι καλά, αν διαφωνήσεις θα με κάνεις να κάτσω να ψάξω το τεύχος και πραγματικά δεν το θέλω.

2 Likes

Διαφωνώ!

Δεν ηταν

1 Like

Μη σου πω κιόλας ότι ο δίσκος του μήνα ήταν Rhapsody. Αν πέφτω μέσα σημαίνει ότι είχα διαβάσει υπερβολικά πολλές φορές το συγκεκριμένο τεύχος.

Όπως και όλα, βασικά, στην εφηβεία.

Και εγω νομιζω οτι δεν ηταν…

Εχεις δικιο, ηταν οντως Rhapsody μλκ, το ειχα απωθησει απο τη μνημη μου για καποιο λογο

Στην τελικη λιστα της χρονιας παντως ηταν #3 πισω απο Mastodon και Slipknot, οι Rhapsody δε θυμαμαι τι θεση ειχαν :’)

5 Likes

Τι κομματάρα!

2 Likes

το καλυτερο του δισκου για μενα…

αν και μου αρεσε αρκετα το lyric video, νομιζω θα ηταν ωραιο να το “γυρνουσαν” κανονικα αντι για το accelerator ή το Panther…Του Restless Boy ειναι απο τα καλυτερα που εχουν κανει ποτε…

2 Likes

Η φυσικη συνεχεια του ITPLOD για μενα.

Εκπληκτικα τραγουδια τα ACCELERATOR, UNFUTURE, WAIT, PANTHER δηλαδη ολα απο 10 εως 11 στα 10.

Τραγουδι που ανεβαινει 3 επιπεδα με το βιντεο το RESTLESS BOY.

Πολυ ωραια και τα υπολοιπα τραγουδια, ακομα και το SPECIES που στην αρχη με ξενισε αρκετα και ακομα θεωρω το κατωτερο του δισκου βεβαια.

Ενας δισκος που μου αρεσει ακομα περισσοτερο επειδη εχει ηλεκτρονικα στοιχεια (δεν δαγκωνουν παιδια, ειναι το παρον και το μελλον ειτε σας αρεσει ειτε οχι), επειδη εχει εμφανεις επιρροες απο το συγχρονο progressive κρατωντας ΜΟΝΟ τα θετικα και κανενα αρνητικο για μενα, επειδη εστιαζει στην μελωδια (οπως παντα αλλωστε οι POS), επειδη βγαζει συναισθημα με καθε τραγουδι στο πρωτο του ακουσμα, και επειδη τελος παντων μου αρεσει αυτο το στυλ μουσικης που παιζουν.

Σε οποιον αρεσει αυτος ο δισκος συνιστω να ξεσκονισει ή να τσεκαρει για πρωτη φορα τις 3 πρωτες δισκαρες των OSI του πολυ Kevin Moore με τους Jim Matheos και Portnoy/Gavin Harrison που για μενα ειναι οτι πιο κοντινο μπορω να σκεφτω στο στυλ του Panther. Ε και φυσικα καποια τραγουδια απο το Panther με πηγαινουν πισω στο BE, που ισως ειναι ο αγαπημενος μου δισκος των POS. Θα μιλουσα και για Leprous εδω, αλλα υπαρχει αρνηση που συναδει με τα λογια του Daniel, οποτε δεν χρειαζεται.

Welcome To The New World.

4 Likes

Αγαπάμε OSI εννοείται!

5 Likes

Το πρώτο osi θα αναγνωριστεί μετά τον θάνατο μας.
Τεράστιος δίσκος και άσε τον μεταλά να γρινιαζει για solos.

3 Likes

Δεν είναι κακός δίσκος. Το ομώνυμο μάλιστα είναι εξαιρετικό earworm και μακάρι να είχε περισσότερα κομμάτια σ αυτό το ύφος.
Κάποιος να κατασχέσει το μπάντζο από τον Ντάνιελ επίσης.
Το Icon είναι εξαιρετικό ως κλείσιμο και το Wait ένα πολύ δυνατό κλασικό PoS μελωδικό κομμάτι.
Από κει και πέρα τα βιντεοκλιπς ήταν αίσχος, το concept είναι για άλλη μια φορά…εχμ…περίεργο και αναμένουμε με αγωνία κάποιους social justice warriorz να κατηγορήσουν αφενός τον Ντάνιελ για Σπισισμό και για species appropriation αλλά και να του επισημαίνουν ότι Πάνθηρας δεν είναι κάποιο είδος ζώου, αλλά αυτός που κυνηγάει τα πάντα, μια οικογένεια ζώων δλδ, στα οποία και περιλαμβάνεται ο μαύρος πάνθηρας που δεν λέγεται μαύρος πάνθηρας κανονικά αλλά Jaguar (ελληνιστι Ιαγουάρος, σαν τον Έγελο ένα πράγμα).

1 Like

σημερα μου ηρθε η mediabook εκδοση…ειναι ντροπη να υπάρχει τραγουδι (ο θεος να το κανει) φιφι γκρουφι σε οποιοδήποτε cd των pos…

3 Likes

Δεν υπάρχει, εγώ το έσβησα ήδη.

Αυτό μ’άρεσε πολύ όμως:

1 Like

και μενα…θα το θελα στο βασικό CD…

Τα έχετε πει σχεδόν όλα… Εγώ λόγω και μιας πολυ δύσκολης στιγμής που ζω κάποιοι στίχοι του daniel με έχουν πραγματικά διαλύσει…
Από το απίθανο accelarator το οποίο είναι μοναδική κομματάρα το…
Don’t kill every flame
'Cause you’re scared to get burned

Sometimes it’s the fire that saves the world…
Και ο τρόπος που το ερμηνευει πραγματικά με κάνουν να ανατριχιαζω…

Σπουδαίο σημειο επίσης το refrain του wait…
Που εξιστορεί όλο το ζορι της αναμονής και το πως την βιώνουμε…
Wait
Wait another day
Wait another night
Just wait another week
Just wait another month
Just wait another year
For me to become I
For things to become right
While life will pass you by

Ο τύπος είναι πραγματικα μάγος…

Υγ…τελευταία έχω κολλήσει με το deeper cut…

6 Likes

Μηδέν.

2 Likes