Pain Of Salvation

Αποχώρησε ο μπασσίστας της μπάντας (ξανά)…

Μετά απο αυτήν την σύνθεση σαν να έχει χαλάσει κάτι…θέλω να ξαναδώ τα επίπεδα των TPE 1, Remedy Lane & Be…:bounce:

δεδομενου οτι τη μουσικη σε ολα τα αλμπουμ την εχει γραψει ο ιδιος ο daniel με ελαχιστες εξαιρεσεις

και αν παραδεχτουμε οτι το scarsick ειναι πιο αδυναμο συγκριτικα με τα 3 τελευταια αλμπουμ τους

ή εχει πεσει η εμπνευση του daniel

ή παλαιοτερα τα υπολοιπα μελη ειχαν περισσοτερο συμμετοχη στην συνθεση της μουσικης

για να δουμε πως θα συνεχισει αυτη η μπαντα

την έκανε ο μπασίστας? χαμπαρι δεν είχα πάρει.
πάντως για εμένα η έλλειψη κανονικού (που να μιλάγαμε για τον Krisstofer) μπασίστα είναι εμφανής στο Scarsick.

είναι πλέον δεδομένο πως το Scarsick είναι η πιο αδύναμη στιγμή του και εν τούτοις υπάρχουν στιγμές που βγάζει τόση δύναμη…όπως στο ομώνυμο ή στο τέλος του Idiocracy, στο ρεφράιν του Spitfall.

αλήθεια καμια ενημέρωση για το dvd υπάρχει?

όσον αφορά στην έμπνευση που λέτε να θέσω μια παράμετρο.
οι δίσκοι του Daniel είναι όλοι concept και όποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά ξέρει ότι είναι πολυεπίπεδα και ο Daniel έχει διαβάσει και έχει ψάξει πάρα πολύ για να τα έχει όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα. Τουλάχιστον τα 2 πρώτα και το Be, αφού τα άλλα πραγματεύονται βιωματικά/συναισθηματικά κατά βάση θέματα (και κοινωνικά).

Μετά την επιτυχία των Remedy Lane και Be ο Daniel αναλώθηκε λίγο σε projects, λίγο σε συμμετοχές, περισσότερες περιοδείες, custom κιθάρες, έκανε οικογένεια, κοινώς περιόρισε μάλλον το δημιουργικό χρόνο για τους POS.

επίσης, μην ξεχνάτε πως μετά τη φυγή του αδερφού του που του κόστισε (ασχετα αν δεν το παραδέχεται) ήρθε η φυγή του Johan που είναι πολύ φίλος του και ανεξάρτητα αν έγραφε σχεδόν τα πάντα μόνος του οι POS δεν ήταν ποτέ καθαρά προσωπική του υπόθεση.

εγώ πάντως εμπιστεύομαι Daniel…

και το έχω ξαναπει.
η καλύτερη μπάντα, δισκογραφικά τουλάχιστον, στο progressive metal για τα 00’s.

Συμφωνώ στα περισσότερα που λες και κυρίως στην πρόταση με bold…και εμένα το scarsick μου φαίνεται η πιο αδύναμη στιγμή τους και οι αλλάγες που πέρασε η μπάντα και σαν μπάντα αλλά και σαν daniel προσωπικά είναι πάρα πολύ σημαντικές…η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να ξεπερνάς συχνά τον εαυτό σου…λογικό να υπάρχει μια πτώση αλλά για τις στιγμές που έχει χαρίσει αυτή ημπάντα σε καθέναν απο μας πολλές φορές είσαι πολύ σκληρότερος στην κρίση σου…εμένα προσωπικά αυτό που μου έχουν προσφέρει οι ακροάσεις του The perfect element π.χ. είναι κάτι μοναδικό και συνάμα τόσο σπάνιο…ελπίζω να μας περιμένει κάποια ευχάριστη εκπληξη κάπου στην πορεία…για το dvd είχε ανοιχτεί thread στις κυκλοφορίες…ψάξε και θα το πετύχεις κάπου:D

Παιδια, το Scarsick ειναι παρα πολυ καλο. Απλα πεφτει στη παγιδα συγκρισης με τα προηγουμενα.

Οσο κι αν εχει χασει σε εντυπωσεις, δε θα το λεγα απογοητευση…

τολμώ να πω πως το Iter Impius βάζει από τώρα υποψηφιότητα για τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας.

Για μένα είναι ήδη το καλύτερο:!:

imago + pluvius aestivus + iter impius = δολοφονική τριάδα.

Χμ,το scarsick εμενα μου αρεσε παρα πολυ,ισως οχι οσο remedy lane κτλ,αλλα το θεωρω και παλι,ενα παρα πολυ καλο αλμπουμ…παντως εχουν την ψηφο εμπιστοσυνης μου για επομενους δισκους,δεν νομιζω ο Ντανιελ να μεινει απο εμπνευση,αν και χαλαστηκα οταν την εκανε ο αδερφος του λιγο…παντως,ισως το καλυτερο προγκ συγκροτημα των 00ς και απο μενα…

εγω το scarsick το θεωρω δισκαρα σε συγκριση με κυκλοφοριες αλλων συγκροτηματων και πολυ καλο για pain of salvation!αρκετα διαφορετικο, αλλα ποτε αυτοι εκαναν κατι ιδιο απο τον εναν δισκο στον αλλο???

οσον αφορα για τραγουδαρες τους το INSIDE OUT ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΣΟ ΚΛΑΣΜΕΝΟ???[-X

Τα χουμε πεί πολλάκις για τους Pain Of Salvation.
Μέχρι και το Remedy Lane, το οποίο αποτελεί και το peak τους μέχρι στιγμής, δημιούργησαν πολύ μεγάλες δισκάρες. ¶ρα έχει δίκιο να τους θεωρεί ο Outshined παραπάνω -αν όχι κορυφαίους- σίγουρα στα κορυφαία συγκροτήματα των 00’s. Τι να πούμε παραπάνω δηλαδή για το Perfect Element και το Remedy Lane;!!!
Από κει και πέρα, το BE είναι σίγουρα ένα πολύ αξιόλογο άλμπουμ με τις ιδιαιτερότητες και την ιδιομορφία του, το οποίο και δεν είναι το αντιπροσωπευτικότερο άλμπουμ τους, αλλά το Be DVD που ακολούθησε είναι έπος.
Όσον αφορά το Scarsick η αλήθεια είναι ότι περιέχει μερικές φανταστικές στιγμές ως μονάδες πάντα, αλλά ως σύνολο δεν συγκρίνεται με τις δισκάρες τους επ’ουδενί. Η αλλαγή στη σύνθεση έπαιξε σίγουρα ρόλο, αλλά και η μεγαλομανία του Daniel σίγουρα δεν αποτέλεσε το δυνατό χαρτί στο τελευταίο άλμπουμ. Ας το αργούσε κι’άλλο και ας μην είχε τόσα fillers. Γιατί δίσκος Pain Of Salvation με τόσες λίγες καλές στιγμές δεν νοείται.
Από τη μια δεν αποδέχεται την ταμπέλα prog και από την άλλη έχει βγάλει το Remedy Lane, το οποίο σίγουρα είναι μέσα στα 5 κορυφαία άλμπουμ του ήχου της τελευταίας δεκαετίας.

οι pos ειναι λατρεια:)scarsick το αγαπημενο μου8) απ τα λιγα μεταλ που μ αρεσουν κ πιστευω σιγουρα θα γραφτουν κ αυτοι στην ιστορια.πολυ ξεχωριστοι κ εχουν κ πολυ καλο στιχο. οπουνα ναι βγαινει κ το dvd:D το μονο πραγμα που δεν μ αρεσει ειναι οτι αλλαζουν συχνα μελη:( εφυγε κ ο μπασιστας τις προαλλες:(

διαβασε ξανα το ποστ του dyingfreedom :slight_smile:

ή καλύτερα, άκουσε ξανά τους δίσκους των pos :stuck_out_tongue:

Εχω καλυφτει απολυτα μετα απο αυτο το ποστ. Αντε να δουμε τι θα λεει το καινουριο που θα βγει του χρονου.

Ο Gildenlow αν θυμαμαι καλα ειναι γκεστ στο αυριανο παρτυ του χαμερ.

μπαίνοντας στο 2009 δλδ, στην τελική ευθεία το Remedy Lane μπαίνει με προβάδισμα στη δική μου λίστα ως δίσκος της δεκαετίας.

Έλα τι έγινε ???8O8O
κάνα link για αυτό ???

ελέησε…

Vocalist/guitarist Daniel Gildenlöw from Swedish metallers PAIN OF SALVATION has issued the following update:

"So, we had two weeks of intense recording in the rehearsing room. I was hard as chisel - looking for the real takes where everyone plays their best at the same time. Despite this cruel and unforgiving attitude, the two weeks gave us seven whole songs with all instruments except for vocals and solos. We are being harder on ourselves than THE BEATLES were during their last albums. What?s being played is what ends up on the album. It feels very rewarding when you get that take and move on.

After the two weeks we had a two week break, and now there will be some polishing and finishing up from my side until we get back to it when Léo (Margarit - drums) gets back from France after the holidays.

The material? Well, if you don?t like it, we don?t like you! See we really love it!"

φέρτε το γαμωDVD!

scarsick:)