Pantera @ Release Athens 09.07.26

Ακριβώς. Οι Pantera διαλύθηκαν το 2003. Όλα τ’ άλλα τώρα είναι ντροπιαστικά πράγματα.

Δύσκολο για sold out.
Δεν είναι τόσο εμπορικοί.

Και δεν θέλω να είναι για σου πω την αλήθεια.
Με 10κ κόσμο max το βλέπω.

1 Like

Πιο εμπορικοί δεν είναι από τους Gojira ?

Στην Ελλάδα μπορεί, αλλά εμείς σε τίποτα δεν είμαστε μέτρο σύγκρισης.

Πάλι από την εμπειρία μου στο λαηβ τους, θα πω ότι είχαν πολλούς 40αρηδες αλλά όχι τόσους εικοσαρηδες. Αν έχουν πάνω από 7 Χιλ, θα είναι επιτυχία θεωρω

Κατι πηρε το αυτι μου για slaughter to prevail suport με καθε επιφύλαξη,μαυτους θα χουν νεανικο κοινο μαζι αν και δεν μου αρεσουν

1 Like

Χάλια είναι, ούτε εμένα μου αρέσουν. Ελπίζω όχι.

Γενικά όσο περνάνε τα χρόνια πέφτει το επίπεδο.

Στην κουβέντα για το ΑΝ οι δίσκοι μετά το Vulgar είναι καλοί, μιλάει η ιστορία.
Οι Pantera ήταν από εκείνες τις μπάντες που βγαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια.

Στην κουβέντα για το ΑΝ αυτή η μπάντα είναι οι Pantera ή θα έπρεπε να περιοδεύει ως Pantera, θα μιλήσω εγώ: ΟΧΙ.

Ο Anselmo όσο καθοριστικός ήταν για τους Pantera, άλλο τόσο μαλάκας αποδείχτηκε σε γενικότερο πλαίσιο.

Έτυχε και τους είδα στο Birmingham, και μπορώ να πω ότι το ρεφραίν του Walk τραγουδημένο από τον κόσμο παίζει να ακούστηκε μέχρι το 1ο νεκροταφείο του Texas. Εκεί από τη μια παίζει να έτριξαν μερικά κόκκαλα, αλλά από την άλλη απέδειξε και τη μουσική αξία και παρακαταθήκη που άφησε η μπάντα. Αν πρέπει ή όχι αυτή τη μουσική αξία να την καπηλεύεται ο Anselmo, είναι στον καθένα μας να αποφασίσει αν του κάνει ή οχι. Προσωπικά δεν ξέρω τι θα κάνω, καθώς είμαι διχασμένος γενικότερα με αυτή την απόφαση αυτό το tribute να περιοδεύει με αυτό το όνομα.

8 Likes

Οι Pantera είναι τόσο tribute όσο είναι και οι Judas Priest.

3 Likes

Αν και δεν διαφωνώ ακριβώς, υπάρχει ο αντίλογος ότι οι Priest δισκογραφούν και ο Tipton συμμετέχει ακόμα. Αλλά ναι καταλαβαίνω πως το λες

1 Like

Σε λίγα χρόνια που θα σταματήσουν οι Metallica k oi maiden του κόσμου τούτου, και οι νεότεροι δεν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τη μουσική τους λαηβ από τους ίδιους, θα αρχίσει να φθίνει κ η μουσική μας εν γένει.

Αν περιόδευε ένας περαστικός από τους pantera , με το όνομα κ τα τραγούδια τους, άντε να το συζητήσουμε . Όταν περιοδεύουν οι 2/4 , δίνουν δικαιώματα στην οικογένεια κτλ, τι λέμε ακριβώς ; Δλδ αν τους έλεγαν Bantera κ είχαν ίδιο εισιτήριο, θα πηγαίνατε και τώρα όχι ;

Εγώ θυμήθηκα τα νιάτα μου κ ένιωσα υπερτυχερός που πήρα ρεβάνς για το καταραμένο 2001 . Κ η μπάντα σκο τω νει.

Υπάρχει στο yt vidéo που ο ανσελμο παίζει με τους illegals , full pantera set, στην Σερβία . Η μπάντα τους ήταν λες κ τους είχε βρει τσάμπα στα Kellogg’s, ντροπιαστικοι σε απόδοση. Αυτοί όχι, δεν ήταν ούτε οι pantera , ούτε οι bantera .

Αλλά πιστέψτε με θέλετε να δείτε benante k zakk να τα παίζουν στουντιακα ίδια.

2 Likes

Sorry αλλά ο Zakk όχι, δεν τα παίζει / δε μπορεί να τα παίξει / έχει άλλο στυλ εντελώς από τον Dime, έχει όμως το όνομα που κανείς δε μπορεί να μιλήσει και να πει τίποτα απολύτως. Αλλά όχι, ΠΑΙΚΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ο Zakk Wylde δεν είναι σωστή επιλογή. Καλά, με τους illegals γελάμε.

1 Like

Εντύπωση μου κάνει που λες οτι ο Zakk δεν ειναι η κατάλληλη λυση.
Κοντά στα αδέρφια και στους pantera την εποχη της δόξας τους , προφανως εχει αλλο προσωπικό στυλ παιξίματος, αλλα ειναι σούπερ επαγγελματίας και εχει προσαρμοστεί ανάλογα.

Συν οτι έχει και το κατάλληλο προφίλ για να καλύψει το κενό του dimebag.

2 Likes

φασίστες και οι δύο?

Σε αυτό πόνταρε και ο Anselmo.
Το κενό του Dimebag δεν καλύπτεται. Παιχτικά σίγουρα υπάρχουν κιθαρίστες που τον έχουν αντιγράψει όσο δεν πάει, οπότε ως απομιμήσεις θα έκαναν καλύτερα τη δουλειά από τον Zakk Wylde.

Ο Zakk Wylde έχει προσωπικό στυλ και πάνω από όλα έχει το prestige έτσι ώστε να μη χρειάζεται να μπει στη διαδικασία να μιμηθεί τον Dimebag. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε εντελώς δίκαιοι σε αυτό που ακούμε - και είμαι δίκαιος, κιθαριστικά μιλώντας - όχι, δεν είναι σωστή επιλογή.

1 Like

πες ονόματα.
χαβαλέ κάνουμε , δεν θα υπογράψουμε συμβόλαιο.

Σε youtubers κυρίως αναφέρομαι που τυχαίνει να τους βλέπω, πχ ο Ola Englund που είναι στους Haunted ή ο Attila Vörös που ένα φεγγάρι έπαιζε με τους Nevermore, ίσως είναι οι πιο γνωστοί. Αλλά δεν το είπα σαν σπόντα, απλά ως γεγονός.

Σίγουρα πάντως ούτε αυτοί οι 2, πόσω μάλλον ακόμα κάποιοι πιο άγνωστοι παιχταράδες/απομιμήσεις, δε θα μπορούσαν να αντέξουν την κριτική - ακόμα και αν ήταν ίδιοι με τον Dimebag. Το χαρτί του Zakk Wylde επιλέχτηκε πιστεύω γιατί κανένας δε θα τον έκρινε, λόγω του ότι είναι αυτός που είναι στην κιθάρα.

Τώρα για κάτι φιλίες με τον Dimebag κτλ, προσωπικά τα ακούω βερεσέ, δε σημαίνει τίποτα ότι μπορεί να ήταν φίλοι. Κιθαριστικά είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους.

1 Like

Σε ενα βιντεο στο YouTube μπορει καποιος να αναπαραγει τον ηχο του Dimebag πολυ επιτυχημενα, ομως στα 6700 ντεσιμπελ αναμεσα σε ενα σωρο μαλλιαδες με ιδρωτα και χωρις φανελακι, με σκονη, αιμα και ατμο παντου γυρω σου, με την βαβουρα απο τα τυμπανα και τον Ανσελμο να γκαριζει στο μικροφωνο οσο πιο δυνατα μπορει, δεν υπαρχει καμια περιπτωση καποιος να καταλαβει διαφορα αναμεσα στο παιξιμο του Dimebag και του Zakk Wylde σε τετοιο επιπεδο που να του αλλοιωσει εστω και κατα 1% την εμπειρια.

2 Likes

Η απουσία φανελακίου σίγουρα είναι ο καλύτερος αντιπερισπασμός για τον Zakk Wylde.

1 Like

Ο zakk είναι παιχταρας κ δεδομένου ότι κανείς μας θεωρώ δεν είδε dime live, διαφωνώ εντελώς με τη θέση σου .

Δεν κοιτάζα την παρτιτούρα νότα νότα , αλλά σε επίπεδο εμπειρίας, ο τύπος ήταν φανταστικος.

1 Like