Για μένα πάντως που η 2η μεγαλύτερη απογοήτευση της εφηβείας μου, μετά το γκολ του Κόντε, ήταν η ακύρωση του PANTERA/SLAYER το ‘01, το κενό του Dimebag τόσο παικτικά όσο και ως περσόνα με τίποτα δεν αναπληρώνεται και σίγουρα όχι απ’ τον αντιπαθέστατο Ζακ.
Χωρίς να μου είναι αντιπαθητικός ο Ζακ, σίγουρα κι εμένα αυτή η ξενέρα της ακυρωσης εκείνου του live και η επιστροφή εκείνων των εισιτηρίων, θα με στοιχειώνει σε όλη μου τη ζωή.
@montecristo δε μιλάω για παρτιτούρες, σωστά τις παίζει τις νότες και δεν είπα ότι δεν είναι παιχταράς. Απλα ο Dime ήταν από άλλο πλανήτη ρε φίλε…
Ο Ζακ δεν τα παιζει ακριβώς ίδια πάντως, να είμαστε αντικειμενικοί, βάζει το προσωπικό του στυλ από πάνω και τα ψιλοχαλαει.
Το αν σε κάποιον αυτο αρέσει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Θα πάω για την εμπειρία αλλά ξέρω ότι αυτό που θα δω δεν θα είναι Pantera. Δεν είναι το ίδιο να λείπει ο βασικός συνθέτης, ναι μεν είναι τα 2/4 αλλά οι ίδιοι ήταν και στους Down άρα μπορείς να πεις ότι βλέπεις μισούς Down να παίζουν Pantera.
θα τους τιμήσουμε και δαυτους τελικά.
Από την τετράδα, με διαφορά ο πιο αδιάφορος είναι ο μπασίστας, που κανείς δεν θυμάται το όνομά του, και μετά ο ντράμερ, που απλά ήταν γνωστός ως αδερφός του dimebag, γιατί αλλιώς δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του.
Ναι, ο Ανσέλμο είναι ναζί. Με χαλάει.
Οι Παντέρα δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με αυτό και αν είναι να δω μια μπάντα με ντράμερ τον Μπενάντε (που ο πουθενάς αδερφός του Ντάιμπαγκ δεν τον έβλεπε καν) και έναν Ζακ (που ΟΚ, κανείς δεν είναι ο ριφομάστερ που ήταν ο άλλος) που κεντάει και μια χαρά το έχει να παίξει τα κομμάτια. ΝΑΙ.
Όποιος χαλιέται ας πάει να δει τους φλώρους τους λιμπ μπισκότους.
Πρωτον, το rhythm section των Pantera γεννησε κυριολεκτικα ολοκληρο ιδιωμα. Δευτερον, αυτο για τον Vinnie Paul οχι απλα ειναι η πρωτη φορα που το ακουω στην ζωη μου 30 χρονια αφου πρωτοακουσα Pantera, αλλα παιζει να εισαι ο μοναδικος ανθρωπος στον πλανητη που το πιστευει. Ξεκαθαρα απο τους πιο επιδραστικους drummers στην ιστορια του metal, κι ας μην ειναι ενας απο τους top top. Ηταν στην δευτερη κατηγορια πολυ ανετα, και ανωτερος απο εναν συρφετο απο μετριους και υπερεκτιμημενους drummers.
Οποιαδηποτε στιγμη τα τελευταια 22 χρονια, η απαντηση σε αυτο ειναι ξεκαθαρα ναι. Χιλιες φορες απο 2 original μελη των Pantera, εκ των οποιων τουλαχιστον ο ενας ειναι φασιστακι του κερατα.
Γούστα είναι αυτά.
Πήγαινε να δεις τους καραγκιόζηδες και καλή διασκέδαση (χωρίς ειρωνία το λέω).
Για τον hillbilly drummer δεν έχω να πω κάτι, ό,τι νομίζει και θεωρεί ο καθένας.
Καλή συνέχεια
Το με πόση άνεση, κάποιοι σχολιαστές λένε επαγγελματίες μουσικούς, άσχετους, με ξεπερνάει.
Πούλησε δλδ ο άλλος εκατομμύρια, γέμισε στάδια κτλ, κατά λάθος. Και αυτά τα λέει ο Μπάμπης από τα Σεπόλια, πριν πάρει κούρσα.
Τεσπα
Vinnie Paul από τους κορυφαίους μέταλ ντράμερ για όσους θέλουμε ντραμινγκ με φαντασία και προσωπικό στυλ.
Νομίζω ότι οι Cavallera και οι Abbott στα 90’s έφτιαξαν τη μισή…επόμενη γενιά μεταλ κιθαριστών-ντραμερ but it might be just me ¯_(ツ)_/¯
Και οι Fear Factory παιδιά, μην τους ξεχνάμε
καταρχην που κολλανε οι LB με τους Pantera.
όσο για τον vinnie paul ειναι προτιμοτερο να πεις ξερω γω οτι δεν σου αρεσει σαν drummer σε σχεση με άλλους ή το παίξιμό του και όχι αυτη την μπούρδα που πέταξες γιατι όντως παίζει κ να σαι ο μοναδικός ανθρωπος στον πλανητη που πιστευει κατι τετοιο. βεβαια μαλλον εδω μιλαει φανμποισμος ή μάλλον έχεις ακουσει 3 μπάντες στην ζωή σου οπότε μαλλον ακόμα μαθαινεις…
Ο Vinnie Paul έδινε στους Pantera το groove και ήταν ίσως το σημαντικότερο μέλος τους. Συνεχίστε ![]()
Θα φροντίσω να σε ρωτήσω την επόμενη φορά πριν τολμήσω να εκφράσω γνώμη.
Με αφορμή την συζήτηση περί Pantera - Bizkit.
Το 2025 πήγα King Diamond, WASP, Savatage, Dark Tranquility, Ashes of Ares και σε αρκετές άλλες, αλλά η καλύτερη με διαφορά (για μένα) ήταν οι Green Day και ας είδα KD με Savatage που ήταν απωθημένα μου χρόνια.
Το 2024 πήγα Rammstein, Parkway Drive, Judas Priest (με Bruce, Accept), Rotting Christ, Gamma Ray και σε άλλες που αυτήν την στιγμή δε θυμάμαι και πάλι θα πω, πως ίσως πέρασα καλύτερα στους Offspring.
Φέτος πάλι, έχω πάρει Maiden, Metallica και σε όλες τις μέταλ του release αλλά και Limp Bizkit, Gorillaz, Moby. Πολύ πιθανό και φέτος οι Limp Bizkit να μου κλείσουν το στόμα. Ίσα ίσα που το «καθαρό» κοινό τους (μπροστά) να είναι πιο true, χωρίς κινητά και να γουστάρουν. Και εγώ μικρός δεν τους γούσταρα καθόλου, θυμαμαι, αλλά μέσω Linkin Park, κατάφερα και τους άκουσα.
Πάντως επειδή είδα Limp Bizkit πριν δυο χρόνια είναι φανταστική εμπειρία live. Πραγματικά όμως. Και ο χαμός που γινόταν στον κόσμο ήταν τρομερός ε!