Pain Of Salvation

Το εχω γραψει ξανα πιο πανω…εχει κυκλοφορησει το κομμάτι πριν παει ο ραγκναρ στους pos…με αλλον τιτλο…βρες το…

100% λάθος δεν είναι, βασικά είναι λάθος διατύπωση. Εγώ τουλάχιστον, δεν θέλω να ακούσω κανέναν άλλον εκτός του Daniel σε PoS τραγούδι, άντε και λίγο Johan, έτσι για το γούστο, γιατί πάντα μου άρεσε το chainsling στο ακουστικό. Οι PoS είναι το ηχητικό όχημα του Gildenlow και επειδή οι στίχοι είναι συνήθως άκρως προσωπικοί, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλύτερο να τους εκφράσει.
Είναι ίσως και γιατί τον θεωρώ ένα από τους καλύτερους και εκφραστικούς/θεατρικούς τραγουδιστές που υπάρχουν.
Προσοχή, δεν είπα ότι δεν θέλω να ακούσω συνεισφορά στην μουσική, στην φωνή δεν θέλω να ακούσω. Βέβαια από την άλλη, ο Ζolberg έχει φωνή η οποία πλησιάζει στα ψηλά με του Gildenlow, οπότε είναι μια ή αλλη.

Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα έχω λίγο διαφορετικά τους PoS στο κεφάλι μου, λόγω διαφόρων συγκυριών, όπου σίγουρα μια από αυτές ήταν ότι είχα πάρει συνέντευξη σε Hermansson και Gildenlow, μετά από την θεική συναυλία τους στο ΡΟΔΟΝ(!) για την προώθηση του BE. Ίσως αυτό να μην με κάνει τόσο “αντικειμενικό” παρατηρητή, αλλά σίγουρα κανένα αλμπουμ τους δεν έχω ακούσει με το σκεπτικό “για να δούμε ποιοί είναι στο line up”. Αυτό το σχόλιο είναι ξεκάθαρα εκ των υστέρων και έχοντας ακούσει χωρίς καμία προκατάληψη όλους τους δισκους.

Ο Γάλλος είναι εξαιρετικός drummer, απλά τον Langell τον έχω πιο ψηλά και οι λόγοι είναι όλα τα τραγούδια που έχει συμμετάσχει.

Καλώς ή κακώς, αν μια μπάντα έχει αλλαγές στην σύνθεση της, κάποια στιγμή, όταν αλλάζει ένα χαρακτηριστικό της, γίνεται και σύγκριση. Πχ παρόλο που το road salt ήταν τεράστια στροφή για την μπάντα, ο Hermansson ήταν εκπληκτικός. Ε τώρα στο In the Passing, που πάλι είναι στροφή για την μπαντα, οι ιδέες που υπήρχουν στα πλήκτρα, είτε είναι αποκλειστικά του Gildenlow, οπότε δεν έχει φοβερές ιδέες σε αυτόν τον δίσκο, είτε είναι του δεν-ξέρω-πως-τον-λένε, που με χάλασαν ελαφρώς,είτε υπήρχε ο Hermansson πριν, είτε όχι.

Αν εξαιρέσεις πάντως τον Margarit που είναι παλιός πλέον και παρών από τα road salts και ύστερα(οπότε Hallgren και Hermansson ήταν εκεί), με τους υπόλοιπους μόνο ένα δισκο έχει γράψει(το falling home, προφανώς δεν το μετράω). Δεν το λές και αντίστοιχο με theater το πολύ scenes εποχής.

1 Like

Νταξει το εγραψα λιγο για την υπερβολη, αλλα αν καποιος θεωρει μονο μεχρι και το BE τους Pain of Salvation σημαντικους, μεγαλους, οπως θελεις πες το, τοτε σημαινει οτι κραταει τα 10 πρωτα χρονια της μπαντας, οπως δηλαδη και για τους Theater με το SFAM. Εισαι λιγο “πρωτοδεκαχρονακιας”, παραδεξου το :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Η ενσταση μου για την προταση σου ηταν οτι εγραψες “κανενας” δεν θελει να ακουσει κτλ. Ε δεν ειναι κανενας.

Ναι, ντάξει σίγουρα υπερβολή :smiley:

Η αλήθεια είναι πάντως ότι μέχρι το ΒΕ τους θεωρώ άψογους, το Scarsick έχει μέσα σημεία που τα θεωρώ μέτρια για αυτούς(και φοβερά τραγούδια βέβαια), το Road Salt 1, το θεωρώ φοβερό δίσκο, το 2 δεν με έχει αγγίξει και το τελευταίο το θεωρώ ένα πολύ δύσκολο δίσκο και συνάμα πολύ καλό όμως. Δεν τους έχω ξεγράψει σίγουρα, αλλά σίγουρα επίσης δεν έχουν πιάσει κορυφές που έπιασαν στην πρώτη τους περίοδο - φυσικά υπάρχει και το road salt 1 βέβαια.
Από την άλλη μιλάμε για μια μπάντα που έχει βγάλει 9 δίσκους ως τώρα, εκ των οποίων μόνο το 2011 δεν μου άρεσε.
Ενώ λοιπόν έχω “θεοποιήσει” την πρώτη περιοδό τους, δεν θεωρώ ότι υστερεί και η δεύτερη, απλά έτυχε να είναι πιο παραγωγικοί και κοντα στα γούστα μου, μέχρι το 2010 και ξαναήρθαν κοντά το 2017 :smiley:

1 Like

Συγκίνηση για εκείνο το live

1 Like

παμε για δισκαρα παλι!!!

First single (Accelerator) July 3th

6 Likes

Eξαιρετικά τα 20 δευτερόλεπτα που ακούσαμε.
Ξεκινάει η αναμονή λοιπόν! :heart_eyes:

3 Likes

ΑΥΤΟ, ΠΑΝΤΑ ΤΟ’ΛΕΓΑ ΕΓΩ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΣΕ ΣΕΝΑ ΝΤΑΝΙΕΛ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΛΕοκ όχι ακόμα αλλά μετά τις 3 Ιουλίου θα γίνει κι αυτό, πάμε γαμώ

εντιτ, μλκες στο λόγκο του ήλιου πιο πάνω και στο εξώφυλλο έχει το ΙΙ στις τελευταίες αχτίδες που δεν είναι έτσι κανονικά, πόσο βλαμμένος είναι για να γράφει μέσα το cd “in the passing light of day part2”

ξανάέντιτ, ενδιαφέροντες οι τίτλοι τραγουδιών, το λιγότερο:

as

1 Like

Μηπως ειναι μερος απο το λογκο του ΒΕ και οχι το νο2;

Βρε κουτό,RL3!

1 Like

giphy

Να δούμε κανένα “She” μέσα στην εσοχή του εξώφυλλου και θα σας πω εγώ (!)

2 Likes

Ολα να τα περιμένεις …

Αυτός στο thumbnail του βίντεο είναι ο Lars Ardarve, ελπίζω να έχει και δικές τους φωτοζ μέσα στο μπουκλετ και όχι μόνο artwork του Βραζιλιάνου

#άλμπουμοφδεγήαραπότώρα

1 Like

δεν εχετε παραπονο ομως ετσι;4 μερες νωριτερα τα μαθατε :stuck_out_tongue_closed_eyes:

4 Likes

προς καθε ενδιαφερομενο…

2 Likes

Που, πως, πότε;

σαν Mp3…το ακουω ηδη 5η φορα…

1 Like

Storm θεός, σε λίγο έντιτ για το κομμάτι

edit, πάμε γαμώ

1 Like

Βασικα ακουγεται σαν κομματι απο το Remedy Lane αλλα με εντονα synths και μοντερνο ηχο…

1 Like